Aç Gözlerini Kulaklarını Sözünde Dur Rasmussen

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

Aç Gözlerini Kulaklarını Sözünde Dur Rasmussen

Mesaj gönderen helindem »

AÇ GÖZLERİNİ KULAKLARINI, SÖZÜNDE DUR RASMUSSEN!

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden eski Danimarka Başbakanı yeni Nato Genel Sekreteri Rasmussen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiği ikili görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerken, gazetecilerin ROJ TV hakkındaki soruları karşısında zor anlar yaşadı. Danimarka Başbakanı olarak görev yaptığı dönemde terör örgütü PKK'nın yayın organı ROJ TV'nin yayınının durdurulması talebinin reddedilmesine ilişkin sorular üzerine "Terörle mücadele gerçekten benim önceliklerimden bir tanesi. Ben aynı zamanda daha da yakından bakmak isterim yani NATO acaba nasıl biraz daha güçlendirebilir diye. Terörle mücadele gerçekten büyük bir öncelik. Şimdi belki biraz daha geçmişe bakıp eski görevime dönersek şimdi mevcut hükümet içinde de geçerli. Eğer Danimarka'daki yetkililere net bir kanıt sunulursa yani ROJ TV'nin Danimarka yasalarına aykırı davrandığına dair o zaman gereken yapılacaktır. Sanırım yeni Danimarka hükümetinin de politikası bu yönde olacaktır. Net kanıt sunulursa kapatılabilir" şeklinde konuştu.
Rasmussen, Nato Genel Sekreteri seçilmek için destek ararken, Türkiye’ye ROJ TV’nin kapatılması yönünde güvence vermeyi de ihmal etmemişti. Oysa şimdi bambaşka fikirler içinde beyanlar veriyor.
PKK’nın açık ve seçik yayın organı olarak hareket eden ROJ TV’nin 24 saatlik yayınlarının tümünde teröre hizmet ettiğini anlamak için yayın yönetmeni ya da terör uzmanı olmaya gerek bulunmuyor. ROJ TV yayınlarında hemen her gün şiddete teşvik içerikli yayınlar, küstah tehditler ve tahrik edici açıklamalar yer alıyor. İzleyen herkesin kolayca bu kanaate varacağı son günlerdeki terörist yayınlardan işte bazıları!
2 Ağustos 2009 tarihli haber bülteninde İmralı sakini Abdullah Öcalan, “Eğer ben burada elimi çekersem korkunç şeyler olabilir.” diyerek, “Kürtlerin her türlü gücü olduğunu ve hiç kimsenin durduramayacağını” kaydediyor.
4 Ağustos 2009 günü yayınlanan haberlerde PKK’ya bağlı bir grubun Diyarbakır’daki bir fuhuş evine ses bombası ve molotof kokteylli saldırı düzenlediği, bu tür faaliyet gösteren kişi ve yerlere eylem düzenlemeye devam edecekleri uyarısında bulundukları, yine Diyarbakır’ın bir mahallesindeki İş Bankasına da molotof kokteylli eylem yaptıkları aktarılıyor.
13 Ağustos 2009 tarihli yayında HPG, eylemsizlik sürecinde olunmasına rağmen, Kürt gençlerini açıkça dağlara davet etmekten geri kalmıyor. Üstelik bu yetmiyormuş gibi bir de Apo’suz çözümün diretilmesi halinde eşi görülmemiş bir direnişe hazır oldukları uyarısında bulunuyor.
Ağustos ayının son günündeki Türkçe haberlerde ise PKK’nın bir üst düzey yöneticisi, gerillanın hem nicel hem de nitel olarak büyütülmesi gerektiğini ifade ediyor.
Şimdi ortada bütün bu kanıtlar varken Rasmussen’in hala “Net kanıt sunulursa kapatılabilir” şeklindeki ifadesine gerçekçi bir anlam vermek imkansız görünüyor. Rasmussen ya gerçekleri göremiyor ya da görmek istemiyor. Ya da gerçekten gözleri kör, kulakları da sağır. En iyisi bir doktora görünmeli!
Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön