Muta Nikahı Gibi Bir Nikah Ehlibeyt'in yolunda olabilir mi?

3nokta

Re: muta nikahı gibi bir nikah eylibeytin yolunda olablir mi

Mesaj gönderen 3nokta »

nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
umitaktas

Mesaj gönderen umitaktas »

araf yazdı:Tamamen istismara açık bir konu. Hatta buna fuhuş diyen bile var. Ortada şahit yok, belli süre var, ve ücret var. Ve şunu düşünüyorum. Hadi erkek neyse. Bi kız yada kadın bunu nasıl yapabilir. Düşünseneze ablanız, anneniz, akrabadan birisi muta nikahı yapıyor. Bunu kim kabul edebilir. Babamız abimiz amcamız yapsa sorun yok. çünkü eril bir toplumuz. Benim ablam çıkıcak bi adam ile şahitsiz, ücret karşılığında mesela 100 tl ye bir günlük nikah kıyıp sonra ayrılcak. :SSSSSSSSSSSSSSSSSS bunu asla kimse kabul edemez. Ayrıca bir ayeti 1 milyar sünni farklı okuyor 500 milyon şii farklı okuyor. buda çok saçma. Hadis ikinci kaynak. hadislerin sağlam olma olasılığı düşük. hele muta hakkında kaç hadis var ki. Şiiyim ama bu beni kafir edecekse etsin. Muta nikahına kesinlikle karşıyım ve yüce Rabbimin böyle bir izin vereceğine inanmıyorum..
arkadaşımızın söylediklerine yüzde yüz katılıyorum. muta nikahı ehlibeytim yolu falan değildir. muta nikahı utanmazlıktır. geneleve gidip bir hayat kadınıyla beraber olmaktan farkı yoktur. malesef islam dininin genel sorunu budur. her konu eninde sonunda cinselliğe kayıyor. fuhuş malesef türkiyede çokça fazla. bu ülkede fuhuştan kazanılan para eroinden kazanılan paradan daha çoksa, yabancı uyruklu kadınlar fuhuştan ev apartman alabiliyorsa toplumun bunu düşünmesi lazımdır. bunun en büyük sebebi malesef dindir. evet açıkça söylüyorum islamdır. kuranda cinselliği çağrıştıran ayetler varsa, cennette müminlere göğüsleri yeni kabarmış yaşıt kızlar verileceği yazıyorsa bizim bu dini ve bunun dinin kaynağı olan kitabı sorgulamamız gerekmiyormu? sen ali muhsin sen hasan akça kızkardeşinin başka bir erkekle geçici nikah yapmasına razı olurmusun. efendim ehlibeyt böyle yapmış. sorgulayacaksın arkadaş. kabul etmeyeceksin. ben bunu kabul etmem diyeceksin. bu rezilliktir bu utanmazlıktır diyeceksin.
araf

Mesaj gönderen araf »

Ben yinede katılmıyorum. O zaman ben bekarım üç erkek arkadaş üç kız ayarlayalım ellişer milyona muta nikahı kıyalım. Gezelim tozalım yatalım kalkalım. Sonra ayrıldık diyeyim gideyim. Bana flört etmek daha masumca geliyor. Ortada maddiyat yok karşılıksız en azından. Ortada sevgi ve aşk var. Bi kıza aşık oldum diyelim gidip "ey güzel benim sevgilim ol" demek mi daha masumca yoksa " ey sevgili 50 tl karşılığında benim ol ama garantisi yok" demek mi daha güzel. Muta nikahı varsa bunu genel eve giden arkadaşlar uygulasın bence. Ve muta nikahını uygulayacak kadında bunu meslek edinir. Onla mutalık ol bunla mutalık ol.
Misyar nikahıda sapıkça. dubaiye gidecek olan şerefsiz petrol zengini orada sex yapacağı için buna bi kılıf uydurması gerekli. Misyar nikahı uydurmuşlar. Sözde helal ama benim özümde insanlığın özünde utanç verici haram.
Tekrar söylüyorum ben namazımda abdestimde şiiyim bektaşi değilim ama bu nikahı kabul etmemek günahkar edecekse etsin ama bu nikahı asla ehli beyte mal etmiyorum.
araf

Mesaj gönderen araf »

Musa Özateş yazdı:
araf yazdı:Tamamen istismara açık bir konu. Hatta buna fuhuş diyen bile var. Ortada şahit yok, belli süre var, ve ücret var. Ve şunu düşünüyorum. Hadi erkek neyse. Bi kız yada kadın bunu nasıl yapabilir. Düşünseneze ablanız, anneniz, akrabadan birisi muta nikahı yapıyor. Bunu kim kabul edebilir. Babamız abimiz amcamız yapsa sorun yok. çünkü eril bir toplumuz. Benim ablam çıkıcak bi adam ile şahitsiz, ücret karşılığında mesela 100 tl ye bir günlük nikah kıyıp sonra ayrılcak. :SSSSSSSSSSSSSSSSSS bunu asla kimse kabul edemez. Ayrıca bir ayeti 1 milyar sünni farklı okuyor 500 milyon şii farklı okuyor. buda çok saçma. Hadis ikinci kaynak. hadislerin sağlam olma olasılığı düşük. hele muta hakkında kaç hadis var ki. Şiiyim ama bu beni kafir edecekse etsin. Muta nikahına kesinlikle karşıyım ve yüce Rabbimin böyle bir izin vereceğine inanmıyorum..
Kimin ne dediği önemli değil Kuran ne diyor ? Ehli beyt ne diyor? çok açık olarak var sünniler bile ikinci halife yasakladı diyor yani var olan birşey yasaklanıyor
inkar edersen ve varsa ayeti inkar etmiş olursun buda tehlikeli bir durumdur
beni kafir edecekse etsin mantığı tehlikeli bir gidiştir nefsine hoş gelmeyen her fıkhi konuda böyle yaparsan sonuç hüsran olur dikkat!
ama kimse mutayı yapmak zorunda değil sanki farzmış gibi sunulması her şia yapıyormuş gibi sunulmasıda haksızlık
zaten ben şahseen örf açısından durumlar açısından yapılmasını tavsiye etmiyorum ama hakkı yok saymanda gerekmiyor
ayrıca bu tür fıkhi konulara senin bacın yapsa anan yapsa mantığıyla bakılmaz bu demogojik yaklaşım olur
çok eşlilik de var senin bacın birinin ikinci eşi olurmu diye soramazsın olursa olur yaparsa yapar
Çok eşlilik en azından daha uygun. çünkü uygulama imkanın yok :D eşitlik sağlayacaksın adalet olacak birisine mavi şal aldıysan aynısını alacaksın ona ayrı ev açacaksın en önemlisi birinci eşinin rızası olacak. Bunu muta ile bir tutma. Mutada eşinin izni olmadan gizlice bi kadınla ücret ile sex yapıp ayrılıyorsun. Eşin seni evde bir basıyor " sevgilim bu mutalım." mı diyeceksin.
araf

Mesaj gönderen araf »

3nokta yazdı:DEğerli akradaşlar, uzun süre ve derin araştırmalar yapmadan çok kesin konuşmuşsunuz. Allah yazdığınız ağır ifadelerden ötürü sizi affetsin.
Olaya günümüz şartlarıyla bakıyorsunuz o yüzden yanılıyorsunuz.
1. Muta'nın Kuranî dayanakları vardır.
2. Hz Muhammed (as) zamanında muta yapıldığına dair Sünni ve Şii kaynaklarda sahih rivayetler vardır.
3. II. halifenin Muta'yı kaldırdığına ama Peygamber zamanında buna izin verildiğine dair net ve sahih rivayetler vardır.

