RAHAT UYU ŞEHİDİM

ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Poyraz can galiba anlamadi kusura bakma sakin

Herkes kendine göre birini kafasina göre Sehid ilan edemez ,Terrör örgütleride kendi mensuplari ölünce oda Sehidlik kelimesini kulaniyor,misal Irak- Iran savasinda Saddamin Askerlerinede Sehid diyorlardi ,bugünün Mahluklari olan El Kaide ve benzerleride onca masum insanlari öldürürlerken ve kendilerini havaya ucururularken kendilerinede Sehid deniliyor bunlar örenektir Sehidlik bu kadar ucuz olamaz !!

Natoyu ise kim kurmustur ve kimin cikarlari icin vardir.. Nato basta Amerika Ingiliz Kanada Fransa ve simdide Israilin Komandaos altindadir ve bunlar kendi cikarlarinca istedikleri gibi bazi ülkeleri Natoya üye yapip istedikleri gibide kulana biliyorlar.. eger gerscektende Nato BM insanlik icin bir yere asker gödermis olsaydi, bugün 60 yil Siyonizmin zulmü altinda yasayan Filistine asker gönderirlerdi ..33 günlük Hzibullah -Israil catismasinda ve israilin Yenilgisi ile sonuclanan bu catismada Israil ( savas ) bakani Tzipi Livni Israilin güvenligi icin BM den asker istiyor ve özeliklede Türkiyeninde olmasini taleb ediyor ,ve Türkiye Israil anlasmasi geregince Türkiyede Israilin Gvenligi icin sözde Baris gücü adina Lübanin Sur kentine yerlesiyor ..bunun gibi bazi öreneklerde verebilririm simdi Bizim askerler Sirf Natoya bagli diye Ameriknain Ingilizin israilin Cikarlari icin savasiyorlar ise kusura bakmayin ben onlara Sehid degil OT yoluna gittiler derim ..zeten ülkemizide bölmek isteynelerden biride basta Amerika olmak Üzere Ingiliz ve Israilin gizli servisleridir ...PKK yi bile onlar desteliyorlar ,bugün kerkükte Kürt Pesmegerlerini MOSSAD in egitígi gibi ..

Vatani Milleti koruyan Askerlerimizin icinde evliyalar yoktur .anacak Allah bilir insanin icinde ne oldugunu ..bununda düsünülmesi lazim..ancak birde su var BASTA duranlar madem Vatan sevgileri var ise kendi ogullarini icin yolamiyorlar Cepheye ? sünki Kendi ogullari Anadolu insalarindan daha cok önemli oldugu icin herhalde ...TV lere baktigimizda Asker ölüyor bunlar "vur patlasin cal oynasin " progarmlari yapiyorlar ..Demeki Insan hayati bu kadar degersiz !! iste bunlar kendi keyflerini koruynlara Sehid diyebiliyorlar ..Sünki Onlara göre Asker Vatan icin degil Kendi Rahatliklari ve güvenlikleri icin savasiyor... sünki onlara soruldugunda oglunuda gönder denildiginde basiyorlar yaygaraya örnegin Bület Ersoy Hanim gibi "oglum olsaydi Cepeheye göndermezdim "gibi söylemek lazim onlaraki .. tabiki Siz keyfinize bakin ,Nasil olsa Savasan Anadolu insani var !! deyilmi

Son olarak birde su var laf lafi acar Terröre destek Aleviler veriyor demissin ,,burda yanlissin Tüm Aleviler Destek vermiyor ancak yine inanmasin burdaki Cemevleri Degil Toplumumuzu Atistlestirmek ,onlari PKK .DHKPC,TIKKO vs sempatizani yapabiliyorlar !! burda hangi Cemevine gidersen nerdeyse hepsi birer Din Düsmani olmus benliklerini kaybermislerdir ,burdada Bektasi önderleri Sebatayitsler sorumludur ,Alevileri Cesitli örgüt ve kuruluslara pazarlayanlarda Bektasi önderlerdir bunlar dahi Aleviligi kendi Cikar ve Menfaatlerince kulaniyorlar !! ..dedigmiz gibi Sehidlik bu kadar ucuz degildir !!!
Kullanıcı avatarı
MERDAN

Mesaj gönderen MERDAN »

İzmirli,

Poyraz yeli gibi esip, afaki sözlerle, sapla samanı birbirine karıştırmanın ve konuyu başka taraflara çekmenin alemi yok!!

Ben terörün acılarını, en yoğun döneminde, güney doğunun göbeğinde, ailemle çocuklarımla birlikte 5 yıl boyunca bire-bir yaşadım ve neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Törör örgütüne binlerce lanet olsun.!!!

Onların dinle imanla bir alakaları zaten yoktur.

Ama konumuz o değil ki ??

pkk nın yaptığı zulümleri vahşetleri burda savunan mı var da anlamsız kıyaslarla olayı çarpıtıyorsun?

suudi arabistanda wahhabi ağzıyla konuşmak kolaydır. Ama orda alevi olmak, şii olmak ve bir şii gibi konuşmak ve yaşamak zordur.
Bilmem anlatabildim mi ?
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

öyleyse soruyorum size merdancan

Mesaj gönderen izmirlipoyraz »

daha öncede yazdım Allah ın hükmünün uygulandığı her ülkeye serbestçe girip dolaşabiliyormusun?
doguda öldürülenlerin dini başkamıdır?
orada ölenler müslüman değilmidir?
peki oraya görev yapmaya giden askerin dini başkamıdır müslüman değilmidir?
bu sorulara cevabın evetse neden oradaki örgüt bu insanlara kurşun sıkıp öldürüyor* orada Allah ın hükümleri uygulanmıyormu?
Allah ın hükümlerini uygulamayn kim öyleyse askermi?
eğer orada öldürülenlerin dini aynı ve müslümanlarsa bunları korumak için görev yapan asker şehid olmazmı?
Türkiyenin her yerinde görev yapan asker herhangi bir sebebten ölse bile ne için orada görev yapıyor aynı dinde olan insanları korumak bu ülkeyi böldürmemek için görevde bulunmuyormu?
eğer bulunuyorsa ölünce şehit olmazmı?
yoksa bunların dışında benim bilmediğim şeylermi oluyor bu ülkede?
ve senin dediğine göre Türkiye Irak Afganistan v.b. ülke ayrımı yok öylemi allahın hükümlerinin uygulandığı heryer vatanımız öylemi?
eğer öyleyse elini kolunu sallayarak neden gezip dolaşamıyoruz buralarda?
ülkesini vatanını halkını korumak dinimizde kutsal bir görev olarak sayılmıyormu?
buyrun cevaplayın bu sorulardan bir tanesine bile cevabınız evetse tüm ölen askerler şehittir bence

alevilik yolu kıldan ince bir yoldur eline beline diline sahip olmayı gerektirir
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

natonun iyi şeyler yaptığını savunmadım

sevgili ali muhsin can
elbette herkese şehit denmez ama merdan cana yazdığım soruları oku sanada aynı şeyi yazıyorum onlardan bir tekine bile cevabın evetse ölen tüm askerler şehittir
ayrıca ben natonun yaptıklarının iyi şeyler olduğunu savunmadım tek söylediğim zamanında yapılan bir nato üyeliğimiz var bu üyeliğe görede asker gönderiliyor yani şu an istemesek bile bunun dışında yapılabilecek bişey yok tek yapabildiğimiz şey oraya gidildiğinde ordaki halka adil davranabilmek türk askeri her gittiği yerde sevilirken tek sevilmediği yer kendi ülkesidir bunu üstüne basa basada söyülüyorum

bir diğer konu bu ülkeyi yönetenler yada üst düzey zenginler ileri gelenler oğullarını göndermiyor evet doğru sana katılıyorum ve soonuna kadar bu konuya karşıyım ancak şunu iyi bilmeliyizki bu ülkede bir tek onlar yaşamıyor zamanında padişahlarda ülkeyi her karışına kadar satmış ama Atatürk gibi biri kurtuluş savaşıyla ortaya çıkmış onun gibi birkaç kişiyle kurtarılmış ülke herkes senin gibi düşünür yada bülent ersoy gibi düşünürse üzerinde yaşayacak bir yurdumuz bile olmaz
başka konuda destekleyenlerin çoğu alevi dedim çünkü sende yazmışsın birçok dernek yanlış yönlendiriyor ve kendi çevremebakıyorum hepsi destek veriyor bir diğeride pkk nın merkezi şırnaktı şimdiyse tunceli ve bilirsinki tuncelinin yüzde doksanı alevidir bir terör örgütü en çok destek bulduğu yeri merkez seçer
En son izmirlipoyraz tarafından 17 May 2008, 10:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
alevilik yolu kıldan ince bir yoldur eline beline diline sahip olmayı gerektirir
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

o bölgede gerçekleri yaşamış biri olarak

sevgili merdan can
senki o bölgede yaşamış biri olarak (birebir çatışma yaşadınmı ölümün korkusunu içinde en derinde hissettinmi bilmiyorum)askeri şehit saymamana anlam veremiyorum sana sorduğum soruların ışıgında açıklamnı mutlaka okuyacağım
ancak bilki poyraz gibi esip gürlemiyorum yaşanan gerçekleri ortayadöküyorum sadece sen orda yaşamışsın birine yalan diyebilirmisin kusurabakma ben o bölgede kurşunlanmış kundakta bebek gördüm evet bebek onun ne suçı günahı var dini müslümanlığımı var asker bu aloyları önleyebilmek için orda ve öldüğü zaman şehit olmayacak öylemi ben buna şiddetle karşı çıkarım
diğer taraftan evet biliyorum Türkiyede de bir alevi olarak yaşamak çok zor unutma bende aleviyim ama bunun böyle olması bu ülkeye düşman tavırlar beslememi gerektirmiyor ama bişeyi çok iyi yapmamızı gerektiriyor bizleri bilmeyen yanlış yargılara sahip kişilere anlayış ve sabırla kendi ahkkımızdaki gerçekleri anlatmak öğretmek ve kendimizi kabul ettirmek peki bunu yapabiliyormuyuz
çıkıp bizim dini inançlarımıza aykırı diye okullardaki din derslerinin kaldırılmasını istiyoruz bunun yerine okullardaki din deslerinin yanlış uygulandığını söyleyerek çıkış yapmak daha doğru olmazmıydı
neyse lafı uzatmıyacağım cevabını bekliyorum
Kullanıcı avatarı
MERDAN

Mesaj gönderen MERDAN »

SÖYLEDİĞİM ŞUDUR:

Gerçekten kimlerin şehid olduklarını yalnızca Allah (cc) bilir, kalpleri ve niyetleri bilen yalnızca O’dur.

Kişi ne için öldüyse onun şehididir, ona şahidlik etmiştir ve o şahitliği ile dirilecektir.

Şehidlik payesi gerçekten onu hak edenler için kullanılmalıdır.

Şehidlikle ilgili en önemli kriter kişinin niyeti.. inancı.. yaşamı.. amaçları.. ve kendisini ölüme götüren koşullar yada sebeplerdir.

İnançlarımızın ve düşüncelerimizin oluşmasında aile, çevre, eğitim.. vs gibi faktörlerin yanında beslendiğimiz kaynakların da çok önemli bir yeri vardır.

Çoğu siyonist kafalı medyanın, İslam düşmanlarının, ırkçı-faşistlerin, provakatif münafıkların.. kışkırtıcı yönlendirmelerine karşı uyanık olunmalıdır.

Bizim doğru kaynaklarımız ise Kur’an ve Ehlibeyttir. Peygamberimiz (s) ve 12 imamlarımızın (a) öğretileridir. Buna çok dikkat etmeliyiz.

Müslüman olduğunu söyleyen birisi, eğer inancının temel pratiklerini en asgari düzeyde de olsa yaşamıyorsa, nerede ve hangi koşullarda ölürse ölsün şehid olmaz.

Yanlış olan: insanların Allah (cc) katında şehid olup olmadıkları noktasında genelleme yapılmasıdır.

Ama şunu da anlamak zordur:
Dinimizin direği olan namazı kılmayan (hatta inkar eden, küçümseyen yada alaya alan) birisi ölünce, Allah (cc) yolunda şehid olmuş olur mu hiç yahu ?
ali muhsin

Re: öyleyse soruyorum size merdancan

Sevgili Poyraz can

Her kisi Sehdi olmadigi gibide her ben Müslümanim diyende Müslüman degildir bence ..bir müslümanin icinde Allah korkusu olur mazlumlara merhametlidir ..ama Terrörde bu yoktur, bir insanda Allah korkusu olmassa kim olursa olsun Topluma faydasi yoktur !! hatta zarar dahi olur ..örnegin El Kaide , Cundullah , Taliban ,Esnarul Sunna ...gibi kendilerini Müslümanim deyipte Onca Masum insanlari kacirip kamerlar karsisindna " Allahu Ekber "deyip , koyun gibi kesenlerden ne Müslümanlik beklenebilir ( bilmem sen gördünmü ) bir Insanda Allah korkusu olmassa isterse General olsun ölürse Sehidmi demek gerek , birde her ölen ASKERe Sehdi desek Allahin Adilligi nerde kalir ? beni yanlis anlama ..elbeteki Terröre karsi mücadele edilmesi gerekir , ben sunu demeye getiriyorum daha evelki yazimdada söyledim Bir Asker , yani hangi Müslüman Devletin Askeri olursa olsun ..o Askerde Allah Korkusu yok ise sadece Parami alir savasirim düsüncesinde ise ve o Asker ölürse o Asker nasil Sehdi ilan edilebilir ? Fakat, Diger Bir Asker Savasin bilincinde ise Allah korkusu var ise ve oda hayatini kaybederse yarin Mahsrede ikisininde Cennetle mükafatlandirmak dogru olabilirmi, yani Hak ve Batili ayirdim etmeden ?! Allahin Adil oldugunu söylüyoruz ,burda ise Adil olan Allahin hükümleri gecerli olmuyormu ?!

eger Türkiye Natoya ister istemez bagli ise ozaman Türkiyenin bagimsizligi nerde kaldi demektir ? Poyraz Can insallah ne dedigini anlamisimdir ....,ama son olarak bir hadis yazmak istiyorum ..Merdan,Mücahdi Hocam bu olayi bilir ...bizde burda bir alimin dersine katilmistik konu Sehidlikti ..ve Bu Alim Sehidlik mertebelerini bizlere anlatiyordu ve herkesin Sehid olmadigini ve Sehidligin kuralarinin oldugunu söylemisti .....Galiba Yanilmiyorsam ( Merdan veya Mücahid hocam Düzeltsin ) Hz. Ali ordusunda bir Asker, karsi tarafdaki bir Esegi gözüne kestiriyor " bu savastan galib cikarsak, ben bu Esegi ganimet olarak alir , Tarlamda sürerim odunlarmi tasirim " diyor.. arkadaslarina, ve bu Adam savasta ölüyor.. Komutana anlatiyorlar Komutan ise " O , Allah icin Degil, Essek icin öldü "diyor ...yani Düsünün artik , onun icin Allah bilir kimin Sehid, kimin Sehid olmadigini, isterse Hak tarafinda olsun, Allah Insanlarin iclerini bilir ...! Selametle
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

ee ozaman terör örgütünü kendi hallerine bırakacağız

terör örgütünü kendi haline bırakacağız o zaman öylemi sorduğum soruların cevabı nerde yorum değil cevap bekliyorum artı sözlerinizden anladığım orada bir (her ne kadar birileriniz kabul etmesede) savaş var ve bu savaş Allah yolunda olmadığı için ölenler şehid olmuyor öylemi sizdeki bu asker düşmanlığını anlamış değilim askerin ölüm korkusu Allah korkusu yok nasıl diyebiliyorsunuz
size yazacak bişey bulamıyorum nasıl olsa süreki olarak olayları çarpıtacaksınız bu vatanın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin korumak halkını dış tehditlere karşı savunmak için mücadele edip ölenler şehiddir siz hangi hadisleri okuyorsunuz bilmem askerdeki nöbet hakkındad hadisler vardır kutsal olduğuna dair
ali muhsin kardeşim evet her müslümanım diyen müslüman değil tabi her namaz kılan dindar görünende değil bunuda bil namaz kılıp her türlü hile üçkağıtçılığı yapan kuran okuyup her türlü kötülüğe açık biride çıkıp müslümanım diyor konuyu saptırdıkça saptırdınız bundan sonra ne yazarsanız yazın sizi cevaplamıyorum siz benim sorularıma cevap verene kadar
orada her türlü faaliyette bulunan bir terör örgütünün ve faaaliyetlerini yok sayacak orda yaşanan savaşı görmeyecek yaşadığınız vatan olarak kabul etmediğiniz bu toprakların üzerinde dönen oyunları tehlikeleri hiçe sayacak ve görevini yapmaya çalışırken (bu vatan uğruna )ölenlere şehid demeyeceksiniz ve bende sizi matap alacağım hadi ordan istediğinizi yazın bundan sonra siz matabım değilsiniz buyrun siteniz sizin olsun tarafsızca yazılarımı yazmaya devam edeceğim
ama sizlerin yazdıkları artık hiç umrumda değil eğer Allah biliyorsa bu konuyu bırakın üstelemeyin allahın işinede karışmayın isteyen şehid desin isteyen demesin öbür tarafta nasıl olursa görürüz her şeyin doğrusunu
gerçi Allah katında yeriniz nedir onuda bilmem ya milleti yanlış bilinçlendirmeyin pkk sempatizanları sonunuzda onların linden olacak birgün neyse sizde beni matap almayıp yazılarıma yorum yapmazsanız sevinirim bu yazıyada yorum yapacaksanız eğer öncelikle sorularımı cevaplayın başka bişey istemiyorum
ali muhsin

izmirli poyraz akadasim

hidetlenmeye kizmaya hic gerek yok ,ben sahsen kendi bilgimin cersevesinde sana biseyler anlatamak istedim .sen ise saldirgan tavrilarinla hidetleniyorsun ,,ne söylememizi bekliyorsun peki ? bize her türlü suclama yapilmisken birde senin bizler PKK sempatizani yapman dogru biseymi ? biz Terröre Lanet olsun dedikce sen bunlari görmezcelikten geliyorsun ,,daha evelde yazdik Sehitlik Meterbesi öyle ucuza gitmez !! sana aciklamaya calstikca ilede birilerine ayirdim etemeden Sehit dememizimi bekliyorsun ..peki sana bir sorum olacak ..Asker Sehittir tamam , Maras Sivas Corum Katliyamlarini gerceklestiren Ülkücülerde Bugün Askerlik yapiyorlar ,Alevilerin kanini dökseler doymazlar sünki iclerine halen Alevilere karsi ,Kin ve Nefretleri mevcuttur ,simdi bu asker o kinle öldü sence bu Sehitmidir ? Aleviysen bir Düsün ! Benim Halkimi Suclayacak Benim Halkimi Komunist diye kateledcek sonra ölecek bende ona sehit diyecegim öylemi ? Biz Vatan korunmasin demiyoruz. ve Terrörüm her cesitini lanetliyoruz .ancak Sehid olmanin kayideleri vardir Allah kimin Sehid kim Sehid olmadigini cok iyi bilir , herkes kendi kafasina göre Pazarda satar gibi Sehitlik satamaz ...!! senin yaptigini hic uygun bulmadim ..Ates Ac, sonra bizde karsilik vermiyelim ,yani baska bir deyimle Sen bizi Duvar dizeceksin kursunluyacaksin bizde Ah demiyecegiz öylemi ? ..sana göre kim sehitse biz itiraz etmiyoruz sen zaten belirlemissin ..ben sahsen düsüncelerimi sana yazdim bu konu hakkinda seninle derinlere girmekte mantiksiz olur diye düsünüyorum ...Bizleri Pkk Sempatizani yapmkla bu konuda ne kadar saldirgan bir tutmun oldugunu ,Düsünmeyecek kadar laf kalabaligi yaptigini göstermis..yani bravo sana ..Gerici , Yobaz , Ajan ,vs. vs bitti simdde Pkk Sempatizanlari olduk ...Cevap bekliyorsun .aldigin cevaplar zaten seni tatmin edeceginide sanmiyorum ..sünki icine iyice bir Blok. kin girmis kendini kaybetmisin artik hersey inada yaparsin diger arkadas gibi ...neyse Allah selamete erdirsin seni, ne diyelim ...

simide genel olarak

Dikkat ettimde bazilari buraya sadece nabiz yoklamak icin üye oluyorlar gercklerle, karsi karsiya gelmemek icin ufacik bir bahaneyi büytüyorlar yani, bir pireyi Deve yapip kacis yolarini ariyorlar ..sonrada buranin adini cikariyorlar ..bir kitab okumustum icinde söyle bir olay geciyordu " okumus bir ögrenci alim birgün bir Diger Alime ( Hocasina ) soru sormus Alimin verdigi cevap ne kadarda mantikli ise, bu kabul etmemis ,etmedigi gibi ,icinde bu Alime karsi kin ve Nefret dogmus ,sünki aldigi cevap kafasina göre degilmis , sonra bu bir yolunu bulup uzaklasmak istemis, kasten bir yere oturmamasi gereken bir yere oturmus,Cemaaten bir tatli bir dille ona ricada bulunarak onun ordan kalkmasini rica etmis ,, tabiki bu bahaneyle okumus olan ögrenci alim birden yerinden sicrayarak : Ya burasi ne bicim yer.. birakiyorum alimligi, ögretmenligi alin sizin olsun ben gidiyorum " diyerek hidetle oradan ayrilmis .. simdi olmus bu !! herkes kendi kafasina göre cevap bekliyor , olmayincada hidetlenip saldiriya geciyorlar...
Kullanıcı avatarı
MERDAN

Mesaj gönderen MERDAN »

dünkü gazeteleri ibretle okudum yuh yani bu kadarınada pes artık dmekten başka bişey gelmedi içimden nereye gidiyoruzzzzzz hey ahaliiii nedir bu halimiz neden böyleyiz yav
kabalığımı afedin ama kızgınım arkadaşlar dün hemen hemen tüm gazeteler 4 gencin 9-10 yaşındaki 4 ERKEK çocuğuna tecavüz ettikleini yazmış yav büyük genç kızlar bitti küçük bebeklere kadar varan kız çocuklarına başladılar tecavüze derken şimdi küçük ERKEK çocuklara başlandı tecavüzler nedir bu ya ………………………

izmirli arkadaş, şu yukardaki mesaj sana ait ordan alıntı yaptım.
Arkadaşım, düşünmeni rica ediyorum.. şimdi bu tecavüz vahşetini yapan gençlerin!!! bir an için yakalanmadıklarını düşün. Ve günü gelince bunlar askere gidecekler değil mi? Peki bu caniler askerde şayet öldürülürse, şehid ilan edilecek mi edilmeyecek mi?
Anlatmak istediğimiz bu işte.
Kimin şehid olup olmadığını sadece Allah (cc) bilir, genelleme yapılamaz diyoruz.
Şehid olan da vardır olmayan da vardır diyoruz, yanlış mı ?

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön