Sivil Muaviye Açılımı Yapıldı.

Gündemdeki haber ve konular...
Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Sivil Muaviye Açılımı Yapıldı.

Mesaj gönderen biralevi »

Sivil Muaviye Açılımı yapıldı.

Yüzleşme derneği diye ne idüğü belirsiz bir dernek Hz.Aliyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir takım insanları toplayıp Alevilikle ilgili rapor yayınladı.
Daha önce Akp resmi muaviye açılımı yapmış ve kendileridfe katılanlarda rezil olmuştu.Ama bilirsiniz ki iblis ve uşakları arsızdır,pişkindir.
Şimdi aynı şeyi Alevilik sorunu sadece Alevilerin sorunu değildir maskesi altında bir sivil derneğe yaptırdılar.
Tabi bizimde kabul ettiğimiz Diyanetin kapatılması gibi bazı önerileri oldu ama temelde asıl karın ağrılarını şöyle ifade ettiler.;

Cemevlerine yasal statü tanınmalıdır…… Kısa vadede ise, İmar Kanunu'nda yapılacak basit bir düzenleme ile cami ve kilise gibi tanımlamalar yerine "ibadethaneler" kavramının koyulması önemli bir rahatlama sağlayacaktır.

Akp nin yaptığı muaviye açılımında da bu talep dile getirilmişti.Sanki alevilerin cemevinden başka sorunları yokmuş gibi açlık işsizlik eğitim sorunları sosyal güvenlik ikamet sorunları yokmuşta bir numaralı sorun buymuş gibi sundular.
Meğer tüm aleviler cemevimiz yok diye yasal statüte değil diye gece gündüz ağlıyormuş gibi sundular.
Aleviyim diyenlerin Caferilikten ,12 imam yolundan uzaklaştırılması için alevileri sazla semahla dede masallarıyla yüzyıllarca daha avutmak için cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması istenmişti.Ancak içine Sünni hoca atamanın zorluğunu görüp süreci uzun vadeye yaydılar.
Şimdi alevi kökenli çocukları ilahiyatlarda yetiştirip Sünnileştirerek cemevlerine atayacakları güne kadar zaman kazanmak için projeyi ertelediler.
Kullanıcı avatarı
Big Boss
Mesajlar: 260
Kayıt: 25 May 2009, 20:43

Re: Sivil Muaviye Açılımı Yapıldı.

Mesaj gönderen Big Boss »

katılanların bazılarını takip ediyorum sünni ilahiyatçı cemaatçiler ve kürtler ağırlıklı olmuş
bekir berat sünni cemaatçi bilal sambur sünni ilahiyatçı emine uçak filan sünniler tabi bolca kürt kılığına girmiş ateistte var zaten alevi kökenlide olsalar bu cemevi söylemiyle okyanus ötesine hizmet ettikleri ortada alevilerin ilk sorunu cemeviymiş gibi sunmaya devam ediyorlar
hiç cemevim yok diye üzülen ağlayan intihar eden alevi duydunuz mu?
biz iş aş peşindeyiz onlar sizin sorununuz cemevi diye dayatıyor sebebini hepimiz biliyoruz korkuyorlar
12 imam yoılunu öğrenmemizden korkuyorlar kölelik zincirlerini kırmamızdan korkuyorlar
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Re: Sivil Muaviye Açılımı Yapıldı.

Mesaj gönderen Ali »

Big Boss yazdı:hiç cemevim yok diye üzülen ağlayan intihar eden alevi duydunuz mu?
[/color]
öyle deme
bazı sömürücü tipler dede olabilir halk ozanı olabilir yeni iş alanı açılıyor diye heyecanla bekliyorlar yani olaya işsizlik boyutuyla bakanlar var)))

çevrende cemevi varsa orada kaç işsizin iş sahibi olduğunu görürsün
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Sivil Muaviye Açılımı Yapıldı.

Mesaj gönderen ali muhsin »

Erdogan Hükümeti Ülkemizi Asimilasyon Fabrikasina cevirdi.Bu Piyonlar basa geldi geleli Ülkemizde irkclik dahada artti, Mezhep Fasizanligi ,Kayirmaci Siyaset ,Yandascilik ,kavimyetcilik, Cemaatcilik Ülkemizde aldi yürüdü ...Sahsi Görüsüm ...Acilim Politiklari bir nevi Ahir Politiklarindan ibarettir ! Sözde "Acilim" diye Toplumu Ahira Sokar gibi bir yere kapatip Akillari sira Süs Köpegi gibi uysallastirmaya Calisiyorlar...Sözde "Aleviyim " diyen ama Alevilikle alakalari olmayan isbirlikci Satilmis kisilerde " Sahibimizden biraz begeni, birazda kemik aliriz " düsüncesiyle Alevilere yaklasmalari bunun icindir ! Nasilki Coban itleri vardir ve bu itler Koyunlari yönledirir ya,... iste Alevileride böyle koyunlastirip yönlendirmek istiyorlar ! Bir Coban ,itine emreder ,it,de koyunlari yönlendirir,ya ...Hükümetin Acilis Politikasida Budur !! Zira onlarin gözünde Biz Aleviler insan degil, birer hiciz .Hakmis Özgürlükmüs,Din ve Vicdan Hürriyetiymis ..bu Acilimcilar icin koca bir Viziltidir....Bu son zamanlarda Gelen giden Alevileri birer Koyun Misali cikarlarinca kulanmak istiyor.Ama is Uyanan Aydin görüslüler olunca, Yargilamakta Fisleyip Damgalamaktanda gecikmiyorlar .. Yani öyle bir duruma gelinmiski Hükümeti Elestirenler birden "Vatan Haini" olarakta damgalanabiliyor .Hükümetin bu Muaviye "Acilimina" Destek vermeyenler Damgalaniyor ! Sunaki Hükümet, Ülkemizi Koca bir Saray ve kendilerininde birer Padisah, Vezir, Sadrazam..Toplumu ve Halkida birer Koyun, Köle olarak görüyorlar...Eski Nostalji Filimler aklima geliyor.. Padisahi Elestirenler Padisahin Karsisina cikarildiginda Padisah " Vurun Kellesini " diyor ..bu böyle devam ederse yakinda Ülkemiz o hale gelir ..Alin ozaman size ikinci Vahabi Kraliyet Devleti...Son olarak... Bu Muaviye "Acilimina" Destek verenler,kendi Haysiyetini, Imanini Vicdan ve Serefini Satan,Akillarinida böyle Tilki gibi kurnaz Politikacilara (Zamanin Muaviyelerine ) kiralayan kisilerdir !
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön