Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
dervişali

Re: Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi

Mesaj gönderen dervişali »

MERHABA ali muhsin arkadaşımın aleviler üzerinde cem evleri yoluyla oynanan oyunlar konusunda yaptığı tespitlere katılıyorum. hayatımda hiç cem evine gitmedim fakat saz ve eylenceden öteye geçemediği alevi kardeşlerimin ilminden belli. buraya bugün üye oldum manzara acı verici yazık kendi içinizde bile ayrılığa düşüp birbirinizi dışlarken.diğerlerinin sizi kabul etmesini bekliyorsunuz. ne anlaşılmaz bir durum.bektaşiliğe gelince. önce Allah sonra Hz MUHAMMED (S.A.V)ve sünneti sonra Hz ALİ sonrasındada EHL-İ BEYT dururken bektaşilerde kim oluyorlar. Hacı bektaşi veli büyük bir zattı vefat etti ondan sonrakilerin uydurduğu bir şeylemi yolumu çizeceyim. tabi siz gençleri İLİM yerine sazla eylenceyle uyutup biz zikir ediyoruz bizim ibadetimiz onlardan daha üstün derseniz hiçbirşeye cevap veremezler İLİM yokki zavallılarda. boyle oluca ne oluyor koyun sürüsü tabi kurtlara ziyafet koyunu kapan kapana.bakıyorum kimileri ben aleviyim diyor kurana inanmıyorum deyiştirmişler deyip kuranı inkar ediyor. kimileri Hz ALİ peygamber olacaktıda Hz MUHAMMED olsun demiş olmuş, diyor haşa oyun oynuyorlarya. kimisi namaz oruç ozamandı kılmasakta olur hem onlar kılıyorda ne oluyor namaz kılıyor zina ediyor yetim hakkı yiyorlar` diye savunuyor tabi olduğunu söylediği ehl-ı beyt in ibadetini tek edişini. kimi bizi camiden dışlıyorlar o yüzden diyor. kimi facede din kısmına alevi yazıyor (salak). kimi alevilik için şamanizimle islam karışımıdır diyor.bir alevi dedesi alevilik islamdan ayrıdır diyor (sonra canlı yayında izledim cem tv de ben eline beline diline sahip ol felsefesi sadece alevilikte var o yüzden öyle dedim diyor.bir dede olarak yanlış anlaşılmalara meyil verici konuşuyorda alevileri müslüman dışı gösteriyor. alevilere düşman kazandırıyor. daha niceleri var yaz yaz bitmez. SON İYİ DEĞİL .
PIRCAFERI

Mesaj gönderen PIRCAFERI »

dervişali yazdı:İLİM yerine sazla eylenceyle uyutup biz zikir ediyoruz bizim ibadetimiz onlardan daha üstün derseniz hiçbirşeye cevap veremezler İLİM yokki zavallılarda. boyle oluca ne oluyor koyun sürüsü tabi kurtlara ziyafet koyunu kapan kapana.bakıyorum kimileri ben aleviyim diyor kurana inanmıyorum deyiştirmişler deyip kuranı inkar ediyor. kimileri Hz ALİ peygamber olacaktıda Hz MUHAMMED olsun demiş olmuş, diyor haşa oyun oynuyorlarya. kimisi namaz oruç ozamandı kılmasakta olur hem onlar kılıyorda ne oluyor namaz kılıyor zina ediyor yetim hakkı yiyorlar

Nefislerinize uymayin yazik . Bakin sizi sunu diyecegim Her toplulukta azgin kotu dini saptirmak isteyenler vardir bunun disinda hz aliye inananlar sazlari ile onu ve yaradana secde edip ibadet edenler kurtulmuslardir.

O ibadete haram ibadet demeyin cunku bilmediginiz birseye iftira atmaktasiniz bakin !!!

Şuara Suresi 89 - "Yalnız temiz bir kalple Allah'a varan kurtulur.

Evet sizin bahsettiginiz namaz sadece allaha kavusmak icin 70 ibadetten birisi . Her topluluk kendi cercevesinde secde bakimindan allahin onunde boyun egmektedir bir birine oranla farkliklar vardir burda onemli olan kalbin temizlenmesidir .

Evet ister namaz kilinsin ister cem edilsin ister farkli bir yoldan rablerine yakarsinlar onemli kurtulus nasip eden asagidaki ayetin ta kendisidir .

Şems Suresi 9 - Benliği temizleyip arındıran, gerçekten kurtulmuştur.

Evet namaz kilip bu durumlara sahip olmayanlarda var gercege gercek gozu ile bakmak lazimdir.

O yuzden sizden olan Ali ali diye yakaran bir toplumu degil , ibadetlerini degil , onlari aliden dondurmeye calisan , kisi sahislarla mucadele etmelisiniz , onlarin ibadetlerini oldugu gibi kabul etmelisizniz onlari iftira araci yapmayiniz !!

Ahzab Suresi 58 - Mümin erkeklerle mümin kadınları, yapmadıkları bir şeyden dolayı rahatsız edenler, bir iftira ve açık bir günah yüklenmişlerdir.

Evet Ali muhammed Diyen Allah diyen su mumin topluluga ettiginizi etmekten beri durun Yukarda Allah var daha olgun ve anlayisli olun bilmeden yanlis yapmayin ben size guzel ogud veriyorum .

Sonucta Aramızda ki fark şudurç

Bakara Suresi 139 - Allah hakkında bizimle tartışıyor musunuz? Oysaki Allah hem bizim Rabbimizdir hem sizin Rabbinizdir. Bizim amellerimiz bize, sizin amelleriniz size. Biz yalnız O'na/Allah'a gönül verenleriz."

Evet bizim ibadetimiz budur

Ali İmran Suresi 191 - Aklı ve gönlü işletenler o kişilerdir ki, ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: “Ey Rabbimiz!Sen bunu boşuna yaratmadın.Şanın yücedir senin.Ateş azabından koru bizi.”

Evet sonra yaratan aramızdakı yapılanlardan rahatsız ve soyle diyor.

Nisa Suresi 88 - Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrılıyorsunuz?

Ve kendimizi fazla rahatsız emeden sunu diyelim gelin biz bir birimizi boyle kabul edelim bu konuda birleştirici olalım destekci olalım ama ıbadetlerimiz konusunda şu fikirde olalım.

Zümer Suresi 46 -De ki: "Ey Allah'ım! Ey gökleri ve yeri yaratan, ey görülemeyeni ve görüleni bilen! Sen hüküm vereceksin kulların arasında, ihtilaf ettikleri şeyler hakkında."

Onun icin rabbin işini ustlenmeyelim eger allaha inanıyorsak bunun sonunda kotu cezalar olabilir. Sia olsun caferiler olsun nusayiriler olsun bu toplulukların hepsi bizdendir ibadetlerini yargılayacak memmun kalıp kalmayacak yaratandır kimse diyemezki Allah sizin ibadetinizi kabul etmez diye buna kim cürret edebilir.

Sen edebilirmisin ?????

Iste boyle ?
Ali

Mesaj gönderen Ali »

PIRCAFERI yazdı:
Onun icin rabbin işini ustlenmeyelim eger allaha inanıyorsak bunun sonunda kotu cezalar olabilir. Sia olsun caferiler olsun nusayiriler olsun bu toplulukların hepsi bizdendir ibadetlerini yargılayacak memmun kalıp kalmayacak yaratandır kimse diyemezki Allah sizin ibadetinizi kabul etmez diye buna kim cürret edebilir.

[/size]
Allahın buyurduğu ,Peygambverimizin uyguladığı,12 imamlarımızın tek tek önemini anlattığı namaz oruç hacc gibi ibadetleri inkar edenlerle asla birlikte olmayız
Ayetleri alıp nefsine göre çarpıtanlarla asla birlikte olmayız
senbin dinin senin olsun sayın bektaşi mümin!!
ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Pir Efendi

Eger Alevilik Carpitiliyorsa buda Senin gibi Bektasi misjonerlerinin sayesindedir ! Kafana göre Kurani yorumlayip zevkine göre hareket etmeye devam edip Sapkin görüsünle Toplumun beynini bulnadirmaya devam ediyorsun ..ne demek Saz Calan kurtulur diye Arkadasim sen hastamisin ? Kuranda nerde yaziyor Saz calanlar kurtulur diye .yazilarina bakinca Gulatci veya Misjoner oldugun anlasiyliyor .Ali Adina Alevilik adina Aleviligi Lekeliyor kafana göre Kurani Carpitiyorsun ..senin gibi kisileri ( Misjonerleri ) burda ( Almanyada ) köse baslarinda 50 kurusa kiraliyorlar ..Senin bir Misjoner oldugun gibi Alevilik adina Yaptigin sinsilikleri herkes görüyor ..Kurani kafana göre yorumluyor Misjonerler gibi hareket ediyorsun. Yani sende kiralik birisisin .yazdiklarin findik kabugunu doldurmuyor ,seninkisi Laf olsun Torba dolsun isi ...Evet Cemevlerinde bunlar gibi cok kisiler vardir, bunlarin sayesinde Bazi Alevi Gencleri baska dinlere baksa mezheplere tabi olmustur, bu gibi Alevilik adina Muaviyecilik yapan kisilerin sayesinde, Ehli Beyttin izndende uzaklastirilmislardir ! Zaten Bektasilerin Almanyada Hiristiyan Misjonerleri ile ve bazi Örgüt ve kuruluslarla calistklarini bilmeyen yok ..Tahminimce Pir Efendide bu Misjonerlerden biridir !! yazilari carpitmalari bunu isaret ediyor !
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
PIRCAFERI

Sevgili canlar Ali muhsin ve Ali can

Soylediklerimi anlamadiginizi biliyorum cunku daha kivama gelmediniz. Bir bebek laftan anlamaz taki akli olgunlasip erene kadar .

Bakin sizin nefsinizden konusan cok insan bulursunuz aranizda ama gerceklere sahitlik eden pek bulunmaz !!!!! Onun icin aranizda fazla kalici degilim bugun aranizdayken sen busun diyecegine sorup ogrenmek en guzeli .

Evet sevgili arkadaslar , hayat kisa , cok kisa keske uzun olsa diyecek insan ama su dunya uzurenide insanin her gunu ziyan cehelatle gecip gidiyor .

Insan birgun korktugu gercegi duyacak veya karsisina dikilecek diye o kadar korkuyorki onun yalan olduguna sahitlik edip el ele tutusup savasa bile hazirlaniyor insan .

Sevgili canlar ortada bir peygamber bir 12 imam var herkes boluklere ayrilmis yasadiklari toplumlarda karsilastigi edindigi bilgi ve degisik hidayet onderleri ile 12 lere varmistir onun icin sianin kendine gore kaynaklari var , nusayarilerin kendine gore kaynaklari var caferilerin kendilerine gore kaynaklari var .

Ha elbette biz diyemeyizki bu insanlarin kaynaklai yalan sadece farklari kendilerine gore yasamlarindaki zulum ve cefa sonucu olusan olgulardir. Bugun sia dedigimiz de kendi icinde ola gelen bir aktarimdir. Yanliz sia diger olgulardan daha cogunlukta oldugundan kendisini kabul ettirip baska ehli beyt yandaslarini dislamistir kendisini hakli gormustur . Bu yanlistir cunku sia icinde sia toplumu zamaninda yezitlerle beraber ayni toprakllarda yasamistilar sialar uzerinde buyuk oyunlar oynanmisti yani sia 4 ,4 luk hz muhammed zamaninda ayni oldugu gibi korunarak bize geldi kim diye bilir ?

Celiski her din guruplarina mensup birseydir . Kurana baktigimizda farkli sonuclar elde etmisiz .

Mesela siz kuranda ibadeti namaz olarak algiliyorsunuz , biz oyle anlamiyoruz cunku namaz turkce bir kavramdir kuranda namaz gecmez bize gore .

Salat , secde , ruku , zikir bunlardir .

Dedikye herkes 12 lerin kaynagi kendi toplumu onderleri icinde gelismistir farkli yorelerde dagilarak farkli hayat sartlarinda farkli sonuclar cikmis 12 ler farkli farkli acmistir . Fakat ayni agacin gulleriyiz ne kadar farkliligimiz olsada kabullenmek zorundasiniz olmasanizda Allah razi olsun !

Beni gene anlamazsiniz hic anlamadinizda cunku beni gordugunuz goz supheli bir goz ?????

Hic sordunuzmu kendinize ya ben bu insana iftira atiyorsam ? Acaba Allah katinda bunun bir gunahi varmi diye ?

Bakara Suresi - Fitne baskı ve bozgunculuk, adam öldürmekten daha kötüdür.
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

Peki, yazdığını okudum. Ancak bir noktayı anlayamadım.
Şimdi siz Hz Muhammed'in getirdiği dinin hiçbir şekilde tam hâliyle bugüne ulaşmamış olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sadece evet ya da hayır demeniz yeterlidir.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
dervişali

Mesaj gönderen dervişali »

isteyenler vardir bunun disinda hz aliye inananlar sazlari ile onu ve yaradana secde edip ibadet edenler kurtulmuslardir.

O ibadete haram ibadet demeyin cunku bilmediginiz birseye iftira atmaktasiniz bakin !!!

PIRCAFERİ ..ANCAK KAFİRLER İFTİRA EDER.. CAHİLLER İSE KÖTÜ ZANDA BULUNUR...
iftira ettiğim kanısına nerden vardın. ben sadece gerçekleri söylerim.kusura bakma gerçekler aynen budur hatta fazlasıda vardıda önemli değil..önemli olan anlatığım gerçeklerin sonuçları. saz çalı secde edebilirsin veya camiye gidip namazda kılabilirsin istediğin şekilde ibadet etmekte özgürsün sende bundan dolayı eleştiremem veyahut haramda diyemem belkide derecen Allah katında bendende yüksektir.fakat bu düşünceleri bir topluluğun ibadeti olarak haktır kati doğrudur diyerek ve senin gibiler.çoğalarak mensubu olduğunuz topluluğu diyerleri tarafından din dışı hatta din için tehlike görmelerine neden olacaksınız. hatta size zulüm etmeyi hatta sizi katletmeyi hak görecek ve buna cihat diyecekler belki siz deyil fakat çocuklarnızı bunu er veya geç yaşayacaktır.yazdıklarım safsatamı sizce PEYGAMBERİMİZİN ONLARCA HADİSİNDE ÖVDÜĞÜ Hz ALİ hadisleri bizzat duyan vede bilenlerden zulüm görmüşken düşmanlık görmüşken KUR-AN da MÜJDELENEN EHL-I BEYT o nur saçan üstün zatlar zulüm görmüş vede katledilmişken hemde islam dinini en doğru ve en asil yaşayanlardı onlar..biz özünde uzaklaşmışlara hayli hayli zulüm eder ve katlederler.GERÇ ŞU DEĞİŞMEZ BİR GERÇEKTİRKİ BİZLER O EHL-I BEYT DEN BİRER NUR OLSAKTA YİNEDE BİZİM KADERİMİZDE ZULÜM GÖRMEK VAR. BU YOLDA OLMANIN BEDELİ BUDUR. şimdi madem peygamberin ve soyunun yoluna tabisin o vakit öyle yap yapmıyorsan bari inkar. etme inkar ediyorsanda bari yanlış öğretme öğretmeki öğrettiklerininde vebalini alıp yükünü ağırlaştırmayasın. ben senin ve ceddinin iyiliği için öğüt veriyorum. asıl anlamayan sensin kardeşim 12 imamların yolları ayrılmış farklılaşmış diyor ve benimde düşüncem yolum budur diyorsun onlar 12 imamlardan sonraki insanların farklılaştırmasıdır. değişmiş eklenmiş özünden uzaklaşmışı brakta 12 imamlara örnek olan öze dönüp özü benimsesemya böylesi daha doğru olmazmı. ne yani Hz ALİ ve 12 imamlar namaz diye birşey yoktuda boşunamı namaz kılmışlar. BENCE BOZULMUŞU BIRAKTA BOZULMADAN ÖNCEKİ HALİNE ÖZÜNE BAKTA KARDEŞ KENDİNİDE DİYERLERİNİDE PERİŞAN ETME. yazdıklarımda kusur ettiysem hakkını helal et bilki kasıtlı bir kusur değil.
PIRCAFERI

3nokta yazdı:Peki, yazdığını okudum. Ancak bir noktayı anlayamadım.
Şimdi siz Hz Muhammed'in getirdiği dinin hiçbir şekilde tam hâliyle bugüne ulaşmamış olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sadece evet ya da hayır demeniz yeterlidir.

Nokta can

Evet veya hayirla verilecek cevep degildir .

Bugunku islam ulklerine baktigimizda dini hakkiyla anlamamalarinin nedeni olarak , sefil dusmuslerdir . Allahin dinini dogru yuruten bir topluluk aziz ve yucelikle kalkar gelisir . Ama biz tersini gormekteyiz.

Bakalim allaha dogru inanan hakkiyla bilen topluluk nasil olurmus !

Zümer Suresi 74 - Onlar da şöyle derler: "Hamd olsun o Allah'a ki bize vaadini yerine getirdi, bizi yeryüzüne mirasçılar yaptı. İşte cennetten istediğimiz yerde konaklıyoruz. İş yapıp değer üretenlerin ödülü ne de güzelmiş!

Bakalim Cogulun kabul gordugu icin Allah ne diyor ?

Maide Suresi 49 - Zaten insanların birçokları doğru yoldan iyice sapmış bulunuyorlar.

91. Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar.

37 Onlarsa kendilerinin hâlâ hidayet üzere olduklarını sanırlar.

Muhammedın dını su ıkı gozumle gordugum degıldir. Onun sundugu getirmek istedigi din daha yucedir fakat insanlarin cogu yuz cevirmislerdir onun getirmek istediginden . Insanlar kendi nefsinin istediklerini diretmekteler .

Insanlar dogru ile yanlisi secemiyorlar dogruyu kendi cercevelerinde ariyorlar. Halbuku Allah ayetleri yeryuzunun 4 bir yanindadir .
PIRCAFERI

dervişali yazdı:isteyenler vardir bunun disinda hz aliye inananlar sazlari ile onu ve yaradana secde edip ibadet edenler kurtulmuslardir.

PIRCAFERİ ..ANCAK KAFİRLER İFTİRA EDER.. CAHİLLER İSE KÖTÜ ZANDA BULUNUR...
iftira ettiğim kanısına nerden vardın. ben sadece gerçekleri söylerim.kusura bakma gerçekler aynen budur hatta fazlasıda vardıda önemli değil..önemli olan anlatığım gerçeklerin sonuçları. saz çalı secde edebilirsin veya camiye gidip namazda kılabilirsin istediğin şekilde ibadet etmekte özgürsün sende bundan dolayı eleştiremem veyahut haramda diyemem belkide derecen Allah katında bendende yüksektir.fakat bu düşünceleri bir topluluğun ibadeti olarak haktır kati doğrudur diyerek ve senin gibiler.çoğalarak mensubu olduğunuz topluluğu diyerleri tarafından din dışı hatta din için tehlike görmelerine neden olacaksınız. hatta size zulüm etmeyi hatta sizi katletmeyi hak görecek ve buna cihat diyecekler belki siz deyil fakat çocuklarnızı bunu er veya geç yaşayacaktır.yazdıklarım safsatamı sizce PEYGAMBERİMİZİN ONLARCA HADİSİNDE ÖVDÜĞÜ Hz ALİ hadisleri bizzat duyan vede bilenlerden zulüm görmüşken düşmanlık görmüşken KUR-AN da MÜJDELENEN EHL-I BEYT o nur saçan üstün zatlar zulüm görmüş vede katledilmişken hemde islam dinini en doğru ve en asil yaşayanlardı onlar..biz özünde uzaklaşmışlara hayli hayli zulüm eder ve katlederler.GERÇ ŞU DEĞİŞMEZ BİR GERÇEKTİRKİ BİZLER O EHL-I BEYT DEN BİRER NUR OLSAKTA YİNEDE BİZİM KADERİMİZDE ZULÜM GÖRMEK VAR. BU YOLDA OLMANIN BEDELİ BUDUR. şimdi madem peygamberin ve soyunun yoluna tabisin o vakit öyle yap yapmıyorsan bari inkar. etme inkar ediyorsanda bari yanlış öğretme öğretmeki öğrettiklerininde vebalini alıp yükünü ağırlaştırmayasın. ben senin ve ceddinin iyiliği için öğüt veriyorum. asıl anlamayan sensin kardeşim 12 imamların yolları ayrılmış farklılaşmış diyor ve benimde düşüncem yolum budur diyorsun onlar 12 imamlardan sonraki insanların farklılaştırmasıdır. değişmiş eklenmiş özünden uzaklaşmışı brakta 12 imamlara örnek olan öze dönüp özü benimsesemya böylesi daha doğru olmazmı. ne yani Hz ALİ ve 12 imamlar namaz diye birşey yoktuda boşunamı namaz kılmışlar. BENCE BOZULMUŞU BIRAKTA BOZULMADAN ÖNCEKİ HALİNE ÖZÜNE BAKTA KARDEŞ KENDİNİDE DİYERLERİNİDE PERİŞAN ETME. yazdıklarımda kusur ettiysem hakkını helal et bilki kasıtlı bir kusur değil.
Iste ne kadar anlatsam faydasiz . Sen kendini bir kutuya kapatmissin cikmakta istemiyorsun ! Kutunun disinda halbuki rabbinin farkli ayetleri durmakta ilim bilim akmakta . Beni halen kendi bildikleriniz ilen yargiliyorsunuz biraz arastirmaci olsaniz ne guzel olur .

Okuyun arastirin kendi kaynaklarinizla yetinmeyin rabbi arayin kutunuzun icinde degil disindada arayin .

Bakın seytan oyunu cok dehset ve pistir. Olay arastirmakta bitmektedir .

Nisa Suresi 60 - Şunları görmedin mi? Kendilerinin, sana indirilene de senden önce indirilene de inandıklarını sanarken, inkâr etmekle emrolundukları tağutu aralarında hakem yapmak istiyorlar. Zaten şeytan da onları geri dönülmez bir sapıklıkla sersem hale getirmek istiyor.

O dine bu dine bu topluma su topluma savas acarak , yalandir dolandir deyip inkar edemeyiz. Allahin dinleri allahin dinleridir . Ha aralarinda farkliliklar sahtekarlar saptiricilar her topluluktada vardir yokmudur ?
ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Pir Efendi

Karsinda Cocuklarin oldugunu sanmayin ! Yazilarina baktigimda sunu diyorum ( Hasa) Allha sana özel yetkimi vermis ? Ayetleri öyle kafana göre yorumluyorsunki sanki Ayetler sana inmis,senin bu tutumunu Elestirince "Ben Dogruyu söylemekle mükellefim" der gibi halen zevkine göre yorum yapiyor birseyler bildigini saniyorsun...Bektasilerde Sufilik anlayisi vardir bazilari kendilerini bir odaya kirk gün kapatirlar dünyadan elini ayagini cekerler sonra cinleri baslarina gelince birsey bildiklerini sanarlar..Tahminimce sende öyle birisisin.zira Bektasiler Özelikle Saf genclere sunlari derler " Haci Bektas cile magrasinda 40 gün cile cekmis, dünyadan 40 gün elini ayagini cekmistir ,sizde o ulu kisi olmak istiyorsaniz sizde kendinizi cekin " diyorlardi netice sonunda o kisi kafayi yiyordu sacmaliyordu ..sende galiba o ayini kendine denemis olacaksinki Kafayi yemissin kendine göre yorum yapiyor Ayetleride bildigin gibi carpitiyorsun ,sonra bizlerin birsey bilmedigini yaziyorsun .bulanik bir su gibisin ! hersey icinde barindiriyorsun Sebetayist görüsleride barindirdigin gibi ! Evet Kuranla isimiz yok diyen kisiler Kurani bize kiarsi kullanarak keyflerine göre Yorumladiklarini görüyoruz ! Pir Efendi sen resmen Hastasin Cinlerin tepende dolasiyor...Ayetleri nasil yorumlayacagini cinlerinmi söylüyor .ilim hocalarin onlarmi ? daha evelki sorularimda sunlar vardi ,Tahsilin varmi ? Tahsilini nerde gördün ! senin Hocan kim ! nerde egitimini aldin ? gibi sorular sormustum ama o sorulara cevap vermedigine göre ,yazilarinida analiz ettigmizde cinli biri oldugunu anlariz ! sen galiba kendini Özel seclmis hafiye olarak görüyorsun.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön