Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Gündemdeki haber ve konular...
Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen biralevi »

Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Çorum Ehli Beyt vakfınında aralarında bulunduğu ve İHH, İlke-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim Sen, Çorum Eğitim Kültür Araştırmaları Derneği ve İhsan Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında, Mısır’da başlayan halk hareketi desteklendi.
Çorum saat kulesinin yanında 04.02.2011 Cuma günü saat;13,00 te toplana basın sözcüleri bildirilerle Mısır Halkına desteklerini ilettiler .

“Uyan, diren, özgürleş sloganlarının atıldığı Saat kulesi yanındaki PTT Merkez Şube önündeki basın açıklamasında Mübarek’i eleştiren pankartlar ve dövizler de yer aldı.
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen 3nokta »

Mısır halkına destek veriyoruz. İyi güzel. Hali hazırdaki diktatörün destekçileri, kutsal bildiğimiz toprakları kendilerine vaat edildiğini iddia eden Bektaşi destekçisi Siyonistler, ABD, AB ve hatta Rusya bile Mısır halkına destek verirken son fıravuna yeter artık, git diyor. Ya sonrası ne oalcak? Mısır gerçekten özgürleşebilecek mi? Sakın bu yaşananlar tağutun kadro değişikliğinin tezahürleri olmasın. Saddam'a yaptıkları gibi kullan kullan at oyununu oynuyor olmasınlar.
Mübarek giderse Mısır gerçekten özgürleşecek mi?
Abdullah özgür'ün yazısını okumanızı öneririm.
[offtopic]Bismillahirrahmanirrahim

Beşeri sistemler son 30 yılda renkli devrimlerle teker teker yıkılmaya başladı. İster adına kadife denilsin, ister turuncu, ister karanfil, ister yasemin, halkların uyanışı kara bulutların yok olup güneşin doğuşunun habercisidir.

Devrimlere bir de başka pencereden bakmak gerekir sanırım. Devrim yapılan ülkelere bakıldığında halk ayaklanmasının tesadüfü olmadığı görülmektedir. Nedense kominist/ sosyalist ve diktatör olarak nitelendirilen ülkelerde bu devrimler gerçekleşiyor.

Kapitalist ve demokrasi havarisi olan ülkelerde bu devrimler neden olmuyor? Bu devrimlerin arkasında - en azından belli bir aşamadan sonra - kapitalist sömürü sistemlerinin parmağı olduğu insanın aklına gelmiyor değil.

Bu diktatörler yıllarca vardı, onlarca yıldır halklarına zulüm/ baskı uyguluyorlar ve halk da aynı halk, neden şimdiye kadar bu halklara yapılan baskı ve zulümler dile getirilmiyordu?

Neden kapitalist sistem, bu diktatörlere müdahale etmiyordu, Afganistan ve Irak’a getireceklerini vaad ettikleri özgürlük ve barışı daha önce niçin gündeme getirmiyorlardı?

Yıllarca bu diktatörlerin ayakta kalmasını sağlayan batılı emperyal güç değil miydi? Bize itaat etmezseniz, emrimizde olmazsanız, makamınızı, sahip olduğunuz herşeyi kaybedersiniz diye korkutmuyurlar mıydı? Şimdi birden bire neden halk ayaklanmalarını desteklediklerini söylüyorlar?

Küreselleşen dünyada iletişim teknolojisi sayesinde dünyanın her yanından haberdar olan halklar artık uyanmaya ve başlarındaki diktatörlerin zalim ve tağut olduğunu anlamaya başlayınca batı emperyalizminin de B planı devreye giriyor. Artık istemeseler de desteklerini çekip diktatörü yanlız bırakıyorlar. Diktatörlüğe karşı olduklarını, halkın özgürlük, refah, barış istediğini ve artık demokratikleşme zamanının geldiğini yüksek sesle söylemeye başlıyorlar.

Batı emperyalizmi halkın bu kadar erken ayaklanabileceğini tahmin etmemişti, kral, şeyh ve diktatörleri zorla ayakta tutmaya kararlıydılar. Afganistan, Irak ve Azerbaycan gibi yapılanma dönemi geçiren ülkelerde işlerini bitirmeden, sultalarını kurmadan bu ayaklanmaların olmasını istemezlerdi. Ama irade dışı bu ayaklanmalar olmuşken, bulanık sudan balık avlama zamanı gelmiş oluyordu. Hemen desteklerini çekiyorlarlar. Neden?

Çünkü ayaklanan halk, diktatörlüğü istemiyordu, kominizm ve sosyalizm de tarihin çöplüğüne karıştı, tek alternatif kalıyordu “İslam’a yöneliş”. Batı emperyalizmi kendi uşaklarını kaybetmenin neticesinde oluşacak boşluğu doldurma planları yapmaktadır. Bir taraftan halkın isteğini karşılayacak, halkın yanında olduğunu söyleyecek, diğer taraftan İslam gelmesin diye özgürlük, barış, refah getirecek iddiasıyla batı emperyalist sistemi demokrasiyi, diktatörlüğün alternatifi olarak sunacaklardı.

Yasemin kokusu yayılacak diğer ülkelerin hepsi uluslararası siyonist sistemin emrindeki ülkelerden ibarettir; Mısır, Ürdün, Yemen, Suudiler... kısacası emperyal gücün uşakları.

Medya ve köşe yazarları hepsi el birliği ile saldırıya geçmiş, patronlarına hizmette yarışıyorlar. Diktatörü suçluyor ve böylece arkasındakinin görülmesini engelliyorlar. Diğer zalim ve tağutları tehdit ediyorlar ama onları destekleyenleri, onların patronlarını saklıyorlar. Sular duruldu mu, aynı medya ve köşe yazarları patronlarının emriyle demokrasi havarisi kesilecekler. Halkların iradesi, özgürlüklerin verilmesi gerektiğini söyleyip, yolunun ise liberal demokrasi olduğunu sinsice yayacaklar.

İslam diktatörlüğe karşı değil mi? Tabi ki karşı. Öyleyse neden bu diktatörlerin devrilmesine sevinmeyelim? Tabi ki sevinelim. Amma! Devrilen diktatörlüğün yerine koyulacak alternatif sistem ne olmalı?

İslam açısından diktatörlük ile diğer sistemlerin bir farkı yok ki. Tağut tağuttur. Tağutun meşrusu, gayri meşrusu olmaz. Velayet penceresinden bakınca hepsi insanlığa zülm ediyor, insani değerleri, ilahi değerleri ayaklar altına alıyor; biri diktatörlükle insanların hakkını vermiyor, ötekisi özgürlük adına sömürü sistemiyle haklarını elinden alıp insanları köleleştiriyor.

Evet, asıl söylemek istediğimiz bunlar değildi, bunlar biliniyor zaten, asıl söylemek istediğimiz şudur;

İnsanlık, tarihinin sonuna doğru yaklaşılıyor, büyük bir mücadeleye tanık olunacağa benziyor; dünyanın lideri kim olacaktır veya hangi sistem dünyaya hakim olacaktir? sorusu kafaları meşgul etmektedir. Batı dünyası bunun farkına varmış ve kendi sistemini hakim kılma mücadelesi veriyor; öncülüğünü ise liberal demokrasi/sekulerizm/ humanizm ekseninde küresel emperyalizm yapıyor. Halklar aslında “adalete” susamışlar, beşeri sistemlerin elinden kurtulma mücadelesi veriyorlar, sadece diktatör, kral ve şeyhlerin elinden kurtulmak değil asıl uyanış. Ama batı emperyalizmi/müstekbir güçler bu ayaklanmaların sadece diktatörlere yönelik ve sınırlı olduğunu, sadece liberal özgürlükler için olduğunu lanse etmeye çalışıyorlar.

Peki müslümanların bir sistemi var mı? Yasemin devrimi yapılan Tunus’a veya kokusunun yayılacağına inanılan krallıkların yerine bir alternatifleri var mı? Elbette vardır. Ancak ABD ve uluslararası siyonizm ne güne duruyor, halkların asil Muhammedi İslam’la tanışmasına hiç fırsat tanırlar mı? Hemen yeni kuklalar bulur ve işbirlikçi hükümetler kurdururlar. Müttefikleri de hemen o ülkeyi tanır ve liberal müslümanlar ise buna alkış tutar. Diktatörlerin elinden kurtulan müslüman mücadeleciler ideallerini, mukaddes hedeflerini unutup liboşların peşine takılırlar. Halbuki en büyük tehlike diktatörün elinden kurtulup başka bir tağuti sistemin güdümüne girmektir, bunun liberal müslümanların eliyle gerçekleşmesi ise daha kötüsü.

Müstekbirlerin bu çaba ve komplo planlarının, batı emperyalizminin dünyaya hakim kılmak istediği “demokrasi dininin” karşısında ayakta kalan yegane sistem tevhidin sembolü, nübuvvetin aynası ve velayetin gölgesi Velayet-i Fakih sistemidir. Dünyaya hakim olacak “evrensel adalet devletinin” zeminini hazırlayan Velayet-i Fakih nizamı, batı emperyalizminin/müstekbirlerin korkulu rüyası olmuştur.

İlahi evrensel adalet devletini görme ümidi ile.....

Abdullah Özgür[/offtopic]
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen Hasan Akça »

3nokta yazdı:Mısır halkına destek veriyoruz. İyi güzel. Hali hazırdaki diktatörün destekçileri, kutsal bildiğimiz toprakları kendilerine vaat edildiğini iddia eden Bektaşi destekçisi Siyonistler, ABD, AB ve hatta Rusya bile Mısır halkına destek verirken son fıravuna yeter artık, git diyor. Ya sonrası ne oalcak? Mısır gerçekten özgürleşebilecek mi? Sakın bu yaşananlar tağutun kadro değişikliğinin tezahürleri olmasın. Saddam'a yaptıkları gibi kullan kullan at oyununu oynuyor olmasınlar.
Mübarek giderse Mısır gerçekten özgürleşecek mi?
[/offtopic]
tabiki iş mübarekin gitmesiyle bitmiyor bu sadece başlangıç olur
ama her halk hareketinin ardından bir güç aramakta doğru değil en azından herkesi ve her hareketi amerikan güdümlü sayamayız
sonrası başka mesele
ilk önce müslümanlarda direnç oluşsun direniş oluşsun amerikaya karşı gelme bilinci oluşsun
hak arama bilinci oluşsun yani olaya iki açıdanda bakmalıyız
tabiki 82 yaşında adamla gelecekleri olmaz ama ondan sonraki süreçte zorlanmaları bile iyidir kardır
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen ali muhsin »

Misirdaki olaylari Dikkatle takip ettigimizde sunlari düsünmek gerekir, Mübarek giderse ne olacak ? Halk arasinda Seckin bir kisi varmi ? Alternatif olarak kim veya kimler basa gecer ? El Baradei Basa gecerse Degisim denilen birsey olurmu ? El Baradei kime calisiyor ? Muhalefetin ilerki yillar icin halka yönelik amaclari nelerdir ? "Müslüman kardesler" Partisi basa gecerse misirda neler olur ? Amerika Mübaregin gitmesinden yana görünsede onun gitmesine aslinda razi degiller ,zira Mübarek giderse Israil tam manasiyle köseye kistirilmis olur, Dikkat etmisseniz Amerika ve Batili ülkeler Misirdaki olaylardan oldukca Paniklenmis olmuslarki, Amerika Sonucta Bazi Batili ülkelerle birlikte Füze kalkani Projesini imzalamak zorunda kalmislardir, Misir Hükümeti Israille en yakin isbirligi icerisinde oldugunuda düsünürsek ve bu isbirliginin zarar görmemesi icin, Amerika Demokrati adi altinda kendi adamlarini yani yeni bir Diktatör atamayi Planlamis olduklarinida görmemiz gerekir. Sahsi tespitim sudur ..Misir halki ayaklanmistir fakat Dogru dürüst bir Liderleri olmadikca bu ayaklanma ne ise yarar ? Misir Ayaklanmasini ise 1979 Iran Islam Devrimi ile kiyaslayamayiz ! Misirdaki Muhalefet Mübarek Hükümeti ile uzlasma icin Masaya oturmuslarsa bu iyi bir sinyal degildir bence ! ilgimi ceken Mübarek gitmem diyor Halk ise sadece Sokaklara dökülüyor ,eger Halk "Artik biktik,yeter " diyorlarsa Sarayinda yasayan Mübaregede artik Söz hakki vermemeleri gerekirdi...Baska Devletlerdeki Devrimleri kiyasladigimizda Misirda olan olaylar sadece Ayaklanmadan ibaret oldugunu görürüz....sonuc olarak degisen birsey olurmu olmazmi hep beraber görecegiz .Halkmi yoksa Mübarekmi ? Halkmi yoksa Amerikan Emperiyalist kuklalarimi sonucta kazanacak görecegiz ...Gercekci olursam Misir Halkinda "Kerbela kiyami" anlayisi olmadigi müddetce olaylari karanlik görüyorum
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Kullanıcı avatarı
Big Boss
Mesajlar: 260
Kayıt: 25 May 2009, 20:43

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen Big Boss »

ali muhsin yazdı:sonuc olarak degisen birsey olurmu olmazmi hep beraber görecegiz .Halkimi yoksa Mübarekmi ? Halkmi yoksa Amerikan Emperiyalist kuklalarimi sonucta kazanacak görecegiz ...Gercekci olursam Misir Halkinda "Kerbela kiyami" anlayisi olmadigi müddetce olaylari karanlik görüyorum
haksızsın))))
acele etmeyin hemen herşey olmuyor
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen 3nokta »

Birçok konuda Ali muhsin abime katılıyorum. Kendi geleneklerinde zulme direniş olmayan bir toplum İslami devrim gibi bir şeyi gerçekleştiremez. Belki bu hareketler zulme direniş bilincinin yerleşmesinin ilk adımlarıdır. Gerçek bir özgürleşme 100 yıl sonra olacak belki? Ya da İmam Zaman as'ın zuhuruyla birlikte olacak! Kim bilir?
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Çorumdan Mısır Halkına Destek Geldi

Mesaj gönderen ali muhsin »

Big Boss yazdı:
ali muhsin yazdı:sonuc olarak degisen birsey olurmu olmazmi hep beraber görecegiz .Halkimi yoksa Mübarekmi ? Halkmi yoksa Amerikan Emperiyalist kuklalarimi sonucta kazanacak görecegiz ...Gercekci olursam Misir Halkinda "Kerbela kiyami" anlayisi olmadigi müddetce olaylari karanlik görüyorum
haksızsın))))
acele etmeyin hemen herşey olmuyor
Big Boss Can

Tabiki hemen hersey olmaz, benim demek istedigim Misir halkinin Hüseyni kiyamini idrak edemedikleri gibi görünüste Devrim olan, fakat sadece halk ayaklanmasi olup Mübaregi halen iktidarda konusma hakki vermeleridir...Misir halki Ayaklanmistir fakat Alternatifleri varmi ? kimi baslarina gecirecekler ? gelen kisi kime veya kimlere hizmet edecek ? Temel olarak saglamliklari varmidir ? Bugüne kadar Firvunlarin gölgesinde yasayan bir " Müslüman " Topluluktan neler beklenilebilinir ? hatirlarsak Iranda Devrim baslamisken ayni zamanlarda Cezayirdede Devrim icin Sokaklara dökülen insanlar vardi ..Digeri Devrimi kazandi ,bir digeri ise ayaklanmalari ile kaldi ..burda demek istedigim Iran Halki Hüseyini kiyamini örnek alarak ve Ehli Beyt Mektebine tabii olarak Iranda Devrimi gerceklestirimis ve Sah Rejimini yerle bir edip Sahinda Irandan Malta adalarina kacmasi olmustu ..Misir halki ise sadece Ayaklanmistir ama Devrim niteliginde bir ayaklanma degildir bence ...Bugün Mübarek muhalifleri , Mübarek yanlilari ile bir masaya oturmuslarsa ortalarinda mutlaka Amerikada vardir ,Amerikanin oldugu yerde ise hayir gelmez ! Diyelimki Mübarek gitti ..El Baradei,nin Batiya ve Amerikaya karsi tutumu ne olur ? yada diyelim "Müslüman Kardesler" iktidara gecti bu durumda Misirin hali ne olur ? Bence Bu ayaklanma Devrim niteligini tasimiyor ,Alternatifleri olmayan bir Toplum nasil Devrim yapabilir ? Degilmi ?
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön