Özgündüz siyasete soyunuyor !

ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen ali muhsin »

3nokta yazdı:Neyse bir ara özel konuşuruz bu konuyu.
Memnuniyetle .herzaman beklerim.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
velayet hak
Mesajlar: 109
Kayıt: 01 Eki 2009, 22:44

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen velayet hak »

alimuhsin, sana senin anlayacağın dilden cevap yazarım ama vaktime acıyorum, sen ne hocaları dinlersin ne de abilerini, bunu ispatlamışsın. Bu siteye bu kafanla zarardan başka bir hayrının olacağını da sanmıyorum. Baktaşilere saldırmaktan yoruldun şimdi de azarilere saldırıya geçtin. Açık söyleyeyim, sen Şeyh Salahaddin ağanın bir tırnağı bile olamazsın. İlk önce kendini hidayet et sonra diğerlerini aydınlatmaya (!) çalış.
Ben şahsen şeyh Salahaddin ağayı türkiye şiilerinin lideri olarak tanımıyorum, benim bir liderim ve rehberim vardır o da Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'dir. İmam Hamanei'nin, liderliğini onaylamadığı bir kimse bana lider olamaz. Ama bunun manası bu değil ki, senin gibi insanların hakaret ve iftiralarına da sessiz kalalım. Alevilik ve Alevilerle ilgili bir iş yapmak istediklerinde senden izin almaları mı gerekir?! Böyle düşünüyorsan daha çok beklersin.
Şeyh Salahaddin'i eleştirdiğiniz gibi Ali Yeral hocayı da eleştirebilir misiniz, eleştirdiğinizi ben hiç görmedim, Onun düzenlediği merasimlere zahmet olmazsa yine bir bak, sekreterleri bile başı açık bir bayandır, bütün siyasi makamlarda orda yer almışlardır, ama bunlara sesinizi çıkarmazsınız, çünkü onlar azeri değiller alevidirler..
Bir de şunu bilmenizi isterim, bizler Alevi dediğimizde sadece Çorumdaki cami ehli Alevileri kastetmiyoruz, Bektaşilere de Alevi diyoruz. Baktaşilikle Aleviliğin ayrı olduğunu çoğu insanlar bilmez. Hatta merhum Gülpınarlı bile ayrım yapmamıştır. Bektaşileri eleştirirken Aleviler diye hitap etmiştir. Onun için eğer bazıları Alevileri eleştiriyorsa sizleri değil Bektaşileri eleştiriyorlar. Nitekim siz de Bektaşileri eleştirir ve haklarında demediğiniz söz kalmamıştır.
Ya senin başka işin yok mu?! Özgündüz siyasete soyunuyor ne demek?! Bizim siyasetimiz diyanetimizin aynısıdır, diyanetimiz de siyasetimizin aynısıdır. Bizim de kendimizden bir aday göstermeye hakkımız yok mu?! Allah sana akıl fikir versin, her şeyi konuşmak zorunda değilsin ki..
Şeyh Salahaddin ağanın hatası olmaz ve yanlış yapmaz diyen yoktur. Hatası ve yanlışı olmasa masum olur.. Ama hatasını eleştirince insafla, hakaret etmeden, güzel bir uslup ve ahlakla eleştirmek gerekir, maalesef ben bunu biralevi kardeş hariç sizde görmedim..
Sen bu aklağınla dostan çok düşman kazanırsın. Birilerini cezbedeceğine cezb olanları da uzaklaştırırsın. Nitekim bunun örneğini de gördük. Sözün kısası; sen bu ahlak ve uslubunu değiştirmedikçe mektebe ve bu foruma bir hayrının olacağını sanmıyorum.
Sayın yönetim; bu adamın bu haliyle yaptığı ve yazdıkları zarardan başka bir şey değildir. Şimdiye kadar kaç kişiyi hidayet etti?!! el-cevap bana göre hiç kimseyi.. Kaç kişinin kalbini kırdı, forumdan uzaklaştırdı? el-cevap: onlarca, belki yüzlerce insanın..
2 binin üzerinde mesajı var, çoğu hakaretle dolu, bomboş sözler..
Böyle insanlar İslam ve mektebin mübelliği olamaz, mübelliğ olmanın da şartları vardır, İlim, ahlak, edep, ağır başlılık, sabır vs. sıfatlar bir mübelliğde olması gereken sıfatlardır ama maalesef ben bu arkadaşda hiçbirini göremiyorum.. çok yazık..

not: Sn. yönetim, bende üste ve aşağıda yazılan sayfa rakamları gözükmüyor, önceki sayfalara bakamıyorum, sorunu hallederseniz memnun olurum..
saygılarımla..
"Hakkında söylenen sözler hususunda düşün; söyledikleri şeyleri kendinde bulur­san, (bil ki) söylenen hak söze karşı öfkelendiğinde Allah'ın gözünden düşmenin musibeti, seni kaygılandıran halkın gözünden düşmek musi­betinden daha büyüktür."
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen Hasan Akça »

velayet hak yazdı:Şeyh Salahaddin'i eleştirdiğiniz gibi Ali Yeral hocayı da eleştirebilir misiniz, eleştirdiğinizi ben hiç görmedim, Onun düzenlediği merasimlere zahmet olmazsa yine bir bak, sekreterleri bile başı açık bir bayandır, bütün siyasi makamlarda orda yer almışlardır, ama bunlara sesinizi çıkarmazsınız, çünkü onlar azeri değiller alevidirler..
Bir de şunu bilmenizi isterim, bizler Alevi dediğimizde sadece Çorumdaki cami ehli Alevileri kastetmiyoruz, Bektaşilere de Alevi diyoruz. Baktaşilikle Aleviliğin ayrı olduğunu çoğu insanlar bilmez. Hatta merhum Gülpınarlı bile ayrım yapmamıştır. Bektaşileri eleştirirken Aleviler diye hitap etmiştir. Onun için eğer bazıları Alevileri eleştiriyorsa sizleri değil Bektaşileri eleştiriyorlar. Nitekim siz de Bektaşileri eleştirir ve haklarında demediğiniz söz kalmamıştır..
velayet can
Ali yeral hocayıda
rearkarnasyon konusunda
toplantılarına çağırdığı kişiler konusunda eleştiriyoruz bizlerde birçok şeyi izliyoruz farkındayız ama herşeyi buraya yansıtmamak gerekir Özgündüz olayında onun dostlarıda aynı uslüple tavır koyunca iş karışıyor ama aslında temelde haklısın uslüp önemli
ayrıca birkaç kez aramızda konuşmuştuk rahmetli Gölpınarlı alevilik iptidai bir dindir yerine aleviliği olması gerektiği gibi tanımlayıp bektaşiliktebn ayırsaydı şu an çok daha rahat olurduk o aleviliği aleviyim diyenlere bakarak tanımladı ama biz (öncelikle biralevi abi) aleviliği Hz.Aliye bakarak tanımladık ve doğru zemine halkmızı çağırıyoruz zamana ihtiyacımız var karşı cephede tüm sinsiliğiyle çalışıyor bütün korkuları aleviliğin 12 imamların ilkeleri üzerine oturtulması bu işin başında iz<zettin doğan var resmi görevli odur ve şimdi düşünün özgündüzün içine düştüğü çıkmazı büyük resmi görürseniz bazı genç arkadaşlarımızın infialini daha kolay anlarsınız
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen ali muhsin »

velayet hak yazdı:alimuhsin, sana senin anlayacağın dilden cevap yazarım ama vaktime acıyorum, sen ne hocaları dinlersin ne de abilerini, bunu ispatlamışsın.

Anlayacagimiz dilden sizi cok dinledik eksik olma ! nefesini tüketme ! Hoca Hocaysa ancak dinlerim ! Dini vede bu Davayi birer Ticari arac olarak kulananlari ve onlara merdiven kuranlari ise hic dinlemem dinlemeyizde !

Bu siteye bu kafanla zarardan başka bir hayrının olacağını da sanmıyorum. Baktaşilere saldırmaktan yoruldun şimdi de azarilere saldırıya geçtin. Açık söyleyeyim, sen Şeyh Salahaddin ağanın bir tırnağı bile olamazsın. İlk önce kendini hidayet et sonra diğerlerini aydınlatmaya (!) çalış.


Haksiz olan ve Biz Alevileri birer Pazaralik araci olarak kullananlari kim olursa olsun Elestiririz.bu hussusta hic kuskun olmasin. isinize gelirse !! Seyh aga dediginiz kisiye zaten "Lider " olarak tanimiyorum.Bizim Populer olmak icin her yola basvuran "Muaviye acilimcilarini "acikca destekleyen Izzetin efendiye Hocam diye hitab edip her dedginin altina imza atan bir Lidere zaten ihtiyacimiz yok !! Hidayet ancak Allahtandir !


Ben şahsen şeyh Salahaddin ağayı türkiye şiilerinin lideri olarak tanımıyorum, benim bir liderim ve rehberim vardır o da Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'dir. İmam Hamanei'nin, liderliğini onaylamadığı bir kimse bana lider olamaz.


Nasil oluyor bu ? Lider olarak tanimadiginiz kisiye neden Toz kondurmuyorsunuz ? neden her yaptigi hatayi ört bas etmek icin cirpiniyorsunuz ? Belkide Hemsehriniz veya sirf Azeri oldugu icinmi ?

Ama bunun manası bu değil ki, senin gibi insanların hakaret ve iftiralarına da sessiz kalalım.

Ibret olsun diye tüm Anlatiklarimin yalan oldugunu isptlarsan sana bir Cay ismarlarim !..nerde Hakaret etmisim ? Hakikatli olmak, gercekci olmak Hakli olarak Hakkimiz olan Elestiride bulunmak size göre hakaretse ozaman haklisiniz ! Yalanlarin ve olan onca olaylarin üstüne perde cekersekmi veya basimizi yere egip susmaklami Size göre Dogrucu hakikatci oluyoruz ? Sen bizi ne saniyorusn veya Siz !!

Alevilik ve Alevilerle ilgili bir iş yapmak istediklerinde senden izin almaları mı gerekir?! Böyle düşünüyorsan daha çok beklersin.

Lideriniz Aleviligi0 Bektasiliktenmi ögreniyor ? o Kimden izin almiski Alevileri oyuncak gibi Kullanip Bektasilere Diyanete birer Pazarlik araci olarak sunmus . Özgündüz dedigniz Lidermi bize yol göstrecek ? GÖRDÜK !!

Şeyh Salahaddin'i eleştirdiğiniz gibi Ali Yeral hocayı da eleştirebilir misiniz, eleştirdiğinizi ben hiç görmedim, Onun düzenlediği merasimlere zahmet olmazsa yine bir bak, sekreterleri bile başı açık bir bayandır, bütün siyasi makamlarda orda yer almışlardır, ama bunlara sesinizi çıkarmazsınız, çünkü onlar azeri değiller alevidirler..

Bunu defalarca yazdik simdide yaziyoruz ! kim olursa olsun Hakliya Hakli Haksizada Haksiz diyebiliyoruz.Sahsen Babam dahi olsa yanlissa.. Elestiririm ! sunuda ifade edersem zarar uzaklardan degil yakinlardan gelir !!

Bir de şunu bilmenizi isterim, bizler Alevi dediğimizde sadece Çorumdaki cami ehli Alevileri kastetmiyoruz, Bektaşilere de Alevi diyoruz. Baktaşilikle Aleviliğin ayrı olduğunu çoğu insanlar bilmez. Hatta merhum Gülpınarlı bile ayrım yapmamıştır. Bektaşileri eleştirirken Aleviler diye hitap etmiştir.

Cok ilginc ! iste anlasamadigimiz noktada budur ! Bektasilerede Alevi diyorsaniz ,Alevilik konusunda hic bir bilginiz yok demektir ,bu konuda Hasan Abi gereken cevabi vermis. Corum Ehli Beyt Alevilerinden haberdarsaniz ozaman Lideriniz Alevileri neden Bektasilere Pazaraliyor ? Acilimcilara neden destek veriyor ? Bunun ne anlama geldigini bilirmisiniz ?

Onun için eğer bazıları Alevileri eleştiriyorsa sizleri değil Bektaşileri eleştiriyorlar.

Bir karar verin artik ..Hem Alevileri Bektasi olarak görüyorsunuz ama kimi Elestirdiginizide bilmiyorsunuz.

Nitekim siz de Bektaşileri eleştirir ve haklarında demediğiniz söz kalmamıştır.

Evet dedik, kollandiginiz Bektasileri Hakli olarak Elestirdik ve Elestirmeyede devam edecegiz.kim olursa olsun Haksizsa Elesirecegiz ! bu Sizleri neden Rahatsiz ediyor ?
Cok ilgimi ceken bir olayda suydu ,Bir Azeri Dükkaninda "Telekafede" Haci Bektas Posterinin asilmasida dikkatime cekmisti !


Ya senin başka işin yok mu?! Özgündüz siyasete soyunuyor ne demek?! Bizim siyasetimiz diyanetimizin aynısıdır, diyanetimiz de siyasetimizin aynısıdır. Bizim de kendimizden bir aday göstermeye hakkımız yok mu?! Allah sana akıl fikir versin, her şeyi konuşmak zorunda değilsin ki..

Zoruna gidiyorsa yazilari okumasin olur biter , Liderinizin Yaptigi Siyasi hatalar acikca ortadadir Kimsenin Haddi degildir bir Toplumu Rizasi olmadan bir Toplumun adina konusmaya ! Parti kuracaksa kursun, Artik kimlerden yardim alacaksa .. ,Belkide Asura meydanlarinda Siyasileri Davet edip Onlara Övgüler yagdiran Dostlari bu konuda yardimci olurlar Belki...Sinyalini vermisti zaten .. Mecliste Birilerini cigneye cigneye Koltuk sahibi olur sonunda.


Şeyh Salahaddin ağanın hatası olmaz ve yanlış yapmaz diyen yoktur. Hatası ve yanlışı olmasa masum olur.. Ama hatasını eleştirince insafla, hakaret etmeden, güzel bir uslup ve ahlakla eleştirmek gerekir, maalesef ben bunu biralevi kardeş hariç sizde görmedim..

Agir ve Tahrik edici Sözler sarf etmedik ,gerektigi gibi Elestirdik ama Siz bunlara bile tahamülünüz yok ! Elestirme Hakkimizi Küfür ederekte kullanamayiz ! ama Bazilari varki Hatallarinin üstüne set cekmek icin cirpindiklarini gördük...Ne demek oluyor bu ? Susalimmi ? Eyvallahmi diyelim yoksa basimizi yeremi egelim ? Sizi Elestirince is degisiyormu ?


Sen bu aklağınla dostan çok düşman kazanırsın. Birilerini cezbedeceğine cezb olanları da uzaklaştırırsın. Nitekim bunun örneğini de gördük.

Sayenizde Düsmanlarim cok ama okadarda Dostlariminda oldugunu bilin ! ben degil Siz bizleri ( O, Aklinizla ) uzaklastirdiniz bunlari daha evelda yazdim yine yazmayada gerek duymuyorum !!





Sözün kısası; sen bu ahlak ve uslubunu değiştirmedikçe mektebe ve bu foruma bir hayrının olacağını sanmıyorum.

ister sanin ister sanmayin, bu sizin kendi görüsünüz. Hic degilse Sahsen birilerine yaranmak veya Populer olmak icinde yapmiyorum !!


