"Eshabım gökteki yıldızlar gibidir" sözü gerçek midir? :D:

Dinin ana direği namazdır...
Seyyit Ahmet Hüseyni
Mesajlar: 24
Kayıt: 02 Ara 2021, 08:33

Re: "Eshabım gökteki yıldızlar gibidir" sözü gerçek midir? :D:

Mesaj gönderen Seyyit Ahmet Hüseyni »

RESÛLULLAH BAZI SÂHABELERİN İÇYÜZÜNÜ İFŞA EDİYOR.

🔹HAVUZ HADİSİ

"Kıyamette (havuzun) başında durduğum an bir
grupla karşılaşacağım. Ve onları tanıtacağım. O
anda onlarla benim aramda bir kişi kalkıp onlara 'Gelin' diyecek, 'Ben nereye doğru gelsinler?' diyeceğim. 'Allah'a andolsun ki, cehenneme doğru diyecektir.' 'Bunlar ne yapmışlar?' diye soracağım. 'Bunlar senden sonra dinden çıkıp cahiliyeye döndüler.' diyecektir. Bunların içerisinden -sürüden
ayrılıp kendi başına yayılan develer gibi- az bir grup dışında kurtulan olmayacaktır."

Ve yine Resûlullah (saa) şöyle buyurmuştur:

"Ben sizden önce havuza varacağım Bana gelen herkes, o havuzun suyundan içer ve artık susamaz.Bazı gruplar da bana gelirler ki, ben onları tanırım,onlar da beni tanırlar. O arada benimle onların arasına ayrılık düşer: 'Bunlar benim ashâbımdır.'diye seslenirim. 'Sen bilmiyorsun, bunlar senden sonra ne yaptılar?' denilir. Bunun üzerine ben de 'Benden sonra dinini değiştirenler uzak olsun, uzak olsun' derim.

TAMAMI SÜNNÎ KAYNAKLARDIR👇

⛔ Sahih-i Buharî, c.3, s.94'den 99'a kadar ve s.156 ve c.3, s.32 ve Sahih-i Müslim, c.7, s.66, Hadis-i Havz.

⛔Sahih-i Buharî, c.3, s.94'den 99'a kadar ve s.156 ve c.3, s.32 ve Sahih-i Müslim, c.7, s.66, Hadis-i Havz.

⛔ Sahih-i Buharî, c.3, s.100-101

⛔Mürucu'z-Zeheb, c.2, s.341

⛔Mürucu'z-Zeheb, c.2, s.341

⛔ Mürucu'z-Zeheb, c.2, s.341

⛔Sahih-i Buharî, c.1, s.122, Kitabu'l-İydeyn Huruc İle'l-Musalla Bi Gayri Minbein babında.

⛔ el-Hilafe ve'l-Mulûk, s.106

⛔Sahih-i Müslim, c.1, s.61

⛔Sahih-i Buharî, c.2, s.305, Sahih-i Müslim, c.2, s.360, Müsted-rek-i Hakim, c.3, s.109

⛔ Sahih-i Buharî, c.2, s.76, Sahih-i Tirmizî, c.5, s.300, Sünen-i İbn Mâce, c.1, s.44

⛔ Sahih-i Müslim, c.1, s.61, Sünen-i Nesaî, c.6, s.117, Sünen-i Tirmizî, c.8, s.306

⛔Sahih-i Tirmizî, c.5, s.201, Müstedrek-i Hakim, c.3, s.126

⛔Sahih-i Tirmizî, c.5, s.201, Müstedrek-i Hakim, c.3, s.126

⛔ Müsned-i İmam Ahmed, c.5, s.25, Müstedrek-i Hakim, c.3, s.134, Sahih-i Tirmizî, c.5, s.296

⛔Sahih-i Müslim, c.2, s.362, Müstedrek-i Hakim, c.3, s.109, Müsned-i Ahmed, c.4, s.281

👉 Eğer Ehlisünnet âlimlerinin, sahih kabul ettiği hadis kitaplarında ve müsnedlerinde yazmış oldukları bu hadislere iyice dikkat eden olursa, artık sahabeden çoğunun Resûlullah'tan sonra dinden döndüğünden ve dinin hükümlerini değiştirdiğinden bir şüphesi kalmaz. Gerçekte Resûlullah'tan sonra herkes Hakka sırt çevirdi. Bu hadisi sadece üçüncü kısım sahabeye tatbik ettiremeyiz; çünkü Resûlullah söz konusu hadiste açıkça "Bunlar benim ashabımdır." diye buyurmuştur. Bu hadisler ashabın dinden döneceğini haber veren ve onları azapla tehdit eden ayetlerin mana ve tefsiri durumundadır. O ayetlerden sadece birini örnek olarak yazalım. 👇

🔹 İslam'dan Dönme İle İlgili Ayet.

Allah, Â-li İmran Suresi yüz kırk dördüncü ayetinde buyuruyor ki:

"Muhammed sadece bir peygamberdir; ondan önce peygamberler gelip geçtiler. Acaba o ölür veya öldürülürse geriye mi döneceksiniz? Kim geriye dönerse Allah'a bir zarar vermez. Allah şükredenleri (yakında) mükâfatlandıracaktır."

👉Bu ayet, Resûlullah'ın (saa) hayatında Müslümanlara hitap ederek apaçık bir şekilde bildiriyor ki, sahabe, Peygamberin vefatından sonra hemen dinden dönme ile karşı karşıya gelecektir ve sadece onlardan çok az kısmı inandıklarında sabit kalacaklardır. Bu grup yani dinde sabit kalanları Allah bu ayette şükredenler olarak vasıfladırmıştır. Şükredenler de çok azdır; çünkü Allah Teâlâ diğer bir ayette "Ve kullarımdan pek azı şükreder." diye buyurmaktadır. Hatırlatmakta fayda var. Ehlibeytin faziletleriyle ilgili 300'e yakın ayet vardır. Allah tarafından seçilenler sahabe değil, Ehlibeyttir.(as)

Esasında "sahabenin adaleti" nazariyesi siyasi bir teoridir. Ne Kuran'ı Kerim'de ne de Resûlullah'ın sünnetinde böyle birşey yoktur. Emevi projesidir. Emeviler kendi İslâm karşıtı politikalarını meşru göstermek için bunu üretmiş ve kullanmışlardır. Sahabe hakkında aşırıya kaçarak onları Peygamber derecesine kadar çıkarttılar. Hâlbuki bizim sorumlu
olduğumuz emir ve yasaklar konusunda onlarda sorumludur, onlarında içinde iyi ve kötü olanları vardı. Akıl ve mantıkla, Kuran'ı Kerim'le, Resûlullah'ın sünnetiyle de bağdaşan budur.
Seyyit Ahmet Hüseyni
Mesajlar: 24
Kayıt: 02 Ara 2021, 08:33

Re: "Eshabım gökteki yıldızlar gibidir" sözü gerçek midir? :D:

Mesaj gönderen Seyyit Ahmet Hüseyni »

KURAN-I KERİM BAZI SAHABELERİN İÇYÜZÜNÜ DEŞİFRE EDİYOR: 👇

Bazı kimselerin ayetlerin sadece münafıklarla ilgili olduğunu ve Ehlisünnet'in dediği gibi ashabın münafıklardan ayrı olduğunu sanmamaları için, ashabın müminlerine yönelik eleştirileri zikreden ayetlere değiniyoruz:

🔹"Bedeviler dediler ki: 'iman getirdik.' De ki: 'iman etmediniz, sadece İslam getirdiniz. İman şimdilik kalbinize girmemiştir." (Hucurat,14.)

🔹"Ey iman edenler! Size ne oldu da Allah yolunda savaşa çıkın dendiği zaman olduğunuz yerde mıhlanıp kaldınız. Ahireti bıraktınız da dünya hayatına mı razı oldunuz? Ama dünya hayatının faydası ahirete göre pek azdır. Hep birden savaşa çıkmazsanız sizi acıklı bir azapla azaplandırır, yerinize başka bir topluluk getirir ve sizler ona hiç zarar veremezsiniz. Allah'ın her şeye gücü yeter."
(Tevbe, 38-39.)

🔹"Ey iman edenler! İçinizden kim çıkar da dininden dönerse Allah onların yerine yakında öyle bir kavim getirecek ki, Allah onları sevecek, onlar da Allah'ı sevecekler. Müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı yüce olacaktır o kavim. Allah yolunda savaşacaklar ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmayacak. Bu, Allah'ın lütfu ve inayetidir ki dilediğine verir ve Allah'ın lütfu boldur, o herşeyi bilir." (Maide, 54.)

🔹"Ey iman edenler! Allah'a ve Resulü'ne hıyanet etmeyin. Ve bildiğiniz hâlde emanetlerinize hıyanet etmeyin. Ve biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız fitnedir ve şüphesiz büyük ecir yalnız Allah katındadır." (Enfal, 28.)

🔹Ey iman edenler! Sizi diriltecek, size can verecek şeylere çağırdıkları zaman Allah'a ve Peygambere icabet edin. Ve bilin ki, Allah şüphesiz, insanın kendisiyle kalbinin arasına girer ve sizler onun huzurunda toplanacaksınız. Ve sakının o fitneden ki, yalnız zulmedenlerinize gelip çatmaz. Ve bilin ki, Allah'ın cezası pek çetindir." (Enfal, 24-25)

🔹"Ey iman edenler! Allah'ın size verdiği nimeti hatırlayın. Hani bir ordu saldırmıştı size de onlara karşı bir yel ve görmediğiniz askerler göndermiştik. Ve Allah sizin yaptıklarınızı görür. Hani size hem üst tarafınızdan hücum etmişlerdi, hem de alt tarafınızdaki yerlerden ve hani gözler yılmıştı ve korkudan yürekler ağızlara gelmişti. Ve Allah hakkında çeşitli zanlara kapılmıştınız. İşte orada müminler imtihan edilmiş ve adamakıllı sarsılmışlardı. Hani münafıklarla kalplerinde hastalık olanlar dediler ki: Allah ve Resulü bizi boş yere kandırdılar." (Ahzap, 9-12.)

🔹"Acaba iman edenlerin kalplerinin Allah zikrinden ve haktan nazil olan şeylerden korkma zamanı gelmedi mi?" (Hadid, 16.)

🔹"Müslüman oldular diye sana minnet ediyorlar. De ki: ' Müslüman oldunuz diye bana minnet etmeyin. Allah'tır ki sizleri imana hidayet ettiği için minnet etmesi gereken, eğer doğru söylüyorsanız."
( Hucurat, 17.)

🔹"De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz hısım akrabanız, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaretiniz ve onun yolundan cihattan daha çok hoşunuza gidiyorsa Allah'ın emri gelinceye dek bekleyin ve Allah fasıkları doğru yola sevketmez." (Tevbe,24.)

🔹" Senden cihada gitmemek için izin isteyenler, Allah'a ve kıyamete iman etmeyip kalplerinde şüphe olanlardır. Ve onlar şüphelerinde devamlı kalacaklardır." (Tevbe, 45.)

🔹"Eğer onlar da sizinle beraber savaşa çıksalardı, size bozgunculuktan başka bir katkıları olmazdı ve mutlaka fitne çıkarmak isteyerek aranızda koşarlardı. İçinizde onlara kulak verenler de vardır. Allah zalimleri gayet iyi bilir. (Tevbe, 47.)

🔹"Allah'ın Peygamberine muhalefet edenler, savaşa çıkmayıp oldukları yerde oturup kalmalarına sevindiler. Ve mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda savaşmak onlara kötü geldi de, bu sıcakta savaşa çıkmayın dediler. De ki: ' Eğer anlasalar cehennem ateşi daha da sıcaktır." (Tevbe, 81.)

🔹"Çünkü onlar Allah'ın gazap ettiği şeylere uymuşlar ve razılığından hoşlanmamışlardı da o da yaptıklarını mahvetmektedir. Yoksa kalplerinde hastalık olanlar, Allah onların kinlerini, hasetlerini hiç meydana çıkarmayacak mı sandılar? Ve isteseydik onları sana gösterirdik de yüzlerinden tanırdın elbet. Ve sen onları sözlerin üslubundan tanırsın ve Allah amellerinizi bilmektedir." (Muhammed,28-30.)

🔹"Şüphe yok ki müminlerin bir kısmı bundan hoşlanmamıştı. Gerçek, apaçık ortaya çıktıktan sonra bile göz göre göre ölüme sürükleniyor gibi seninle çelişiyorlardı." (Enfal, 5-6.)

🔹"Biliniz ki sizler şunlarsınız: Allah yolunda malınızı mülkünüzü harcamaya çağırılıyorsunuz. İçinizde cimrilik edenler var. Her kim cimrilik ederse kendi aleyhindedir. Allah ganidir ve sizler fakirsiniz. Ve eğer itaatten yüz çevirirseniz yerinize başka bir topluluk getirir. Sonra da onların size benzemediklerini görürsünüz." (Muhammed, 38.)

🔹"Onlardan sadakaları vermeden seni ayıplayanlar da var. O maldan diledikleri verilseydi hoşlanırlardı, verilmeyince de hemen kızarlar." (Tevbe, 58.)

🔹" Onlardan öyleleri de var ki Peygamber'i incitirler
ve derler ki: "O, sanki her söyleneni dinleyen bir kulaktır." De ki: "O sizin için bir hayır kulağıdır. Allah'a inanmıştır, müminlere de güvenir. Ve o, sizden mümin olanlar için rahmettir." Allah'ın, Peygamberi incitenlere acı bir azabı vardır." (Tevbe, 61.)

👉 Araştırmacılar, yukarıdaki Kuran ayetlerinden faydalanarak ashabı şu iki gruba ayırabilirler.

1️⃣Allah ve Resulüne iman etmiş ve Peygamberin rehberliğini canı gönülden kabullenmiş olanlar: Bunlar, canlarından geçerek direndikleri için kurtulanlardan olacaklardır. Bunlar Kuran'da "şükredenler" olarak nitelendirilen azınlıktır.

2️⃣ Allah ve Resulüne görünüşte iman getirmiş, ama kalplerinde hastalık, şüphe ve tereddüt olanlar: Bunlar sadece şahsi ve dünyevî menfaatlerini gözeten, Resûlullah'ın (saa) emir ve hükümlerine muhalefet eden, Allah ve Resulünün hükümlerinin karşısında duran ziyankârlardır. Maalesef ashabın çoğunluğunu bunlar oluşturmaktadır. Kuran'ı Kerim bunlar hakkında şöyle buyuruyor: 👇

👉"Bizler size hakkı getirdik, ama çoğunuz hakkı istemiyorsunuz." (Zuhruf, 78.)
Seyyit Ahmet Hüseyni
Mesajlar: 24
Kayıt: 02 Ara 2021, 08:33

Re: "Eshabım gökteki yıldızlar gibidir" sözü gerçek midir? :D:

Mesaj gönderen Seyyit Ahmet Hüseyni »

SAHABEDEN 10 KİŞİNİN GİZLİCE ŞARAP İÇMELERİ

İbni Hacer "Fethu'l Bâri" c.10, s.30'da şöyle yazıyor:

"Ebu Talha Zeyd b. Sehl kendi evinde bir şarap meclisi düzenledi. On kişiyi de oraya davet etti, hep birlikte şarap içtiler; Ebu Bekir de, kâfir müşrikler ve Bedir'de öldürülenler için ağıt olarak bazı şiirler okudu‼️"

O davete katılanlar şunlardır: Ebu Bekir, Ömer b. Hattab, Ebu Ubeyde b. Cerrah, Üvey b. Kaab, Sehl b. Beyza, Ebu Eyyub Ensari, Ebu Talha(Ev sahibi), Ebu Dücane Semmak b. Harşe, Ebu Bekir b. Şeğub ve o zamanlar 18 yaşında olan ve meclise sakilik yapan Enes b. Mâlik.

Nitekim Beyhakî, Sünen'inin c.8, s.29'unda bizzat Enes'ten şöyle rivayet ediyor:

"Ben o gün hepsinden küçüktüm ve meclisin sakisi(şarap sunucusu🍷) idim."

Ehlisünnet âlimlerinden senetler:👇

Muhammed b. İsmail Buhari Sahih'inde "Maide suresi"ndeki şarap ayetinin tefsirinde, Müslim b. Haccac Sahih'inde Kitab'ul Eşribenin Tahrimu'l-Hamr babında, İmam Ahmet b. Hanbel Müsned'in c.3,s.181 ve 227'sinde, İbn-i Kesir tefsir'inin c.2, s.93 ve 94'ünde, Celaluddin Süyuti ed-Dürrü'l-Mensur'un c.2, s.321'inde, Taberi Tefsir'inin c.7 s.24'ünde, İbni Hacer Askalâni İsabe'nin c.4, s.22'sinde ve Feth'ul Bari'nin c.10, s.3'ünde, Bedruddin Hanefi Umdet'ul Kari'nin c.10, s.84'nde, Beyhakî Sünen'in s.286 ve 290'ında vs. bu olayı ayrıntılı olarak nakletmişlerdir.

Belki de diyecekler ki şarap haram kılınmadan önce olmuştur. Tarih ve tefsir kitaplarındaki bilgilere göre, şarap haram kılındıktan sonra bile bazı sahabeler şarap içmişlerdir.

Nitekim Muhammed b. Cerir-i Taberi Tefsiri Kebir, cilt.2, s.203'te Ebu'l-Kamus Zeyd b. Ali'den şöyle rivayet etmektedir:

Allah-u Teâlâ şarap ayetini üç defa nazil buyurdu, ilk önce şu ayet nazil oldu: Sana şarap ve kumar hakkında soru sorarlar, de ki: Her ikisinde de büyük bir günahtır ve insanlar için birtakım faydalar vardır; ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür."

Ama bilindiği gibi Müslümanlar uyanmadılar ve şarap içmeye devam ettiler. Hatta iki sahabe şarap içerek namaza durup namazda mânâsız sözler söylediler. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu:

"Ey iman edenler! Sarhoşken namaza yaklaşmayın, ta ki ne söylemiş olduğunuzu bilesiniz."

Sahabe yine şarap içmeye devam etti Ama sarhoşken namaz kılmıyorlardı. Lâkin bir gün birisi (Bezzar, İbn Hacer ve İbni Merduye'nin rivayet ettiğine göre EBU BEKİR idi) şarap🍷 içip BEDİR'de öldürülen (kâfir)ler hakkında mersiye ve şiirler okudu. Bunu duyan Peygamber-i Ekrem (s.a.a) öfkeli bir hâlde onun yanına gelerek elindeki şeyle ona vurmak istedi. O sarhoş adam, "Allah-u Teâlâ'nın ve Peygamberinin gazabından Allah'a sığınırım; Allah'a and olsun bir daha içmeyeceğim." dedi. Bunun üzerine de şu ayet nazil oldu:

"Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar, fal ve şans okları şeytanın işlerinden olan pisliklerdir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz."

Özetle bilmeniz icap eder ki sahabe de diğer müslümanlar gibi iyi ve kötü yönlere sahipti. Allah-u Teâlâ'nın ve Peygamber-i Ekrem'in (s.a.a) emrine ciddi olarak uyanlar büyük saadetlere eriştiler. Her kim de nefsine tabi olup şeytana uymuşsa hüsrana ve fesada uğramıştır.

O hâlde sahabeyi eleştirenlerin de mantıklı delilleri vardır. Ashabın kötü sıfatları bizzat kendi kitaplarınızda yer aldığı gibi, Kuran'da birçok ayetlerde de şiddetli bir şekilde kınanmıştır.
Cevapla

“Namaz” sayfasına dön