Suriye Filmleri

Sinema sektörüne her geçen gün birbirinden güzel yapımlar ekleniyor...
Cevapla
Matemkar
Mesajlar: 79
Kayıt: 03 Ara 2012, 00:40

Suriye Filmleri

Mesaj gönderen Matemkar »

En Yeni Suriye Filmleri

Suriye filmi izlediniz mi hiç?

Suriye Arap Cumhuriyeti, Arap dünyasında Mısır'dan sonra sinemada en aktif olan ülkeydi. Tabii ki 2011 Arap Baharı öncesinde.

Özellikle televizyon dizisi çekiminde çok aktif olan Suriye, iç savaş döneminde bile sanattan elini çekmedi. Suriye Milli Sinema Organizasyonu onlarca film ve diziye imza attı.

Ben Türkçe altyazı yapılmış birçok Suriye filmi izledim. Aşağıda en yeni ve başarılı olanları sizin için listeliyorum.

Ama bunlar da dahil Türkçe altyazılı tüm Suriye filmlerini şuradan izleyebilirsiniz: http://www.yenikaynak.com/ulke/suriye-arap-cumhuriyeti

Resim

5. Al-Souriyoun (Suriyeliler) 2016

Suriyeli gazeteci Rima, fotoğraf çekimi için Şam'dan çıkıp bir mülteci kampına gider. Kendini ve hayatını sorgularken, kamp dönüşünde yolda kalır ve yakın bir kasabaya geçer. Orada Zeyna ile tanışır.


Resim

4. Demashq Halab (Dimeşk Halep) 2019

Dünyaya küsmüş yaşlı bir radyo sunucusu İsa Abdullah (Duraid Lahham), Şam'da yaşamaktadır. Doğu Halep'in IŞİD ve NUSRA terör örgütlerinin kurtarılmasının ardından kızını ziyaret etmek için yola çıkar.


Resim

3. Dam al-Nakhl (Hurma Kanı) 2019

Hayatı pahasına koruduğu tarihi eserlerin bulunduğu Tedmur (Palmyra) şehrinde geçen film, Dr. Halid Esad adlı arkeolog ve müze müdürünün hayatını canlandırmaktadır. IŞİD terör örgütü Palmyra'ya saldırdığında Dr. Halid Esad, müzesindeki tarihi eserlerin büyük kısmını Şam'daki Merkezi Müzeye göndermiş, kalan eserleri de gönderecekken şehir IŞİD tarafından kuşatılmıştı. Balyozlarla parçalanmaması için kalan tarihi eserleri saklayan arkeolog, IŞİD tarafından tehdit edilmesine rağmen eserlerin yerlerini söylememiş ve bunun üzerine canlı yayında müzesinin önünde başı kesilmişti.


Resim

2. Al Ab (Baba) 2015

Filistin asıllı Suriyeli yönetmen Basil Al-Khatib'in Al Ab (Baba) filmi; IŞİD terör örgütü tarafından kuşatılmış bir ilçede ailesini korumaya çalışan bir babanın öyküsü işlenmektedir.


Resim

1. Zindan Halab (Kaderden Kaçış) 2018

Rad al-Qada'a (Kaderden Kaçış), nâm-ı diğer Zindan Halab (Halep Hapishanesi) filmi; 2013-2014 yıllarında gerçekten yaşanmış bir olayı işliyor. 2013 yılında IŞİD terör örgütü Halep Şehir Hapishanesini kuşatmıştı. 150 kadar asker ve polis, ve 2500 erkek ve kadın mahkûm, daha büyük bir tehlikeye karşı el ele vermiş ve bir yıllık kuşatmayı atlatabilmişlerdi. Mahkûmların hepsi, IŞİD'in yenilmesinin ardından Esad'ın yayınladığı genel af ile beraat etmişlerdi.
Cevapla

“Vizyondaki Filmler ve Sinema” sayfasına dön