Sayın yönetim; bu adamın bu haliyle yaptığı ve yazdıkları zarardan başka bir şey değildir. Şimdiye kadar kaç kişiyi hidayet etti?!! el-cevap bana göre hiç kimseyi.. Kaç kişinin kalbini kırdı, forumdan uzaklaştırdı? el-cevap: onlarca, belki yüzlerce insanın..
2 binin üzerinde mesajı var, çoğu hakaretle dolu, bomboş sözler..
Böyle insanlar İslam ve mektebin mübelliği olamaz, mübelliğ olmanın da şartları vardır, İlim, ahlak, edep, ağır başlılık, sabır vs. sıfatlar bir mübelliğde olması gereken sıfatlardır ama maalesef ben bu arkadaşda hiçbirini göremiyorum.. çok yazık..

Derdin varsa benimle ,ozaman Yönetimi karistirma ! Marifet diye yazmiyorum bana ÖM yollayan kisilere elimden geldigi kadar yardimci oldum olmayada hazirim ! Zararim olsaydi bana Samimi bir sekilde yazilar Yazmazlardi. Sözün Bittigi yerde kiskirtamanin basladigini Sizde görüyorum Bu konuda cok marifetli oldugunuzu söyleyebilirim herkesi kendiniz gibi sanmayin !!!

.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen Hasan Akça »

bu konuyu çok uzattınız
yeter artık otokontrol uygulayın hep aynı tarz şeyler okumak isteemiyoruz
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen ali muhsin »

Bencede.. artik anlayan anladi ,anlamayanlar düsünsün !
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
mchtkrty
Mesajlar: 47
Kayıt: 31 Ara 2010, 01:21

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen mchtkrty »

Evet anlayan anladı anlamayan hiç anlayamayacak heralde.!!!

Allah, Ehl-i Beyt'in adı için çalışan herkese yardım etsin, adını kullanıp kendine rant sağlayan herkese de lanet etsin!!

Herkes buna amin desin tek kelimeyle ve bitirelim bu tartışmayı..
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen Hasan Akça »

mchtkrty yazdı:Evet anlayan anladı anlamayan hiç anlayamayacak heralde.!!!

Allah, Ehl-i Beyt'in adı için çalışan herkese yardım etsin, adını kullanıp kendine rant sağlayan herkese de lanet etsin!!

Herkes buna amin desin tek kelimeyle ve bitirelim bu tartışmayı..
tabiki hayırlı dualara herkes amin der
Allah akibetimizi hayretsin inş vede bu konu kapanmıştır inş
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen ali muhsin »

mchtkrty yazdı:Evet anlayan anladı anlamayan hiç anlayamayacak heralde.!!!

Allah, Ehl-i Beyt'in adı için çalışan herkese yardım etsin, adını kullanıp kendine rant sağlayan herkese de lanet etsin!!

Herkes buna amin desin tek kelimeyle ve bitirelim bu tartışmayı..
Evet anlayana ...Sahsen ben buna gönül Rahatligiyla vede Vicdanen Amin diyorum !! AMIN Yarrabi !!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Özgündüz siyasete soyunuyor !

Mesaj gönderen 3nokta »

ali muhsin abi için şunu söyleyebilirim ki kendisi kadar mert pek fazla yok. Açık sözlü, doğru sözlü, hak bildiği için mücadele eden yazan çizen biri. Kimseye yalakalık yapmıyor. Bu forumda kimse kimseye yalakalık yapmıyor. Düşüncelerini beğendiğimiz araştırmalarından faydalandığımız değerli büyüklerimizi ise asla körü körüne takip etmek gibi bir durumumuz hiç olmadı. Hatalarını gördüğümüz herkesin hatasını söyledik. Bu âlim de olsa büyüğümüz de olsa küçüğümüz de olsa. Ama sanırım diğer misafirlerin bazıları birilerine konumlarından dolayı aşırı bağlanmışlar ve hatalarını göremiyorlar. Bak ben Ali abiyi övdüm. Bunu övmek için yapmadım. Şimdi de onu yereceğim. Onca mertliğine, açık sözlülüğüne, doğruyu çekinmeden ifade edişine rağmen üslubu sert. Bu sert üslup ise gerçekten onun muhatabı tarafından anlaşılmasını engelliyor.
Yine de ali muhsin abim benim için çok değerli bir insandır, onun bir kılı için vazgeçeceğim çok insan kılıklı kişi var.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön