Reenkarnasyon olayı

Ölümden sonra tekrar dirilip, adaletin tecelli edilişi...
3nokta

Re: Reenkarnasyon olayı

Mesaj gönderen 3nokta »

Siz de GAlu Bela inancı var mı?
Zira bu dünyanın sırrı Galu Belada gizlidir. Allah'ın adaletini bu açıdan bakarak da anlayabilirisiniz. Reenkarnasyona inanmanıza gerek yok.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Mekzun

Mesaj gönderen Mekzun »

3nokta yazdı:Siz de GAlu Bela inancı var mı?
Zira bu dünyanın sırrı Galu Belada gizlidir. Allah'ın adaletini bu açıdan bakarak da anlayabilirisiniz. Reenkarnasyona inanmanıza gerek yok.
Evet, biz de Kalu Bela inancı var.

Reankarnasyon tartışmalı bir konu, biz burda sadece konuyu tartışıyoruz.
Ehli Beyt hadislerinde ve Nechul belağa'da bu konuyla ilgili bilgiler olmalı ama şu an elimde mevcut değil, eğer bununla ilgili bilgiler bulabilirsem sizinle paylaşırım. Sizlerin elinde bu konuyla ilgili Ehli Beyt kaynaklı hadisler varsa, bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Bizler için (Şia) hadis-i şeriflerin yanında, Ehli Beyt hadisleri ve Nechul Belağa'da kaynak olarak önemlidir.
"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)
Çeri

Mesaj gönderen Çeri »

Şimdi bunlar gökyüzünde Yıldız-Nur- Melekmiş Allah bir gün bunlara kızmış ve insan olarak dünya´ya yollamaya başlamış.Kıyamete kadar bu sürecekmiş.Bazen Allahta Hızır suretinde, Ali suretinde insanların arasına karışırmış.

Diğer insanlar ise eğer iyi insan olurlarsa Nusayri olarak dünya´ya gelerek ödüllendirilirlermiş.
Nusayrilikten çıkıp başka dinlere mezheplere girenlerin aslında bu şekilde ödüllendirilenlermiş ama kıymetini bilmedikleri için eski dinlerine mezheplerine dönenler oluyorlarmış.

İlk Şialar olan büyük Sahabilerin önemli Melekler olduğuna inanılır.
H.z.Ali(a.s.)`nin kardeşi olan Cafer-i Tayyar(r.a.) H.z.Yunus İbni Mettayla yani Yunus Peygamberle aynı kişiymiş.Benim gördüğüm bir ziyaretlerinin üzerinde hem Yunus ibni Metta yazıyor hemde Cafer-i Tayyar yazıyor.H.z.Miktad(r.a.) için olan bir ziyaret yerlerinde H.z.Miktad için "Nur Aleminin en büyük meleklerindendir." yazıyor.
Mekzun

Mesaj gönderen Mekzun »

Çeri yazdı:Şimdi bunlar gökyüzünde Yıldız-Nur- Melekmiş Allah bir gün bunlara kızmış ve insan olarak dünya´ya yollamaya başlamış.Kıyamete kadar bu sürecekmiş.Bazen Allahta Hızır suretinde, Ali suretinde insanların arasına karışırmış.

Diğer insanlar ise eğer iyi insan olurlarsa Nusayri olarak dünya´ya gelerek ödüllendirilirlermiş.
Nusayrilikten çıkıp başka dinlere mezheplere girenlerin aslında bu şekilde ödüllendirilenlermiş ama kıymetini bilmedikleri için eski dinlerine mezheplerine dönenler oluyorlarmış.

İlk Şialar olan büyük Sahabilerin önemli Melekler olduğuna inanılır.
H.z.Ali(a.s.)`nin kardeşi olan Cafer-i Tayyar(r.a.) H.z.Yunus İbni Mettayla yani Yunus Peygamberle aynı kişiymiş.Benim gördüğüm bir ziyaretlerinin üzerinde hem Yunus ibni Metta yazıyor hemde Cafer-i Tayyar yazıyor.H.z.Miktad(r.a.) için olan bir ziyaret yerlerinde H.z.Miktad için "Nur Aleminin en büyük meleklerindendir." yazıyor.

Bu nedir? Ben anlayamadım. Açıklar mısınız?
"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

Hasan Akça yazdı:
zor sordun demedimki? anlamsız gereksiz konuyu dağıtıcı çıkış yapıyorsun konuyu tek noktaya sabitle yada herbiri için ayrı başllık açmanı önerdim
mesela konu reerkarnasyon iken sen

ümmet mesh kıyamet vs gibi daha ayrı ele alınması gereken konuları ele alıyorsun
oysa senin reerkarnasyonla ilgili tezlerini kanıtlarını yazman gerekirdi
şimdi böyle bir durumda işi yokuşa süren benmi oluyorum
ayrıca konu o kadar basitki yetkin olmaya bile gerek yok biraz okumuş olmak yeterli
yukarıda Musa hocanın yazısı yeterli yani adli ilahiye uygun olmayan bir inancı savunuyorsunuz
terk şansımız bu dünya yaşamıdır ve şefaat ve bağışlanmada bizim için lütuftur tüm bunlar varken rearkarnasyona neden inanalım? kanıt nedir?
bu dünyada yeterince şans zaten veriliyor hüccet önümüze kadar geliyor
ayrıca zaten dünyaya geri dönsek aynı şeyleri yapardık değilmi? çünkü bir öncekini hatırlamadığımıza göre dersdte almış olmayız değilmi? yani bir daha dönüp ruhumuzu geliştirmek için bir nedende yok
Hasan kardeşim ben bazı konularda sizden bilgi istedim çok zor değil. Vermiyorum diyorsan da saygı duyarım tartışmayı da bitiririm. Benim sorduğum soruların hepsi bu konuyla, yeniden doğuşla ilgili i olup olmadığını tartışmanın ileriki döneminde görecektin. Ama sen “yok bu konuyu başka yere çekmek” diyorsan da sen bilirsin… Ben daha önce dedim o kadarda çok tartışma niyetim yok…
Kanıt istiyorsan sana sadece recati oku derim onun dışında imamların bazı ayetleri nasıl tefsir ettiklerine bakın derim neyse sorularım hala orada cevap vermek isterseniz bu güzel tartışmaya katılacağım yok diyorsanız da uzatmayıp size bu bölümde başarılar…
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

Çeri yazdı:Şimdi bunlar gökyüzünde Yıldız-Nur- Melekmiş Allah bir gün bunlara kızmış ve insan olarak dünya´ya yollamaya başlamış.Kıyamete kadar bu sürecekmiş.Bazen Allahta Hızır suretinde, Ali suretinde insanların arasına karışırmış.

Bunları hangi nusayri kaynağından okudunuz, bu kaynağın adını ve yazarını, buradaki rivayetlerin ravilerini öğrenebilirmiyiz? Her sözümüzde bizden kaynak talep edenlerden ben de kaynak talep ediyorum. çok merak ettim.

3nokta yazdı:Siz de GAlu Bela inancı var mı?

Emrin olur, İmamlarımız a.s.ın ilim ve açıklamalarını terkedip, senin tavsiyelerine uyalım...
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

yeshilyol yazdı:

Emrin olur, İmamlarımız a.s.ın ilim ve açıklamalarını terkedip, senin tavsiyelerine uyalım...
:)
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
Hasan Akça

Mesaj gönderen Hasan Akça »

aleviyyun yazdı:
yeshilyol yazdı:

:)
doğru bilgi uyulması gereken bir zorunluluktur
bize rearkarnasyonu 12 imamlardan kanıtlarla kanıtlarsanız bu bize emir olur
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

yeshilyol
birincisi üslup çok önemlidir. alaycı üslup kullanmaya doğru gideceksen burada keselim. Sonra yazılanlar kördövüşü gibi oluyor.
İkincisi ben sana imamlarımız as'ın emrini terk et demedim. Bilakis onların emrine uymayı sana tavsiye ederim.
Bak kardeşim. Benim bildiğim şudur ki
bir insan ölür bir daha dünyaya gelmez. Dirilme diğer dünya içindir. Ancak cezalandırmak, intikam vb. gibi sebeplerden ötürü değişik şekillerde tekrar dünyaya dönüş mümkündür. Bu da zuhurdan sonra olacak olan bir şey olarak hatırlıyorum.
Yoksa bir insanın adam olana kdar dünyaya gelip gitmesi mantıklı değil Ehl-i Beyt' as'ın da böyle bir beyanı yok. dediğiniz gibi olsa cehenneme kimse gitmez. Çünkü adam olana kadar dünyaya geri dönecek o kişi.
Şimdi varsa elinizde imamlarımız as'dan reenkarnasyonla ilgili deliller buyrun yazın.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .

“Ahiret (Mead) İnancı” sayfasına dön