batın-i nefesler

Kullanıcı avatarı
*ALAZ*
Mesajlar: 13
Kayıt: 19 Oca 2008, 00:47

Mesaj gönderen *ALAZ* »

Mecma-ül Bahreyn

Söz Yazarı: Harabi

Besteci: Hasan Albayrak


Mecma-ül Bahreyne vardığım zaman
Hızrı bulup candan kölesi oldum
Ledün ilmin bana eyledi ihsan
Sırrı sırrullahın tamamı oldum

Can kulağı ile beni dinleyin
Ey arifler ehli hakka söyleyin
Birleşerek beni tavaf eyleyin
Çünkü la mekanın mekanı oldum

Her bir tarikattan istifa ettim
Tarihi hudaya iltica ettim
Ey Harabi hakka iktida ettim
Şükür bektaşiyyül melami oldum
>>*£ÂZ*<<

ULÂŞTIR MENZİLİ Â'£ÂY BENİ

Cöllerde dolasip seraba bakma
Allah Allah deyü havaya bakma
Talibi hak isen kitaba bakma
Okumak bilirsen Kuran sendedir
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

Mesaj gönderen Musa Özateş »

Bu tür nefeslerin en önemli özelliği ;

Anlamlarını istediğiniz şekilde verebilirsiniz,yani nefesdeki mesajı işinize geldiği yöne çekebilirsiniz.Çünkü yazan kendi verdiği anlamı belirtmemiş söylemiş geçmiştir,yani kıvırmaya çarpıtmaya en açık edebiyat türü bunlardır.Bu nedenle bu tür nefesler doğruları açıklamak yerine gerçekleri çarpıtmaya yarar.
Bu nedenle gerçekleri araştırmak için bu tür nefeslerin kullanılması anlamsız,beyhude ve boş bir iştir zira ne söylenirse söylensin nefes aksine yorumlanabilir niteliktedir.
Kuran doğruları gerçekleri apaçık açıklayan bir kitaptır ve öğrenim tarzı Batıni nefesler değildir en azından halkın büyük çoğunluğu için böyledir.Batıni yönünü ise 12 imamlar açıklar.Halk ozanları değil.

Eğer mutlaka Batıni nefesin hangi anlamda kullanıldığı araştırılmak isteniyorsa bu nefesi söyleyen yazan kişinin pratik hayatına bakmak gerekir,bu kişi namaz ehli mi? oruç tutuyormu? Kıblesi belli mi? İçki içiyor mu? Yani Allahın helalini helal,haramını haram biliyormu?...gibi birçok soruyu yazan kişinin şahsında bilmek gerekir işte o zaman nefesle neyi söylemek istediğini daha kolay anlamış oluruz.

Apaçık islami hükümler varken ,12 imamların her konudaki düşüncesi apaçık belliyken ,apaçık haram ve helaller belliyken halen sır ! gayb! Batın! Perdeler uydurarak nefeslerle olaya gizem! Süsü vermek ancak olayı çarpıtanların işine yarar…

Bu da bektaşilik içine yuvalanmış sebatayistlerin yıllardır uyfguladıkları yöntemdir.buna alet olan insanların kimi bilinçli kimi bilinçsiz olarak buna alet olmuştur.
Cevapla

“Şiir, Ağıt ve Sinezenler” sayfasına dön