Reenkarnasyon olayı

Ölümden sonra tekrar dirilip, adaletin tecelli edilişi...
alone_man

Re: Reenkarnasyon olayı

Mesaj gönderen alone_man »

aleviyyun yazdı:saçma çıkış yollarından biri. Biraz mantıklı düşünmeyi deneseniz olmazmı ???
Ayrıca ian stevenson u araştır bakalım sadece Hatay damı yaşanmış bu olaylar görürsün....

Hangi mantık daha saçma buna girmiyorum
ama kanıtınız ian stevenson bu tesbitlerinden sonra müslüman olmuşmu?
yoksa bu olayada
UFO türündenmi ticari bakıyor inceledinizmi
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

biralevi yazdı: Önyargıları parçalamanın atomu parçalamaktan zor olduğunu söylemiş bir bilimadamı bu nedenle fikri sabitiniz için cevap verip beyhude çaba harcamayacağım zaten polemik ve demogojiyede müsait olmayan bir yapım var açıkça sözümü eder cevabı beklerim karşı tarafta gerçeği öğrenmeye araştırmaya yönelik heves varsa devam ederim yoksa en azından o noktadaki tartışmayı anlamsız bulurum
ben aksine polemiğe ve demogojiye pek fazla yatkın bir kişiliğiniz olduğunu gözlemledim ve gözlemlerime güvenirim. Bana fikri sabit demeniz çok yanlış bir değerlendirme olmuş, siz fikri sabit değimlisiniz?
Bir insan kalkıp kendince sizin inancınızı eleştirip ve belki kendince o fikri çürütse siz o inancınızdan vaz mı geçersiniz? Hem demişsinizki: karşı tarafta gerçeği öğrenmeye araştırmaya yönelik heves varsa devam ederim” Bu sizin fikri sabitliğinizin en büyük kanıtı sayılabilir, çünkü size göre sizin kendi fikirleriniz tartışmasız doğru ve gerçektir, kqarşı taraf ise batıldır ve karşı taraftaki eğer sizin görüşlerinize uymaya yatkınsa onunla tartışmaya devam edersiniz aksi durumda kendi haline bırakırsınız. Bu fikri sabitlik değimlidir, hem de katıksız?
biralevi yazdı: sadece hangi delili gösterirsek gösterelim karşımızdaki inanmayacaksa faydası olmuyor anlamında bu örnekleri verdim durumunuzu bu şekilde görmenizi sağlamaya çalıştım
itidal gereği, sizin de aynı kategoride olabileceğinizi hesaba katmanızı dilerim.

3nokta yazdı: Bu durum neden o kavme özgü Allah onlara neden diğerlerine verdiği ikinci fırsatı vermiyor. O zaman Allahb adil değil. Bazılarına birçok kere dünyaya gelip düzelme fırsatı veriyorken bazılarına böyle bir fırsatı hiç vermiyor.
Aleviyyun kardeşim ehlibeyt imamlarına dayanarak bunun cevabını vermiştir, okuyabilirsiniz. Hem siz hiçbir şekilde bu helak edilen karye halkının dünyaya ilk gelişleri olduğunu kanıtlayamazsınız, belki beşinci belki onuncu belki de bilmem kaçıncı? Bu Allahın ilmi dahilindedir, bizim değil.
3nokta yazdı: Asıl özel olan durum budur. Burada Allah kudretini delillendirmiş. Yoksa dediğiniz niteliklere sahip bir geri dönüş mevcut değil.
Yanılıyorsun kardeşim, bu özel durum değildir, aksine bu helak edilen beldeye ulaşan ve dirilmenin varolacağını bilen bir insanın, dirilmeye aklının ermemesine işaret ediyor. Hem meselemiz o belde halkının geri dönüşü değil, konumuz ile aslında alakasız olan bir ayeti alıp ortaya atan biralevi adlı kardeşimizdi. Bu ayet konumuzla alakalı değildir. Ben şahsen bu ayetin bu mesele ile bağlantılandırılmasını uygun bulmadım, ve ben bu ayetler üzerinde yorum yaparken buradan reenkarnasyonu kanıtlamaya çalışmıyordum, fakat özel bir durumu ifade eden ayeti alıp onun üzerinden reenkarnasyona vurmaya çalışan biralevi kardeşimize yanlışını göstermek için bu örneklere girdim.

