dervişali yazdı:HALBUKİ GERÇEK ŞUDUR ÇALIŞMAK BİZE DÜŞEN KISIMDIR FAKAT HERŞEYİ VEREN VEDE NASİP EDEN YÜCE Allah DIR... VE Allah IN VERDİĞİ MALIN SADAKASI OLDUĞU GİBİ İLMİNDE SADAKASI VARDIR..İLMİN SADAKASI İKİ ŞEKİLDE OLUR BİRİNCİSİ O NASİP EDİLEN İLİMDEN KAZANDIĞININ SADAKASIDIR. İKİNCİSİ İSE Allah IN SANA NASİP ETTİĞİ İLİMLE İHTİYACI OLAN ANCAK PARASI OLMAYANA YARDIMCI OLMAKTIR YANİ PICAFERİ KARDEŞ NAMAZI ORUCU VE DİĞER İBADETLERİ HAKKIYLA YERİNE GETİRMEYENLER BİZİ İLGİLENDİRMİYOR ONLARIN HÜKMÜNÜ Allah KUR-AN DA VERMİŞTİR AHRETTEDE VERECEKTİR.. ONLAR HAKKIYLA İBADETİNİ YERİNE GETİRMİYORLAR DİYE KENDİMİZİ 12 İMAMLARIN İBADETİNDEN ONLARIN İBADETİNİ KABULETMEKTEN NEDE ALIKOYALIM NEDEN ONLARA KIZIP İBADETİMİZDEN OLALIM.
Allaha inanmak bu Dediklerin hicbiri degildir . Bu saydiklarini Tagutlarda yapiyor. Allaha dogru inanmadiktan sonra bu ameller bosa gitmistir sevgili dervisAli . Lutfen yazdiklarimi zahmet olmazsa bastan sona anlayarak okumaya calisin atlamayin biryeri sonra yazdigimdan habersiz beni anlamadan yaziyorsunuz .
Simdi Hemen aciklayayim zahmet olmazsa !
Lokman Suresi 33 - Ey insanlar! O yaman
aldatıcı, sakın sizi
Allah ile
aldatmasın!
Fatır Suresi 5 -
Ey insanlar, O
yaman aldatıcı, o çok
gururlu,
sizi sakın
Allah ile
aldatmasın.
Tekasür Suresi 5 -
İş, sizin bildiğiniz gibi değil! Ne olurdu, şaşmaz ve
aldatmaz bir bilgiyle
bilseydiniz!
67.
Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde
tanıyamadılar.
Hadid Suresi 14 - Onlara seslenirler: "Biz sizinle değil miydik?" Derler ki: "Evet, bizimleydiniz. Ancak siz kendinizi yaktınız, bekleyip durdunuz, şüphe ettiniz, hayal ve kuruntular/hurafeler/anlamını bilmeden
okuyuşlar sizi
aldattı; nihayet Allah'ın emri geldi. O yaman
aldatıcı, sizi
Allah ile
aldattı."
Evet kimdir bu Allah ile Allahin adi ile aldatan , Allah adina birseyler yaptigini sanan topluluk ?
Zahmet olamazsa hemen aciklayayim !
Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum: «Allah tarafından tayin edilen bir imamı olmaksızın sırf kendini yoran bir ibadetle Allah'a kulluk sunan bir kimsenin çabası kabul görmeyecektir. O, sapkın ve şaşkındır. Allah, onun amellerini çirkin sayıp öfke duyar.
Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Tâlib aleyhisselâm) şöyle buyurdu: «Şu topluluğa ne oluyor ki, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin sünnetini değiştirdiler, onun vasisinden yüz çevirdiler? Üstelik bunu yaparken üzerlerine bir azabın inmesinden korkmuyorlar.»
Sonra şu âyeti okudu: "Allah'ın nimetine nankörlükle karşılık veren ve sonunda kavimlerini helak yurduna, cehenneme sürükleyenleri görmedin mi?" (İbrahim, 28) «Biz, Allah'ın kullarına bahşettiği nimetiz. Kıyamet günü kurtulan, bizimle kurtulur»
Kalem Suresi 51 - O
küfre sapanlar,
zikir'i/12leri işittiklerinde az kalsın
gözleriyle seni
devireceklerdi. "Bu tam bir
cinlidir." diyorlardı.
36. Kim Rahman'ın
Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir
şeytanı musallat ederiz de o ona
can yoldaşı olur.
9. Bu böyledir; çünkü onlar
Allah'ın indirdiğini
tiksindirici bulmuşlardır, Allah da onların tüm
amellerini boşa
çıkarmıştır.
Ha Demekki allahin zikrinden uzaklastiran ama Allah Allah diyenler sapmis oldugunu onlari seytan diye vasiflandirildigini gormekteyiz peki zikir kimdir ?
Bilmediklerinizi "Zikir Ehli"ne sorunuz." (Nahl Süresi 43. Âyet, Enbiya Süresi 7. Âyet)
Cabir el-Cufi dedi ki: "Bilmediklerinizi Zikir Ehli'ne sorunuz" ayeti indiğinde
Hz. Ali şöyle buyurdu: "
Zikir Ehli
biziz."[15]
18. Derler ki: "Tespih ederiz seni; seni bırakıp da başka dostlar edinmek bize yaraşmazdı. Ama sen onları ve atalarını öylesine nimetlendirdin ki,
zikiri/12leri unuttular ve
helâke giden bir topluluk
oldular."
Ha demekki zikir ehli 12 imamlardir ve bunlarin yolundan dondurenlere goruldugu gibi seytan denmekte cunku sizi Allah ilen aldatmakta anlamini bilmeden kitaptan okutmakta ibadetlerde sacmaliklar yaratmaktadirlar .
Sialar zaten onlara bulasmakla yeterince cekiyorlar. Bunun durmasi icin diyorum beni anlamaya calisin !
Peki simdi siz diyeceksinizki biz zaten 12 lere inaniyoruz anlatmak istedigin nedir ?
Zahmet olmazsa hemen aciklayalim !
Biliyorsunuzki 12 leri kabul etmeyenler veya hz ali ve 11 imamin yaninda ondan daha ustun halifeleri dost edinmekle , seytana ortak dost olmak demektir . Buda bir sapisa suruklenmedir .
Evet seytan oyle bir hale sokmuski 12 lere inananlari kendilerinden olan 12 lere inanan diger topluluklara adeta dusman kesilmektesiziniz.
Oysa bakalim Allah zikrine inanmayanlari dost etmenizden razimidir ?
Hemen inceleyelim zahmet olmazsa !
Mümtehine Suresi 1 -
Ey iman sahipleri! Düşmanımı ve düşmanınızı
dostlar yerine
tutmayın! Onlar, size
Hak'tan geleni inkâr ettikleri, Rabbiniz Allah'a inandığınız için Peygamber'i ve sizi yurdunuzdan çıkardıkları halde,
siz onlara
sevgi sunuyorsunuz. Benim yolumda gayret sarf etmek, benim
hoşnutluğumu kazanmak için seferber
olduğunuz halde, içinizde onlara
sevgi gizliyorsunuz. Sizin gizlediğinizi de açığa vurduğunuzu da en iyi ben bilirim.
Sizden kim bunu yaparsa denge
yolundan sapmış olur.
Evet bugun halen 1
2 imamlara inanmayanlar ve kuranda hz alinin yerlerini ortenlerle halen namazlardan dolayi aranizda sevgi ve muhabbet vardir fakat daha oncede demistim namaz degildi insani kurtaran !
Enfal Suresi 55 - Allah katında canlıların en kötüsü, gerçeği örtenlerdir. Bunlar iman etmezler.
Hac Suresi 4 - O şeytan üzerine şöyle yazılmıştır: Kim buna dost olursa muhakkak o onu saptırır ve onu, alevi zorlu ateşin azabına götürür.
Mümtehine Suresi 13 - Ey iman edenler! Allah'ın kendilerine gazap ettiği bir toplulukla dostluk kurmayın!
Mümtehine Suresi 9 - Allah sizi; ancak din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.
Evet bugune kadar sia ve tagut savasini bildiginiz halde halen onlara dostluk kuruyorsunuz zamanindada yurtlarinizdan nasil cikarildiginizi ve kabede sialara nasil tekme tokatlarla surum surum surundurdukleri de ortada onlara gorede zaten sapiklardiniz. Butun bu olanlara ragmen dinde onlara bir oluyorsunuz ve degerinizi onurunuzu yitiriyorsunuz allahin karsisinda oysa ayet buna aciklik getirmis .
Tevbe Suresi 23 Ey iman edenler! Babalarınız ve kardeşleriniz, eğer imana karşı inkârı seviyorlarsa, onları dostlar edinmeyin. İçinizden onları dost edinenler zalimlerin ta kendileridirler.
30. Bir kısmını iyiye ve güzele kılavuzladı, bir kısmının üzerine de sapıklık hak oldu. Onlar, Allah'ı bırakıp şeytanları dost edinmişlerdi. Bir de kendilerinin hidayet üzere olduklarını sanırlar.
Ali İmran Suresi 28 - Müminler, müminleri bırakıp da küfre sapanları gönül dostu edinmesinler.Kim bunu yaparsa Allah’la ilişiği kesilir.
144- Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri veliler edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah'a apaçık bir delil vermek mi istiyorsunuz?
145- Doğrusu münafıklar ateşin en alt tabakasındadırlar. Onlara yardımcı bulamazsın.
(Tarih-i ibni Esakir c.2 s.253'te Ahmed b. Hanbel'in rivayetine göre Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: «Ey Ali, seni ancak mümin sever ve ancak münafık buğz eder» Menakib-u ibn-i Meğazili s.66'da yer aldığına göre ise Hz. Muhammed (s.a.a) mezkûr ayeti okuduktan sonra şöyle buyurmuştur: «Vay Ehl-i Beyt'ime haksızlık eden kişiye! Böyle kimseler, münafıklarla beraber cehennemin en alt tabakasında cezalandırılacaktır»)
Nisa Suresi 76 İman edenler Allah yolunda savaşırlar; küfre sapanlarsa tağut yolunda savaşırlar. O halde, şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç kuşkusuz, şeytanın tuzağı çok zayıftır.
37. Bu şeytanlar onları yoldan saptırırlar. Onlarsa kendilerinin hâlâ hidayet üzere olduklarını sanırlar.
3. Bu durumun sebebi şudur:
Onlar iman ettiler, sonra
küfre saptılar da kalpleri üzerine
mühür basıldı. Artık onlar
incelikleri anlamazlar.
Iman etti sizsiniz 12 lere inaniyorsunuz sonrada 12 lere inanmayanlarla dinde uzlasip birbirinize ortak olarak sapiyorsunuz ve 12 lere inanan farkli topluluklarada savas aciyorsunuz ayetin yorumu boyle yanlis anlamayin anlamaniza yardimci oluyorum .
4. Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna gider. Bir şey konuşsalar sözlerine kulak verirsin. Onlar birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş kütük parçaları gibidirler. Her bağırtıyı aleyhlerinde zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan! Allah onları kahretsin! Nasıl da aldatıp döndürülüyorlar!
65. Andolsun, sana da senden öncekilere de şu vahyedilmiştir:
Eğer şirke saparsan amelin kesinlikle
boşa çıkar ve mutlaka hüsrana
düşenlerden olursun.
14.
Allah'ın kendilerine
öfkelendiği bir kavmi
dost edinenleri görmedin
mi? Onlar ne sizdendirler ne de onlardan. Bilip durdukları halde
yalana yemin ediyorlar.
15. Allah, onlar için şiddetli bir azap hazırlamıştır. Ne kötüdür onların yapmakta oldukları!
Evet anlatmak istedigim bundan ibarettir . Dostu dusman dusmani dost ediniyorsunuz . Ve onlarin anlamini bilmeden dini anlamadan kuruntularina inanarak ibaedlerine ortak oluyorsunuz.
Bakin olay nedir
hemmen aciklayalim
Maide Suresi 10 - Küfre sapıp
ayetlerimizi yalanlayara gelince, bunlar
cehennemin dostlarıdırlar.
Ayette yalanlanan 12 ler degilmi haydi gidin tagudun usaklarina bakalim hz ali ilen olan yeri onlara okuyun bakalim kabul edeceklermi etmezler cunku sapmislar birde dost ediniyorsunuz onlarin kildigi namaz kurtarirmi onlar ?
51.
Ayetlerimizi işe
yaramaz kılmak için
gayret gösterenlere gelince, onlar
cehennemin dostlarıdır.
Evvet Sakla zamani gelir zamani elbet Alinin gelecegi gun yakindir bugun size bunu hatirlatan ben nede guzel bir dostum ! 12 leri ortmek icin gayret sarf edenlerle dost olursunuz demek olun !
52. Biz senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o bir
şey dilediğinde, şeytan onun düşünce ve
dileği içine bir şey
atmış olmasın. Ama Allah,
şeytanın attığını siler,
sonra kendi ayetlerini muhkemleştirir. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.
53. Bu, Allah'ın;
şeytanın attığını, kalplerinde
hastalık olanlara, gönülleri katılaşanlara bir
fitne yapması içindir. Zalimler, geri dönülmez bir ayrılık ve
kopuş içindedirler.
Arkadaslar bu bilgileri size dizipte ulastirmam zamanimi almistir . Artik bundan sonrada halen bildiginiz gibi kalmayi tercih edip aranizda asagilanirsam elbette birdahakine bu kadar kendimi harap etmeyecegim haberiniz olsun ! Bazi konularda karar vericiyim .
Yunus Suresi 33 -
Bu, budur! Rabbinin
yoldan çıkanlar hakkındaki, "
Onlar iman etmezler!" sözü
gerçekleşmiştir.
Ben size guzel bir kardesim . Kalbimdekine sahidim .