CHP lilere güzel bir teklifim var

alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen alone_man »

Çeri yazdı:
Eğer bizlerin İran Devletine ve devrimine saygımız olmasaydı.İran biraz zor ayakta kalırdı.

biz derken??
biz dediğin kim ?
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen ali muhsin »

Çeri yazdı:Artık Alevi gençler uyanıyorlar senin gibi cahillerin, iftiracıların, tehcir artıklarının sözlerine kanmayacak kadar bilinçliler.

Eğer bizlerin İran Devletine ve devrimine saygımız olmasaydı.İran biraz zor ayakta kalırdı.
Söyleyene bakin ....Zamaninda "Aleviler Allahsiz Kafir, katli vacip, ana baci tanimaz .." diyerek " Allah " adina katlediginizi ne cabuk unuttunuz ?! Evet Alevi Genciligi uyaniyor ,bunu firsat bilen Sizin gibi Osmanli Fasist Sentezcileri, Simdide tutmus Alevilerin Siilerin iclerine Sinsice sizarak onlarida " Alevilik- Siilik ,Din" adina kendiniz gibi birer irkci Fasist Yapma cabasindasiniz ! ikiyüzlü Sinsi Politiklarinizla Bazi Azeri kesimini nasil kendinize benzettiginizi görebiliyoruz ! Simdi irkci Fasist Mikrobunu Alevilere sicratmak icin Alevilik Siilik kisvesine bürünerek Aleviligi Savunur görünüyorsunuz ! Bu Dolmalari kimseler yutmaz artik ! Irana Sayginiz nerden kaynaklaniyor Sizin ? Tarihe bakin önce ..! birde Simidiki durumunuza bakin , iranda Bazi Eyaletleri Irana karsi kiskirtarak Osmanli imparatorlugunu kurmak icin her türlü Tefrikayi yapanda sizlersiniz ! Secimlerden sonra Sokaklara Cikipta Holliganlik yapanlar kimlerdi dersin ? Hangi Eyaleten geliyorlardi bunlar ?! Bunlari kimler kiskirtiyordu ? Iran Gizli istihbarati bu olaylarin arkasinda Dis Güclerin, Dis Örgütlerin oldugunu defalarca söylemislerdi, bunun ne demek oldugunu bilirmisin ! Baglanti kurulursa Bu kargasayi cikaranin Sizin gibilerinde isleri oldugu ortaya cikar, Yani Türkiyede kargasa cikardiginiz yetmiyormus gibi komsu Devletlerin iclerinede Osmanli irkciligini Sokarak Kargasa cikariyorsunuz ! ..Aman ne saygi ?! Siz önce Ülkemizi kalkindirin , Iran almis basini gitmis ..gidin önce Ülkemizi Kare Kare satan kisilerden hesap sorun .." Vatan Millet Sakarya " diyerek Ülkemizi Satanlara karsi Sesiniz cikmiyor ,ama yerine gelir " Yok Vatanim, Milletim..." diyerek sadece hava atmasini biliyorsunuz ! Alevi Genciligini, Zamaninda irkcilikla " Kizil Komunistler ! " diye iftiralar atarak katledin, sonra sanki hic birsey olmamis gibi Alevileri savunur görünün ...Fasist Osmanli artiklarindan Aleviligi ögrenecek degiliz ! Unutmayinki Ellerinizde halen Alevilerin kani var ! Siz önce kendi ayibinizi Temizleyin ! Zalim Osmanliyi savunmakla Tarihin eli kanli katilerinin izinden gitmeklemi Aleviligi Savunuyorsunuz ? kimi kandirmaya calisiyorsunuz ? Siilik adina Osmanlinin Fasist Senetezciliginin Misjonerligini yaparak Toplumu kandirmaya calismayin !!!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Çeri
Mesajlar: 815
Kayıt: 28 May 2009, 10:06

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen Çeri »

alone_man yazdı:
Çeri yazdı:
Eğer bizlerin İran Devletine ve devrimine saygımız olmasaydı.İran biraz zor ayakta kalırdı.

biz derken??
biz dediğin kim ?
Türk Milleti.
Dünya Türklüğü.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen ali muhsin »

Çeri yazdı:
alone_man yazdı:
Çeri yazdı:
Eğer bizlerin İran Devletine ve devrimine saygımız olmasaydı.İran biraz zor ayakta kalırdı.

biz derken??
biz dediğin kim ?
Türk Milleti.
Dünya Türklüğü.
:D :D :D ..buyrun
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen f_altan »

Çeri yazdı:
MÜCAHİD yazdı:
Hasan Akça yazdı:
Çeri yazdı:Evet :D aslında fena olmaz.İran`da ki Velayet-i Fakih sistemi`nin Laik versiyonu olmuş olur o kadar. :lol: :lol: :lol:
tamam örneklersen konuyu masaya yatırırız
velayeti fakihlik sistemi ile
halksız cumhuriyet sistemini mukayese et bizde doğruysa doğru diyelim
Çeri can, yazdığın yazıyı biraz açar mısınız, velayet-i fakih siteminin nasıl yeni versiyonu olur?
Bir şii nasıl böyle bir söz söyleyebilir?!! Açıklamanızı bekliyorum.
İlk önce şunu söylerim daha önce`de belirttiğim gibi benim İran`a ve İran Devrimine saygım vardır.

Arkadaş diyor ki "Madem öyle Türkiye`yi Anayasa Mahkemesi idare etsin."
Ben`de dedim ki fena olmaz İran`da ki sistemin Laik versiyonu olur o kadar.
Sizin burada velayeti fakih sistemini laik türkiye sistemine benzetmeniz, Hz. Peygamber'in (s.a.a) hükümet sistemini laik sistemlere benzetmek gibi olmuş, kahkaha atmalarınız da durumu daha çok çirkinleştirmiştir. velayet-i fakihin ne olduğunu daha sonra izah edeceğim.
Çeri yazdı:Çünkü İran`da ki sistem arkadaşın bahsettiği sistemle hemen, hemen aynı.Nasıl mı?İran`da Anayasa`yı Koruyucular Konseyi diye bir kurum var.Ve bu söz konusu kurum adından`da anlaşılacağı gibi bizdeki Anayasa Mahkemesi`nin bir benzeri.Ama yetkileri Türkiye`de ki Anayasa Mahkemesin`den çok daha geniş.Öyleki Cumhurbaşkanlığı adaylarını, bakanları, bakan yardımcılarını veto etme hakkına sahip.
Şuray-i Nigehban (Anayasa`yı Koruyucular Konseyi) kafasının estiği gibi davranamaz, anayasanın onlara verdiği yetki çerçevesinde hareket ederler. Eğer anayasaya aykırı bir durum olursa onu tasvip etmezler. Buna veto hakkı vardır diyerek bir diktatörlük gibi lanse edilmesi haksızlıktır. Onlar anayasanın kendilerine tanıdığı yetkinin dışına çıkamazlar, bakan ve bakan yardımcılarını veto etmeğe hiç hakları yoktur, onların işleri de değildir. Millet vekilleri meclisinin başbakan ve bakanların yetkilerini elinden alma yetkileri vardır. Nitekim Benisadr'ı da millet vekilleri makamından alaşağı ettiler.
Çeri yazdı:İran`da Cumhurbaşkanlığı sanıldığı gibi Devletin başı değil.Devletin asıl başı İran İslam İnkılabı Rehberi ünvanıyla Ayetullah Ali Hameneydir.Bu resmi olarakta böyledir.Çünkü İran Ordusu ve İstihbaratı gibi pek çok hayati kurum doğru`dan doğruya Rehbere bağlıdır.İran Ordusu`nun Baş Komutanıdır.
Hz. Peygamber (s.a.a) de devletin başıydı, ordu komutanları O'nun eliyle atanıyordu. velayet-i fakih makamında oturan biri de bu yetkiyi O'ndan almıştır. Fakihler yani müçtehitler Hz. Peygamber'in vekilleridir, onların velayet yetkleri Allah tarafından onlara verilmiştir. Eğer onların herhangi bir işte onayları olmazsa o tağuttur. Cumhurbaşkanının hükmünü de veliyy-i fakin tenfiz etmektedir, eğer rehber onu tenfiz etmezse aldığı oylar boştur. Bu sistemi İran icat etmemiştir, bu sistem İslam hükümetinin sistemidir, Allah ve Peygamber tarafından tayin edilmiştir.
Çeri yazdı:Velayet-i Fakih benim bildiğim kadarıyla toplumun din adamları`nın kontrolün`de yaşamasını ön gören sistemdir.Yani toplumu aydınların, ulemanın yönetmesi gerektiği görüşüdür.Aslın`da bu görüş o kadar`da yeni bir şey değil.Eflatunun "DEVLET" adlı eserin`de de böyle bir yönetim tarif ediliyor.

İşte bu sistem Allah ve Peygamber tarafından belirlenmiştir. Yoksa alimlerin çıkardığı bir şey değildir. Müçtehitler İmam Mehdi'nin naip ve vekilleri olduğu için velayet makamına sahiptirler, şartlar uygun olduğunda bu yetkiden istifade ederek İslam hükümetini kurabiliyorlar. Bu yöntemi Eflatun veya başka birilerinden de almamışlardır, bu yöntem İslam hükümet sistemi yöntemidir. Buna karşı gelen Allah'ın kanunlarına karşı gelmiş olur.

Çeri yazdı:Şiilik meselesine gelince Dünya`da Şiiler sadece İran`da yaşamıyorlar.Irak`ta, Lübnan`da, Afganistan`da, Pakistan`da, Azerbaycan`da, Hindistan`da, Bahreyn`de, Kuveyt`te, Suudi Arabistan`da Milyonlarca Şii yaşıyor.Bunlar İran vatandaşı değiller.Ben`de İran vatandaşı değilim.Yani Velayet-i Fakih Sistemi beni o kadar`da fazla ilgilendirmiyor.Tabi ki bir din alimi olarak saygı gösteriyiz o ayrı mesele.
İşte asıl sorun burdadır. Velayet-i fakih İran'la ilgili bir şey değil. Beni ilgilendirmiyor demeniz, velayet-i fakihin ne olduğunu anlamadığınızdan kaynaklanıyor, aksi takdirde bu sözünüzden istiğfar etmeniz gerekir.
Velayet-i fakihle ilgili İmam Humeyni'nin sözlerinden bir kaç cümle aktaracağım, daha sonra bu konu hakkında bir makaleye yer vereceğim inşaAllah.


Velayet-i Fakih Resulullah’ın (s) Velayeti Gibidir


"Velayeti Fakih Uzmanlar Meclisi’nin (Meclisi Hubregan) uydurduğu bir şey değildir. Velayeti Fakih Allah tarafından var edilmiştir. Resulullah’ın (s) velayetinin aynısıdır. Bunlar Resulullah’ın velayetinden de korkuyorlar! Şunu bilesiniz ki eğer İmam-ı Zaman gelse bu kalemler O’na da muhalefet ederler. Onlar bilsinler ki kalemleri milletimizin yolunu değiştiremez. Onlar halkımızın uyandığını anlamalılar. Artık milletin arasına katılın. Sizin kalemlerinizin İslam’a zararı teröristlerin tüfeklerinden daha çoktur. Zira orda düşman bellidir, sizler ise gizli yüzlerle geliyorsunuz meydana. Sizin kalemleriniz Rıza Şah’ın mızraklarından daha tehlikeli İslam için! Sizler Rıza Şah’dan ve Muhammed Rıza’dan daha zararlısınız. Zira onların İslam’a muhalif oldukları belliydi, halk bunu biliyor ve onlar karşısında direniyordu. Sizler ise İslam kisvesi altında, Müslüman halkın taraftarlığı örtüsü altında İslam’ın karşısında amellerde bulunuyorsunuz."
(Sahifeyi Nur; 10, 309)

http://www.velayet.com/index.php?topic=10915.0

Velayet-i Fakih'le ilgili olan şu linke bakmanızda yarar vardır:
ileti16864.html#p16864
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Çeri
Mesajlar: 815
Kayıt: 28 May 2009, 10:06

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen Çeri »

Sayın Hocam siz galiba beni yanlış anladınız.Ben Velayet-i Fakih sistemi kötüdür diye bir şey söylemedim.Sadece arkadaşların bir çelişkilerine dikkat çektim.


İrandaki Velayet-i Fakih sistemini galiba siz Halifelik gibi bir şey olarak algılıyorsunuz.
Peki 1979 dan önceki Tarih ne oluyor?
1979 dan önce Velayet-i Fakih kimdi?

Hem 2006 da vefat eden Ayetullah Tebrizi Hazretleri ve 2009 da vefat eden Ayetullah Beheşti Hazretlerinin ve
şu anda hayatta olan Ayetullah Sistani Hazretlerinin, Ayetullah Horasani Hazretlerinin çok daha derin alim olduğuna inanıyorum.

Türkiye Sünnilerin çoğunlukta olduğu bir Ülkedir.Herhalde Türkiye de bir Şii Şeriatı olacağına inanmıyorsunuz.
İdeal İslami düzeni 12. İmam Muhammed Mehdi Kaim(a.s.) Allahın izniyle kuracaktır.O gelene kadar bu tür iddialar hayalden öteye gitmez.
Irakta, Lübnanda Şiiler Laik partilerle, hatta Kominist partilerle, Hristiyanlarla ittifaklar kurarken onlarla ortak mitinğler düzenlerken, ortak adaylar gösterirken, koalisyon hükümetleri kurarken Türkiye gibi bir Ülkede de gerçekçi olmak gerekiyor.
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen biralevi »

Çeri yazdı:
Türkiye Sünnilerin çoğunlukta olduğu bir Ülkedir.Herhalde Türkiye de bir Şii Şeriatı olacağına inanmıyorsunuz.
İdeal İslami düzeni 12. İmam Muhammed Mehdi Kaim(a.s.) Allahın izniyle kuracaktır.O gelene kadar bu tür iddialar hayalden öteye gitmez.
Irakta, Lübnanda Şiiler Laik partilerle, hatta Kominist partilerle, Hristiyanlarla ittifaklar kurarken onlarla ortak mitinğler düzenlerken, ortak adaylar gösterirken, koalisyon hükümetleri kurarken Türkiye gibi bir Ülkede de gerçekçi olmak gerekiyor.
bu konu da önemlidir
gerçekçi olmak bu gerçekliğe uygun analizler yapıp kararlar almak gerekir
ama hayalde kaybetmiş birisi gerçekçi olamaz
gerçekçi olmanın ön şartı hayal kurmayı bilmek hayal kurmayı becermektir
hayal kuramayanın gerçekciliği olmaz çıkarcılığı olur
hayal ve gerçek birbirini tamamlar ikisi birlikte olmalıdır
anadolu toprakları nasıl sünnileştiyse aynı şekilde birgün şiileşecektir
o gün kesinlikle gelecek yada olacaktır
İmamı zamanın zuhurundan öncede olabilir zuhurunda da olabilir
İttifak olayına gelince bugünülkemizde bizimkiler kafalarına göre takılıyorlar
oysa ittifak yapmamaları sandığa ve siyasete prim vermemeleri gerekir
ittifakın ön şartı seni tanımak olmalıdır
senin kimliği kabul etmek olmalıdır
seni sen olarak bilmek seni sen olarak istemek olmalıdır
Türkiyedeki ittifak isteyen sünni grupların hiçbirisi bizi biz olarak kabul etmiyor ve tanımıyor halen 4 hak mezhep! safsatasından ileri gitmiş değiller
yaklaşımları pragmatik çıkarcı ve lokaldir yani anlıktır o anki seçim atmasforende denize düşen yılana bile sarılır cinsindendir
bu tür insanlarla ittifak olmaz kurulamaz kişiselş kanaatime göre
kuranların siyaseti eksiktir
diğer verdiğiniz örneklerde o insanlar şiiliği realite olarak kabul ediyorlar yaklaşımları bu olunca tabiki onlarla şartlar oluştuğunda ittifak kurulur
ama Türkiyede akp li müslümanlar!! da dahil olmak üzere ittifak kurmaya deyecek bir grup yok o yüzden siyaset noktasında yada parlementer siyaset noktasında bu fırıldakları desteklemeyi alevi ahlakına adabına siyasetine uygun görmüyorum
bu nedenle sandığa gitmemeyi tavsiye ediyoruz
seni takmayanı takmayacaksın çünkü sen HAKSIN karşındaki ise sadece belli amaçlar uğruna politika yapıyor
karşılıklılık esası önemlidir kısas önemlidir
bizim onların referansına ihtiyacımız yoktur tam tersi onların bizim referansımıza ihtiyaçları vardır
bu gerçeği onlar öğreninceye kadar ittifaka gerek yoktur
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: CHP lilere güzel bir teklifim var

Mesaj gönderen f_altan »

Çeri yazdı:Sayın Hocam siz galiba beni yanlış anladınız.Ben Velayet-i Fakih sistemi kötüdür diye bir şey söylemedim.Sadece arkadaşların bir çelişkilerine dikkat çektim.
Evet, siz açıkça velatet-i fakih sistemi kötüdür demediniz ama "İran`da ki Velayet-i Fakih sistemi`nin Laik versiyonu olmuş olur o kadar" dediniz ve eklediniz "...Bunlar İran vatandaşı değiller.Ben`de İran vatandaşı değilim.Yani Velayet-i Fakih Sistemi beni o kadar`da fazla ilgilendirmiyor.Tabi ki bir din alimi olarak saygı gösteriyiz o ayrı mesele." Ben de bu sözlerinize karşı dedim ki velayet-i fakih sistemi İslam'ın öngördüğü bir sistemdir, bunun İran'la alakası yoktur, onu laik bir rejim sistemiyle mukayese yapmanız ve onun yeni versiyonu demeniz, farkında olmaksızın İslamî hükümet sistemini küçümsemeniz anlamına gelmektedir.
Çeri yazdı:İrandaki Velayet-i Fakih sistemini galiba siz Halifelik gibi bir şey olarak algılıyorsunuz.
Peki 1979 dan önceki Tarih ne oluyor?
1979 dan önce Velayet-i Fakih kimdi?
Yine İran'daki fakih siztemi diyorsunuz!! Bunun İranla Turanla alakası yoktur. İmamet Nübüvvetin devamı olduğu gibi velayet-i fakih de imametin devamıdır. İmam Humeyni'nin tabiriyle, Hz. Peygamber (s.a.a) ve Ehlibeyt İmamları asaleten o makama sahip oldukları gibi fakihler de vekaleten o makama sahiptirler. Velayet-i fakih, Hz. Mehdi'nin gaybet-i kubrası döneminden şimdiye kadar devam etmiştir, zuhur zamanına kadar da devam edecektir ama fakihler hukumeti vazifesini yapmaya şartlar uygun olmadığından muvaffak olamamışlar. Nitekim masum İmamlar da Hz. Ali hariç hükümet kuramamışlardır ama bu onların imamet ve velayet makamlarına bir halel getirmez.
Çeri yazdı:Hem 2006 da vefat eden Ayetullah Tebrizi Hazretleri ve 2009 da vefat eden Ayetullah Beheşti Hazretlerinin ve şu anda hayatta olan Ayetullah Sistani Hazretlerinin, Ayetullah Horasani Hazretlerinin çok daha derin alim olduğuna inanıyorum."
Bu sözünüzle ne demek istiyorsunuz?! Konumuzla ne alakası vardır? Bunların rehberden daha alim olduğunu mu söylemek istiyorsunuz? Bunu nasıl anlayabildiniz, derslerine mi katıldınız?! Cami-i müderrisin-i Kum ve Tahran 6-7 kişiyi merce olarak tanıttılar bunların içerisinde rehber de vardı, ama Sistani, muntaziri ve birçokları yoktu, demek onlar sizin kadar tanımıyorlar!! İlmi çok olanın rehberliğe herkesten liyakati daha çok mu olur? Siyasetten anlamayan, şüca olmayan, kendi çevresindeki münafıkları tanımayanlar nasıl lider olabilirler?!
Çeri yazdı:Türkiye Sünnilerin çoğunlukta olduğu bir Ülkedir.Herhalde Türkiye de bir Şii Şeriatı olacağına inanmıyorsunuz.
İdeal İslami düzeni 12. İmam Muhammed Mehdi Kaim(a.s.) Allahın izniyle kuracaktır.O gelene kadar bu tür iddialar hayalden öteye gitmez.
Irakta, Lübnanda Şiiler Laik partilerle, hatta Kominist partilerle, Hristiyanlarla ittifaklar kurarken onlarla ortak mitinğler düzenlerken, ortak adaylar gösterirken, koalisyon hükümetleri kurarken Türkiye gibi bir Ülkede de gerçekçi olmak gerekiyor.
Biz Tr.de Şii hükümeti kuracağız diye bir iddiada bulunmadık, İmam Mehdi'nin zuhurundan önce böyle bir şey olur mu olmaz mı, onu Allah bilir. Önemli olan vazifeyi yapmak ve doğrulardan sapmamaktır. Allah hepimizi vazifesini teşhis eden ve Allah rızası için onu yapmaya çalışanlardan kılsın.
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön