Suya Yazi Yazmak

Cevapla
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Suya Yazi Yazmak

Mesaj gönderen Ali »

Yine Japonlar! Akishima Laboratories’de suyun üzerine yazı yazabilmek için bir teknoloji geliştirmişler.
Dalga yaratmak için 50 adet parça içeren bu alet aynı anda yaratılan dalgaların üstüste binen oluşumları sayesinde su üstünde harf ya da resim oluşturabiliyor. Tabii ki bunun için güçlü bir bilgisayar Bessel Fonksyionlarını kullanarak bir sürü hesap kitap yapıyor. Alet aynı görüntüyü üç saniyede bir oluşturabiliyor.

Resim
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

Mesaj gönderen can »

daha neler göreceğiz kim bilir.teknoloji durdu daha icat olmaz diyorken bu japonalr durmadan bişeyler çıakrıyorlar:) helal olsunda faydası ne acaba...
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Mesaj gönderen Ali »

can kardes faydası yok gibi fakat teknolaji işte napalım ))))). ama yapılan şey harbiden güzel bi olay.
konak
Mesajlar: 24
Kayıt: 01 Şub 2008, 22:06

puta tapan cehennemlik, cekikgozluler

Mesaj gönderen konak »

Ilkokuldayken,puta tapan uluslarin cehennemlik akli kit insanlar oldugunu anlatirdi ogretmenimiz.Bu uluslara ornek olrak,afrika,uzakdogululari anlatirdi...ilerki yillarda uzakdogulu cekik gozlulerin zeki insanlar oldugunu ogrendik,nasil olurda bu zeki gelismis toplum putlara tapardi.?....Hep dusundum hakli olan kimdi..? Bunun belkide cevabi 1960 yillarin ortalarinda islamiyeti ogretmek,tanitmak amaciyla Japonya ya giden Islam alimlerinin( temsilcilerinin) anilarinda. Japonyaya ciktiktan bir sure sonra,Japon larla yemekte, onlara su soruyu yoneltiyorlar "sizi elbette dinleyecegiz,buraya kadar gelmisiniz,yanliz sizden bir konuya aciklik getirinki,sizi onemseyelim. ".. .......Bakin cekik gozlu lafi nereye getiriyor,islam dinini tanitmak icin gelenlere, "bize bir ornek bir ulke gosterinki dunyada, islamiyeti benimsemeden once sefil perisan,benimsadikten sonra gelismis bir musluman ulke "
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

Konak kardeşim geri kalmışlık kimin suçu?
İslam'ın suçu mu yoksa, İslam'ı anlamayan bizim mi? Belki de İslâm'ı saraylarda istedikleri kalıba koyanların suçudur!
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
konak
Mesajlar: 24
Kayıt: 01 Şub 2008, 22:06

Mesaj gönderen konak »

Bu konu sonu gelmez tartismalari beraberinde getiriyor,ozellikle bilimin biginin gelistigi cagimizda,dahada artmistir. Meshedi313 , islam ve bilim konusundaki degerlendirme yontemim su, inceleme konusunda,(belki katilir belki katilmassiniz) islamin altin cagi dedigimiz,tum tarihcilerinde uzerinde birlestigi 9. ve 13. yuzyillar ,bu donemin sona ermesinde iki neden vardir ilki,Imam Gazalinin olumsuz caba katkilari,sizinde dediginiz kismen dogru kismen yanlis olan sarayin etkisi,,digeri 13.yuzyilla birlikte degisen ticaret yollari Mogol akinlarinin etkisi vardir. Bilimsel anlamda islam dunyasinin 13.yuzyil sonrasi karanliga gomulmesinin oz elestirisini,cesaretlice yazmaliyiz. bunun sakincasi olmadigi gibi olumlu katkisi vardir.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

yav, konak ve meshedi 313 kardesler , siz nicin tartisiyorsunuz yoksa banami öyle geliyor ?? ya yukardaki resim sadece su.. tek bi harf var okadar bunun özeligi ne simdi , birisi cikmis suya yazi yazmis falan fismanca sizde bunu tartisiyorsunuz ..buda biseymi yani ... ben su üstünde gezebiliyorum, marifet budur Su üstünde gezmek yazi neki ... siz yapabilirmisiniz bunu :) bu da büyük bir basari degilmi..simdi nasil gezebiliyorsun diye soracaksaniz..tabiki bilimsel bir sorudur bu onuda bidahaki yazimda söyleyecegim .. :D
Cevapla

“Bilim ve Teknik” sayfasına dön