Mahalliden Gıcık Sorular

Gündemdeki haber ve konular...
Cevapla
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Mahalliden Gıcık Sorular

Mesaj gönderen Ali »

Akşam gazetesinden Hüsnü Mahallinin yazısını sunuyorum



GICIK SORULAR

ABD ve Batılı müttefikleri demokrasi, özgürlük ve insanlık adına Esad yönetiminin öldürdüğü Suriyelilere çok üzülüyorlar. Bu büyük bir erdemliktir! Ancak onların bu duygularının samimi olup olmadığını test etmek için bazı gıcık soruları sormak gerekir.
Örneğin emperyalist ve sömürgeci tarihlerini bir yana bıraksak bile Suriye halkı için demokrasi isteyen ve bunun için tüm olanaklarını seferber eden ABD ve Batılı ülkeler acaba Filistin halkının iradesi ile seçilen Hamas hükümetini neden tanımıyor ve Hamas'ı hala bir terör örgütü olarak kabul ediyor? Şam'daki ofislerini kapatması için Hamas'a baskı yapan ABD, Batılı ülkeler ve yandaşı bölge ülkeleri acaba neden Hamas'a ofis verip çalışma olanakları yaratmıyor? Ya da Mısır'da iktidara gelen İslamcı hükümet neden Gazze'ye yönelik kuşatmayı kaldırmıyor ve Refah sınır kapısını açmıyor? Benzer şekilde yakıt ve dolayısıyla elektrik sıkıntısı yaşayan Gazze'ye acaba neden kimse yardım etmiyor? 'Esad halkını öldürüyor' diye kıyameti koparan bu ülkeler acaba 2006'da Lübnan'da ve 2008'de Gazze'de binlerce Lübnanlı ve Filistinli'nin ölümünden neden ve nasıl haz almıştı?
Peki ABD ya da Avrupa ülkelerinin herhangi birinde Suriye benzeri silahlı bir ayaklanma yaşanmış olsaydı ve bu ayaklanma yine Suriye'de olduğu gibi 70-80 ülke tarafından desteklenmiş olsaydı acaba bu ülkeler ne yapardı? Örneğin 80 ülke İRA ve ETA'yı desteklemiş olsaydı İngiltere ve İspanya acaba ne yapardı ?
***
ABD ve Batılı ülkeler işgale karşı özgürlük ve demokrasi için mücadele eden Taliban'la acaba neden savaşıyor? Yoksa Taliban'ın temsil ettiği Afgan halkının çoğunluğu insan değil mi? Yoksa Amerikan ve NATO uçaklarının her gün 'Yanlışlıkla' öldürdüğü Afganlı ve Pakistanlı 'İslamcılar' insan değil mi? Bizdeki İslamcılar ve İslamcı medya acaba neden Afganistan ve Pakistan'da öldürülen Müslümanlara ilgi göstermiyor? Bizim İslamcı medya ve aydınlar Libya ayaklanması sırasında NATO uçaklarının öldürdüğü on binlerce Libyalı'yı acaba nasıl ve neden görmemezlikten geldi? İHH ve Mazlum-Der'in şu anda Libya hapishanelerinde işkence gören 70 bin kadar 'Kaddafi yanlısı' Libyalı'dan acaba haberi var mı? Peki radikal İslamcı oldukları için Taliban ve Kaide'ye karşı savaş sürdüren ABD ve Batılı ülkeler acaba neden ve nasıl oldu da Libya'da radikal İslamcılarla işbirliği yaptı, yapıyor? Aynı ABD ve Batılı ülkeler Libya'da aşiretler arası çatışmalarda her gün ölen insanları neden görmemezlikten geliyor? Aynı ülkeler ve onların dostları neden Irak'ta her gün ölen onlarca insanımızı hatırlamıyor? Yoksa sayıları az ya da Şii oldukları için haber değerleri olmuyor mu? Peki Yemen'de Başkan Ali Abdullah Salih'in gidip ABD'de yerleşmesinden sonra Amerikan Predator'lerinin her gün öldürdüğü insanlar yoksa Müslüman değil mi? Belki de ABD ve Batılı ülkeler 'Bunlar, yandaşımız hükümeti rahatsız ediyor ve terör yapıyor' diyebilir. Peki o zaman Suriye yönetimi 'Silahlı gruplar terör yapıyor ve şimdiye kadar en az 6000 asker, polis ve vatandaşı öldürdü' deyince ABD ve Batılı ülkeler neden Predatorlerini gönderip bu grupları yok etmiyor? 'Demokrasi, demokrasi' diye bar bar bağıran ABD ve Batılı ülkeler acaba neden gidip Suudi Arabistan, Katar ve Körfez ülkelerindeki çağdışı ve ilkel Kral ve Şeyhlere 'Abiler Allah rızası için biraz demokrasi' demiyor, diyemiyor?
Bu gıcık soruları çoğaltabiliriz ama 'ten point'lik sorunun yanıtı bulunmadan Batı'nın Suriye ve bölgeye yönelik büyük oyunu anlaşılamaz. 'Suriye'de demokrasi, özgürlük, insan hakları ve vicdan' diye diye bir yerlerini yırtan ve oradaki silahlı gruplara her türlü yardımda bulunan ABD ve Batılı ülkeler acaba neden ve nasıl oluyor da masum ve barış sever Kıbrıslı Türk halkına anlamsız ambargoyu 38 yıldır sürdürüyor ve buradaki insanları yavaş yavaş öldürmeye çalışıyor? Yoksa 200 bin Kıbrıslı Türk ve 20 yıldır evlerinden uzak kamplarda yaşamak zorunda bırakılan Karabağlı bir milyon Türk soylu Azeri Müslüman insan değil mi!
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Mahalliden Gıcık Sorular

Mesaj gönderen 3nokta »

Halkın maalesef büyük çoğunluğu bu sorulardan bihaber!
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön