Güneydoğu'nun Önemli İsimlerinden Trt Şeş Değerlendirmeleri

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

Güneydoğu'nun Önemli İsimlerinden Trt Şeş Değerlendirmeleri

Mesaj gönderen helindem »

GÜNEYDOĞU’NUN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN TRT ŞEŞ DEĞERLENDİRMELERİ
1 Ocak’ta yayın hayatına başlayan TRT Şeş, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde yaşayan Kürt vatandaşlarımız arasında yeni açılımlara sebep oluyor. Bölgenin önemli şahsiyetleri, TRT’nin yeni yayınıyla ilgili olumlu söylemlerde bulunmaya devam ediyor. Genç yaşta bir yeğenini teröre kurban veren, Güneydoğu’nun önemli isimlerinden Haşim Haşimi’nin açıklamaları da, bu örneklerden bir tanesi.
Haşimi, Rizgari sitesine yaptığı açıklamada; “TRT’nin Kürtçe kanalının çok önemli bir açım olduğunu, devletin önemli kurumlarının mutabakatı ile bu yayının ortaya çıktığını ve önemsenmesi gerektiğini” belirtiyor. Haşimi, “Türkiye'nin değiştiğini vurgulayarak, Kürt siyasetinin de bu değişime ayak uydurduğunu, söylemlerin eskisi gibi radikal olmadığını” kaydediyor.
“Türkiye’de büyük açılımlar olduğuna” dikkat çeken Haşim Haşimi, “Koşulların bunu gerektirdiğini, açılımların devam edeceğini, TRT Şeş'i bu nedenle çok önemsediğini” aktarıyor.
“Kürtlerin TRT Şeş’in yayına başlamasından çok memnun olduğuna” işaret eden Haşimi, “DTP’nin, yeni kanalı seçim yatırımı olarak değerlendirmesini saçma bulduğunu, ayrıca siyasi partilerin seçim yatırımı yapmalarının da yadırganacak bir şey olmadığını, bu konuda Kürtlerin DTP’ye kızgınlık duyduğunu, TRT Şeş'i izleyen herkesin, DTP’nin nankörlük yaptığını düşündüğünü” anlatıyor.
“Devletin resmi kanalında Kürtçe yayın yapılmasının çok önemli olduğunu bir kez daha” vurgulayan Haşimi, “DTP’nin içinde Allah korkusu varsa, TRT Şeş’i biraz olsun izlemesi ve gerçeği görmesi gerektiğini” belirtiyor.
Haşim Haşimi, “DTP’nin, TRT Şeş konusunda yanlış yaptığını, bu kanala dört elle sahip çıkması, hatta bu işin bayraktarlığını yapıp, eleştirilerini ortaya koyması gerektiğini” söylüyor.
Eski Milletvekillerinden Sedat Yurttaş da, “TRT Şeş’te Şener Şen’in “Eşkiya” filmini Kürtçe izlemenin apayrı bir duygu olduğunu, filmin konusunun, kahramanlarının, olayın geçtiği yerin, izleyicileri ekrana kilitlediğini, bu ülkeye, bu devlete aidiyet duygusunun geliştiğini, Kürt sorununun şiddet parantezinden kurtulması için TRT’nin Kürtçe yayınının çok ciddi bir adım olduğunu” ifade ediyor.
“DTP’liler yayınlara katılıp Kürtçe konuşsalardı, halkın takdirini toplarlardı” diyen Yurttaş, “DTP’nin bu gelişmeyi destekleyen bir dil kullanmadığını, bu arada TRT Şeş’in yayına başladığı günden itibaren ROJ TV’nin izlenmediğini” vurguluyor. “Kürt halkının ROJ TV’nin örgütsel tavrından, anlamsız tartışma programlarından bıktığını” da aktaran Yurttaş, “TRT Şeş’in samimi bir yayıncılık politikası” izlediğini anlatıyor.
Olumsuz düşünenler ne derse desin, TRT Şeş’in Kürtlerin beğenisini kazandığı, onları yürekten ve derinden etkilediği görülüyor. Terör istemeyen Doğu ve Güneydoğu halkı, kendi kanalına sahip çıkıyor.
Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön