Mail Güvenliğini Nasıl Sağlarız?

Cevapla
Muhammed
Mesajlar: 545
Kayıt: 29 Oca 2007, 11:41
Konum: Galu Bela...

Mail Güvenliğini Nasıl Sağlarız?

Mesaj gönderen Muhammed »

:!: Arkadaşlar bildiğimiz gibi ADSL'in yaygınlaşmasıyla birlikte hacking olaylarıda artmaya başladı. Sokakta rahat yürüyebiliyor musunuz? Hayır. Aynı şey nettede geçerlidir. Kurnaz olmanız, şüpheci olmanız sizin lehinize olucaktır.

:!: Mail hesaplarını çalmanın belirli metotları vardır. Bunların başlıcaları ise fake mail ve casus yazılımlardır. Fake mail sizin kişisel açıklarınızı kullanır ancak casus yazılımlar sizin açıklarınızdan çok sistem açıklarınızı kullanır. Bunun önüne geçmenin yine bazı şartları vardır. AV şeklinde adlandırılan anti-virüs yazılımları kullanmanızla beraber bu sorunuda aşıcaksınız. Bunların önde gelenleri ise NOD32, Kaspersky, Norton vb. koruyucu yazılımlardır.

:!: Bu adımların haricinde sizin şifrenizinde akılda kalır olmasına rağmen kolay tahmin edilememesi gerekir. Bunun için size bazı ipuçları vereceğim. Kendinize bir döngü yaratın. Ne demek mi istiyorum? Mesela hotmail, yahoo ve gmail hesabınız var ama hepsine aynı şifreyi koymak işinize gelmiyor. hotmail 7 harften, yahoo 5 harften, gmail 4 harften oluşmakta bunları mail şifrenizin bir köşesine sıkıştırdığınızda güvenlik katsayınız artıcak ve artık tek hesabınız çalındığında diğerleri tehlike altında olmayacak.

:!: Mail şifreniz nasıl olmalı? Mail şifreniz içinde değişik türden karakterleri içermeli ve brute force tekniği ile işleyen programların word listlerine girmemeli. Bunu siz sağlıyacaksınız tabikide. Eğer şifrenizde ! ' ^ + > £ # şeklinde ifadelere yer verirseniz sizin lehinize olucaktır. Size bir döngü yaratın demiştim. Şimdi size bunu daha da açmak istiyorum. Örnek; Adınız Hasan, hayatta en çok değer verdiğiniz şey uyumak, ve bir hotmail hesabınız var. Ben olsam şifrenizi şu şekilde ayarlardım. (7)<sl33p>[h4s4n]<sl33p>(7) akılda kalıcı değilmiş gibi gözüküyor ama sisteminizi kurduktan sonra size doğal bir işlemmiş gibi gelicek.

:!: Şifrenizi ayarladınız başka? Gizli sorunuzda sizin için çok önemli. Şifrenizi belirlerken uyguladıklarınızı bu basamaktada başka bir şekilde yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız mantık şu ne kadar karmaşık şifre o kadar ömürlü mail. Diğer bir önemli nokta ise yedek mail, ikinci mail şeklinde adlandırılan mailinizi belirlemek. Bu mailinizi kimsenin bilmemesi sizin artı avantajlarınızdan olucaktır. Tabi ki şifre, gizli soru gibi donanımlarıda tam olması gerekmektedir.


Alıntıdır...
Cevapla

“Bilgisayar, İnternet” sayfasına dön