Olayın bilimsel boyutu konusunda hiçbir sıkıntı yok. Yani akıl (!) bilimsel olarak asla ve asla mutayı inkar edemez. İnkar eden şey aslında nefislerimizdir.
Evet, olaya hemen bacın yapsa nasıl bakarsın boyutuyla yaklaşılıyor bu da olaya menfi ve nefsi baktığımızı gösteriyor. İşin ücret boyutuna takılanlar var.
Şimdi daimi nikahla evlenen birisi bayana ücret vermiyor mu? Mutaya fuhuş diyen kişi o zaman damimi nikaha da uzun süreli fuhuş desin! İkisinde de para alınıyor.
Bacınız biriyle evlenip, ayrılsa ve başka biriyle evlense o zaman da bacınız kötü iş mi yapmış oluyor? İyi bari yobazlar gibi bir eve gelin giden kefenle döner diye anlaşamayan kadınları öldürelim gitsin!
Muta ile fuhuşu bir tutanlara inanamıyorum. Gerçekten aklım almıyor! Mutada iddet beklemek varken böyle bir düşünceye varmak da nedir?

Evinden uzun süre ayrı kalmak zorunda kalan birisi temen cinsel ihtiyaçlarını nasıl karşılamalıdır sizce? Siz muta ile nikahlanan kadının her saatte bir biriyle yattığını mı sanıyorsunuz? Ya da bir erkeğin her gün biriyle muta nikahı kıydığını mı sanıyorsunuz?
Kuran'da, Sünnet'te ve Ehlibeyt'in emirleri arasında sahih olan bir şeyi haram kılmanız mantıksızdır, kullandığınız ifadeler ağırdır. En azından algılayamadığınız şeyler konusunda fikir beyan etmeyin!
Burada muta ile ilgili olumsuz yorum yapanlar şu kitabı okumuşlar mı bilmiyorum ama tavsiye ediyorum:
Abdulkadir Çuhacıoğlu, Kitap ve Sünnet Işığında Muta Nikahı , Kevser Yayınları, İstanbul.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz:

http://www.kevseryayincilik.com/asp/sho ... uct=aa-k52
Resim
Yazar : Abdulkadir Çuhacıoğlu
Cilt : Karton Kapak / Kitap Kağıdı
Boyut : 13,5 x 21
Sayfa : 168

--------------------------------------------------------------------------------

Bu kitap, İslâm fıkhında geniş bir yelpazeye sahip müt'a nikâhını ele almaktadır. Dolayısıyla incelemeye alınan bu konu, okuyucuya oldukça doyurucu ve kaynaklara dayalı bilgi vermektedir. Konuyla ilgili ihtilâflara ve görüş farklılıklarına da geniş şekilde yer verilen kitapta en çok dikkat çeken husus, yazarın objektifliği ve önyargılardan uzak oluşudur.
Kitaptaki çalışma sadece mezhebî hüküm ve fetvalara değil, Kur'ân ve sünnete dayandırılmıştır;
hadiseyi bu temel iki kaynak ışığında çözümlemeye çalışmıştır. Ve yer yer "Müt'a Nikâhı" etrafında koparılan fırtınalar hakkında vurgular yapılmış, daha sonra konunun Ehlibeyt mektebindeki yeri ele alınarak konuya son noktayı koymuştur.

İçindekiler:
Ehlibeyt Hadislerinde Müt'a Nikâhı
Konuyla İlgili Bazı Rivayetler
Müt'a Nikâhıyla Alâkalı hukukî Düzenlemeler
Cevaz Verenlerin Delilleri
Haramdır Diyenlerin Delilleri
Cevazına Kitaptan Deliller
Sünnetten Deliller
Sahabe ve Tabiînin Görüşü
Aklî-Sosyolojik Deliller
Kaçamak İçtihatlar

Allahınıı seviyorsan olaya nefsi bakmıycanda nasıl bakıcan. Tarlamı suluyor iki kişi, yada ikisi bi yerde çalışıyorda a bunlar zina mı yapıyor diyorum: ortada şahitsiz imamsız bir nikah var. Eşinin haberi olmayada bilir. Bu nefsi değilde ne. İkisi sex yapmak için bir araya geliyor. Para veripte gezecek olan yoktur heralde. Komşu kızına " Hadi mutalım ol yüz milyona senle kordonda gezelim " diyecek değilim heralde. Ortada birliktelik var buda nefsidir.
Daimi nikahta eşine ücret veriyorsun evleniyorsun sonra o parayla gidip eşya alıyorsun yada kötü gününde kullanıyorsun. O kadını boşasanda en azından miras payı var.
Arkadaş uzak diyarlara gidiyorsan nefsine hakim ol. Evini çocuğunu karını saadetini düşün nefsini bastır. Eşini uzak diyarlarda haberi olmadan bir kadınla nikahlanıp din kılıfı altında altadacakmısın.
Bu nikah hakkında algılayamayacak hiçbir nokta yok. Amaç sex. Başka ne olabilir. Batıni anlamımı var.
alone_man

Mesaj gönderen alone_man »

araf yazdı: Bu nikah hakkında algılayamayacak hiçbir nokta yok. Amaç sex. Başka ne olabilir. Batıni anlamımı var.
sen leylek hikayesine inanmışsın))))
sen erkek ve kadın fıtratını inkar edecek duruma düşüyorsun sırf inat için eee sen bilirsin
araf

Mesaj gönderen araf »

alone_man yazdı:
araf yazdı: Bu nikah hakkında algılayamayacak hiçbir nokta yok. Amaç sex. Başka ne olabilir. Batıni anlamımı var.
sen erkek ve kadın fıtratını inkar edecek duruma düşüyorsun sırf inat için eee sen bilirsin
tamamda o halde bana fıtratımızı anlat öğreneyim.
alone_man

Mesaj gönderen alone_man »

araf yazdı:
alone_man yazdı:
tamamda o halde bana fıtratımızı anlat öğreneyim.

Allah kadını ve erkeği birbiri için yarattı ve onların birbirinden faydalanmalarını istedi nikahtaa bunun meşru yoludur bu kadar basit anlamadığından değil anlamak istemediğinden karşı çıkıyorsun ama bence bu nıoktada kal daha fazla ilerlemeye çalışma çünkü iş inada ısrara varır o da küfre kadar kötürür kabul etmiyorsan etme ama kaarşı cepheye gidip mücadele edip düşman olma
araf

Mesaj gönderen araf »

Bu muydu fıtrat dediğin. Hayvan ve bitkilerin fıtratındada cinsel ilişki var. Ama insanın fıtratını ayıran nokta akıldır. Benim aklım bu fıtratı kullanmada nefsi değilde aklı referans almayı ön görüyor. Bunun sonucundada muta nikahını aklım reddediyor. Yani fıtratım reddediyor. Ha peygamberimiz böyle nikahı kendine yaptımı hayır, on iki imam yapğtımı hayır. O halde en akıllısı ve fıtrata en uygun olanıda daimi nikahtır. Bunun inat ile alakası yok cahil kalmamak istemekle alakası var. İnat kelimesi adı altında düşüncemi bastırmaya kalkışma.. senin fıtratına uygunsa muta nikahı kıyabilirsin
enginn

Mesaj gönderen enginn »

Merhaba arkadaşlar, forumu zaman zaman okuyorum ama konu başlığını gördüm ve araf arkadaşımla aynı görüşte olduğumu bildirmek istedim. günümüz şartlarında muta'nın uygulanmasının toplum açısından yanlış olduğu bir gerçek. her ne kadar mezhebimiz buna ruhsat vermişsede bizler bu toplumun bireyleriyiz ve bu toplumun bazı ahlaki kurallarınıda çiğneyemeyiz.

tek bir sorum var?

muta nikahını savunan arkadaşlara soruyorum, cevap vermeyebilirler.

muta nikahı hiç yaptılarmı?
yaptıysalar bu nikahtan sadece 2 kişinin haberimi var? ki bununda geneleve gitmekten farkı varmı?

“Serbest Kürsü” sayfasına dön