Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Cevapla
alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen alone_man »

Hamamda Karı kovalarken düşüp ölen padişahımız!


Öğrendiğimde çok güldüm vede osmanlıcılara acıdım
sultan süleyman oğlu şeyhzade mustafayı boğdurunca ve hürremden olan oğulları mehmet ve cihangirde ölünce padişahlık ve halifelik selime kllıyor selimde sarhoşmu sarhoş ve birgün hamamda cariye kovalarken düşüp ölüyor,

traji komik sorum şu
halifemiz padişahımız selim şehitmidir?

osmanlıperestler kızmasın olayın doğru olup olmadığını araştırsınlar yalansa özür dilemeyi bilirim
doğruysa doğru desinler
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen 3nokta »

:)
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Çeri
Mesajlar: 815
Kayıt: 28 May 2009, 10:06

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen Çeri »

Nerde öğrendin kahve sohbetindemi :lol:
Sultan 2.Selimin hamam`da öldüğü söylenir arada bazıları çıkar "Hamam`da ceriyeleri kovalarken öldü" diye zıpırlık yaparlar."Karı" diyeni ilkkez görüyorum.
Ama tarihi kayıtlar da yeni yaptırdığı bir hamamı gezerken düşmüş ve başı çarptığı için öldüğü kayıtlıdır.Başka bir ihtimal`de hamamda banyo olurken fenalaşmış ve yere düşmüş.
Dinimiz bir haber duyduğunuz zaman araştırın diyor.Belki de adamcağız hamamın sıcağın`dan fenalaştı tansiyonu yükseldi veya düştü, kalp krizi geçirdi bu yüzden düşmüş olabilir.O halde mahşer`de Sultan 2.Selimle hesaplaşacaksın.
Hem öyle bir şey pek mantıklı gelmiyor.Yumuşacacık yataklar varken hamam`da ne işleri var.Cariyeler bazen padişahlara banyo yaparken yardımcı olurlar, sırtlarını keselerler.Ama o zaman`da padişahlar zaten enerjlerini boşaltmış olurlardı.

Sultan 2. Selimin pek çok açıdan yetersiz bir padişah olduğu söylenir.Ama televizyon`da 2.Selimle ilgli bir tartışma`da bir Sanat Tarihi profosörü benim açımdan en büyük Osmanlı Padişahı 2.Selimdir.Çünkü Selimiye Camisi gibi büyük bir eser bırakmıştır demişti.Lozan görüşmeleri sırasın`da Yunanlılar Edirneyi istemişler, bir ingiliz delegesi dayanamamış "Edirneyi hadi size verdik.Peki o koskoca Selimiye Camisini ne yapacaksınız?" demekten kendini alamamış.
alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen alone_man »

Çeri yazdı:Nerde öğrendin kahve sohbetindemi :lol:
Sultan 2.Selimin hamam`da öldüğü söylenir arada bazıları çıkar "Hamam`da ceriyeleri kovalarken öldü" diye zıpırlık yaparlar."Karı" diyeni ilkkez görüyorum..
tarihçi murat bardakçıdan öğrendim
cariyeler karı değil mi?
Çeri
Mesajlar: 815
Kayıt: 28 May 2009, 10:06

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen Çeri »

Murat Bardakçı tarihçi değildir.Gazetecidir.Üniversite´de tarih bölümü okumamıştır.Ekonomi okumuştur.Gazetecilik yapmıştır ve daha çok tarihi konular üzerin de uzmanlaşmıştır.Özellikle´de son dönem Osmanlı Hanedan Tarihini çok iyi bilir.Ailenin sırlarını bile bilir.Aile çevresinin avantajlarını çok iyi kullanmıştır.Çocukluğundan beri pek çok yazar, sanatçı, bilim ve fikir adamıyla tanışma imkanı bulmuştur.
Babası ise Tarihçi İlhan Bardakçıdır.İstersen sözü babası´na bırakalım:

"Bir Fransız hoca ile tanıştım.Din adamı ve Fransız dili profesörü idi.Kendisine boş saatlerde Yunus Emre´nin şiirlerini tercüme ederdim.
-İlha, derdi, ah, sizin bu edebiyatınız ve muhteşem tarihiniz bizim olsa idi!...
-Ne olurdu o zaman? diye sorardım da cevaplardı:
-Ufkumuz o kadar genişlerdi ki!...Türkçe dünya dili olurdu!..."

"BATI´DA GÖRÜP YAŞADIKLARIM" İlhan Bardakçı Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları/2012
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen 3nokta »

Ver gazı ver. Sen gaz verirken bu padişahların hayranları, torunları vatanın her köşesini satmış, her köşesinin işgaline önayak olmuşlar.
ABD'nin bayrağına bir yıldız daha koyma vakti gelmiştir!
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Hamamda Karı kovalarken ölen padişahımız!

Mesaj gönderen Hasan Akça »

murat bardakçı 05.05.2013
te habertürkte şöyle yazıyor kaynağı padişah -halife abdülmecid efendidir onun kendi el yazısına dayanıyor



TÜRKİYE'de son günlerde gündeme gelen "içki" ve "millî içki" tartışmalarına bugün İslam dünyasının ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son halifesi olan Abdülmecid Efendi de katılıyor...
Abdülmecid Efendi 1920'lerde kaleme aldığı, yayınlanmayan ve şimdi bende bulunan kendi elyazısı ile olan bir risalesinde tahta geçen 36 padişahın özelliklerini anlatıyor, hepsini hataları ve sevapları ile değerlendiriyor ve yıkılmanın sebebini bazı hükümdarların içkiye olan aşırı düşkünlüklerine bağlıyor.
Osmanoğulları'nın son halifesi olan Abdülmecid Efendi 1868'de İstanbul'da doğmuş, 1944'te Paris'te sürgünde ölmüştü.
Birkaç yabancı dil bilir, resim ve batı müziğiyle uğraşır, modern Türk resminin ilk ve en büyük isimlerinden kabul edilirdi. Çamlıca'daki köşkü devrin entellektüellerinin uğrak yeri, hattâ bir çeşit akademi idi. Besteleri batı formlarındaydı; konçertolar ve oda müziği eserleri besteler, bunları köşkünde kadınlardan oluşturduğu topluluklara çaldırır, Türkiye içinde ve dışında açılan resim sergilerine yağlıboya tablolarını gönderirdi. İstanbul'daki yabancı elçiliklerin raporlarında ondan bahsedilirken "Fes giymediği zamanlarda iyi yetişmiş bir Fransız'ı andırıyor" gibisinden ifadelere rastlanırdı.
Abdülmecid Efendi'nin yandaki kutuda yeralan ifadelerini yayınlanmamış risalesinin içkiden bahsettiği kısımlarından ve diğer bazı yerlerinden özetleyip günümüzün Türkçesi'ne aktararak naklediyorum.
İşte, bir torunun kaleminden dedelerin öyküsü...

'İçtiği şarapların manevî cezası, başını hamamın mermerinde parçalamak oldu'

HALİFE Abdülmecid Efendi, 1920'li senelerde kaleme aldığı yayınlanmamış risalesine "Osmanlı Devleti'nin çöküşüne sebep olan dertlerin başında, içki gelir. İçki, dinen de yasaklanmıştır ve haramdır. Halife çocuğu olan şehzadeler bunu asla unutamazlar ve unuttukları takdirde hem ilâhî emirlere karşı gelmiş, hem de millete ve Osmanlı Hanedanı'na verilmiş olan hilâfet ile saltanata ihanet etmiş olurlar. İçki içenlerin hilâfette ve saltanatta hiçbir hakları yoktur" sözleri ile başlıyor.
Abdülmecid Efendi, büyük boy kâğıtlara yazdığı bu 35 sayfalık risalesinde Osmanlı padişahlarının tamamı hakkında değerlendirmeler yapıyor. Aşağıda, son halifenin içki konusunda yazdıklarının bazılarını özetleyerek naklettim:
*
* İKİNCİ SELİM:
Kanunî Sultan Süleyman gibi büyük bir padişahın yegâne hatası, âkıl evlâdı Şehzade Mustafa'yı feda ederek devletin idaresini İkinci Selim gibi bir sefih bir serhoşa bırakması idi ki, yükselmenin sona ermesi işte böyle başlar. O zamana kadar mağlubiyet bilmeyen Osmanlılar'ın Haçlı donanmasına yenilmeleri üzerine bütün Avrupa'da ilk şenliklerin yapılması, İkinci Selim zamanındadır. İkinci Selim, Kıbrıs şarabı ile serhoş olan ve hiçbir işe yaramayan başını eski sarayda hamam mermerlerine çarparak parçalamış ve bu suretle lâyık olduğu manevî cezayı görerek vücudunu dünyadan kaldırmıştı. Artık bundan sonra sefahat, işret, şehvet ve israf devri başlamış; felâket yollarına doğru büyük adımlar atılmıştı. Uğranan her çeşit belâ fedâkâr millete yüklenmiş, refah ve saadet uzaklaşmış ve arada bir yüzünü göstermiş ise de, akşam güneşi gibi hemen batıp gitmişti.
*
Cevapla

“Osmanlı'nın Gerçek Yüzü” sayfasına dön