Reenkarnasyon olayı

Ölümden sonra tekrar dirilip, adaletin tecelli edilişi...
Kullanıcı avatarı
f_altan

Re: Reenkarnasyon olayı

Mesaj gönderen f_altan »

aleviyyun yazdı:Kardeşim ayet ve hadislerde başka bedenlerde dönüleceğine dair deliller mevcut görmek isteyene...
Ayrıca dikkatimi çekti yukarıda Musa Aydının makalesine yazdığım cevap ile ilgili bir yanıtınızı görmedim. Buna rağmen benden başka ayet ve hadisler istemektesiniz?

Berzah ı bizlerin inkar ettiğini düşünmeyin daha öncede dedim biz berzahtan sizin anladığınız anlamıyoruz. Berzahla ilgili verdiğiniz hadislerin çoğu doğru olabilir. Ama oradaki berzah sizin anladığınız berzah değildir. O berzah dünya hayatıdır, Hayvan bedenleridir.
Muhterem, Musa Aydın ağanın yazısına yazdığınız cevabı çok uzun olduğundan sadece bazı yerlerine yüzeysel baktım, okuyacak vaktim olmadı, bazı cevaplarınızı görünce vakit kaybı olarak düşünmedim de diyemem. Onun için ayet ve hadislerden sizi destekleyen bir delil daha görmüş değilim.
"Berzah dünya hayatıdır ve hayvan bedenleridir" demişsiniz. Bu sözünüze göre; ölen herkes bir hayvan hayatıyla bu dünyada yaşamına devam edecektir, doğru anladım mı? Çünkü ölen herkes kıyamet gününe kadar berzah aleminde kalacaktır diyor hadisler. Daha önceki yazımda da sordum, niye hayvan şeklinde yaşamlarını sürdürsünler ki? Bir insan şeklinde tekrar dönselerdi daha iyi olmaz mıydı, ölenler hayvan şeklinde yaşamak isterler mi, bu onlar için bir aşağılanma sayılmaz mı?
Daha önce insan olup ama sizin dediğinize göre hayvana dönüşen bu mahlukatı bizler görebiliyor muyuz? Onlar da diğer hayvanlar gibi mi yiyip içiyorlar? Birbirleriyle cinsi münasebette bulunabiliyorlar mı, onlarda türeme olayı nasıl olur?!!
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Kullanıcı avatarı
f_altan

Mesaj gönderen f_altan »

aleviyyun yazdı:
MÜCAHİD yazdı:
Kendilerine hüccet tamam olmayanlar tekrar dünyaya gelecektir diye bir ayet veya hadisimiz var mı? Ama ayet açık bir şekilde onların hesabı Allah'a kalır diyor.
Üçüncüsü; bu dünyaya dönecekler nasıl bir cisimde dünyaya dönecekler, insan bedeninde mi yoksa hayvan bedenlerinde mi? Söyleyeceğiniz her sözünüze delilinizi de yazmayı unutmayın.
aleviyyun yazdı: Daha önce yazdıklarıma ben cevap alamadım. ama yinede ben size bir kaç ayet ve hadis yazacam. Buyrun beraber ayetleri ve hadisleri yorumlayalım....

Bakara 28, mümin 11, vakia 60 61, en'am 38.
Bu ayetler yeniden doğuşun ve hayvan bedeninde yaratıcının insanı göndereceğinin delilidir.
Bakara 28- "Allah'ı nasıl inkâr edebilirsiniz ki ölüydünüz, diriltti sizi. Sonra öldürür, sonra gene diriltir, sonra da gerisin geriye ona dönersiniz."
Bu ayette hayvan şeklinde döndürüleceğine dair bir söz var mı? Bu ayet ricatle ilgilidir ama sizin anladığınız ricate delil olamaz. Çünkü hayvan bedeninde yaratıcının insanı göndereceğine değinilmemektedir. Teviller yaparak ayeti saptırmayın lütfen.

Vakıa suresindeki 60-61. ayetler meadı tekzip edenlerle ilgilidir, reenkarnasyonla alakası yoktur. Bu aytlerde de hayvanlar şeklinde dirileceksiniz diye bir söz de geçmez.
Şimdi Vakıa suresindeki ayetlere bakalım:
57-  Sizleri biz yarattık, neden onay­lamıyorsunuz?
58-  Şimdi (rahimlere) dökmekte ol­duğunuz meniyi görüyor musunuz?
59-  Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı biz miyiz?
60-  Sizin aranızda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmiş değil­dir.
61-  (Yerinize) Benzerlerinizi getirip değiştirme ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde inşa etme hususunda.
62-  Şüphesiz ilk yaratılışı bildiniz; ama hatırlayıp kendinize gelmeniz gerekmez mi?

Bunlara benzer ayetlerin hepsi meadla ilgilidir, öldükten sonra yeniden dirileceklerini ve onların yerine yeni nesiller yaratacağını vurguluyor. Ayetleri lütfen kafanıza göre tevil yapmayın.

Şimdi En'am 38. ayete önceki ve sonraki ayetlerle bakalım:
37-     «Rabbinden ona (Muhammed'e, Kur'an dışında) bir mucize indirilseydi ya» dediler. Deki: «Doğrusu Allah bir mucize indirmeye kadirdir.» Fakat çoğu bilmezler.
38-     Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettirler. Kitapta biz hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Onlar sonra Rablerine doğru haşredilirler.
39-     Ayetlerimizi yalanlayanlar karan­lıklarda kalmış sağır ve dilsizlerdir. Al­lah kimi dilerse onu saptırır ve kimi di­lerse onu doğru yola koyar.
40-     De ki: «Düşündünüz mü kendini­zi hiç? Üzerinize Allah'ın azabı gelse veya size kıyamet gelip çatsa, Allah 'tan başkasına mı yalvarırsınız? Eğer doğru sözlüler iseniz (söyleyin bakayım).»
41-     Hayır, sadece O'na yalvarırsınız; O da di­lerse, (hakkında) Allah'a yalvardığınız (sıkıntılı) şeyi giderir ve (o zaman artık) koştuğunuz ortakları unutursunuz.
42-     Şüphesiz senden önce ümmetlere (peygam­berler) göndermiştik; onları yalvarıp yakarsınlar diye darlık ve sıkıntıya sokmuştuk.
43-      O halde onlara şiddetimiz (azabımız) geldiği zaman yalvarıp yakarsalardı ya! Lakin kalbi katılaştı, şeytan da yaptıklarını onlara güzel gösterdi.

Bu ayetler müşriklerle ilgili ayetlerdir. 38. ayette yürüyen hayvan ve uçan kuşların da bizim gibi bir ümmet olduklarını ve sonra onların da haşrolacağını bildiriyor. Hadislerde hayvanlar arasında da kısas olacağı ve boynuzsuzun boynuzludan intikam alacağı bildirilmektedir. Bunun reenkasyonla hiçbir alakası yoktur. Zira onların da insanlar gibi birer ümmet oldukları hatırlatılarak Allah'ın kudreti vurgulanıyor.

DEVAM EDECEK
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

MÜCAHİD yazdı:
aleviyyun yazdı:
Bir çok isim var bunlardan ilki Rec'attır. Onun dışında Takammus. Onun dışında yerel lehçede Tıcyıl, kerrada denir.... Tenasuh dediğin gibi hayvan bedenlerinde gelecekler için kullanılan bir terim. Ayrıca biz iyi olsun kötü olsun herkes mesh olcak diye bir tabir kullanmadık.... Kullandıysakta lütfen alıntı gösterirmisin.... Ayrıca yazılarımı daha iyi okumanı beklediğimi söylemek istiyorum....
Ricat'e biz de inanıyoruz ama sizin dediğiniz şekilde değil, yani bütün zalim, mazlum ve mustazaflar geri dönmeyecektir. Buna daha bir delilinizi görmüş değilim. Diğer bir ismi "takammus" demişsiniz, bu kelime ayet veya hadiste sizin dediğiniz manada gelmiş mi? Takammus suya dalmak demek değil mi? "kerra" zaten ricat demektir, tıcyıl da lehce olduğu için kesinlile hadislerde geçmez.
Velhasıl, reenkarnasyonun tam karşılığı tenasuh diyebiliriz. Peki mustazaf oldu diye hayvan şekline girmesi doğru mu, niye insan şeklinde gelmiyorlar? Hayvan şeklinde gelip ne yapacaklar? Hayvan şekline girmek o isan için bir aşağılanma olmaz mı? Biliyorsunuz ki mesh olanlar aşağılanmaları için hayvan şekline sokulmuşlardı. İnsan ve yırtıcı hayvanların onları avlamayacağına dair bir garanti verebilir misiniz))

İşte aramızdaki fark zaten bu rec'at olsun berzah olsun sizin inandığınız ile bizim inandığımız aynı değil. Ayrıca mustazafların geri dönemeyeceğine dair sizinde bir delilinizi görmedim...

Takammus: son harf sad. gömlekten türemedir.

Kardeşim dikkatini çektimi ben genelde yazılarımda yeniden doğuş tabirini kullanmaktayım. Reenkarnasyon Türkçe bir kelime değil.... ve tam karşılığı takammus değil biraz inceleyin
http://www.turkcebilgi.com/reenkarnasyo ... nsiklopedi
Ayrıca mustasazların hayvan bedenlerinde geleceklerine dair bir sözüm olmadığın bir önceki yazımda söyledim.

Hem ayrıca Tenasuh mesh ten değil nesh ten türeme bir kelimedir. Nesh kelimesinin anlamı ise: Turet çıkarmak kopya etmek. tir. Tenasuh kelimesinin anlamı ise: Hintlilerde görülen ruhun insandan insana veya hayvana geçmesi inancı.
Yazılarını iyi okuyup okumama meselesine gelince, ben sadece sırf senin sözlerine cevap yazmıyorum, daha çok genel olarak yazıyorum. Ayet ve hadislerden anladığımı anlatmaya çalışıyorum.
Genel olarak istersen yaz o beni ilgilendirmiyor benim izlenimlerim yazılarıma cevap alamadığımdır. Olay tek taraflı siz sorun biz cevaplayalım şeklinde olmaz. Bu tartışmanın adabına uygun değildir. Siz cevap vermeyecekseniz bizde hiç cevap vermeyelim....
Muhterem, Musa Aydın ağanın yazısına yazdığınız cevabı çok uzun olduğundan sadece bazı yerlerine yüzeysel baktım, okuyacak vaktim olmadı, bazı cevaplarınızı görünce vakit kaybı olarak düşünmedim de diyemem. Onun için ayet ve hadislerden sizi destekleyen bir delil daha görmüş değilim.
Bu itirafınız ne kadar ciddi bir tartışma yürüttüğünüzün göstergesidi. Delilmi görmediniz yoksa kaç gündür tartışmayı başka bir boyuta çekip sıyrılma peşindemisiniz? Kusura bakmayın ama bende bunu anlıyorum... Orata yazılı bir metin var ve beklenen cevaplar var. İşinize geleni hemen cevaplarsınız (açık buldunuzmu isim faildeki gibi) ama zor olan, cevaplayamayacağınız yerleride es geçersiniz görmezden gelirsiniz.... Neden? Bu kullandığınız uslup Ehlibeyt yolunda giden Şia ya yakışmaktamıdır? Açıkçası ben yakıştıramıyorum.... Mucahit kardeşim ben burada seninle ciddi bir tartışma yürüteceğimi düşünüyordum ama sende o ciddiyeti görememekteyim.
"Berzah dünya hayatıdır ve hayvan bedenleridir" demişsiniz. Bu sözünüze göre; ölen herkes bir hayvan hayatıyla bu dünyada yaşamına devam edecektir, doğru anladım mı?
Tabiki yanlış anladın yada yanlış anlamak için uğraşıyorsun, kardeşim konuyu başka yere çekmeye çalışma size yakışmayan bir tavır sergiliyorsunuz. Berzah dünya hayatı (insan şeklinde tekrar gelme anlamında) ve hayvan bedenleridir. O kadar da zor anlaşılacak bir şey değil. Ya cidden siz konuyu başka yereçekmeye çalışıyorsunuz yada siz gerçekten yazılarımı okumuyorsunuz....
Her halukarda bu yaptığınız sizlere yakışmıyor....
En son aleviyyun tarafından 28 Ağu 2010, 09:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
aleviyyun

Mesaj gönderen aleviyyun »

MÜCAHİD yazdı:
aleviyyun yazdı:
MÜCAHİD yazdı:
Kendilerine hüccet tamam olmayanlar tekrar dünyaya gelecektir diye bir ayet veya hadisimiz var mı? Ama ayet açık bir şekilde onların hesabı Allah'a kalır diyor.
Üçüncüsü; bu dünyaya dönecekler nasıl bir cisimde dünyaya dönecekler, insan bedeninde mi yoksa hayvan bedenlerinde mi? Söyleyeceğiniz her sözünüze delilinizi de yazmayı unutmayın.
aleviyyun yazdı: Daha önce yazdıklarıma ben cevap alamadım. ama yinede ben size bir kaç ayet ve hadis yazacam. Buyrun beraber ayetleri ve hadisleri yorumlayalım....

Bakara 28, mümin 11, vakia 60 61, en'am 38.
Bu ayetler yeniden doğuşun ve hayvan bedeninde yaratıcının insanı göndereceğinin delilidir.
Bakara 28- "Allah'ı nasıl inkâr edebilirsiniz ki ölüydünüz, diriltti sizi. Sonra öldürür, sonra gene diriltir, sonra da gerisin geriye ona dönersiniz."
Bu ayette hayvan şeklinde döndürüleceğine dair bir söz var mı? Bu ayet ricatle ilgilidir ama sizin anladığınız ricate delil olamaz. Çünkü hayvan bedeninde yaratıcının insanı göndereceğine değinilmemektedir. Teviller yaparak ayeti saptırmayın lütfen.

Vakıa suresindeki 60-61. ayetler meadı tekzip edenlerle ilgilidir, reenkarnasyonla alakası yoktur. Bu aytlerde de hayvanlar şeklinde dirileceksiniz diye bir söz de geçmez.
Şimdi Vakıa suresindeki ayetlere bakalım:
57-  Sizleri biz yarattık, neden onay­lamıyorsunuz?
58-  Şimdi (rahimlere) dökmekte ol­duğunuz meniyi görüyor musunuz?
59-  Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı biz miyiz?
60-  Sizin aranızda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmiş değil­dir.
61-  (Yerinize) Benzerlerinizi getirip değiştirme ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde inşa etme hususunda.
62-  Şüphesiz ilk yaratılışı bildiniz; ama hatırlayıp kendinize gelmeniz gerekmez mi?

Bunlara benzer ayetlerin hepsi meadla ilgilidir, öldükten sonra yeniden dirileceklerini ve onların yerine yeni nesiller yaratacağını vurguluyor. Ayetleri lütfen kafanıza göre tevil yapmayın.

Şimdi En'am 38. ayete önceki ve sonraki ayetlerle bakalım:
37-     «Rabbinden ona (Muhammed'e, Kur'an dışında) bir mucize indirilseydi ya» dediler. Deki: «Doğrusu Allah bir mucize indirmeye kadirdir.» Fakat çoğu bilmezler.
38-     Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettirler. Kitapta biz hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Onlar sonra Rablerine doğru haşredilirler.
39-     Ayetlerimizi yalanlayanlar karan­lıklarda kalmış sağır ve dilsizlerdir. Al­lah kimi dilerse onu saptırır ve kimi di­lerse onu doğru yola koyar.
40-     De ki: «Düşündünüz mü kendini­zi hiç? Üzerinize Allah'ın azabı gelse veya size kıyamet gelip çatsa, Allah 'tan başkasına mı yalvarırsınız? Eğer doğru sözlüler iseniz (söyleyin bakayım).»
41-     Hayır, sadece O'na yalvarırsınız; O da di­lerse, (hakkında) Allah'a yalvardığınız (sıkıntılı) şeyi giderir ve (o zaman artık) koştuğunuz ortakları unutursunuz.
42-     Şüphesiz senden önce ümmetlere (peygam­berler) göndermiştik; onları yalvarıp yakarsınlar diye darlık ve sıkıntıya sokmuştuk.
43-      O halde onlara şiddetimiz (azabımız) geldiği zaman yalvarıp yakarsalardı ya! Lakin kalbi katılaştı, şeytan da yaptıklarını onlara güzel gösterdi.

Bu ayetler müşriklerle ilgili ayetlerdir. 38. ayette yürüyen hayvan ve uçan kuşların da bizim gibi bir ümmet olduklarını ve sonra onların da haşrolacağını bildiriyor. Hadislerde hayvanlar arasında da kısas olacağı ve boynuzsuzun boynuzludan intikam alacağı bildirilmektedir. Bunun reenkasyonla hiçbir alakası yoktur. Zira onların da insanlar gibi birer ümmet oldukları hatırlatılarak Allah'ın kudreti vurgulanıyor.

DEVAM EDECEK

Davamını bekliyorum; ama şunu söyeleyemeden geçemeyecem, ben dedim ki:
Verdiğim tüm ayetleri hayvan bedenerinde doğmaya yorumladığını görmekteyim. Sanırım düzeltsen iyi olur... Benim yazdıklarıma dikkat edin çok fazla yanlış anlıyorsunuz.... Çok fazla yanlış yorumluyorsunuz...
aleviyyun alevi bilgi kaynağı
Musa Özateş

Mesaj gönderen Musa Özateş »

uygarca insanca dialog
herkes tezini serbestçe yazmalı
insanlar düşünmeli kararlarını vermeli
ama bizlere bu fırsatlar sağlanmıyor
yeshilyol

Mesaj gönderen yeshilyol »

Adam gibi, hakaret etmeden, dalga geçmeden cevap yazabilirdin.
Ben Aleviyyun kardeşin sözlerine cevap yazmaya çalıştım, sana değil.
şerrini benden uzak eyle
EDİT//MÜCAHİD
Musa Özateş

Mesaj gönderen Musa Özateş »

[quote="yeshilyol"
musa özateş yazdı: uygarca insanca dialog
herkes tezini serbestçe yazmalı
insanlar düşünmeli kararlarını vermeli
ama bizlere bu fırsatlar sağlanmıyor

Musa kardeşim, uygarca insanca diyaloga karşı çıkan kim?
Sen hangi tezi savunuyorsun?
İnsanların düşünüp karar vermelerini engelleyen kim?
Sizlere bu fırsatı sağlamayan kim?
İnşallah bu şikayetlerin bizden değildir.[/quote]

bizler 12 imamların fikirlerini değişik sitelere yazdığımızda işlerine gelmeyince sansür koyup susturuyorlar basında bizlerin fikirlerine yer vermiyorlar tv lere çıkarmıyorlar(yumuşakçalar hariç suya sabuna dokunmayanlar hariç)
ama bizim bu sitemizde herkes fikrini özgürce savunuyor
bunları kastettim konu hakkında herkes tezlerini yazıyor savunuyor
ancak anladığım kadarıyla (cümlelerinizden örneklerden)
mücahid canda sizde aleviyyunda mürükkep yalamış tabir edilen insanlardansınız yani okumuş yazmışlığınız(alim) sıfatlarınız var
bu nedenle hitaplarınızda karşılıklı olarak birbirlerinize en asgari saygıyı göstermeniz gerikir zira sizin yukarıddaki hitaplarınızda alaycı bir uslüp var hoş değil anlaşamazsanız anlaşamayın ama alimlik sıfatına küçükte olsa saygıyı göstermelisiniz düşüncem böyle
fikrim ise
tenasüh reenkarnasyon vs inanmıyorum çünkü bunların islami bilgi çerçevesinde esası çerçevesinde gerek olmadığını düşünüyorum zira yukarıdada yazıldığı gibi af bağışlanma merhamet şefaat bunca vesile kadir geceleri bire on yüz veren ibadetler varken bunları inatla kullanmayanlara böylesi bir dönüş imkanı bu yapıya ters duruyor gibi
yine ağacanın dedeği gibi ilk dönemden bu yana her konuda binlerce eser yazılmış fıkhi ayrıntılara girilmişken bu konuda hiç eser üretilmemiş olmasıda bu inançların İslama sonradan girmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor
yine bunun sadece kafirler için olması gereğide uyuşmuyor bir cennetlik insan daha üst makam için itiraz edip kendisi içinde bir kez daha şans verilmesini isteyebilir
zira cennette tek bir makamdan oluşmuyor yani bu durumdada islamın ana temasına ters olmuş olur
sanki oyun gibi olur oysa oyun oynanmadığını hepimiz biliyoruz
yine kimi hatirlar kimi hatırlamaz diyorsunuz buda hatırlamayan aleyhine haksızlık gibi duruyor bu durumda adli ilahiye ters bir durum oluşuyor
her türlü görüşe hadis aktarılabilir ve bu hadisler sahihmi acaba? yada biz bu hadisleri doğrumu anlıyoruz acaba?

hüccet ne kadarsa sorumlulukta o kadar olmalı akıl miktarınca ceza ve sevap olmalı
hüccet yoksa işin Allaha kalması gibi bazı açıklamalar sorunu çözüyor gibime geliyor
yani geri dönüşe ihtiyaç olmayan bir dünya mümkün
bir şans bir şans bir şans daha olayı zaten dünya yaşamında veriliyor
kaldıki öldükten sonra bile bazı faydalar insana ulaşıyor dualar salih evlatlar işler şefaat vs yani tüm bu sistemoloji ortada dururken geri dönüşe gerek yok gibi gözüküyor inancım bu
ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Nasyri Kardesler

Firsat buldukca bu bölümü takip ediyorum, gözlemlerime göre Tartismalara bakilirsa Bence Reenkernasyon olayi cigirindan cikmis durumda, takip ettigime göre yazilarinizda devamli olarak bu konuya agirlik vermissiniz ..Dikkatimi ceken bir konuda sudur... ,Bu Foruma Samimi olarak girmis olabilirsiniz ama Yazilarinizda Devamli olarak " Siz Sialar " demenizi ve sanki Düsmanca Tavirlar sergilemek istediginizide anlayamiyorum " Sizli Bizli veya Sizler Bizler " gibi terimleri kulanarak hem kendinizi böylece izole ediyorsunuz hemde Siiligi Alevilikten sanki ayirdim ediyorsunuz ,öyleki Bizimle tartisirken " Bizler " A " Alevisiyiz Sizlerde "B " Alevilerisiniz veya (Alevi degilde Siasiniz ) " gibi bir tavir sergiler gibisiniz ...Elestirilere dikkat etmemiz gerekir ,iyi niyet Elestirileri Positiv olarak degerlendirmeliyiz..fakat Bazilari varki Dostlarina öyle haksiz elestiriler yapmaktalarki buna ben iyi niyet Elestirisi olarak görmemekteyim maalesef ...Bastan beri bir konuya agirlik vererek ve Sert bir bicimde yazilar yazarak, Bazi Sahislara karsida haksiz Elestiri yapilmasinada karsi oldugumu yazabilirim ( Genel olarak )...Elestiri yapilacaksa " iyi niyetli " olabilir ...yoksa Ehli Beyt Dostlari arasinda " Sizli Bizli " Terimler kullanarak aba altindan sopa göstermekle olmaz bu is .. !

Ayrica bende Geri dönüse inanmiyorum.. gerci Alim falanda degilim ama yine yaziyorum Kurani Kerimin hangi Ayetinde olacak hatirlamiyorum ama ,orda söyle bir yazi geciyor " Kafirler Cehenemde azab cekerken, Allaha Sunu diyorlar " Ey Rabbimiz nolur bizi Dünyaya geri gönderde bu sefer iyi amel edenlerden olalim " Yüce Allah ise Kuranda, Azab ceken Kafir ve Münafiklara sunu diyor " Zaten Siz ordan geliyorsunuz " bu Ayete dayanarak insanlarin öldükten sonra ( Sanki hic birsey olmamis gibi ) tekrar Dünyaya gelmesini mantiksiz olarak görüyorum ! zira Allah Kurani kerimde devamli olarak " Ebediyetten " bahsediyor...örnegin " Biz Kafileri Münafiklari EBEDI olarak Ceheneme sokacagiz " veya iyi Amel isleyenleri "Ebedi olarak Cennete Sokacagiz " diyor .. eger geri dönüse inanilirsa ozaman Muaviye ve yezit Lanetlikleri simdi geri dönmüsmü olurlar ? öyle bir olay varsa onlar simdi neyin veya kimin sifatinda geri dönmüsler ? Bence bu Mantiksizdir !!...Allah Adildir Adaletlidir sözü ozaman hice sayilmis olmuyormu ?
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
yeshilyol

yeshilyol yazdı:Adam gibi, hakaret etmeden, dalga geçmeden cevap yazabilirdin.
Ben Aleviyyun kardeşin sözlerine cevap yazmaya çalıştım, sana değil.
şerrini benden uzak eyle
EDİT//MÜCAHİD
Senin alay, küçümseme, aşağılama ve hakaret dolu yazıların anlaşılan kendi gözüne batmıyor.
Burada günlerdir bir meseleyle ilişkin yorumlar yapıyoruz, en değerli zamanlarımızı bu mesele için harcıyoruz sen ise " gerçi yazılarınızı okumadım ama" diyorsun ve üstüne üstlük okumuş gibi yorum yapıp eleştiri/cevap yazıyorsun.

Biz hiçbir zaman hiçbir yerde müminlerin hayvan bedeninde doğacaklarını söylememişken, sen bize İFTİRA atarak bizim bunu söylediğimizi iddia ettin ve ilginçtir burada ehlibeyt ahlakından bahseden arkadaşların hiçbiri "hayır kardeşim bunlar öyle bir şey söylemediler" demedi. ne tuhaf, daha tuhafı da gene herkes beni suçlamış, bu grup psikolojisi ile hareket edilecekse hakikata varılmaz.
Saygı istiyorsan saygı göstereceksin.
hem yazıları silmekle adaletli olunmaz. Eğer yazılarımda kötü bir şey var ise o benim sorunumdur benim değerimi düşürür senin değil, bıraksaydın millet okusun da benim nasıl biri olduğumu görsün, hakaret varsa bu senin değil benim ayıbımdır. Fakar eğer orada yalancılara okuduğum lanetten rahatsız olduysan o başka.
yeshilyol

Musa özateş kardeşim, başkaları sizin görüşlerinize sansür koyuyorsa şikayet etmeyeceksin bu sitede de bizim görüşlerimize sansür konuyor, savunmalarımız siliniyor. hakikat örtülmeye çalışılıyor.
Senin reenkarnasyona yönelik fikirlerin açıklamaların seni ilgilendirir, inanmaz isen inanmayablirsin senin inanmaman Allahın sünneti olan bu sistemi iptal etmez, sadece sen inanmamış olursun o kadar.

reenkarnasyonu batıl göstermek için binlerce akli delil getirebilirsin keza ben de reenkarnasyonu kanıtlamak için gene binlerce akli kanıt getiririm. İş akli kanıtlara kalırsa onu yapmaktan aciz değiliz. Aslolan ehlibeytin bu mesleye bakış açıları ki bize ehlibeytin BAB'ları kanalıyla ulaşan haberlerde o yüce zatların bu meseleyi destekledikleri geçer (bundan sonrası bu inancı reddeden kim olursa olsun bizi bağlamaz) ve zaten ehlibeyt a.s.ların babları bu tür inançları yüzünden şianın avamı tarafından sürekli hakarete uğramışlardır, Ebul hattablar, mufaddallar muhammed bin nusayrlar zamanında bazı şia taifeleri tarafından çokça kötülendiler. Senin aklının bunlara ermemesi bizi bağlamaz, sadece hakkediyorsan Allahın senin kalbini bu hakikatlere açması için duada bulunuruz o kadar.
Hitaplara gelince, nedense hep bizim (yani sitenin misafirlerinin) hitaplarımız göze çarpar, sitenin yazıları silme yetkilisinin hakaret, aşağılama rencide edici ifadeleri hiçkimse tarafından görülmez. Allah itidali emretmiş Allahın emrine uyalım.

“Ahiret (Mead) İnancı” sayfasına dön