Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen 3nokta »

Genel uyarı!
Değerli forum sakinleri, yazışmalarınızdda edep kurallarına lütfen dikkat ediniz. Muhatabınızı tahrik edecek, hakaret içeren ya da alaycı sözler sarf etmeyiniz. Aksi durumda forum kurallarının düşüncesi ne olursa olsun herkes için geçerli olduğunu hatırlatmak isterim.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Kullanıcı avatarı
Big Boss
Mesajlar: 260
Kayıt: 25 May 2009, 20:43

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Big Boss »

AnadoluAlevisi yazdı:
alone_man yazdı: ilmihal dediğin kimin kitabı?
tefsir dediğin kitabın adı ne?
net yaz eveleme
hangi inanç önderinin hangi kitabı?
hadis sünnet dediğin şeyi hangi kitaptan öğreniyorsun hadis ki,tabının adı ne
sen sadece eveliyor oyalıyorsun
net ol dürüst ol
Tek cevap: 3. maddedeki “İmam Cafer-i Sadık Buyruğu” işte. Bizim için hem ilmihal, hem meal, hem tefsir, hem hadis, hem sünnet kaynağımızdır. Yazılanları nasıl anlayamıyorsunuz gerçekten hayret doğrusu?

quote]

kusura bakma ama bende anlamadım
sana değişik konuda kaynak kitap sorulmuş sen tek cevap İmam Cafer sadık buyruğu demişsin ve anlamamakla suçlamışsın bahsettiğin kitabın uydurma oluşu bir yana tümüne cevap oluşuda anlaşılır değildir o kitabı okudum kitapta sünnet yok hadis yok tefsir zaten yok belki erkan yada fıkıh kitabı sayılabilir hepsi bu
bir bektaşiyle daha anlaşamayacağız galiba))))
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Bektasilerin ikiyüzlülügü Vatandasin " maade 3 " diye siraladigi konudanda görülebiliyor !...bugüne kadar bu Foruma yazan Bektasilerin tümü " Bizler Sizin gibi Sii Caferi degiliz,bizler Anadolu Alevi Bektasileriyiz " diyorlardi ! Yazilarinda Resmen ve acikca Sii olmadiklarini ve Caferiligi Red edip inkar ettiklerine defalarca Sahit olduk ..simdi Bu Vantandas inkar ve Red ettikleri Imam Cafer Sadik (as) min adi ile yalan konusup bu seferde sözde ilmhillerinin "Caferi Buyrugu " oludugunu idia ediyor . Peki Soruyoruz hani Caferi Degildiniz ?! simdi SIKISINCAMI birden Caferiligi öne sürüyor ve O Mubaregin adina yalan yanlis ne varsa siralayip birden Caferi Buyrugu diye nutuk atiyorsunuz ?! " Bizler Bektasi ilmihallerine uyoruz " deseler mesele kalmazdi ama bu Bektasiler öyle Piskinlerki inkar ve Red ettikleri Caferiligi biran Caferi Buyrugu diye uyduruk bir kitapi ön safta tutup Topluma bu ikiyüzlülügü yapmakta buluyorlar ...oysaki hic bir Bektasi Caferi degildir ! Namaz ve ictihatlari ise Ehli Sünnete göre yapilir ve Vahabi Tefrikci Selefiler gibi Siilige karsi cikarlar ama Sözde Alevi olduklarini utanmadanda idia ederler !!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

ali muhsin yazdı:Anadolu...

Sen bastan Sartlanmissin Sünni Alimlerini Ehli Beytin önüne gecirmekle Sözde Alevi oldugunu idia etmen akil disidir ! Forumumzda yiginla kaynak ve deliller vardir arastirmalar vardir Video görüntüler Fotoraflar vardir örngein Sizin Bektasi Dede Babalarinizdan biri Diyanet isler bakani ile bir camide Hanefi istihadina göre Namaz kilindigi el ele olduklari görülüyor ve bunun gibi daha neler neler ...sen ise halen sartlanmis olarak caresizlikle kivranip geveliyorsun ..." Siz Sünni/Şii'lere inanmak, güvenmek bu dünyada yapacağımız en son şeydir! " diye yazmissin Tipki Vahabi düsüncesinde oldugu gibi !!! ....ama diger taraftan Cemevlerinizde Siyonistleri davet edip gizlice anlasmayi biliyorsunuz ! Amerikan Büyükelcilgi ile anlasmayi biliyorsunuz ,Almanyada Berlinde Adlon Hotellerinde Condolizza Rice ile gizlice Alevi Pazarlamasinda Rol oynuyorsunuz ! Diyanetin Acitigi Cemevlerinde Toplumu kandirip onun bunun Ateistlerini Samanistlerini ilahiyatcilarini Diyanetcilerini fetocularini Masonlari " Dede Baba "veya sözde " Alevi önderi" diye tanitiyorsunuz ! Tekkelerinizde Amerikan Suudi Bayraklarindan gecilmiyor onlarin kani ile besleniyorsunuz ! Dünyada Siiler katledildiginde en cok Sizler seviniyorsunuz ...10 ve 11 inci Imamlarimizin Türbeleri irakta ,ideolijilerini tasidiginiz kisiler tarafindan tahrip edildiginde Siz Bektasilerin Cemevlerinde Saz calip sanki hic birsey olmamis gibi Semah dönüp eglendiklerinizi bilirim ! Bu durumda Bizlere " Sii Sünnileri " yakistirmalari yapacaginiza kendize " Alevi Bektasilerin " yerine Vahabi Bektasileri diye adlandirsaniz bence daha mantikli olur ! Siilere güvenmiyorsunuz ama Ehli Beyt Düsmanlarina kucak acip ona buna Hosgörü adiyla Aleviligi camura buluyorsunuz ..Almanyada Hiristiyan Demokrat Parti mensuplarini Davet ederek Sözde Aleviligi onlardan ögreniyorsunuz, birde alkis tutuyorsunuz ....kisacasi yaptiginiz tüm Sarlatanliklarinizdan ikiyüzlülüklerinizden haberdariz ...sunuda aciklarsam Bende eskiden Bektasiydim ama sizin gibi Sarlatanlari görünce ve Bektasiligin gercek yüzünü kavrayina bu Mikroptan Allaha Sükür kurtuldum onun icin bu konularda sana kitab dahi yazabiliriz ...yazilarin sadece Caresizlikten olacakki Polemik yollarini deniyorsun ...Be adam . Bektasilerin kendileri yaziyor Haci Bektasin, Bektasiligin Sünni bir yol oldugunu sen daha ne geveliyorsun !!!
Sevgili can,

Gerekli uyarı da yapıldığı üzere bundan sonra üslubumuza artık daha bir dikkat edelim lütfen.

Kardeş, anlaşıldığı kadarıyla sırf görünüşe bakarak, kendi kendine bazı düşüncelere, zanlara kapılıp hükümler veriyor, insanlara küsüyor, kırılıyor, vs. gibi bir durumun var. Böyle yapma, sana da, sağlığına da, vs. zararı olabilir.

Durumun “Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış.” durumuna benziyor can. Kendi kendine vesveselere kapılıp sırf dış görünüşe bakarak doğru/yanlış hükümler vereceğine sor kardeş! Sebebini sor, sebebini sor da öğren ne olur?

Sana bir örnek vereyim, inşallah faydası olur “ali muhsin” kardeşim. Bakınız:
ali muhsin yazdı:
Dünyada Siiler katledildiginde en cok Sizler seviniyorsunuz ...10 ve 11 inci Imamlarimizin Türbeleri irakta ,ideolijilerini tasidiginiz kisiler tarafindan tahrip edildiginde Siz Bektasilerin Cemevlerinde Saz calip sanki hic birsey olmamis gibi Semah dönüp eglendiklerinizi bilirim !
demişsiniz.

Güzel kardeş, bakınız her ne yemini derseniz ederim, “Evet.” derim inanınız.

Lütfen anlayınız bizleri. Biz Anadolu Alevilerinin (Kızılbaş, Bektaşi) ibadeti böyledir can. Ve haşa Allah korusun eğlence için değil ya da birileri katledildiğinde ya da İmam’larımızın türbesi zarar gördüğünde, vs. haşa sevinmek için falan asla değil.

Allah rızası için yapmayın, etmeyin böyle şeyler ne olur. Bizim “Hak, Muhammed, Ali” yolumuz, “Hak, Muhammed, Ali” ibadetlerimiz böyle inanınız; daha ne desem, nasıl anlatsam bilmiyorum ki, lütfen anlayışlı olun. Karşılıklı anlayışlı olalım.

Ne olur “Allah, Ehlibeyt, 12 İmam” rızası için şu linklere giriniz ve önyargısızca, anlamaya çalışarak okuyunuz bir kerecik:

ANASAYFA: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/
- Semah: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/semah.asp
- Cem Evi: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/cem_evi.asp
- İbadette Musiki: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/ ... musiki.asp
- Alevilikte Oruç: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/ ... k_oruc.asp
- İnanç Önderliği: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/ ... C3%B6z.asp
- HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/ ... asp?id=144
- Tasavvuf: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/tasavvuf.asp
...
- Cenaze Erkanı: http://www.aleviislamdinhizmetleri.com/ ... erkani.asp
...

ve anlamadığınız yerleri de sorabilirsiniz güzel kardeşim. En içten,

Saygılar ve sevgiler…
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

alone_man yazdı: yahu insan elinde olmayan ve okumadığı eserleri bu kadar savunurmu
gerçi bektaşiler için mümkündür
peki ısrar ediyorum ama laf ebeliği yapma
makalat isimli eserinizi bul oku ve bize bu kitapta ehli beyt kelimesinuin geçtiği cümleyi getir....
ama konuyu dallanıdırıp budaklandırıp başka yönlere çekmeden
sadece bu nokta sorunumuz olsun
ben makalatta ehli beyt kelimesi yok diyorum sen var diyorsun(gerçi okumadan diyorsun ama herneyse)
hadi bakalım bekliyoruz sadece bu noktaya düğümlenelim yoksa daldan dala atlayıp hiçbir şey söylemeden bizimle tartışmayı başaran! ilk bektaşi sen değilsin
tümünüz böyle
velayetnameyi bile seyyitlerin dedikten sonra senle neyi nasıl tartışırız onuda bilmiyorum
neyse kısa kesiyoruk ısrar ediyorum
makalat bul istediğin makalat olabilir
oradan ehli beyt kelimesini bul ve bize aktar
Sevgili can,

Sana Makalat'ta Ehlibeyt kelimesi var dediğimi hatırlamıyorum.
Şu an piyasada kaç çeşit, kaç tane makalat var onu da bilmiyorum.
Ama Alevi, Sünni ve Şii olan yazarlar tarafından yayınlanmış Makalat'lar olduğunu zamanında kitapyurdu'nda, forumlarda, vs. görmüş, okumuşluğum var.
Tek yaptığım sana hemen körü körüne inanmamaktır. Kanıtlarını görmek, mümkünse kendim de bizzat tanık/şahit olmak isterim ortaya atılan iddialara!
Şimdi mesela sen neye göre "Makalat'ta Ehlibeyt kelimesi yok." diyorsun kardeş. Kimin tercümesi, yayınevi ne? Yazarı Alevi mi, Sünni mi, Şii mi?
Mesela, Sünni Esat Coşan, Şii Gölpınarlı, vs. ise ciddiye almam, hiç kusura bakmayınız. "Can Yayın"larının yayınladığı Alevi versiyonunda da göremezsem eğer size ancak o zaman hak veririm. Zaten siz de kendi Şii alimlerinizin söz ve eserlerine değer vermektesiniz!
Yüce Allah ömür verirse sizler için "Can Yayın"larının yayınladığı Alevi versiyonunu edinip, baştan sona inceleyip size dönmeye çalışacağım can. Ya da okuyan bir Alevi kardeşim (Sünni'lere ya da siz Şii'lere güvenmiyorum, kusura bakmayınız lütfen) varsa ve sonucu bizlerle paylaşırsa daha erken yardımcı olmuş olur bizlere.
Bu arada sen neye göre (hangi yazar, hangi yayınevi, vs.) "makalatta ehli beyt kelimesi yok" diyorsun can. Lütfen bilgilendir bizleri?

Saygılar ve sevgiler...
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

3nokta yazdı:Son kez uyarıyorum. Biz burada senin hakaretlerinokumak zorunda değiliz. Yazacak bilimsel mantıklı şeylerin varsa yaz. Alaycı, küçüseyici üslubuna devam edecek olursan kurallarımızın gereğini yaparız.
Yahu doğrudan Ehl-i Beyt as tarafından söylenmiş sözler onların zamanında derlenmiş kitaplaştırılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Hangi sözün doğru olup hangisinin olmadığı ile ilgili araştırmalar yapan rical denilen bir ilim var. Yani her şey bilimseldir. İşte mantık ve tarih çerçevesinde baktığımızda sizin kaynaklarınız daha doğrusu kaynak diye sunduklarınız ve düşünceleriniz arasında tutarsızlık görüyoruz. Üstelik Ehl-i Beyt as'ın yaptıklarıyla sizinkilerin alakası yok. Onlar sazz çalıp semah dönmediler. Böyle bir şey yok. Ama siz çıkıp semah dönmek Ehl-i Beyt yoludur diye insanları kandırıyorsunuz/yanıltıyorsunuz. Ehl-i Beyt as'dan sözlerin gelmesi mümkün değilse sen yolunun düüncelerinin onların yolu olduğunu nasıl iddia edebilirsin. Eğer kaynaklarımız arasında sıkıntı olduğunu düşündüklerin varsa gidersin kaynakları alır okursun ve dersin ki filanca hadis uydurmadır nedenlerini sıralarsın. İspat edemezsen de inanırsın. Ama bunu yapacak durumun var mı bilmyorum. Neyse birader nasılsa soyla ilgili söyledikleriniz tutarsız ve düşüncelerinizi Ehl-i Beyt as ile delillendiremediğiniz için de bu tutarsız soy referansınıza bağlanıyorsunuz. Sıkıştığınız zaman da isteyen istediği seyyidin yolundan gider diyorsunuz. Oysa bu da çelişkilidir mantıklı değildir. EHl-i Beyt'in hücceti bizde ulaşmayacaksa o zaman biz onlara uymak konusunda sorumlu olamayız. Allah bizi başıboş bırakmaz gerekli olan deliller her yerde var. Onlara ulaşabilmek ya da ulaşıp da onları anlayabilmek ise hidayetle alakalı bir durumdur. Neyse Allah cümlemizi islah etsin. Ehl-i Beyt as'ın velayetinden bizi ayırmasın.
Sevgili can,

Kısa ve öz cevabım şudur:

Sizlerin bizlere ve değerlerimize (kaynaklarımız, ulularımız, inanç/ibadetlerimiz, vs.) bakışınız her ne ise biz Alevilerin de sizlere ve sizlerin değerlerinize (kaynaklarınız, ulularınız, inanç/ibadetleriniz, vs.) bakışımız (inanıp inanmama, güvenip güvenmeme noktasında) aynen odur emin olunuz.

Biraz daha açarsam eğer daha önce de yazdığım gibi:

Biz sizin kaynaklarınıza, kaynaklarınızda yazanlara inanmıyoruz, güvenmiyoruz; nasıl ki sizler de bizim kaynaklarımıza, kaynaklarımızda yazanlara inanmıyorsanız, güvenmiyorsanız!
Biz sizin inandıklarınıza inanmıyoruz, güvenmiyoruz; nasıl ki sizler de bizim inandıklarımıza inanmıyorsanız, güvenmiyorsanız!
Biz sizin bildiklerinize inanmıyoruz, güvenmiyoruz; nasıl ki sizler de bizim bildiklerimize inanmıyorsanız, güvenmiyorsanız!

Sizin bizim kaynaklarımıza, kaynaklarımızda yazanlara bakışınız her ne ise bizim de sizlerin kaynaklarınıza, kaynaklarınızda yazanlara bakışımız aynen odur inanın/emin olun!
Sizin bizim inandıklarımıza bakışınız her ne ise bizim de sizlerin inandıklarınıza bakışımız aynen odur inanın/emin olun!
Sizin bizim bildiklerimize bakışınız her ne ise bizim de sizlerin bildiklerinize bakışımız aynen odur inanın/emin olun!

Sizin kaynaklarınız, kaynaklarınızda yazanlar size; bizim kaynaklarımız, kaynaklarımızda yazanlar da bize!
Sizin inandıklarınız size, bizim inandıklarımız da bize!
Sizin bildikleriniz size, bizim bildiklerimiz de bize!


Gerçekler böyledir kardeşim, ne yapalım!

Saygılar ve sevgiler...
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

3nokta yazdı:Genel uyarı!
Değerli forum sakinleri, yazışmalarınızdda edep kurallarına lütfen dikkat ediniz. Muhatabınızı tahrik edecek, hakaret içeren ya da alaycı sözler sarf etmeyiniz. Aksi durumda forum kurallarının düşüncesi ne olursa olsun herkes için geçerli olduğunu hatırlatmak isterim.
Teşekkürler “3nokta” kardeşim.
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

Big Boss yazdı:kusura bakma ama bende anlamadım
sana değişik konuda kaynak kitap sorulmuş sen tek cevap İmam Cafer sadık buyruğu demişsin ve anlamamakla suçlamışsın bahsettiğin kitabın uydurma oluşu bir yana tümüne cevap oluşuda anlaşılır değildir o kitabı okudum kitapta sünnet yok hadis yok tefsir zaten yok belki erkan yada fıkıh kitabı sayılabilir hepsi bu
bir bektaşiyle daha anlaşamayacağız galiba))))
Sevgili can,

"İmam Cafer-i Sadık Buyruğu"muz "Hak, Muhammed, Ali" sünnetini, yol/erkan, inanç/ibadetlerini "Kuran-ı Kerim" ve İmam Cafer-i Sadık Hz.lerinden güvenilir "hadis"lerle açıklar.

Tamam haklısın tüm "Kuran-ı Kerim" ayetlerinin "tefsiri/açıklaması" yok. Bu noktada gerektiğinde diğer kaynaklarımız devreye girer.
"Ehlibeyt, 12 İmam"ın tüm "hadis"lerini içermeyebilir belki. Ama bu noktada gerektiğinde diğer kaynaklarımız devreye girer.
"Ehlibeyt, 12 İmam"ın tüm "sünnet"ini içermeyebilir belki. Ama bu noktada gerektiğinde diğer kaynaklarımız devreye girer.

Ama "yol/erkan, inanç/ibadet" konusunda ihtiyacımız olan hemen hemen herşeyi içerir; okuduysan bilirsin zaten, ayrıntılıca içerir hem de.

Bizler en temel yazılı kaynak olarak "Kuran-ı Kerim" ve "İmam Cafer-i Sadık Buyruğu"muz üzere yaşayan Alevi, Şii, Caferi'leriz kardeşlerim.

Saygılar ve sevgilerle...
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
AnadoluAlevisi
Mesajlar: 307
Kayıt: 12 Mar 2011, 23:33

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen AnadoluAlevisi »

Big Boss yazdı:bir bektaşiyle daha anlaşamayacağız galiba))))
ali muhsin yazdı:Bektasilerin ikiyüzlülügü Vatandasin " maade 3 " diye siraladigi konudanda görülebiliyor !...bugüne kadar bu Foruma yazan Bektasilerin tümü " Bizler Sizin gibi Sii Caferi degiliz,bizler Anadolu Alevi Bektasileriyiz " diyorlardi ! Yazilarinda Resmen ve acikca Sii olmadiklarini ve Caferiligi Red edip inkar ettiklerine defalarca Sahit olduk ..simdi Bu Vantandas inkar ve Red ettikleri Imam Cafer Sadik (as) min adi ile yalan konusup bu seferde sözde ilmhillerinin "Caferi Buyrugu " oludugunu idia ediyor . Peki Soruyoruz hani Caferi Degildiniz ?! simdi SIKISINCAMI birden Caferiligi öne sürüyor ve O Mubaregin adina yalan yanlis ne varsa siralayip birden Caferi Buyrugu diye nutuk atiyorsunuz ?! " Bizler Bektasi ilmihallerine uyoruz " deseler mesele kalmazdi ama bu Bektasiler öyle Piskinlerki inkar ve Red ettikleri Caferiligi biran Caferi Buyrugu diye uyduruk bir kitapi ön safta tutup Topluma bu ikiyüzlülügü yapmakta buluyorlar ...oysaki hic bir Bektasi Caferi degildir ! Namaz ve ictihatlari ise Ehli Sünnete göre yapilir ve Vahabi Tefrikci Selefiler gibi Siilige karsi cikarlar ama Sözde Alevi olduklarini utanmadanda idia ederler !!
3nokta yazdı:Son kez uyarıyorum. Biz burada senin hakaretlerinokumak zorunda değiliz. Yazacak bilimsel mantıklı şeylerin varsa yaz. Alaycı, küçüseyici üslubuna devam edecek olursan kurallarımızın gereğini yaparız.
Senin adaletine havale ediyorum “3nokta” kardeşim.
Makalat, Can Yay., s.44, 2007:
(a.s.) buyurdu: İçinizde iki emanet bırakıyorum yüce Tanrı'nın kitabı ve ailem Ehl-i Beyt'im, O halde eğer istiyorsanız ki Hak yolunda sağlıklı kalasınız, ilahi kitap ve nebiler sultanının (a.s.) evlatlarına tutunun.
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen biralevi »

AnadoluAlevisi yazdı: Bu arada sen neye göre (hangi yazar, hangi yayınevi, vs.) "makalatta ehli beyt kelimesi yok" diyorsun can. Lütfen bilgilendir bizleri?

Saygılar ve sevgiler...
Canlar
Aranıza yada tartışmanıza katkı anlamında giriyorum
Forumda Hacı bektaşın yolu bölümünde kısaca değinmeye çalıştım
Makalat 'Sözler' isimli eserin Hacı bektaşa ait olduğu yönünde ilim dünyasında genel bir mutabakat var
Makalatın hemen tüm çevirilerini okudum bunların hiçbirisinde 'Ehli Beyt 'kelimesi yada 'Oniki imam kelimesi ' geçmez..
Zaten bu eser genel olarak sünni tasavvufi eser olup Yesevinin 'Fakrname' ile temelini attığı 4 kapı kırk makam anlayışını anlatmaya aktarmaya çalışır.
Belkide bu yüzden yesevi ile hacı bektaş arasına lokman parende isimli meçhul bir şahıs konularak bektaşi çizgisi yesevi çizgisine kadar götürülmüştür.
Cevapla

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön