Çorumlu Alevilerin Gadir-i Hum Kutlaması

İslami ve çeşitli resimleri bu bölümde paylaşabilirsiniz.
Cevapla
alevisesi
Mesajlar: 241
Kayıt: 22 Ara 2006, 16:06
Konum: 12 İmam Yolcusu
İletişim:

Çorumlu Alevilerin Gadir-i Hum Kutlaması

Mesaj gönderen alevisesi »

Resim

Alevi-Caferi vadandaşlarımızın katılımıyla 4 Kasım Pazar Günü Ehlibeyt Vakfı Gençlik Kolları ve Kadın Kolları tarafından Çorum Ehlibeyt Camiinde Gadir-i Hum Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Program öğle ve ikindi namazlarının cem edilerek kılınmasıyla başlandı. Namaz ve duaların ardında Kuran-ı Kerim karisi Mahmut KALENOİ güzel sesiyle Gadiri Hum hakkındaki ayetleri okudu.

Genç kalemler Pınar DEVECİ, Barış KESKİN, İlhan Bora SERİN, Muhammed Ali ARAPOĞLU, Elmas KOLBÜKEN ve Havva Nur EVCİ tarafında yazılan ve seslendirilen Gadiri Hum Hakkında şiir ve makalelerin okunmasıyla program devam etti.

Daha sonra Ehlibeyt meddahlarından Altan DEMİR güzel sesiyle “Mevla Ali” medhiyesini seslendirdi.

Gadir-i Hum ve Hz. Ali hakkında slaytların sunumunun ardından Özgür Arapoğlu hocamız günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Hocamız konuşmasının başında şunları söyledi: Gadir-i Hum’da Hz. Ali’nin Allah’ın emriyle Peygamberimiz tarafından İmam ve Halife seçilmesinin anlamı başta Hz. Ali olmak üzere onun soyundan gelen On bir masum Ehlibeyt imamının Peygamberden sonra insanların halifesi ve önderi olmasıdır.

Hocamız Allah katında hiçbir kulun başka bir kula üstünlüğünün olmadığı üstünlük var ise de bunun Allah tarafından belirlenmesi gerektiğini ve Peygamberliğin ilahi bir makam olduğu gibi Peygamberden sonra insanlara rehber ve önder olacak kişinin de Allah tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı şekilde hocamız Alevi-Caferilerden Muharrem ayına ve Aşura güne verdikleri önem kadar Gadir-i Hum’a da önem vermelerini istedi ve Gadir-i hum anlaşılmış ve kabul görmüş olsaydı insanlık tarihinin alnına kazınan kare leke Kerbela faciası olmayacaktı ve Peygamberin ailesi katledilmeyecekti diye beyanda bulundular.

Ayrıca hocamız Kerbela’da İmam Hüseyin’in kıyamının Gadir-i Hum’un bir tecellisi olduğunu dile getirerek gerektiğinde masum İmam tevhidi ve dini korumak için bütün varını Allah yolunda feda edebileceğini göstererek Gadir-i Hum’da gerçekleşen “Risaletten” sonra “Velayet” çizgisinin hak yol olduğunu hakikat âşıklarına beyan etti, dedi.

Gadir-i Hum olayı ve konuyla ilgili ayetler hakkında da bilgi veren hocamız dua ve temennilerle konuşmasına son verdi.

Programda ayrıca Ehlibeyt Vakfı Kadın Kolları tarafından Muharrem ayı törenlerine katkıda bulunmak amacıyla bir KERMES düzenlendi ve bu kermes bir hafta boyunca devam edecek.

Kutlamadan Bazı Kareler için tıklayınız.
Cevapla

“Resimler” sayfasına dön