Bayrammi ? Siyasi Sovmu ?

Gündemdeki haber ve konular...
Cevapla
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Bayrammi ? Siyasi Sovmu ?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Gadir hum Bayraminda Antakyada bir Sempozyom düzenlenmis, Haberi okudugumda Bunun bir Bayrammi, yoksa Siyasilerin Bu Toplantida Boy gösterip Siyasi Sov yaptiklarimi akillara geliyor. Benim Merak ettigim Bu Siyasileri kimler ve Neden Davet ettigidir.CHP si BTP si lilerin orda ne isleri var ? Yoksa yandas kazanabilmeleri icin " Ehli Beyt Dostuyuz" maskelerinimi kullanmislar ? Haberde Dikkatimi ceken olayda sudur ...Bilindigi gibi AKP Hükümeti ve yandaslari Özelikle Alevilere Türlü Tuzaklar ve karanlik Senaryolar düzenlerken , Bu Toplantida neden Erdoganin Mesaji okunup AKP Probagandasi yapilmis ? Bir Baski veya bir zorunlulukmu vardi ? Soruyorum neden böyle günlerde " Hz.Aliyi Sevmek Alevilikse ,Ben Alevilerden daha Aleviyim " deyipte daha sonra Alevilere kuyu kazan Siyasiler Davet ediliyor ? Sahsi görüsüm, Eger Böyle günlerde Bayram yapiliyorsa bu Siyasileri Davet etmedende olur !! Zira Alevilere ne gibi Tuzaklar kurduklarini ve Cesit Cesit Maske Kulandiklarinida biliyoruz...ancak sunuda yazarsak Bu haberin Negatif taraflari oldugu gibi Positif taraflarida vardir örnegin Ali Yerla Hocanin yapmis oldugu konusma Dikkat cekicidir ... iste o Haber

----------
Hatay Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği “Gadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik” adlı konferansa katılanlar arasında BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, CHP Hatay Milletvekilleri Gökhan Durgun ve Abdulaziz Yazar, İstanbul Zeynebiye Cemaati Lideri Selahattin Özgündüz, Kıble Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Akaras, Ehli Beyt meddahlarından Alican Görel, Hatay Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral, Ayetullah Sadık Şirazi’nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş, İran Uluslar arası El Mustafa Üniversitesi Türkiye temsilcisi Dr. Resul Abdullahi de vardı.

Programın açılışı Hataylı Karilerden Kemal Akar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ehli Beyt dostlarının Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlayan mesajı okundu. Başbakan’ın mesajı okunduktan sonra, ev sahibi olarak programın ilk konuşmasını Hatay Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral yaptı. Konuşmasına katılan binlerce Ehli Beyt dostunun coşkulu alkış ve tezahüratları arasında kürsüye gelen hoca, önce katılımcılara teşekkür ederek Hatay şehrinin barış ve kardeşlik şehri olduğunu vurguladı ve Gadir-i Hum olayını kısaca anlattı.

“Gadir-i Hum’u bu güne dek unutturmaya çalışanlar, bunu başaramadıkları gibi bundan sonra da kimse başaramayacaktır. 1998 yılında kurduğumuz vakıf, ayrım yapmadan tüm Hatay’ı kardeşlik şehri yapmaya çalıştı. 14 asırdır gizli yaptığımız bayramı, artık Türkiye’nin gündemine taşıdığımız gibi tüm dünyaya da taşıyacağız.” Diyerek sözlerini sürdüren Yeral’ın konuşması şiddetli alkışlarla defalarca kesildi. EHDAV Başkanı konuşmasında “Abd’nin ülkemizde kurmak istediği füze kalkanının sonucunun Irak ve Afganistan olacağı kaçınılmazdır. Türkiye bu kadar komşularıyla iyi ilişkiler kurmuşken, bu yanlış politikaya dur dememiz gerekir. Sam Amca için kardeşlerimizi kıramayız.”sözleriyle güncel konulardaki görüşlerini ifade ettti.

Türkiye’nin AB politikalarını da eleştiren Yeral, konuşmasını şu sözlerle noktaladı. “Kur’an’a yapılan hakaretleri de bu işgal ve düşmanca politikaların bir parçası olarak görüyoruz. Kur’an’ı yakan eller Ebu Cehil’in elleri gibi kırılacaktır ve cehennem ateşinin en dibindeki odunlar olacaktır. “Güner Ümit ve Mehmet Ali Erbil’in Alevilere yaptıkları hakaretleri kendilerine iade ederek, bu Emevi zihniyetinin ne yazık ki hala devam ettiğini görmekteyiz” diyerek Demokratik açılımları cesurca adımlar olarak görüyoruz ancak bu çalışmalarda Akdeniz bölgesinin yine unutulmasından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Zorunlu din dersleri konusuna da değinen Yeral hoca “özelikle Alevi camiası olarak okullarda Din ve Ahlâk Bilgisi dersinin kaldırılmasını değil tek taraflı din dersinin kaldırılmasını istediklerini söyledi.” Karanlık odakların, kardeş kanı dökenlerin cezalandırılmasını istiyoruz.
Onlara rağmen kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.”diyerek sözlerini
tamamladı

EHDAV Başkanı Ali Yeral’ın ardından, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Duran konuşma yaptı. “İslam aleminin en büyük bayramı olan Gadir Bayramı’nı kutlarım.” Diyerek sözlerine başlayan Duran, sözlerini şöyle sürdürdü. “Dinimizde acı günler ve neşeli günler vardır. Bugün çok önemli bir gündür çünkü Kur’an ve Ehli Beyt günüdür. Ne yazık ki, inananlar Ehli Beyt’e gereği gibi sahip çıkamadılar. Bunun en bariz örneği Kerbela olayıdır. Karanlık zihniyetler yine kardeşliği bozmak istiyorlar. Alevi Kur’an Kurslarını korsan diye mahkemeye veren zihniyetler var. Gadir-i Hum Bayramı’nın resmi tatil ilan edilmesi için CHP’li tüm vekillerin imzasıyla meclise kanun teklifi vereceğiz.”

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Duran’ın ardından, Zeynebiye Cemaati Lideri Ş. Selahattin Özgündüz konuşmasını yapmak için sahneye davet edildi. Konuşmasının hemen başında EHDAV’a ve Ali Yeral’a teşekkür eden Özgündüz, “Yezid’i savunanlar, utanmadılar, savundular. Peki biz neden Ehli Beyt’i açıkça savunamadık.” Diye sordu. “Marifet, saadet, vefa ve sefa bayramı diye adlandırdığı yiğitlik ve velayet bayramını kutluyoruz. Velayet ayetinin açıklamasına değinerek Allah velayeti içeren İslam’dan razıdır ve 300 milyon Ehli Beyt dostu da bundan razıdır.”diyerek sözlerini noktaladı.

Ş. Selahattin Özgündüz’ün konuşmasının ardından, Ehli Beyt meddahlarından Alican Görel’in okuduğu ilahiler, salondaki Ehli Beyt dostlarının alkışları ve nakaratlara eşlik etmesiyle salona manevi ve coşkulu bir hava getirdi. Ardından kalabalığın coşkulu alkışları arasında kürsüye BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş geldi. Baş, dakikalarca ayakta alkışlandıktan sonra konuşmasına başlayabildi. Bayram tebriği ile sözlerine başlayan Baş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu ve silah arkadaşlarını rahmetle anmayı bir borç bilirim.” Dedi. Bu toplantıya ilk defa katıldığını dile getiren Baş, mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. “İslam aleminde bu gün bayram olarak kutlanır çünkü Efendimiz Hz. Muhammed, veda haccından dönerken Gadir-i Hum’da Ehli Beyt’i emanet etmiştir.” Diyerek, Hz. Muhammed’in veda hutbesinden bazı kesitleri aktardı. İmam Ali’nin Hz. Muhammed’in vasisi, halifesi ve kardeşi olma şerefine mazhar olmasına değinerek Hz. Ali’nin Allah tarafından tayin edilen imam olduğunu belirtti. Bir saate yakın konuşan Prof. Dr. Haydar baş bu gerçekleri özellikle Ehli Sünnet kaynaklarıyla destekledi ve imamet inancının İslami bir hakikat olduğunun altını çızdi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın ardından, Ehlibeyt Alimleri Derneği adına Kıble Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Akaras konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi.

Ehdav Genel Başkanı Ali Yeral ve yardımcılarına ayrıca katılımcılara tebrik ve teşekkür ederek sözlerine başlayan Akaras hoca “Yüce İslam Peygamberinin emaneti olan Kur’an ve Ehlibeytin insanlık için aydınlatıcı bir meşale olduğunu ve tarih boyunca düşmanlar tarafından söndürülmeye çalışılmasına rağmen bunu kimse başaramadı bundan sonra da başaramayacak” dedi.Ehlibeyt dostlarının, Ehlibeyti daha iyi tanımaları gerektiğinin altını çizen Kıble dergisi Genel Yayın Yönetmeni “Bu doğrultuda Nehc-ül belaga kitabının çok iyi tanınması ve tanıtılması gerekir çünkü nehcülbelağa imam Ali’nin dostlarına emanetidir ve dostları bu emanete sahip çıkmalıdır” Akaras hoca konuşmasının sonunda Ehlibeyt alimleri derneğinin üyesi tüm alimlerin selam ve tebriklerini iletti.

Kıble Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Akaras’ın ardından, Irak’tan Ayetullah Sadık Şirazi’nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş kürsüye geldi. Kısa bir tebrik ve teşekkür konuşması yapan Meaş, Aşura’nın Gadir’in ihyası için olduğunu söyledi ve sözlerini “nadi aliyyen” duasıyla sonlandırdı.

Son olarak da İran Uluslar arası El Mustafa Üniversitesi Türkiye temsilcisi Dr. Resul Abdullahi kürsüye geldi. Kısa bir tebrik ve teşekkür konuşması yapan Abdullahi, bugünün çok büyük bir bayram olduğunu ve Müslümanların buna karşı bir vazifesinin olduğunu hatırlattı.

ABNA
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Çeri
Mesajlar: 815
Kayıt: 28 May 2009, 10:06

Re: Bayrammi ? Siyasi Sovmu ?

Mesaj gönderen Çeri »

Recep Tayyip Erdoğanın mesajı okunduysa herhalde parti genel başkanı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak okundu.Sayın Prof.Dr.Haydar Baş Hocamız ise bir Kadiri Şeyhi olduğu söylenmesine rağmen son bir yıldır yaptığı açıklamalarla, yazdığı iki kitapla Sünnilikte yeni bir çığır açtı.Bugün rastladığım bir forum`da Haydar Başın Sünnilikten çıktığı yazıyordu.
Sayın Haydar Baş Hocamızın yapması gerekenlerden biri genel başkanı olduğu partinin amblemine 17.yıldızı eklemek olmalıdır.

Recep Tayyip Erdoğan`da eğer yurtdışında miting yapmaya bu kadar çok meraklıysa önce gitsin Kerkük`te miting yapsın.
Gerçi o yapsa bile gider Kürtlere miting yapar.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Bayrammi ? Siyasi Sovmu ?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Böyle günlerde Öyle siyasiler Davet edilipte bunun gibi kutsal günler Gölgelenemez ! Sen zannetmeki o Siyasiler gercektende " Ehli Beyti sevdikleri icin gelmis " tam aksine böyle kutsal günlerden faydalanip kendi Partilerinin Probagandalarini yapip Reklam amaciyla gelip Yandas kazanmalari icindir . Yarinda Asura Gününde Bektasilerle Corba icecekleri Semah Senliklerini izleyeceklerinide görürsünüz ! Erdoganin mesajinin okunmasina sahsen bir anlam veremedim sünki Basbakanin " Alevi acilimi " diye yapmis oldugu Muaviye Acilimlarini görüyoruz...Yandas kazanmalari icin Kullaga Hos gelen Sözler söyleyip Toplumu kandirmak ancak Siyasilerin isidir ! Erdoganin Mesaji ise sadece Probaganda amaclidir ,Göz boyamadir. Heleki Toplantida Haydar basin aciklamasi ilgincitir “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu ve silah arkadaşlarını rahmetle anmayı bir borç bilirim.” Soruyorum Gadir hum Bayramninda Bu sözlerin ne alakasi var ne yapmak istedigini nasil yaklasitiginin farkindamisiniz ? kisacasi Bu Törende herkes ayri telden calmis heleki Siyasiler Kaymak toplamak icin adeta kollari sivamislar ! yine yaziyorum ayni Parti mensuplari yarinda Bektasilerle Asura gününde Corba icerler.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön