Reenkarnasyon olayı

Ölümden sonra tekrar dirilip, adaletin tecelli edilişi...
Hasan Akça

Re: Reenkarnasyon olayı

Mesaj gönderen Hasan Akça »

yeshilyol yazdı:Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
Kurandan ve o ayeti açıklayan 12 imamlardan nakil getirmelisin
yada iddiandan vazgeçip susmalısın
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

üçnokta kardeşim ben anlamadım
Ancak cezalandırmak, intikam vb. gibi sebeplerden ötürü değişik şekillerde tekrar dünyaya dönüş mümkündür. Bu da zuhurdan sonra olacak olan bir şey olarak hatırlıyorum.
cezalandırılmak ve zuhurdan sonra dediğin mehdi (a.s) zuhurundan sonra bir doğuşun olabileceğini söylemektesin ve değişik şekillerde... derken nasıl şekiller? bu konuda biraz bilgi verebilirmisin?

Not: yanlış anlama sadece öğrenmek için sordum...
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

dediğiniz gibi olsa cehenneme kimse gitmez. Çünkü adam olana kadar dünyaya geri dönecek o kişi.
hani kıyametten sonra cehenneme gidilecekti? Bu gidiş gelişlerde herkesin adam olacağına ve kimsenin cehenneme gitmeyeceğine dair bir kanıt mı var?
Şimdi varsa elinizde imamlarımız as'dan reenkarnasyonla ilgili deliller buyrun yazın.
Aleviyyun kardeşim bir konu açtı ve orada size sorular sordu. sorularını cevaplarsanız tartışma orada devam eder.
Üslubuma gelince, ben alay etmiyorum. yazılarınızdaki mantık hatasını ifade etmek için bu yönteme başvurdum.
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

Hasan Akça yazdı:
yeshilyol yazdı:Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
Kurandan ve o ayeti açıklayan 12 imamlardan nakil getirmelisin
yada iddiandan vazgeçip susmalısın
Tamam, Kurandan ve 12 imamlardan kanıt getirmek için hangi kaynaklardan kanıt istediğini sordum?
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

aleviyyun yazdı:üçnokta kardeşim ben anlamadım
Ancak cezalandırmak, intikam vb. gibi sebeplerden ötürü değişik şekillerde tekrar dünyaya dönüş mümkündür. Bu da zuhurdan sonra olacak olan bir şey olarak hatırlıyorum.
cezalandırılmak ve zuhurdan sonra dediğin mehdi (a.s) zuhurundan sonra bir doğuşun olabileceğini söylemektesin ve değişik şekillerde... derken nasıl şekiller? bu konuda biraz bilgi verebilirmisin?

Not: yanlış anlama sadece öğrenmek için sordum...
aleviyyun kardeşim.
İşin açığı çok fazla bilgim yok.
İmam Mehdi as'ın zuhrundan sonra geçmişte yaşamış bazı iyi insanlarla kötü insanların tekrar dünyaya geleceğini biliyorum. Ancak bu geri dönüş tekrar sınanmak için değil. Yani adam olmak için değil.
Mesela Zalimlerin tekrar dünyaya geleceği ve bu dünyada zulmettikleri kişilerin onlardan intikam alacağı vb.
Bu anlam üzerine ben bir geri dönüle inanıyorum ama sizin yazdığınız hedefler, gayeler farklı.
Şekil meselesine gelince. Cezalandırma amaçlı olarak zalimler kötü pis hayvanların bedeninde dünyaya dönecekleri hakkında bir şeyler olduğunu anımsıyorum.
Ama tekrar edeyim bu konular üzerinde çok fazla araştırmam olmadı. Sonuçta ben bir alim değilim. Sadece zihnimde kalan şeyleri yazıyorum bu konuyla ilgili. Hata falan olabilir. Allah affetsin.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
aleviyyun

Verdiğin bilgi için teşekkürler. Bu konuda ben olabildiğince çok geniş bir hadis ve bilgi kaynağı oluşturmaya çalışıyorum. Senin bahsettiğin olaya Şia recat diyor Mehdi (a.s) zuhurundan sonra tekrar geri dönecekler. Tabi on iki imamlar söyledikleri hadislerde recatin Mehdi (a.s) ın zuhurundan sonra olacağını söylediklerini ben okuduğumu hatırlamıyorum. (ben yanlış biliyorda olabilirim) Benim asıl merak ettiğim bu cezalandırma amaçlı geri gelecekler hakkında.. Bu sizdeki mesh olayımı yoksa farklımı? Bu konuda birilerinden bilgi alabilmen mümkün mü diye sorsam?

Çünkü açıkçası mesh’in sizdeki yerini daha tam olarak anlayabilmiş değilim....
bu bahsettiğin cezalandırma mesh ile ilgilimi yoksa farklı bir şey mi bunu öğrenmek isterdim....

yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim....
Hasan Akça

Mesaj gönderen Hasan Akça »

[quote="aleviyyun"]quote]

eğer karşılıklılık esasına göre davranmayacaksan
yazılarının altına aleviyyun bilgi kaynağı şeklinde gizli reklam yapmaman gerekiyor
ikinci defa hatırlatayım istedim

58.hatırlatmamda anlamazdan geldiğini düşüneceğiz
yani yani 56 hakkın daha kaldı bilmem anlatabildimmi?
aleviyyun

hasan kardeşim forum kurallarına madem bu kadar çok bağlısın neden konuyla alakalı olmayan yerde bu yazıyı yazıyorsun... Burada biz yeniden doğuşu yani reenkarnasyonu tartışıyoruz. Konunun dışına çıkmayalım yukarıda bahsettiğin konuyla ilgli
aleviyyun yazdı:Bak kardeşim son yazımı oku ve orada söylediklerime dikkat et sorun varsa bu imzamda söyle sileyim.... onun dışında bir sorun varsada açık söyle...
foruma-giris-sorunu-t3330.html
Yukarıdaki linkteki topikte yukarıdaki yazıma cevap vermeni bekledim. cevp gelmedi... ayrıca forum yönecisi gibi görünmüyorsun....
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

aleviyyun yazdı:Verdiğin bilgi için teşekkürler. Bu konuda ben olabildiğince çok geniş bir hadis ve bilgi kaynağı oluşturmaya çalışıyorum. Senin bahsettiğin olaya Şia recat diyor Mehdi (a.s) zuhurundan sonra tekrar geri dönecekler. Tabi on iki imamlar söyledikleri hadislerde recatin Mehdi (a.s) ın zuhurundan sonra olacağını söylediklerini ben okuduğumu hatırlamıyorum. (ben yanlış biliyorda olabilirim) Benim asıl merak ettiğim bu cezalandırma amaçlı geri gelecekler hakkında.. Bu sizdeki mesh olayımı yoksa farklımı? Bu konuda birilerinden bilgi alabilmen mümkün mü diye sorsam?

Çünkü açıkçası mesh’in sizdeki yerini daha tam olarak anlayabilmiş değilim....
bu bahsettiğin cezalandırma mesh ile ilgilimi yoksa farklı bir şey mi bunu öğrenmek isterdim....

yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim....
Evet, kardeşim
Dediğim gibi fazla bilgim yok. Bu mesela recat ile ilgili. Bir şeyler öğrenebilirsem paylaşırım.
Ancak şu mesh meselesini ilk kez duyuyorum. Yani nedir bu?
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
aleviyyun

işte ben bunun sizdeki yerini merak ediyorum. Bu konuda imamların hadisleri mevcut ama bu hadisleri sizinle paylaşmadan önce mesh in sizdeki yerini öğrenmek istiyorum. Mesh arapça bir kelime anlamı: "bir şeyin şeklini çirkin şekilde değiştirmek. insanı hayvana çevirmek" sözlük bunu diyor. Sorun benim için şia ne diyor???

“Ahiret (Mead) İnancı” sayfasına dön