Nedir TAĞUT ?

Allah'ı tanımakta akli, nizami ve diğer tüm yönlerin ele alınabileceği platform.
Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Nedir TAĞUT ?

Mesaj gönderen beyazgül12 »



[i]TAĞUT[/i] Nedir ?

Kur an ı Kerim ışığında TAĞUT ne anlama gelmektedir ?

Kur an ı Kerim de tağut kelimesi geçen ayetleri zikrederek bu sözcüğün Kur an literatüründe ne anlama geldiğini anlamaya çalışalım:

1.ayet :

"Dinde zorlama yoktur;artık hak ile batıl iyice ayrılmıştır.Tağutu inkar edip Allah a inanan kimse kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılmıştır.Allah işitendir,bilendir ."(1)

2.Ayet :

"Allah inananların dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır.İnkar edenlerin dostu ise tağuttur. Onları aydınlıktan karanlıklara sürükler. İşte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. "(2)

3.Ayet :

"Kendilerine kitap verilmiş olanların ,putlara ve tağuta inanıp ,inkar edenler için :"Bunlar ,inananlardan daha doğru yoldadırlar " dediklerini görmedin mi ?"(3)

4.Ayet :

"Ey Muhammed ! Sana indirilen Kur an a ve senden önce indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun ? Tağut önünde muhakeme olunmalarını isterler. Oysa onları tanımamakta emir olunmuşlardı .Şeytan onları derin bir sapıklığa saptırmak ister ."(4)



5.Ayet :

"İnananlar Allah yolunda savaşırlar. İnkar edenlerse tağutun yolunda savaşırlar. Şeytanın dostlarıyla savaşın, esasen şeytanın hilesi zayıftır.(5)
En son beyazgül12 tarafından 10 Oca 2018, 11:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Re: Nedir TAĞUT ?

Mesaj gönderen beyazgül12 »

6.Ayet :

"Allah katında bundan daha kötü bir karşılığın bulunduğunu size haber vereyim mi ?"De,Allah kime lanet ve gazap ederse ,kimlerden maymunlar ,domuzlar ve tağuta kullar kılarsa,işte onlar yeri en kötü ve doğru yoldan en çok sapmış olanlardır.(6)


7.Ayet :

"Gerçekten her ümmete;"Allah a kulluk edin ,tağuttan sakının "diye peygamberler gönderdik. Allah içlerinden kimilerini doğru yola iletti,kimileri de sapıklığı hak etti. Yeryüzünde gezin ;peygamberleri yalanlayanların sonlarının nasıl olduğunu görün ."(7)

8.Ayet :

"Tağut a kulluk etmekten kaçınıp ,Allah a yönelenlere ,onlara müjde vardır ."(8)

Yukardaki nurlu ayetler ışığında bu konuyla ilgili olarak şu birkaç noktayı hatırlatmak gerekir;

1) Allah a iman etmek sadece ,kalple ilgili batini bir durum değildir.Çünkü gerçek imana sahip olmak için Allah a ibadet etmek ve tağuttan kaçınmak gerekir.


2)Peygamberlerin peygamberlikle görevlendirilmeleri ve halkı Allah a itaat etmeğe çağırmaları sonucu ,halk iki gruba bölünmüş ;bir grup Allah a iman etmiş;diğer bir grup ise tağuta ibadet etmekten kaçınmamıştır.

3)Allah a iman etmek ,O na ibadet etmek ve hükümlerini uygulamak ,başkalarına ibadet etmekle çelişir. Allah ın hükümleri dışında verilen her hüküm tağutun hükmüdür.


(1)Bakara /256
(2)Bakara /257
(3)Nisa /51
(4)Nisa /60
(5)Nisa /76
(6)Maide /60
(7)Nahl /36
(8)Zümer /17
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Re: Nedir TAĞUT ?

Mesaj gönderen beyazgül12 »

NOT : Bu konudaki bilgileri ve düşünceleri bu başlık altında paylaşmalarını forum üyelerinden rica ediyorum ve merakla bekliyorum ...
Ali_Haydar
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Mar 2009, 15:59

Re: Nedir TAĞUT ?

Mesaj gönderen Ali_Haydar »

Taghut Allaha, Peygamberlere ve İmamlara karşı gelen güçlere denebilnirmi? Yani Allahın hükümdarına ve şeriatına karşı gelen güç. Mesela eskiden firaunlar ve bugün de ımperialist zionist güçu.

Bildigime göre Tahut arabca 'sınırları aşan' demektir. Yani Allahın hakkını adaletine çiğniyerek kendine cikarlarina göre hükümdar eden ve kendini illahlaştırılan güç.
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Re: Nedir TAĞUT ?

Mesaj gönderen beyazgül12 »

Çok önemli bir başlık ve çok önemli bir konudur ,Ali Haydar Abi.Bu ayetlere bakıldığında ,Allah ın emrinden herhangi bir emri beğenmeyen ,çağ dışı bulan ,hafife alan ,inkar eden ,uygulamamakta inat ve ısrar eden aklı olan her insan Tağuttur diyebilirim.Bir kitapta şöyle okumuştum ."Allah ın emrine ilk karşı koyan olarak Şeytan Tağutların ele başısıdır.Allah ın emirlerinden bir hükmü kendi emellerine alet eden,insanlara idarecilere yaranmak için tahrif eden ,gizleyen ve bu haliyle namaz kılan ,oruç tutan ,hacca giden her insan da tağuttur.Allah ın şeriatından herhangi bir emri çağ dışı bulan ,gerici bulan her insan ,her nefis vs .tağuttur.


Bu başlık altında konu (Tağut ) ile ilgili karşıma çıkan bütün bilgileri paylaşacağım yeri geldikçe.Tağutu gerçek anlamda tanırsak kendimizi de tanımış oluruz.Şeytan ın ( Tağut ) izcisi miyiz ,Yezit in izcisi miyiz ,yoksa Allah ın yolunda mıyız,İmam Hüseyin Aleyhisselam ın yarenlerinden miyiz ?Ehlibeyt kaynaklı bütün kitaplardan okuduğum ve anladığım kadarıyla İmam Hüseyin Aleyhisselam Tağut düzenine karşı savaşmıştır.Başka açıklama göremiyorum . Allah ın yolunda Tağuta karşı savaştı ve herşeyinden geçti.Karşısında bulunan Yezit askerlerinin hepsi Tağuttu.Selam olsun İmam Hüseyin Aleyhisselam a ve onun bütün yarenlerine ....
Cevapla

“Allah (Tevhid) İnancı” sayfasına dön