3nokta yazdı: İtikadınıza göre öldükten sonra sınanmak için tekrar dünyaya dönen kişi geçmiş yaşantısı ya da yaşantılarını hatırlıyor olacak mı? Eğer hatırlamıyor ise, böyle olduğunu iddia edenlerin durumu nedir? Çünkü bazıları önceki yaşamlarında ne olduklarının ve nasıl öldüklerini anlatan hikayeler sunuyorlar!
itikadımızda bir kişi bir önceki hayatını hatırlayacaktır diye bir kaide yok. Hatırlayabilir de hatırlamayabilir de. Biz bu inanç yüzünden o kadar çok sıkıştırılıyoruzki Allah’ın rahmeti sonucu bu inancı somut olarak kanıtlamak için bize böyle güzel deliller veriyor. Onca somut kanıt olmasına rağmen insanlar bunlara inanacaklarına, bu hikayelerini anlatanlara kılıflar bulmaya çalışıyorlar. Yok cinlermiş, yok şeytanmış yok bilmem kimmiş…

mücahid yazdı: Muhterem kardeş, ateş sabah akşam bu dünyada mı onlara sunulacak?! Buna delil nedir?
Kıyamet günü mü onlara sunulacaktır? Cennette sabah akşam mı var?! Bu ateş Berzah'da onlara sunulacaktır
Güneş’in ve Ay’ın, yani gece ile gündüzün olduğu bir berzah nerededir acaba? Kıyamet günü sunulacak olsalardı ayeti kerime: “Kıyamet-saatinin kopacağı gün: "Firavun çevresini, azabın en şiddetli olanına sokun" (denecek)” denmezdi, delili budur, yani ayetin kendisidir. Bu durum ayete göre kıyametten önce gerçekleşiyor.

mücahid yazdı: Berzah herkesin ameline göre davranılacak ve kötüler için kısa cezalar verilecektir, bazıları bu berzah aleminde temizlenecekler
Ya kardeşim amenna, bu berzah nerededir, nedir onun üzerinde kafa yoruyoruz. Sana göre berzah bir mekandır bize göre bir hal/durum’dur. Hatta mekan ise orası neresidir, orada gece ve gündüz varmıdır?

[quote"alone_man"] İlginçki olay hep hatay ve çevresinde geçiyor ankarada pariste tahranda
mekkede
viyanada venedikte örnek yok [/quote] fazla emin olarak konuşmak iyi değildir, öyle olmasaydı Amerikan üniversitelerinde kürsüler kurulup araştırmalar yapılmazdı, sanırım bu kürsüleri biz alevilerin hatırına kurmadılar.

alone_man yazdı: Allah diyorki 'Ey nuseyriler sizlere inanç eksikliklerinizi tamamlamak için bir şans daha veriyorum
Evet demekki Nusayriler Allah katında o kadar değerli kullarki, başkalarına tanımadığı hakkı bizlere tanıyor, çok şükür.
Kullanıcı avatarı
f_altan

Mesaj gönderen f_altan »

aleviyyun yazdı:
MÜCAHİD yazdı:
yeshilyol yazdı:46. Ateş; sabah akşam, ona sunulurlar. Kıyamet-saatinin kopacağı gün: "Firavun çevresini, azabın en şiddetli olanına sokun" (denecek).
Kıyamet saatinden önce kafirlerin azaba sokulduklarını belirtiyor, bu durumda nerede kaldı ruhların bekleyeceği berzah dediğiniz şey?
Muhterem kardeş, ateş sabah akşam bu dünyada mı onlara sunulacak?! Buna delil nedir?
Kıyamet günü mü onlara sunulacaktır? Cennette sabah akşam mı var?! Bu ateş Berzah'da onlara sunulacaktır. Berzah'ta kimseye dokunulmayacak diyen oldu mu? Berzah herkesin ameline göre davranılacak ve kötüler için kısa cezalar verilecektir, bazıları bu berzah aleminde temizlenecekler. Berzah'da şefaat de yoktur, şefaat kıyamet günü olacak. İşte bundan dolayı İmamlar, Berzahtan Allah'a sığının, zira orada bizim şefaatimiz sizlere ulaşmayacaktır, buyurmuşlar. İyiler için de hallerine uygun nimetler verilecektir.

Peki kardeşim sabah akşam sizin inandığınız berzah ta ateşe sunulacaksa; bu kafirlerin bulunduğu yer sizde kabir değil mi? kabirde güneş mi doğup batmakta ki sabah ve akşam olsun? Sabah ve akşam kelimesini bu dünya hayatı dışında başka bir hayat için kullanılabilirmi? Ayrıca bu ayeti imam Cafer Sadık (a.s) a soruyorlar : dedi ki: insanlar bu ayet için ne demekteler? diyorlar ki bu huld ateşinde..... imam dediki: Bu dünyadadır. Ama huld ateşi ise "Kıyamet-saatinin kopacağı gün" ayet. tefsir safi.
İmam acaba bu dünya yerine kabirde diyebilirdi neden demedi?
İlk önce şunu bilmenizi isterim ki, hadislerde yer aldığına göre ölen müminlerin ruhları Vadiyus selam'da, kafirlerin ruhları ise Berehut'ta toplanır. Berzah; insanın ilk öldüğü andan başlar kıyamete kadar devam eder. Eğer öldükten sonra hemen başka bir cisimde bu dünyaya dönülseydi o zaman neden buna ayet ve hadisler değinmemiştir. Berzahla ilgili yüzlerce bu çeşit hadisleri ne yapacağız o zaman:

Hz. Sadık (a.s) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Allah'a andolsun ben sizler için berzahtan korkmaktayım!"

Kutb-i Ravendi'nin "Lübb'ul-- Lübab"kitabından şöyle bir rivayet nakledilmiştir: "Ramazan ayında her cuma akşamı ölüler yüksek sesle bağırarak şöyle derler: Ey ehlim! Ey çocuklarım! Ey yakınlarım! Bize her hangi bir şeyle merhamet edin, Allah size rahmet etsin, bizi hatırlayın, unutmayın, bize acıyın, garipliğimize merhamet edin, şüphesiz ki biz dar bir zindan, keder, gam ve zorluk içinde yaşamaktayız. O halde sizler de bizim gibi olmadan bize acıyın, duanızı esirgemeyin, bizim için sadaka verin, belki bu vesileyle Allah bize rahmet eder.
Ey Allah'ın kulları! Biz de sizin gibi güçlüydük, sözlerimizi duyun, bizleri unutmayın, sizin içinde bulunduğunuz refahı biz de yaşadık, biz onları Allah yolunda harcamadık, hakkı engelledik, onlar bizim için günah oldu, başkalarına fayda verdi. Bize bir dirhem, bir parça ekmek veya herhangi bir şeyle merhamet edin, yakında siz de nefsinize ağlayacak, fayda görmeyeceksiniz. Nitekim biz de ağlıyor ama fayda görmüyoruz, o halde bizim gibi olmadan, çalışın" (Sefinet'ul- Bihar c. 8 s. 132)

Cami'ul- Ahbar'da ashaptan bazısının naklettiğine göre Peygamber (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ölülerinize hediye gönderin."
Ashap, "Ölülerin hediyesi nedir?"diye sorduklarında da şöyle buyurdular:
"Sadaka ve duadır; müminlerin ruhu her cuma dünya semasına evlerinin karşısına iner, hüzünlü bir sesle ağlayarak feryat eder: ‘Ey ehlim! Ey babam! Ey annem! Ey yakınlarım! Bizlere merhamet edin, Allah da sizlere merhamet etsin, elinizde olan şeyler bize azap ve hesap oldu, faydası ise başkalarına ulaştı, bize bir dirhem, bir parça ekmek veya bir elbiseyle de olsa merhamet edin, Allah da size ziynet elbisesi giydirsin."
Resulullah (s.a.a) de, biz de hep birlikte ağladık. Hz. Peygamber konuşamayacağı derecede hüngür hüngür ağlladıktan sonra şöyle buyurdular:
"Onca nimet ve sevinçten sonra bu toprakta çürüyenler de sizin din kardeşlerinizdir. Kendi canları hakkında azap ve helak korkusuyla şöyle feryad ediyorlar:
‘Eyvahlar olsun bize, eğer elimizde olan şeyleri Allah'a itaat ve rızayeti yolunda harcamış olsaydık şimdi size muhtaç olmazdık.' Sonra hasret ve pişmanlıkla geri dönerek şöyle feryad ederler: "Çabuk ölülerin sadakalarını gönderin." (Camiu'l-Ahbar s. 1979)

3nokta yazdı:
Peki babası ona ebu bekirin velayetini öğretmiş ama bir türlü gerçek vasinin kim olduğunu bilmek kısmet olmamış.
İşte ben bu mantıkla düşündüğüm zaman size hak veriyorum. Yani eğer böyle bir nedene bağlı bir inançsa bu doğrudur. Çünkü Allah adildir ve herklese sual edeceği için herkese hücceti tamamlamalıdır. Ancak bu tenasühle mi olur? Yoksa herkes dünyaya sınanma amacıyla bir kez gelir ve ona bir şekilde hüccet tamam edilir. Karnını doyurabilen adama huccet tamamdır. Yani araştırmamış bu yolda çaba sarf etmemişse burada sorumluluk kişinin kendisine aittir. Karnını doyurabilecek kadar kudreti olan adamın aklı olan adamın bahanesi yoktur. Ona bir ışık bir kapı açılmıştır o ışığın peşinden gitmeyen o kapıyı aralamayan kişinin kendisiyse mesele bitmiştir.
Muhterem kardeş, mustazaf diye bir söz duydunuz mu? Kesin duymuşsunuz. Eğer bir insana ister babası sünni olup ona Ebubekir'in hilafetini söylesin, ister Hristiyan olup ona Hz. İsa'nın İlah olduğunu söylesinler fark etmez. Eğer bunlara tebliğ edilmişse ve bunların da anlama ve araştırmak güçleri olursa, araştırmadıkları takdirde suçlu sayılırlar ama eğer bunlara tebliğ edilmemiş ve araştırma güçleri de yoksa bunlar mustazaftırlar, mustazafları da Allah hemen cehenneme sokmayacaktır, onlar doğru bildiklerine amel ederse onlar için de kurtuluş vardır. Demek istediğim Allah adildir, hüccet tama olmadan kimseyi cehenneme sokmaz, hadislere göre kıyamet günü de bazılarını imtahana tabi tutulacaktır. Mustazaf ve deliler de onlardandır.

Daha önceleri mustazaf hakkında bir yazı hazırlamıştım, faydası olur diye sizlerle paylaşmayı uygun gördüm:
aleviyyun yazdı:Değerli kardeşim mustazafların durumu Allah kalmıştır onların ne olacağını Allah bilir. Ömer b. Eban rivayet eder: Ebu abdullah (Sadık) (as )'a mustaz'afları sordum. Buyrdu ki: Onlar velayet ehlidir. Dedimki hangi velayet? buyurduki: Bununla dinde velayeti kastetmiyorum. Evlenmenin, mirasçı olmanın ve bir arada yaşamanın caiz olduğu velayeti kastediyorum. Bunlar ne mümindirler nede kafir. İçlerinden bazılarının durumu Allah azze ve celle'ye kalmıştır. kafi c.2 s. 664.

Acaba kalemi kaldırılmış ve hükmü Allah kalmış bu kişiler tekrardan bir imtihana tutulmazlar mı? Mustaz'afların durumu konusunda kesin bir bilgi yoktur onların durumu Allah a kalmıştır....
Araf ehlinin durumu Allaha kaldığı gibi, işte bu durumlarda bu kişilerin yeryüzüne geri döndüğüne inanıyoruz.....
Eğer ayete göre mustazafların durumu Allah'a kalmışsa siz ne diye onları bu dünyaya tekrar geri getiriyorsunuz?! Allah herkesi, kendisine verdiği güç miktarınca sorgulayacaktır.
Her kesi eşit olarak sorgulayacak bir şey yok ki? İşte bundan dolayı Allah adildir diyoruz. Yani zenginle fakiri, güçlüyle güçsüzü, zalimle mazlumu aynı şekilde sorgulamayacaktır. Herkese aynı miktarda akıl vermemiş, mal ve makam vermemiştir. Herkese verdiği akıl, mal ve makam gözönünde tutularak imtahana tabi tutulacaklar. İlla da bu dünyaya geri dönüp diğerleri gibi onun da yaşaması şart değildir. Sizin bu mantığa göre eşitlik ve adaletin sağlanması için kadınların erkek ve erkeklerin de kadın olarak bu dünyaya gelmeleri gerekir?! Kendilerine hüccet tamam olmayanlar tekrar dünyaya gelecektir diye bir ayet veya hadisimiz var mı? Ama ayet açık bir şekilde onların hesabı Allah'a kalır diyor.
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Kullanıcı avatarı
f_altan

Mesaj gönderen f_altan »

Bir de şunu sorayım: Reenkarnasyon'un arapçası nedir, hadislerde hangi lafızla geçer?
İkincisi; herkes mi öldükten sonra dünyaya dönecektir yoksa bazıları mı?
Üçüncüsü; bu dünyaya dönecekler nasıl bir cisimde dünyaya dönecekler, insan bedeninde mi yoksa hayvan bedenlerinde mi? Söyleyeceğiniz her sözünüze delilinizi de yazmayı unutmayın.
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Çeri

Mesaj gönderen Çeri »

Arapçası, Osmanlıcası Tenasühtür.
alone_man

Mesaj gönderen alone_man »

yeshilyol yazdı:
alone_man yazdı: Allah diyorki 'Ey nuseyriler sizlere inanç eksikliklerinizi tamamlamak için bir şans daha veriyorum
Evet demekki Nusayriler Allah katında o kadar değerli kullarki, başkalarına tanımadığı hakkı bizlere tanıyor, çok şükür.
)))))
politikaya atlımayı düşünürmüsün?
başarılı olursun
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

MÜCAHİD yazdı:
İlk önce şunu bilmenizi isterim ki, hadislerde yer aldığına göre ölen müminlerin ruhları Vadiyus selam'da, kafirlerin ruhları ise Berehut'ta toplanır. Berzah; insanın ilk öldüğü andan başlar kıyamete kadar devam eder. Eğer öldükten sonra hemen başka bir cisimde bu dünyaya dönülseydi o zaman neden buna ayet ve hadisler değinmemiştir. Berzahla ilgili yüzlerce bu çeşit hadisleri ne yapacağız o zaman:

Hz. Sadık (a.s) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Allah'a andolsun ben sizler için berzahtan korkmaktayım!"

Kutb-i Ravendi'nin "Lübb'ul-- Lübab"kitabından şöyle bir rivayet nakledilmiştir: "Ramazan ayında her cuma akşamı ölüler yüksek sesle bağırarak şöyle derler: Ey ehlim! Ey çocuklarım! Ey yakınlarım! Bize her hangi bir şeyle merhamet edin, Allah size rahmet etsin, bizi hatırlayın, unutmayın, bize acıyın, garipliğimize merhamet edin, şüphesiz ki biz dar bir zindan, keder, gam ve zorluk içinde yaşamaktayız. O halde sizler de bizim gibi olmadan bize acıyın, duanızı esirgemeyin, bizim için sadaka verin, belki bu vesileyle Allah bize rahmet eder.
Ey Allah'ın kulları! Biz de sizin gibi güçlüydük, sözlerimizi duyun, bizleri unutmayın, sizin içinde bulunduğunuz refahı biz de yaşadık, biz onları Allah yolunda harcamadık, hakkı engelledik, onlar bizim için günah oldu, başkalarına fayda verdi. Bize bir dirhem, bir parça ekmek veya herhangi bir şeyle merhamet edin, yakında siz de nefsinize ağlayacak, fayda görmeyeceksiniz. Nitekim biz de ağlıyor ama fayda görmüyoruz, o halde bizim gibi olmadan, çalışın" (Sefinet'ul- Bihar c. 8 s. 132)

Cami'ul- Ahbar'da ashaptan bazısının naklettiğine göre Peygamber (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ölülerinize hediye gönderin."
Ashap, "Ölülerin hediyesi nedir?"diye sorduklarında da şöyle buyurdular:
"Sadaka ve duadır; müminlerin ruhu her cuma dünya semasına evlerinin karşısına iner, hüzünlü bir sesle ağlayarak feryat eder: ‘Ey ehlim! Ey babam! Ey annem! Ey yakınlarım! Bizlere merhamet edin, Allah da sizlere merhamet etsin, elinizde olan şeyler bize azap ve hesap oldu, faydası ise başkalarına ulaştı, bize bir dirhem, bir parça ekmek veya bir elbiseyle de olsa merhamet edin, Allah da size ziynet elbisesi giydirsin."
Resulullah (s.a.a) de, biz de hep birlikte ağladık. Hz. Peygamber konuşamayacağı derecede hüngür hüngür ağlladıktan sonra şöyle buyurdular:
"Onca nimet ve sevinçten sonra bu toprakta çürüyenler de sizin din kardeşlerinizdir. Kendi canları hakkında azap ve helak korkusuyla şöyle feryad ediyorlar:
‘Eyvahlar olsun bize, eğer elimizde olan şeyleri Allah'a itaat ve rızayeti yolunda harcamış olsaydık şimdi size muhtaç olmazdık.' Sonra hasret ve pişmanlıkla geri dönerek şöyle feryad ederler: "Çabuk ölülerin sadakalarını gönderin." (Camiu'l-Ahbar s. 1979)

Kardeşim ayet ve hadislerde başka bedenlerde dönüleceğine dair deliller mevcut görmek isteyene...
Ayrıca dikkatimi çekti yukarıda Musa Aydının makalesine yazdığım cevap ile ilgili bir yanıtınızı görmedim. Buna rağmen benden başka ayet ve hadisler istemektesiniz?

Berzah ı bizlerin inkar ettiğini düşünmeyin daha öncede dedim biz berzahtan sizin anladığınız anlamıyoruz. Berzahla ilgili verdiğiniz hadislerin çoğu doğru olabilir. Ama oradaki berzah sizin anladığınız berzah değildir. O berzah dünya hayatıdır, Hayvan bedenleridir.

Eğer ayete göre mustazafların durumu Allah'a kalmışsa siz ne diye onları bu dünyaya tekrar geri getiriyorsunuz?! Allah herkesi, kendisine verdiği güç miktarınca sorgulayacaktır.
Her kesi eşit olarak sorgulayacak bir şey yok ki? İşte bundan dolayı Allah adildir diyoruz. Yani zenginle fakiri, güçlüyle güçsüzü, zalimle mazlumu aynı şekilde sorgulamayacaktır. Herkese aynı miktarda akıl vermemiş, mal ve makam vermemiştir. Herkese verdiği akıl, mal ve makam gözönünde tutularak imtahana tabi tutulacaklar. İlla da bu dünyaya geri dönüp diğerleri gibi onun da yaşaması şart değildir. Sizin bu mantığa göre eşitlik ve adaletin sağlanması için kadınların erkek ve erkeklerin de kadın olarak bu dünyaya gelmeleri gerekir?!
Bu sizin yorumunuzdur. Peki sorarım size madem onların işi Allah kalmış neden kesin ve kati bir şekilde Allahın onları geri göndermeyeceğini söylemektesiniz?
Kendilerine hüccet tamam olmayanlar tekrar dünyaya gelecektir diye bir ayet veya hadisimiz var mı? Ama ayet açık bir şekilde onların hesabı Allah'a kalır diyor.
Üçüncüsü; bu dünyaya dönecekler nasıl bir cisimde dünyaya dönecekler, insan bedeninde mi yoksa hayvan bedenlerinde mi? Söyleyeceğiniz her sözünüze delilinizi de yazmayı unutmayın.
Daha önce yazdıklarıma ben cevap alamadım. ama yinede ben size bir kaç ayet ve hadis yazacam. Buyrun beraber ayetleri ve hadisleri yorumlayalım....

Bakara 28, mümin 11, vakia 60 61, en'am 38.
Bu ayetler yeniden doğuşun ve hayvan bedeninde yaratıcının insanı göndereceğinin delilidir. Birde Hadisler:

Cabir bin Yezid dedi ki: Ebu Cafer (as)’e bu ayet: “Allah’ın yolunda öldürülürseniz veya ölürseniz” (Ali İmran 157. Ayet) hakkında soruldu. İmam şöyle buyurdu: “Ey Cabir! Allah’ın yolu nedir, biliyor musun?” Dedim ki: “Allah’a ant olsun ki hayır, bilmiyorum. Ancak sizden duyarsam öğrenirim.” Buyurdu ki: “Ali ve zürriyetinin yolunda öldürülenlerdir, her kim onun velayeti üzere öldürülürse Allah’ın yolunda öldürülmüştür. Bu ayete inanan hiçkimse yoktur ki onun öldürülüşü ve ölümü olmasın. Her kim öldürülürse muhakkak diriltilip (eceliyle) ölecektir. Her kim (eceliyle) ölürse muhakkak diriltilip öldürülecektir” (Allâme el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” C.53, S.40-41; Tefsir’il Ayyâşi C.1, S.202; İbn-i Cuma el-Arusi el-Havîzi “Tefsir-i Nûr es-Sıkleyn” C.1, S.403-404; Müntehab’ul Besâir)

… fayd bin ebi şeyba’dan diyor ki: ebu Abdullah (as)’ın “Allah peygamberlerden misak almıştı” (âli İmran -81) ayetini tilavet ettikten sonra şöyle buyurduğunu işittim: resulullah’a inanmak ve müminlerin emiri Ali’ye bağlı olmak…
O zaman kendisine (Ali’ye bağlı olmak?) diyince şöyle buyurdu: … Allah hiçbir resulü veya peygamberi dünyaya dönüp Ali bin ebi talib safında savaşmadan göndermemiştir… Buharul envar, c. 53, s. 41.
Bu hadise dikkat edin.... "Allah hiçbir resulü veya peygamberi dünyaya dönüp Ali bin ebi talib safında savaşmadan göndermemiştir"

İmam ebu Cafer (as)

Abdürrahman el-Kasir’den, Ebu Cafer aleyhisselam Şu ayeti okudu: “İnnellâhaşterâ minel müminine enfüsehüm ve emvâlehüm” “Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerinden satın almıştır (Tevbe 111)” Buyurdu ki: “Bunların kim olduklarını biliyor musun?” Dedim ki: Çarpışıp öldüren ve öldürülen müminlerdir. Buyurdu ki: “Lâ velâkin men kutile minel müminine red, hattâ yemût, vemen mâte red hattâ yuktel, vetilke kudretullâhi felâ tenkirhâ” “Hayır, ama müminlerden kim öldürüldüyse, geri dönecek ölünceye kadar ve her kim ölürse geri dönecek öldürülünceye kadar, bu Allah’ın kudretidir, onu inkar etme” (Allâme el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” kitabı C.53, S.74; Tefsir’il Ayyâşi C.2, S.113-114; Tefsir’ül Burhân C.2, S.167; Müntehab’ul Besâir)

Değerli kardeşlerim Allahın kudretini İnkar etmeyin....
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
Kullanıcı avatarı
f_altan

Mesaj gönderen f_altan »

Çeri yazdı:Arapçası, Osmanlıcası Tenasühtür.
Soruyu size sormamıştım))
Tenasuh olduğunu ben de biliyorum ama arkadaşların itiraf etmesini istiyordum.
Tenasuh meshden geliyor mesh hep kötüler hakkında olmuştur, iyiler asla mesh olmamıştır.
Şimdi bu arkadaşların görüşüne göre iyi olsun kötü olsun herkes mesh olacak!!! Bir hayvan şekline girmesi insana hakaret değil mi? Mesh olan hayvanlar, bu dünyada türüyorlar, onların çocuklarının ne suçu var ki böyle aşağılık bir hayat yaşasınlar?! Arkadaşlar bazı insanlar eski zamanklarda mesh olmuşlardır diyorlar ve bunu delil getirmeye çalışıyorlar. Ama eski zamanda mesh olanlar hep kafir ve kötü insanlar olmuştur, mesh olduktan sonra da nesilleri olmamıştır.
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

MÜCAHİD yazdı:
Tenasuh meshden geliyor mesh hep kötüler hakkında olmuştur, iyiler asla mesh olmamıştır.
Şimdi bu arkadaşların görüşüne göre iyi olsun kötü olsun herkes mesh olacak!!! Bir hayvan şekline girmesi insana hakaret değil mi? Mesh olan hayvanlar, bu dünyada türüyorlar, onların çocuklarının ne suçu var ki böyle aşağılık bir hayat yaşasınlar?! Arkadaşlar bazı insanlar eski zamanklarda mesh olmuşlardır diyorlar ve bunu delil getirmeye çalışıyorlar. Ama eski zamanda mesh olanlar hep kafir ve kötü insanlar olmuştur, mesh olduktan sonra da nesilleri olmamıştır.
Bir çok isim var bunlardan ilki Rec'attır. Onun dışında Takammus. Onun dışında yerel lehçede Tıcyıl, kerrada denir.... Tenasuh dediğin gibi hayvan bedenlerinde gelecekler için kullanılan bir terim. Ayrıca biz iyi olsun kötü olsun herkes mesh olcak diye bir tabir kullanmadık.... Kullandıysakta lütfen alıntı gösterirmisin.... Ayrıca yazılarımı daha iyi okumanı beklediğimi söylemek istiyorum....
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
Kullanıcı avatarı
f_altan

Mesaj gönderen f_altan »

aleviyyun yazdı:
MÜCAHİD yazdı:
Bir çok isim var bunlardan ilki Rec'attır. Onun dışında Takammus. Onun dışında yerel lehçede Tıcyıl, kerrada denir.... Tenasuh dediğin gibi hayvan bedenlerinde gelecekler için kullanılan bir terim. Ayrıca biz iyi olsun kötü olsun herkes mesh olcak diye bir tabir kullanmadık.... Kullandıysakta lütfen alıntı gösterirmisin.... Ayrıca yazılarımı daha iyi okumanı beklediğimi söylemek istiyorum....
Ricat'e biz de inanıyoruz ama sizin dediğiniz şekilde değil, yani bütün zalim, mazlum ve mustazaflar geri dönmeyecektir. Buna daha bir delilinizi görmüş değilim. Diğer bir ismi "takammus" demişsiniz, bu kelime ayet veya hadiste sizin dediğiniz manada gelmiş mi? Takammus suya dalmak demek değil mi? "kerra" zaten ricat demektir, tıcyıl da lehce olduğu için kesinlile hadislerde geçmez.
Velhasıl, reenkarnasyonun tam karşılığı tenasuh diyebiliriz. Peki mustazaf oldu diye hayvan şekline girmesi doğru mu, niye insan şeklinde gelmiyorlar? Hayvan şeklinde gelip ne yapacaklar? Hayvan şekline girmek o isan için bir aşağılanma olmaz mı? Biliyorsunuz ki mesh olanlar aşağılanmaları için hayvan şekline sokulmuşlardı. İnsan ve yırtıcı hayvanların onları avlamayacağına dair bir garanti verebilir misiniz))
Yazılarını iyi okuyup okumama meselesine gelince, ben sadece sırf senin sözlerine cevap yazmıyorum, daha çok genel olarak yazıyorum. Ayet ve hadislerden anladığımı anlatmaya çalışıyorum.
Peki kadınlar da size göre adaletin sağlanması için erkekler şeklinde tekrar bu dünyaya gelecekler mi? Dönüşte erkekler kadınların elinin altında olsalar- nitekim onlar erkeğin elinin altındaydılar- ve onların yaptıkları işleri kadınlar ve kadınların yaptıkları işleri de erkekler yapsalar, bazen çocuk da doğursalar adalet daha iyi yerini bulmaz mı? Veya şöyle sorayım böyle bir durum olacak mı? Siz kafanıza göre cevap verdiğinize göre buna da bir bir şeyler bulursunuz kesin.

“Ahiret (Mead) İnancı” sayfasına dön