Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
AleviCaferi

Re: Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi

Mesaj gönderen AleviCaferi »

Kuran bizim kitabimiz .
:lol: :lol: Bu söz sende ne kadar sahte durdu bir anlasan. :)
bektasilerin icinden kotu insan cikarci cikabilir bu tum bektasileride baglamaz
Bundan evvelde siiler söyle yapiyor böyle yapiyor diyordun. Simdide akil mi veriyorsun millete. Bu söylediklerini en önce kendin uygula.
ama sizdeki anlayis tarzi pek dar kardesim
Sizdeki cok genis.
Birakin Allah askina bizim kulturumuz muhammedden gelmistir
Hz.Muhammed(SAA)'i kastetmedigin kesin. O zaman soru su olmali: Bu hangi Muhammed???
Siz daha hz huseyine yardim etmediniz diye dovunurken her sene zincirlerken kendinizi kirbaclarken
Vahabilerde ayni düsüncede, aranizda bir bag varmi acaba???
Ama su bir gercek. Siz orda olsaydiniz Hz.Hüseyin'i(AS) sehit eden tarafta olurdunuz. Hem sen neden Hz.Hüseyin hakkinda konusuyorsun ki. Bana söylermisin siz hangi kaynaga dayanarak Kerbela olayinin gerceklestigine inaniyorsunuz? Ehlibeyt'in(AS) kim oldugunu nerden biliyorsunuz?
hz huseyinide siz satmistiniz ?
Vallahi biz burdayiz. Daha Kerbelaya bir kere bile gitmedim. Nasil satmisim acaba? :D
Resim

"Benim soyumdan gelenler değil, benim izimden gidenler bendendir" Hz.Ali(AS)
AleviCaferi

Mesaj gönderen AleviCaferi »

Biz insanların namaz kılıp kılmamasıyla değil, aleviyim diyenlerin namazı inkar edip etmemeleriyle ilgileniyoruz. Sanırım aradaki farkı kavrayacak kadar yetiniz vardır.
Sanirim tam burayi anlamiyorlar. :)
Resim

"Benim soyumdan gelenler değil, benim izimden gidenler bendendir" Hz.Ali(AS)
ALIBABA

Mesaj gönderen ALIBABA »

3nokta yazdı:
ALIBABA yazdı:
3nokta yazdı:
Demagoji yapmana gerek yok. kendini Alevi olarak isimlendiren birisinin Aleviliğin Ehl-i Beyt as'ın 12 İmamların öğretilerinden haberdar olması onlara inanması ve onların emrini yerine getirmeye gayret etmesi gerekmez mi?
Namazı, Ramazan orucunu, haccı zekatı, humusu bilmeden, cihat emri maruf nehyi münker tevella teberra bilinmeden ve bunlar uygulanmaya gayret edilmeden nasıl Alevi olunuyor?

Sen Ehl-i Beyt as'ın ne emrettiğini, nasıl yaşadığını öğretilerinin ne olduğunu bilyor musun?
İmam Ali as semah mı dönüyordu namaz mı kılıyordu? Muharrem orucunu mu tutuyordu yoksa Ramazan orucunu mu? Cemevine mi gidiyordu camiilere mescitlere mi?Sahi bu cemevi kavramının kaç yıllık mazisi var? Uydurup uydurup bu Alevi halkının önüne konulmuş bidatlerden kurtulun artık. Ehl-i Beyt as masum pak ilmiyle aydınlanın. kurtluş Kuran ve Ehl-i Beyt as çizgisinde.
Evvela sii kaynaklarini bana sunuyorsun sen !!!! Turkiyede yasayan alevilerin neden farkli ve degisik sekilde ibadet ettiginin nedenini anlayamazsin elbet cunku ezilen siz degildiniz olen siz degildiniz . Ibadetleri yasaklanan siz degildiniz , Hz aliye sahim dedik diye kellesi koparilan siz degildiniz !!!!

Acikcasi bizde cem evide yoktu ibadetimizde evlerdeydi zulumden baskidan .

Cok sukur Allah ona ettigimiz ibadetlerden memmun kaldida bagisladi verdi bize deger verdi ilgilendi .

Yol gosteren pirler yaratti piril piril yurekleri sevgi dolu insanlar yasatti yeryuzunde verimli agaclar gibi meyve verdiler . Tohumlari bir suru topraklara yayildi guclendiler cogaldilar evel Allah bir islikta bir araya gelirlerki herkesin akli sasar dilense dunyayi hakimi altina alirlar .

Ali muhammed dense ilk once onlar kosarlar , dinlerinde ne asirilar nede eksikler tambir orta yoldalar .

Bak kardesim bana diyorsunuz ama laflariniz cok agir sizin iftiradan baska birsey degil . uyduruk uyduruk bidatlermis evvela baska toplumlarin inancina saygili olmayi ogrenin bence !

Kuranda ne diyor : Baska toplumlara kotu soz soylemeyiniz belkim onlar iman uzeredir . iftira atmak adam oldurmekten beterdir .

Siz daha kuranda denileni uygulayamiyorsunuz kaldiki bana kurani ogretiyorsunuz yazik ????????????

Sevgiler vatandas
ALIBABA

Mesaj gönderen ALIBABA »

3nokta yazdı:Biz kimseye gelin namaz kılın demiyoruz. Kılmak isteyen kılar. Çarpıtma yapma. Ancak birisi çıkıp 12 İmam as adına bir yol sürdüğünü iddia ederse ve namazı inkar ederse elbetteki ona dur diyeceğiz. Biz insanların namaz kılıp kılmamasıyla değil, aleviyim diyenlerin namazı inkar edip etmemeleriyle ilgileniyoruz. Sanırım aradaki farkı kavrayacak kadar yetiniz vardır.
Dostum Aleviler namaza karismaz , bizde isteyen allaha istedigi gbi yakarir dua eder , ister yere surunerek ister basini tasa koyar ister el acarak . bizde mutlak teslim olma vardir . gun boyunca ve gece boyunca devemli akil onda olmalidir , yana yatarken otururken ayaktayken toplumla sohbet icindeyken adap ve ikram icinde olmalidir .

Tek sorunumu namazla ilgili bize dayatilmasi mecbur kosulmasi veye sanki tek ibadet seklimis gibi gosterilip eger su su hareketler olmasa ettigin dua yakarma kabul edilmez gibi .

Iste bu tam kizilicak bir durum olacak birsey degildir bu insanin bile bile kendini koreltmesinden baska birsey degildir . Eger bir iki beden hareketi sizi kurtaracak buyrun o zaman bakalim sizi kurtaracakmi lakin kuranda daha once isaret etmistim namazi kilanlar icin ne dedigini .

Sevgiler vatanda
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

Bak birader,
Şimdi sen Şia kaynağı deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorsun. Evvela Ehl-i Beyt Mektebi tektir. Bizim kaynağımız 12 İmamlardır. Kaynaklarımızı kabul etmek zorunda değilsiniz. O halde tek tek kaynaklarınızı yazın biz de size ona göre cevap verelim.
12 İmam as'dan gelmeyen kaynakları biz kabul etmiyoruz. Bunu da belirtmek istedim ki biz Alevi-Şia-Caferi olarak Ehl-i Beyt as'a uymak zorundayız. Yolumuz onların şeriatı üzeredir. Onların dışında onlarla çelişen hiçkimse bize pir olamaz.
Sadece Anadolu'daki Aleviler değil tüm dünyada Aleviler katledildi. Ehl-i Beyt as'a uyduğu için şehit edildi, zulme uğradı. Ehl-i Beyt inancını Anadolu'ya hapsetmek doğru değildir bu yol evrenseldir.

Şimdi senle bir anlaşma yapalım. Ancak gerçekten öğrenmek ve birbirimizi tanımak için konuşalım. Siz düşüncelerinizi, inanç ve ibadet esaslarınızı tek tek yazın. Ben de bu konularda kafama yatmayanları size sorayım. Siz de bunları delilleriyle ispatlayın. Ancak şunu da belirtmek isterim ki biz kaynak olarak Kuran ve Ehl-i Beyt as'ı ölçü kabul ediyoruz. Var mısınız saygı çerçevesinde birbirimizi anlamaya?

Pir konusuna gelince. Açıklarsanız bir iki sorum olacak: Pir nedir? Görevi nedir? Kim neye göre pir olur? Seçimle mi olur tayinle mi? Sizin pirleriniz kimdir? Pir dediklerinizin pir olma delilleri nelerdir? Bu konuda Ehl-i Beyt as ne demiştir? 12 İmamlardan sonra bu insanların pir olduğuna dair Kuran ve Ehl-i Beyt as'da kaynaklar nelerdir?
Not: Benim kaynaklarım evvela 1Ehl-i Beyt as'in izahıyla Kurandır. Bunu da ifade edeyim.
Buyrun cevaplarınızı sabırsızlıla ve merakla bekliyorum.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

ALIBABA yazdı:
3nokta yazdı:Biz kimseye gelin namaz kılın demiyoruz. Kılmak isteyen kılar. Çarpıtma yapma. Ancak birisi çıkıp 12 İmam as adına bir yol sürdüğünü iddia ederse ve namazı inkar ederse elbetteki ona dur diyeceğiz. Biz insanların namaz kılıp kılmamasıyla değil, aleviyim diyenlerin namazı inkar edip etmemeleriyle ilgileniyoruz. Sanırım aradaki farkı kavrayacak kadar yetiniz vardır.
Dostum Aleviler namaza karismaz , bizde isteyen allaha istedigi gbi yakarir dua eder , ister yere surunerek ister basini tasa koyar ister el acarak . bizde mutlak teslim olma vardir . gun boyunca ve gece boyunca devemli akil onda olmalidir , yana yatarken otururken ayaktayken toplumla sohbet icindeyken adap ve ikram icinde olmalidir .

Tek sorunumu namazla ilgili bize dayatilmasi mecbur kosulmasi veye sanki tek ibadet seklimis gibi gosterilip eger su su hareketler olmasa ettigin dua yakarma kabul edilmez gibi .

Iste bu tam kizilicak bir durum olacak birsey degildir bu insanin bile bile kendini koreltmesinden baska birsey degildir . Eger bir iki beden hareketi sizi kurtaracak buyrun o zaman bakalim sizi kurtaracakmi lakin kuranda daha once isaret etmistim namazi kilanlar icin ne dedigini .

Sevgiler vatanda
Alibaba can,
namaz bir ibadettir ama her ibadet namaz değildir. Meselmiz namazı kılmak ya da kılmamak değildir.
Meslemiz namazı inkar etme ya da kabul etmedir. Şimdi biz demiyoruz ki tek ibadet namazıdr. Ancak namaz farz bir ibadettir. Ehl-i Beyt as ve Kuranbunu bize böyle açıklamıştırVe bizde onların bize öğrettiği şekilde namaz kılıyoruz. Ayrıca şekil önemsiz değildir. Şeklin öneminin olmadığını söyleyen Bektaşi anlayışını ibadet olarak kabul ettiği semahta namazdakinden çok da fazla şekilcilik vardır.O halde bu Bektaşiliğin bu söylemi uygulamasıyla çelişmioyr mu?Neyse bir üst iletimdeki sorularım doğrultusunda devam edelim diyorum.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
ALIBABA

Mesaj gönderen ALIBABA »

AleviCaferi yazdı:
.
:lol: :lol: Bu söz sende ne kadar sahte durdu bir anlasan. :)
kurana sahip cikanlarin ne sahte degil sahtekar olduklarini gorduk cok sukur ! senelerdir milleti kuranla kandirmaya calisan allahin dediklerini farkli yonlere yansitanlar kuran aralarina parentezler acarak denmek istenini yapistirip anlam mana varenleri iyi biliyoruz .

Bundan evvelde siiler söyle yapiyor böyle yapiyor diyordun. Simdide akil mi veriyorsun millete. Bu söylediklerini en önce kendin uygula.
Hz ali diyor : kim kardesini duzeltmek icin ogut vermezse o kardesinin dusmanidir .

Insan sevdigini azarlarmis ?
Hz.Muhammed(SAA)'i kastetmedigin kesin. O zaman soru su olmali: Bu hangi Muhammed???
Bizi kendisinden uzaklastirmak istediginiz muhammed ! Evinde daima allaha ibadet eden muhammed ! Ataistlere , putpereslere kucak acan muhammed . Ki siz alevilerin semanistlikten geldiklerini ileri surmustunuz lakin sizin kendi kokeninize gidersek kabede putlara taptiginiz hadis kitaplarinda vardir en muhimide kuran bu bunu siz daha once putlara tapiyordunuz diyerek size hitap edisi .

Hem bizim gecmisimizi ariyor dalga geciyorsunuz ama kendinizin eskiden ne hallerde oldugunuzu gormuyorsunuz ayip insan ilk once kendi ayibini aramali sonra baskasininkini

Vahabilerde ayni düsüncede, aranizda bir bag varmi acaba???
Ama su bir gercek. Siz orda olsaydiniz Hz.Hüseyin'i(AS) sehit eden tarafta olurdunuz. Hem sen neden Hz.Hüseyin hakkinda konusuyorsun ki. Bana söylermisin siz hangi kaynaga dayanarak Kerbela olayinin gerceklestigine inaniyorsunuz? Ehlibeyt'in(AS) kim oldugunu nerden biliyorsunuz?
Bence o zamanda yasasaydik bizim hz huseyini oldurecegimizi soylemen hem iftiraya denk duser hemde teori olur ama sizin nicin kendinizi zincirlediginiz kirbacladiginiz ortadadir . Hz huseyin yardim istediginde sizin yardima gitmediniz diye , o zaman o topluluk hz huseyin oldukten sonra keske gitseydik diye pisman olurlar ve ogun bu gundur kendinilerine bu yuzden eziyet ederler . Taki sizin neslinize denk gelene kadar ki sizde biliniz atalarinizin ettigi sizin uzerinize kaldi artik bugunden sonra ya yola gelir duzelirsiniz yada ayni durumla gene karsilasir pismanlik icinde olursunuz !!!!!!

Vallahi biz burdayiz. Daha Kerbelaya bir kere bile gitmedim. Nasil satmisim acaba?
:D

Satarsiniz ! yezidi halife edinenleri dost 12 imamlari seven bizleri ise dusman ederseniz elbette hz huseyini satmis sayilirsiniz dava suruyor cunki !!!!! Bize kin onlara ise yakinlik beslerseniz elbette onlarin yaptiginda payiniz olur elbet .

Bugun biz namaz kilmasakta , hacca gitmesekte , kapanmasakta evvela allahin yarattigi bir insan , sonrada dunyada her insana insanca davranmaya calisan 12 lara sizden farkli bir sevgi besleyen orda asiri olmayan bir kullariz topluluguz .

Sirf bundan dolayidirki yezidi halife edinenlerle artik dost olamaya bile kararlisiniz . Alllahin dedigi gibi ? Zaman gelir herkesi edindigi dostu ile cagiririz.

allaha sukur namaz kilmadik , hacca gitmedik ama yezidi , ve ona deger verenleri ise hicbir zaman dost da edinmedik ve soyumuz sopumuz bildik bileli onlarla savas halindedir .

Gun gelir yuzumuz ak cikar insallah amin .

Sevgiler vatandas
ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Ali Baba denilen sahis

Laflari geveleyip konulari degisik yerlere cekmeniz, Siz Bektasilerin mayasinda vardir , Hz. Muhammed (saa) min Tüm insanlara kucak acmis gerekcesini göstererek, Cemevlerinde Türlü Karanlik Örgütleri barindirarak Alevileride Cemevlerinde karanlik Teskilatlara Pazarlamaktasiniz ! Kurani ise isinize geldigi gibi yorumlayip kafaniza görede hüküm verip Allahin Hükümlerini sonrada inkar eden Siz Bektasiler ,Kurana inkar yoluylami sahip cikmaktasiniz ?

Bizleri yazilarinizda Yeztilikle Satilmislikla Suclayan siz Yüzsüz Bektasiler, kendi karanlik yüzlerinizi gizleyecek kadar bizlere bu kadar Saldirip iftiralara bas vurmaniz Sizin bu konuda Caresiz oldugunuzu acikca göstermektedir , örnekler verirsek, Her yil Asura Merasimlerinde Cesitli Siyasetcilerle Güle oynaya Saz calip Semah dönerek, Asüre Tatlisi dagitan Siz Bektasiler, Bu yapmis oldugunuz Amellerin Yezide daha cok yakin oldugunuzun Farkindamisiniz acaba ? Ehli Beyt Mekteblerinde Gözyaslari Döken Gercek Öz Alevilere karsi Utanmadan ifitra Camur atan Sizler , aslinda her yil oldugu gibi yapmis oldugunuz Sacma sapan Ritüllerinizle yine Her yil Imam Hüseyin (as ) ma ihanet ettiginizin ve hatta Asura Gününü ( Yas Gününü ) Bayram Havasina Ceviren Siz Bektasiler Bu Düsünceyle Bu Carpik Amelinizlemi Imam Hüseyine yakin oldugunuzu idia ediyorsunuz ? Dillerinde Alinin, Hüseyinin adlarini sakiz gibi Cigneyen Fakat Amel olarak Muaviye ve Yezit gibi yasayanlar nasil kendilerini Alevi olarak tanitirlar ? hangi hakla ? iste Siz Bektasilerde böylesiniz !! Dillerinde Ehli Beyt isimleri olan fakat Amel olarak Muaviyenin Ameli ile yasayan Sizl Bektasilersiniz !!! Yerine gelir inkar edersiniz , yerine gelir kendi kötü Amellerini Yalanlarsiniz !! Yerine gelir Haktan Faydalanip Batili Savunursunuz ! Siz Busunuz !
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
ALIBABA

Mesaj gönderen ALIBABA »

3nokta yazdı:Bak birader,
Şimdi sen Şia kaynağı deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorsun. Evvela Ehl-i Beyt Mektebi tektir. Bizim kaynağımız 12 İmamlardır. Kaynaklarımızı kabul etmek zorunda değilsiniz. O halde tek tek kaynaklarınızı yazın biz de size ona göre cevap verelim.
12 İmam as'dan gelmeyen kaynakları biz kabul etmiyoruz. Bunu da belirtmek istedim ki biz Alevi-Şia-Caferi olarak Ehl-i Beyt as'a uymak zorundayız. Yolumuz onların şeriatı üzeredir. Onların dışında onlarla çelişen hiçkimse bize pir olamaz.
Anladim guzelde o zaman sizinle tartismak yersiz olur cunku tek taraflisiziz ben sana sizin kaynaklardan nasil delil getireyimki biz gaflet icinde hz aliden muhammeddin bilgisinden uzakken pirler gelip bize yetistirdi ogretti kurani kendi dilleri ve aciklamalari ile ve bugun bizde kurani okudugumuzda pirlerin ne kadar dogru oldugunun farkina vardik evel Allah aralarinda elbette birkac degersiz cikmis olabilir bilmiyorum anlata bildimmi hic bir dinde her insan degerli hakki tam anlatiyor diyemezsiniz !!!

Sadece Anadolu'daki Aleviler değil tüm dünyada Aleviler katledildi. Ehl-i Beyt as'a uyduğu için şehit edildi, zulme uğradı. Ehl-i Beyt inancını Anadolu'ya hapsetmek doğru değildir bu yol evrenseldir.
Peki bana birkactane isim verebilirmisin bizim pirlerin yasadigi donemlerde oldurulun zulum goren seyidlerinizden ???

Şimdi senle bir anlaşma yapalım. Ancak gerçekten öğrenmek ve birbirimizi tanımak için konuşalım. Siz düşüncelerinizi, inanç ve ibadet esaslarınızı tek tek yazın. Ben de bu konularda kafama yatmayanları size sorayım. Siz de bunları delilleriyle ispatlayın. Ancak şunu da belirtmek isterim ki biz kaynak olarak Kuran ve Ehl-i Beyt as'ı ölçü kabul ediyoruz. Var mısınız saygı çerçevesinde birbirimizi anlamaya?

Tamam ama bu tek tarafli oluyor sen senden hep delil sunmami istiyorsun bu adalete sigarmi ???????????? Benim kendi delilerimi ise hice sayiyorsun ??????

Sunu bilmelisinki bizim dinimiz genelde aciklama uzerinedir . Pirler uzaklardan kuranin bilgisine sahip olup zor sartlarda fakir yoksul kurandan haberi olmayanlara kurani en guzel sekilde halkimiza anlatmislardir !!!!!!!11
Pir konusuna gelince. Açıklarsanız bir iki sorum olacak: Pir nedir? Görevi nedir? Kim neye göre pir olur? Seçimle mi olur tayinle mi? Sizin pirleriniz kimdir? Pir dediklerinizin pir olma delilleri nelerdir? Bu konuda Ehl-i Beyt as ne demiştir? 12 İmamlardan sonra bu insanların pir olduğuna dair Kuran ve Ehl-i Beyt as'da kaynaklar nelerdir?
Not: Benim kaynaklarım evvela 1Ehl-i Beyt as'in izahıyla Kurandır. Bunu da ifade edeyim.
Buyrun cevaplarınızı sabırsızlıla ve merakla bekliyorum.
1=Pir hak yolunu muhammed ali yolunu en guzel sekilde aciklayan kurani yorumlayan veya sevgiyi yayan bir sahistir .

2=Gorevi para pul gozetmeden kendisini allaha adayip sirf insanin aydinlanmasi ve dogruyu bulmasi icin gece gunduz yol alan insanlara kurani allahin vermis oldugu guc bilgisi ve hikmeti ile yorumlayip halka ulastirmak icin yol katleden ve mazlumlar icin savasan kisidir .

3=Pirler kendisinden bir onceki pirlerden hayat egitimi ve bilgisini alirlar , hz muhammedi ve hz aliyi ve oniki imami hakkiyla ogrenip yaradana gece gunduz anarlar duraksamadan akillarinda gece gunduz devamli allahi yasatirlar . insanlik ve sevgi yaymak zorundadirlar .

4=Ne demek bizim pirlerimiz kim ? Siz iyi bilirsiniz ? Bizim 12 tane allahtan secilen secilmisler vardirki ilkine biz yani hz aliye sah deriz ogullarina ise hidayet onderleri sonradan gelenlere ise pir deriz onlardir bizi bu gune kadar hidayet edenler .

5= Pirlerin pir olmalarina delil insanlarin onlara karsi sevgi duymasi ve verdigi ozden meyvelerden anlasilir . Insanlarin sikintilarinda onlara yardim eder ve sozlerle rahatlatir guc ve ilim verir . Eger onceki pirden egitim almissa bu duyulur haber salinir bildirilir ve guven saglanilir .

6= kardesim 12 imamlardan sonra pirlerin geldigine dair delil arama veya 12 imamlarin bu konuda birseyler soyledigine karsi delil aramak yanlis olur kaldiki bizim pirlerimiz hz ali veya ogullari gibi konumda degildir .

O zaman sizinde seyhleriniz hakkinda takip ettiginiz kisiler hakkinda delil sunmaniz gerek varmi kuranda veya 12 imamlarin soyledi hadisler bu sahislar hakinda ???????????????

Sevgiler vatandas
ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Delill Getiremiyorsunuz ! Böylelikle 12 Imamlarin Hadislerini söylentilerini hice sayarak Sahsi görüsünüzle Sahte bir Alevilik üretmek icin caba harciyorsunuz , Kacamak Sözlerle kivirtmaya calisiyorsunuz ..Bugüne kadar Pir Dediginiz kisiler Alevileri nerelere sürükledigi ortadadir , kurani inkar edenler Kurani kafalarina göre kendi cikarlarinca yorumlayan Pirlerinizi Görüyoruz !!! Dünyada Gercek Seyyidlerden haberdar olmayan ve inkar eden sizler, Birkac Campulcu Takiminida "Dede Pir Baba" Diyerek Alevilere önder tayin etmissinizki, Bu Kisilerin ne Ehli Beytten nede Hükümlerinden haberleri yoktur !! aksine Ehli Beytin adina Alevileri Asimile eden Kiralik Pirlerden baska birileride degildir ! Görüsünüz ortada oldugu gibi Amacinizda ortadadir !!..kendinizi kandirmayin !!!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön