Bu sitede gerçek aleviliği bulmuş gibiyim

Dinin ana direği namazdır...
Cevapla
miran sarar
Mesajlar: 3
Kayıt: 26 Şub 2009, 18:21

Bu sitede gerçek aleviliği bulmuş gibiyim

Mesaj gönderen miran sarar »

merhaba arkadaşlar ben aleviyim ama aleviliği hiç bilmeyen bir çevrede yetiştim 3 senedir alevilik ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptım birçok alevilik ile ilgli kitap okudum daha sonra Kuranı ve islamı anlatan eserlerde okudum ve Namaz kılmaya karar verdim.

benim ailemin anlayışı daha çok komünist zihniyete sahip ölümden sonra yok olucaklarına inanırlar onlar için ibadet senede bir yapılır ve inanarak yapmazlar.
Kişi Allah'a inanmayınca kalbinde çok büyük bir boşluk oluyor.
ölümden sonra yok olmak çok ürkütücü bir düşünce olmasına rağmen buna inanmak çok anlamsız. 8yaşındayken ilk defa ölüm kelimesini tanıdım ve bana insanın yok olması deninince bir türlü kavrayamamıştım Neden doğdum dünyada olma amacım ne gibi birçok soru işareti oluşmuştu.
Dinsizlik insanı delirtebilecek birşey şimdi de din derslerinden isteyenlerin muafolması konusunu hiç anlamıyorum.

Allah'a inanmak Ona bağlanmak çok büyük bir nimet ben Hz. Ali'ye, 12 imamlara inanıyorum onlar gibi yaşamak istiyorum. bir kısım aleviler hiç bir inanca sahip değiller ve aleviliği yanlış aktarmaya çalışıyorlar. Hz. Ali'ye, 12 imamı sevdiklerini söylüyorlar ama onların yolundan gitmiyorlar 12 imamlar canlarını Allah yolunda cihad ederken vermişlerdir.
Muhammed
Mesajlar: 545
Kayıt: 29 Oca 2007, 11:41
Konum: Galu Bela...

Re: Bu sitede gerçek aleviliği bulmuş gibiyim

Mesaj gönderen Muhammed »

miran can öncelikle hoşgeldin aramıza.
söylemiş olduğun gibi türkiyede Aleviyim deyipte Kuran ve Ehlibeytle uzaktan yakından alakası olmayan milyonlarca insan var. Bu çoğunluğun arasından sıyrılıp bu tesbit ve muhakemeyi yapmayı Allah'ın sana nasip etmesi çok güzel. Heleki böyle bir aile içerisinde yetişmiş olman olayın farkındalığının değerini artırıyor. Allah cümlemizi 12 imamların yolundan eylesin inşallah.
Resim
Resim
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Bu sitede gerçek aleviliği bulmuş gibiyim

Mesaj gönderen ali muhsin »

Miran Can

Öncelikle Hosgeldiniz,Hepimiz bu yoldan gectik ve Allah Sükür Arastirarak, inceleyerek sorusturarak Dogru yolu bulduk, Allah Bir ayetinde sunu diyor "bir Toplum kendisini degistirmedikce ,o Toplum Hidayete ermez"
Sen ise Tüm zorluklara ragmen ,Allaha inancinla ve Ehli Beyt sevginle bu yolu ,Gercek Aleviligi arastirmaya baslamissin , bu cok güzel ve takdir edilecek bir durumdur,Yillarca Toplumumuza Alevilik adina Ateistligi, komunistligi , Semanistligi vs .. ögreten bazi Karanalik Gücler (!) Alevileri kendi öz benliklerinden uzaklastirmak icin her türlü Fitne ve Fesat,dan Kurnazliktan faydalanmis Alevileri Karanlik bir Cukurun icine atiklari gibi Sorumsuzda yapmislardir ,Alevilige Sahip Cikmak ise Büyük bir Sorumluluk ister, Bilim ve ilim ister ,Insallah Sen ve senin gibi Genclerimize vede Toplumumuza Allah ilim Bilim verip Ehli Beyti gercek anlamda ögrenmelerine vesile olur ve Gercek kimliklerine Kavusurlar ..Sitemiz bu konuda Sen ve Senin gibi genclerimize Yardima Hazirdir herhangi sorularini hic cekinmeden yazabilir sorabilirsin ...Tekrar Hosgeldin
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Namaz” sayfasına dön