PKK KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

PKK KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR

Mesaj gönderen helindem »

PKK KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR

Türkiye’de PKK’nın geride bıraktığı acılar halen yürekleri yakmaya devam ederken, kimi analar PKK tarafından katledilmiş evlatlarının cenazesine sarılıyor, kimi ise parçalanmış bedenine… Bu kez geçtiğimiz yıl hain pusuda şehit düşen Şanlıurfalı Halil Akçakoca’nın annesi Leman Akçakoca’nın ağıdı, içinde bir parça insan sevgisi olan herkesi derinden sarsıyor.

İbrahim Halil’in resmine bakarak gözyaşı döken acılı anne, “Vatan sağ olsun. Bir tek bayrağımız var” diyerek “PKK terör örgütünün hiç kimsenin hakkını savunmadığını, örgütün Kürt ve Türkü birbirine düşürmek için uğraştığını, kesinlikle Kürtleri temsil etmediğini” belirtiyor.

Anne Leman Akçakoca, oğlunu askere gönderirken gurur duyduğunu anlatarak, fidanını koparan ve hain tuzaklarla Mehmetçikleri şehit eden dağdaki terör örgütü PKK’dan “hainler” diye bahsediyor. Kürt anne Leman Akçakoca, “Biz kardeşiz. Türk-Kürt diye ayrım olmaz. Bu vatan için hepimizin dedeleri, nineleri can verdi. PKK’nın kimsenin hakkını savunduğu filan yok ve Kürt halkını da temsil etmiyor. Dağdaki köpekler birilerinin uşaklığını yapıyor. Onlar bölücü, biz ise doğuluyuz. Kürt’ün hakkını savunan askere el kaldırır mı? Geçen hafta şehit edilen askerlerin yarısı Kürt’tü.” şeklinde konuşarak, PKK’nın asla Kürt halkını savunmadığı ve yine en büyük zararı da Kürtlere verdiği konusunda önemli tespitlerde bulunuyor.

“Kendilerinin ay yıldızdan başka bayrakları olmadığını” anlatan şehit annesi, “Evinin önünde dalgalanan bayrağa baktıkça Halil’ini hatırladığını vurguluyor. Akçakoca, “Milleti bölmeye çalışıyorlar. Kavga çıkarıyor, Kürtü ve Türkü birbirine kırdırıyorlar. Bir tek Türkiye, bir tek bayrağımız var. O da ay yıldızlı bayrağımız. Ninelerimizin sandıklarında bile Türk bayrağı vardı. Şimdi çağırsalar bayrağımız için teröristlerle savaşırız” diyerek, Kürt ve Türk halkının yıllarca kardeşlik içerisinde bir arada yaşadığını açıklıyor.

Halil’in annesinin feryadı, bir kez daha PKK’nın acı sona sürüklediği evlatları için yanıp tutuşan Kürt ya da Türk bütün annelerin hikayesine örnek oluyor. Ve bir kez daha kavrulan ana yüreği acıyla haykırırken, kanlı örgüt PKK konusundaki gerçek yine gözler önüne seriliyor: “PKK Kürt Halkını Temsil Etmiyor, Etmedi, Etmeyecek!”

Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön