DTP'NİN SEÇİM ÇEKİŞMESİ HALKA ZARAR VERİYOR

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

DTP'NİN SEÇİM ÇEKİŞMESİ HALKA ZARAR VERİYOR

Mesaj gönderen helindem »

DTP’NİN SEÇİM ÇEKİŞMESİ HALKA ZARAR VERİYOR

Bugünlerde Türkiye’nin gündemini meşgul eden en önemli konulardan biri seçimler. Seçim takviminin huzur içinde, olaysız ve zararsız olarak sürmesi ise hepimizin tek beklentisi ve belki de demokratik ortamda olması gereken de bu. Adayların seçim vaatlerinin inandırıcı ve sorunları çözümleyici karakterde olması da halkın yegane arzusu. Ancak maalesef bazı partilerin sergilediği seçim politikaları yüzünden olan yine her zamanki gibi halka oluyor ve huzur ortamı zarar görüyor.

Van ve Hakkari’de çıkarılan gerginliklerden en büyük zararı esnaf ve sanatkarların gördüğü dikkati çekerken, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Van ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki belediye başkanlıkları için çekişme başladığı, DTP’nin diğer partilerin bu illerde yoğun seçim faaliyeti yapması endişesiyle hırçın görüntüler sergilediği görülüyor. DTP’liler, esnafın işyerlerini açmamasını “protesto” olarak göstermeye çalışırken, olayların arka yüzünde başka gerçeklerin yattığı ortaya çıkıyor.

Başbakan Erdoğan’ın açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere gittiği Van ve Hakkari’de yaşanan olaylardan zarar görmemek için işyerlerini açmayan esnafın sıkıntılı ruh halini özetleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Bu halka yazık oluyor. Seçim çekişmesi yapıyorlar. Olan bize oluyor. Esnafa, ticaretimize, malımıza, canımıza, kariyerimize, kredimize oluyor. Siyaset yapan yapsın. Yerel seçimde herkesin ayrı bir hesabı var. Peki bizim halimiz ne olacak? Siyasetçiler sorun çözecek yerde sorun üretmemeli. Halkta büyük bir panik var. Ne yapacağımızı, kime oy vereceğimizi bile bilmiyoruz. Huzur istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

Van esnafının yaşadıkları nedeniyle terör belasına lanet okuyan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali Can, “Hepimiz kardeşiz. Camlarımız kırıldı, işyerlerimiz ve araçlarımıza zarar verildi. Oluşturulan baskı ortamı sebebiyle lokantalar yemeğini satamadı, fırıncı hamuru ocağa süremedi” diyerek, birlik ve beraberlik ortamını bozmak isteyen unsurları eleştiriyor.

Benzer olaylardan yakınan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen ise, “Hiç bitmeyen gerginlik ortamının bölge halkını hem malından hem de canından bezdirdiğini” vurgulayarak, “Sıkıntılı ve zor durumda olduklarını, olup bitenleri kesinlikle tasvip etmediklerini” belirtiyor.

Durum böyle iken, Türkiye partisi olacağını savunan DTP’nin, demokrasi mücadelesini baskı, şiddet, maddi manevi halka zarar verme şeklinde sürdürdüğü düşünüldüğünde, halktan beklediği desteği, yani oyu alması düşünülebilir mi?

Helin Demir helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön