coca cola

Cevapla
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

coca cola

Mesaj gönderen can »

Güncel: Coca Cola Ve Fare




Fare yiyemiyorum, tiksiniyorum, soğuk bir hayvan, görünce bile kaçıyorum diyenler; Müjde...!
Coca Cola muhteviyatında fare leşi olduğu iddia edildi. 23 yıl Coca Cola fabrikasında çalıştıktan sonra
yakın çevresine iş anılarını anlatan ismi lazım olmayan birinin iddiaları hayvan severleri kızdıracak cinsten.
Doğal ortamlarında bile rahat bırakılmayan zavallı farelerin meyan kökleri ile beraber cola bardağına giriyor, ordan da midemize..!

"Malumunuz kola denilen ürünün en temel hammaddesi meyan köküdür, ve
meyan kökü ile beslenen canlılar arasında fare de bulunmaktadır. Büyük
Şirketler tonlarca üretim yaptıkları için kepçelerle toplamaktadırlar
meyan köklerini, ve tonlarca topladıkları için de, fareleri ayıklamaya
uğraşmamakta daha doğrusu uğraşamamaktadırlar. Bu sebeble

Bu yüzden de meyan köklerini içinde kalmış farelerle beraber preslemekte, sadece
kalan deri, ayak,bacak parçalarını elekten geçirerek ayıklamaktadırlar.
meyan kökünün suyunun yanında farenin kanı, mide özsuyu vs. gibi
sıvılar da karışmakta renk siyah olduğu için estetik açıdan bir sorun
olmamaktadır. Tabi kola üretimi yapan şirketin kimyasal yöntemlerle bu özütü
sağlıga zararsız hale getirme ihtimali de var... "

Bu olayı anlatan kişi çalıştığı 23 yıl boyunca bir bardak bile kola içmemiş
:D
Muhammed
Mesajlar: 545
Kayıt: 29 Oca 2007, 11:41
Konum: Galu Bela...

Mesaj gönderen Muhammed »

İnanki kardeşim inanırım bu tür şeylere. Çünkü bu Coca-Cola dan herşey beklenir. Zaten alkol içerdiği bilimsel olarak açıklanmış. Peki bu fare meselesi de bilimsel olarak ortaya konmuşmu? Yoksa söylentiden ibaretmi?
Selametle...
Resim
Resim
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

Can kardesim

olacak ismi simdi bu ? ne güzel agzimizin tadi ile kolamizi iciyorduk simdi sayende agzimizin tadi kacti :D

saka bir tarafa :)

bende bir güvenilir haber kaynaginda okumustum..yanilmiyorsam hintli bir bilim adami kola hakkinda laboratuvarinda yapmis oldugu arastimasinda coca cola,nin icinde sinek zehiri ilaci katilmis oldugunu yaziyordu ,Gecenlerde ise bu konu hakkinda Tv de kola hakkinda bir belgesel izledim kolanin adi nicin kola diye soruldugunda kolanin icerikliliginde KOKS yani bir nevi uyusturucu made katildigini ve bu madenin insanlari bu icecege bagimli yaptigni söylüyordu ..ayrica hersey bir tarafa coca cola,nin sahibi bir siyonist olup ,colanin tüm giderini Israil savas askerlerine gönderildiginide hatirlatmak gerekir ..gercektende ne yeyip ne ictigimize dikkat etmemiz gerekir..saygilar
internetsesi
Mesajlar: 1
Kayıt: 30 Tem 2007, 17:33

Mesaj gönderen internetsesi »

Kolaya laf yok Kardeşim o o haber öyle değildi hemde önce doğrusunu öğren sonra konuş!!! Kolanın bağımlılık yaptığı kimseyi görmedim. Bu arada Güvenilir haber kaynaını açıklada bilelim. ucundanda olsa dindarlık vardır hem sende hemde haber kaynağında. Gerçekten alevimisin
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

kolanin simdi Alevilikle ne alakasi var ?! burda bilimsel olarak konusuyoruz ,sende arastir sende bilgini paylas , haber kaynagi yani kolanin belgeselini almanyanin tv si olan birinde izledim yanilmiyorsam ya ARD/ZDF yada PRO 7 kanalinda bu belgeseli gösterdiler,ayrica bazi haber kaynaklarindada bu konu olmustu ... konusu kolanin adi nicin kola ve hangi maddelerden üretilmistir diye.. bahsettigim alman kanalinda izledigim laboratuvar arastirmacilari kolanin icinde koks, yani bagimlilik madesinin (eroin esrar gibi agir maddeler degil ) oldugnu söylediler ve bu kolayi icat eden kisi bitkisel maddeden olan koks yani kokain maddesinden kolayi icaat ettgini acikca söylediler..kisacasi ( kokain + koks = Kola ) .. bunu bir müslüman degil bir hiristijan sölüyor !! ,ayrica kolanin giderlerininde nereye gittiginide yukarda arz etmistim.. ben Can Kardesime bu konuda katiliyorum sünki kolanin sahibi kazanc icin icine her türlü maddeyi atar ..ister inan ister inanma ..ayrica kola icenler Alevimi oluyor ?? icmeyenler ne oluyor peki ?? sen iciyormusun ? iciyorsan sana affiyet olsun ne diyelim...ister inan ister inanma ..kolaya laf yok demissin yoksa kolanin sahibi senmisin :lol:
En son ali muhsin tarafından 30 Tem 2007, 19:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

Mesaj gönderen can »

Şimdiye kadar kolalı içeceklerin insanlar için yararlı olduğunu gösteren bir araştırma yayımlanmadı. Hiç kuşkusuz kolalı içecekler sigara gibi insan sağlığını doğrudan ve tehlikeli bir şekilde etkilemiyorlar ama bu onların masum olduğu anlamına gelmiyor.

ayrıca kolanın zararlarıyla ilgili birçok örnekte yazabiliriz.mesela böbreklerden kalsiyum atılımını arttırdıkları, mide mukoza hücre döngüsünü bozduğu, diş çürüklerini belirgin bir şekilde arttırdığı, aşırı içilmesinin kas hastalığına (hipokalemik miyopati) neden olduğunu gösteren raporlar yayımlandı.ve daha birsürü şey.
tabi aktarmış olduğum yazı biraz basit gibi duruyor.halk efsanelerinde bu var belkide gerçektir.
oguzoguz
Mesajlar: 3
Kayıt: 30 Tem 2007, 18:11

Mesaj gönderen oguzoguz »

Arkadaşlar cola bize birşey katmaz tamam ama çok içilince hemen herşey süt, et vb bile zararlı. colanın tüm fabrikaları Tarım ve Sağlık Bakanlığı yetkililerince denetleniyor. Diyelim bu fare, kas hastalığı, kokain vb konusunda Türkiye' yi atlattılar. Pekiii tüm dünyayıdamı satın aldılar.
Colada kokain olsa bu kadar ucuz olurmuydu. Kokainin fiyatını bilmiyorum ama çok şimdikinden çok daha pahalı olacağına eminim.
Not: Colanın sahibi değilim :lol: ve herkesin fikrine saygım var. Sadece şehir efsanelerine inanmıyorum. Ama kas hastalığı konusundaki raporlar ne zaman nerde yayınlandı merak ettim.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

oguzoguz yazdı:.... Türkiye' yi atlattılar. Pekiii tüm dünyayıdamı satın aldılar.
.........
arkadasim

bu konuda diyebilirimki EVET dünyayi satin aldilar sünki medya onlarin elinde walstreet vede dünya ekonomisnide kendileri kontroll ediyor ,burda ise kendi ürünlerini ön safta tutuyorlar, tabiki ülkemizde onlarin ürünlerini aratmiyacak kadar kendi ürünlerimiz var ,ama onlar daima dünyaya kendi ürünlerinin reklamlarini yapip duruyorlar bu ürünler ne kadar zararli olursa olsun hic fark etmiyor yeterki iyi reklam ve satislari olsun .. is sadece kola ile bitmiyor maalesef ..simdi sana bazi ürünlerin markalarini verecegim bu ürünler siyonizmin sponsorlugunu yapip tüm gelirlerini israil askerlerine gönderiyorlar,tabiki bu gönderilen paralar canlar aliyor .. simdi yine dinicilik falan diyeceksin ama ben almayada yilardan beri yasiyorum burda bazi kesimlerde calistim ve bazi ürün meselerinede sahit oldum...simdi kizacaksin ama basta ..

COCA COLA , :lol: ...BP,DANONE, LIBBYS,LOREAL,PEPSI,MARK SPENCER ,SHELL,MC DONALDS,NESTLE,KIT KAT SARA LEE,MAYBELLINE,VITELL,ORIGINS,ARAMIS ,REDKEN,AUCHEN,NESCAFE,FORD,BURGER KING,UNITED COLORS OF BENETON,REVLON,LANCOME,PERRIER,SHREDDIES,RIVER ISLAND,HUGGIES,NIKE,LEGGS,BHS.IBM,MAGGIE,DISNEY,KRAFT,HP,LA ROCHE POSAY,GM.JAKOBS,TANK,MILKA ,LEVIS,NOKIA,INTEL,EXON MOBILE,AMERCAN EXPRESS,DELL,CARTELPILLAR,JOHNSON-JOHNSON,LM,PHILIP MORRIS,COMPAQ,MOTOROLA,CHESTERFIELD,ANTI GOLD BAD,MARLBORO,FADE OUT,K-MART,BMC,BL-PEKSON,COOPER,FOOT-COOLER,AIG,MG,JC-PENNEY,MANTAGNE-JEUTESSE,WAL-MARKT,CALVIN KLEIN..

Tamam simdi diyeceksin Dinci akim falan ama sen bu konuda arastirma yaparsan tabiki bilgini paylasiriz ...simdilik bukadar... fakat dagada ürünleri var ..simdi diyeceksinki sen almanyada yasiyorsun ohalde onlarin ürününüde alirsin diye ,gercegi söyleyim mümkün mertebe onlarin ürününü almamaya bakiyorum, ama ne yazikki insan istemesede onlarin ürünlerini bilmedende olsa kulaniyor mesela nokia bir cep telefonum vardi bilmeden kulandim sunu ögrendim nokianin chipi israil tarafindan üretildigni ögrendim ve nokiayai terk ettim tabiki cep talefonum var Nokia degil ..birde sunu misal vereyim koka kola yerine bizim uludag iceceginin neyi eksik :lol: Vallahi su Levis kumaslari varya bizim pazarda satilan kumalsarin eline su dökemez .. neyimiz eksik bir sürü ürünler varki onlarin ürününden daha cok kaliteli ! ama söyledigim gibi hersey onlarin elinde oldugu gibi kendi mallari cürük olsa dahi bir reklam vermeleri yeterli , birde hugo boss vardir degilmi , Vallahi bizim kolonya daha iyi kokuyor :lol: tabiki zevk meselesi ...nerden nerye geldik ..yazilarini bekliyoruz ..saglicakla kal :lol:
sevgi
Mesajlar: 5
Kayıt: 27 Kas 2007, 19:39

Mesaj gönderen sevgi »

ya bence kola içmemek için çok dini bütün biri ya da çok akıllı biri olmanız gerekmez sadece içindekiler kısmını okumanız yeterli olacaktır...o kadar asit çeşidinin midenizde ne işi var?
Kullanıcı avatarı
MERDAN
Mesajlar: 956
Kayıt: 01 May 2007, 22:14

Mesaj gönderen MERDAN »

Coca-cola’nın yararları :))))

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN :

Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak yok olsun.

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :


Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika
sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :

Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman
yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan
dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde coca-cola pepsi''dir.

Haa... isterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz!!. Bakin bu da
bir fayda :)))

Peki nedir bu Cola'nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin
sebebi ?

Coca-Cola ve Pepsi'nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri
eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur.

Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT
içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız
KARBONDİOKSİT...!


2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye
bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde
herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur .
Neden öldü ? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek:

Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''nin içine koyun ve 10 gün sonra bakın...
Diş 10 günde büyük oranda erir. Oysaki dişler ve kemikler ölümden
sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ...

Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Cevapla

“Mizah ve Eğlence” sayfasına dön