RAHAT UYU ŞEHİDİM

ali muhsin

Mesaj gönderen ali muhsin »

Sevgili Merdan Hocam inanirmisin

senin yaptigini (Alintiyi) ben yapacaktim ama sen benden atik davrandin düsünce ve kalblerimiz bir demekki ..neyse

Poyraz Arkadasim aynen Merdan Hocama katiliyorum ..demek istedigimiz anlatmak istedigimizde budur !! belki yanlis anladin umarim ...!? Hidetlenmeye Suclamayada hic gerek yoktu !
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

benim anlatmak istediğimide siz anlamıyorsunuz

Mesaj gönderen izmirlipoyraz »

vatan savunması yaparken ölürlerse şehit olacaklar askerden önce yaptıklarından Allah katında sorgulanıp cezasını alacaktır yaptığı iyilikler ve kötülükler tartılmayacakmı ona göre cezasını almayacakmı kaldıki öyle adamlara askerlikte farklı davranıldığını unutma bende aleviyim ve askerim sizdeki bu asker düşmanlığını anlamıyorum sizlerin düşündüğü gibi değil askerlik burda ülkücü olan var evet ama ülkücüden çok solcu var alevi varher kesimden var anlayacağınız sade ülkücüleri örnek vererek yazmanızı etik bulmadım
alevilik yolu kıldan ince bir yoldur eline beline diline sahip olmayı gerektirir
Hasan Akça

Re: benim anlatmak istediğimide siz anlamıyorsunuz

Mesaj gönderen Hasan Akça »

izmirlipoyraz yazdı:vatan savunması yaparken ölürlerse şehit olacaklar askerden önce yaptıklarından Allah katında sorgulanıp cezasını alacaktır yaptığı iyilikler ve kötülükler tartılmayacakmı ona göre cezasını almayacakmı kaldıki öyle adamlara askerlikte farklı davranıldığını unutma bende aleviyim ve askerim sizdeki bu asker düşmanlığını anlamıyorum sizlerin düşündüğü gibi değil askerlik burda ülkücü olan var evet ama ülkücüden çok solcu var alevi varher kesimden var anlayacağınız sade ülkücüleri örnek vererek yazmanızı etik bulmadım
Aslında konu çok açık anlaşılmayacak bir şeyde değil ama neden bu kadar uzatıyorsunuz anlamıyorum.
Şehitlik dini bir kavram buda çok açık yani Allah inancıyla öyle veya böyle ilişkili bir kavram.O halde Allah inancı olmadan şehitlik mümkün değil şehitliğin pek çok derecesi var tabi ama bunların hepsi Allah inancı çevresinde gelişen alternatiflerdir
Bu nedenle ülkücülükmüş solculukmuş vatanmış türünden kavramları kutsamaya gerek yok ateizm için Hitler için saddam ırakı suud arabistanı için hatta satanizm için canını vermeyi bile o zaman şehitlik saymak zorunda kalırsınız en büyük makamlardan birini ucuzlatmaya kimsenin hakkı yoktur bırakın kararı Allah versin zatende öyle olacak siz istediğiniz kadar şehit ilan edin durun
Zaten bunca insanı aptal hedefler ve amaçlar uğruna ölüme razı etmek için şehitlik sürekli kullanılmıştır bunun böyle ucuz kullanılmasına çanak tutmayalım demek istiyorum,hükmü zaten Allah verecek bunu demek istiyorum.
3nokta

Mesaj gönderen 3nokta »

Bence eğer askerde vicdan varsa Allah inancı varsa, bir de vatanını savunmak için savaşıp ölüyorsa şehittir. Çünkü İslam'da vatan kutsaldır. Benböyle düşünüyorum. Bilmiyorum, yanılıyor muyum?
Kullanıcı avatarı
MERDAN

Mesaj gönderen MERDAN »

Biz Aleviliğimizi Kuran ve Ehlibeyt yolu olarak tanımlıyoruz.Ve dinimizde Kur’an ayetlerini en güzel ve en doğru olarak yorumlayanlar, sadece Peygamberimiz (s) ve 12 İmamlarımızdır (a.s). Çünkü Canlı Kur’andı Onlar.

Ehlibeyt alimleri ve müctehidlerimiz de dini konular ve kavramlar üzerinde fetva verirken, hiçbir zaman duygusallıkla yada kıyasla hareket etmezler. Onlar Hz. Peygamber (s) ve İmamlarımızın (a) hadislerinden yaptıkları çıkarımlara göre hüküm verirler.

Bu ülkede askerlik yaşına gelmiş herkes dinen akil-baliğ olmuş demektir, yani mükelleftir ve dininin gereklerini öğrenmek ve yaşama geçirmek noktasında sorumludur. Bilmemek mazeret değildir. Çünkü ilim öğrenmek herkese farzdır.

Türkiye, yönetiminde Allahın (cc) hükümlerinin uygulandığı ideal bir islam devleti değildir. Halkının tamamı müslüman bir ülke de değildir. Sadece halkı içerisinde Müslümanların da olduğu ve yurttaş olarak yaşadığı, İslami vatan olmayan bir coğrafya parçası hükmündedir..ama gün gelir idare hükmullahı uygulamak isteyen müslümanların eline geçer ve Allahın (cc) hükümleri bu ülkede geçerli olursa, işte o zaman gerçek anlamda “islami vatan” tanımlamasına uyup uymadığından bahsetmek mümkün olabilir..

Halkın içerisindeki farklı inançta yada etnik kökende olanların sayısal oranlarının şu yada bu şekilde olması, bu anlamda önemli değildir. Ölçü hükmullahın cari olup-olmamasıdır. Bunun dışında birilerinin seküler düşüncelerle, zulüm ve çıkarlarının devamı için yaptıkları ve dayattıkları vatan tanımlamaları bizi ilgilendirmez.

Sivil yada askerdeki yaşamında, dininin gereklerini ve ibadetlerini yapan ve her şeyde Allahın (cc) rızasını gözeten bir müslüman, nerede olursa olsun kendisi, ailesi yada mümin kardeşleri bir saldırıya uğrar ve saldırganlarla mücadele ederken öldürülürse, mazlumdur ve Allah katında şehid kabul edilme ihtimali çok yüksektir. [yinede Allah (cc) bilir.]

Biz Ehlibeyt mensupları içinse, furu-i din konusunda belirli olaylar karşısında nasıl davranmamız gerektiği ile ilgili ayrıntılar hk.yaşayan müctehidlerin fetvaları bağlayıcıdır. Pratik hayatta, sivil asker vs..hangi konumda olursak olalım, onlardan aldığımız fetvalara göre taklid etme zorunluluğumuz vardır.

Burada bir ayeti zikredelim:
Nisa Suresi:59-da : “Ey inananlar! Allah'a itaat edin. Peygambere ve sizden olan ululemre de itaat edin...” der.

Bu ayetle ilgili olarak, allame Muhammed Hüseyin tabatabai’nin “ululemr kimdir?” adlı geniş bir çalışma yaptığı eseri vardır.
Bu eserde gerçek ulul emrin ehlibeyt imamlarımız (a.s) ve onların yolunun takipçisi, ilim sahibi müctehidler olduğundan uzun uzun bahseder ve bir bölümünde de şöyle der:

Ancak bizim zorunlu durumlarda zorbalara ve zalimlere itaat etmemiz gereklidir. Bu gerekliliğin sebebi onların şerlerinden korunmaktır. Ama o zorbalar, biz kendilerine itaat etmek zorunda kalıyoruz diye asla Allah katında gerçek ulul emr sayılmazlar.

Rabbim bizlere İmam mehdi aleyhiselamın evrensel adalet yönetiminde yaşayacağımız günleri de gösterir inşallah.
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

Allah ın hükümlerinden kasıt şeriat kanunlarımıdır

türkiye tam müslüman değildir deniyor başak hangi dinlerden adam vardır türkiyede islamda vatan,nöbet ve vatan savunması kutsaldır içerisinde Allah korkusu olmayan bir türk yada her nekadar kötü olursa olsun öldüğünde Allah katında ceza almayacağını bilmeyen varmıdır
olayları çarpıtmakta üzerinize yok sizleri tebrik ediyorum mükemmelsiniz ve insanların akıllarına iyi giriyorsunuz Allah adına karar verme Allah adına konuşma ve özelliklede allahın hükümeri diye akla mantığa sığmayan kurallara allahın hükümleri demeye son verin artık
bu dünyada ne yaşanırsa yaşasın insan hak ettiğini Allah katında bulacaktır zaten burada tartıştığımız sadece bir düşünce ama vatan savunması için ölen bir askere şehit dememek benim mantığıma aykırıdır
ayrıca biz alevilerim bu kadar aşırı dinci olduğunu yeni öğreniyorum kuran ın dışında bilmem kimin söylediği herşeye hadis denmesinede karşıyım hadis peygamberimizin söylediği sözlerdir imam mimam bilmem ben
alevilik yolu kıldan ince bir yoldur eline beline diline sahip olmayı gerektirir
ali muhsin

Re: Allah ın hükümlerinden kasıt şeriat kanunlarımıdır

Mesaj gönderen ali muhsin »

izmirlipoyraz yazdı:türkiye tam müslüman değildir deniyor başak hangi dinlerden adam vardır türkiyede islamda vatan,nöbet ve vatan savunması kutsaldır içerisinde Allah korkusu olmayan bir türk yada her nekadar kötü olursa olsun öldüğünde Allah katında ceza almayacağını bilmeyen varmıdır
olayları çarpıtmakta üzerinize yok sizleri tebrik ediyorum mükemmelsiniz ve insanların akıllarına iyi giriyorsunuz Allah adına karar verme Allah adına konuşma ve özelliklede allahın hükümeri diye akla mantığa sığmayan kurallara allahın hükümleri demeye son verin artık
bu dünyada ne yaşanırsa yaşasın insan hak ettiğini Allah katında bulacaktır zaten burada tartıştığımız sadece bir düşünce ama vatan savunması için ölen bir askere şehit dememek benim mantığıma aykırıdır
ayrıca biz alevilerim bu kadar aşırı dinci olduğunu yeni öğreniyorum kuran ın dışında bilmem kimin söylediği herşeye hadis denmesinede karşıyım hadis peygamberimizin söylediği sözlerdir imam mimam bilmem ben

Bir yazinda ,Surda Tecavüz ediliyor diye Ateslenmistin kücük cocuklara taciz ediliyor diye haykirmistin ..bizde sana demistikki .Peki Bu kisi yakalanmadi ve askerde kör bir kursuna gitti bu kisi sence Sehitmi ? demistik ..ama yazilarinda israr ederek Sivil hayatta her türlü dalaverleri yapan kisiler kim olursa olsun Tacavüzden tutup Gasp Cinayet olaylarina karisan ve bu yakalanmadan SIRF Üniforma giydi diye onu Sehitnmi ilan edeceksiniz ? Allahin Adilligini burda nasil hice sayabiliyorsunz ? Biz sunu dedikce "ancak Allah bilir kimlerin Sehit oldugunu " sizde "yok efendim Hepsi sehit Vatan millet sakarya " diyerek hatta "Asker Düsmanisiniz Vatan Hainleri Pkk Sempatizanlari suclamlarinla dahada ileri gidip

"hadis peygamberimizin söylediği sözlerdir imam mimam bilmem ben "

Diyerek 12 Imamlari bile hice sayiyorsunuz , birde üstüne Alevi adini kulaniyorsunuz..Imamlari tanimayan bir zihniyet nasil Alevi olabilir ?

Vatanin korunmasina bisey demiyoruz, Bizde Askerligimizi yaptik,bizde bazi seyleri gördük ... ama herkes kendi kafasina göre Sehitligi kulanip Bakaldan bir kilo elma satar gibi Sehitlik satamaz ! Biz ortak noktayi bulmak isterken sen bizim olaylarin carpitigimzi idia ediyorsun ..birde üstüne suclama hakaret yagdiriyorsun ! Kafandaki Bloku kaldirip Adil Düsünürsen ne dedigmizi Belki anlarisn ..ama bu Blokla inatla gidersen sana artik diyecek biseyimizde yoktur !
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

bişeyde demeyin zaten

düşünce tarzınızı beğenmiyorum sizde benimkini beğenmiyorsunuz bu açık ama kuran hadis ve herşeyi kendi adınıza kendi çıkarlarınıza göre kullanmayı çok iyi biliyorsunuz
aynen böyle devam edin yakında elinizde bu düşüncelerinizi savunacak hiçbir şeyiniz kalmayacak tek elinizde kalacak olan şey pişmanlık olacak zaman herşey zamana bağlı göreceğiz
Kullanıcı avatarı
MERDAN

Re: Allah ın hükümlerinden kasıt şeriat kanunlarımıdır

Mesaj gönderen MERDAN »

izmirlipoyraz yazdı:
allahın hükümeri diye akla mantığa sığmayan kurallara allahın hükümleri demeye son verin artık

Kendinize aleviyim diyorsanız 12 imamlarımızı (a.s) tanımak ve Caferi fıkhına göre onlara uymak zorundasınız. Birazcık araştırsanız İmamlarımızın (a.s) sözlerine de hadis dendiğini öğrenirsiniz.

Allahın (cc) hükümlerine “akla mantığa sığmayan kurallar” demeniz sizin dini bilgi düzeyinizi gösteriyor.

Biz “Allah (cc) bilir” dedikçe sizin “yok ben bilirim şehiddir” demeniz de kimin Allah (cc) adına hüküm verdiğini çok güzel açıklıyor.

İmamlarımızı (a.s) inkar ediyorsanız hiç boşuna kendinize aleviyim falan demeyin.

Müslümanlardan bahsederken, bu ülkede birilerinin hep ağızlarına sakız ettikleri % 95 lik kafa kağıdı müslümanlardan bahsetmiyoruz. Gerçek anlamda % 95 lik bir müslüman kitle olsa bu topraklarda Allahın (cc) hükümlerinin geçerli olması gerekirdi elbette. Ama bunu sizin anlamanız zordur.

O zaman örneğin almanyada da 5-6 milyon civarında türk olduğu söyleniyor. Orasıda mı İslami vatandır size göre? Yanıtınız evetse başka sorum yok.
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Kullanıcı avatarı
izmirlipoyraz

biz laik cumhuriyetle yönetiliyoruz

islami vatan ne demek vatan uğrunda kan döken varsa vatandır biz islami kurallarla değil laikcumhuriyetle yönetiliyoruz kendinize aleviyim deyip beni suçluyorsunuz benim bildiğim aleviler laiktir ülkesine bağlıdır dini nede bağlıdır ama aşırı dinci değildir kesinlikle
12 imam a inanırım sözleri elbette bağlayıcıdır bizim için ama onlar sizlerin bahsettiği gibi hz. ali yada hz muhammed in sözlerinin dışında bir söz kullanmadılar zaten siz kendi yolunuzdan yürüdüğünüze eminmisiniz önce ona bakın allahın hükümleri dediğiniz o kuralları bir ken ağzınızla burdaki herkese açıklasanıza duysunlar gerici yobaz insanların koyduğu kurallardan başka ne var
Allah sız değiliz içimizde Allah korkusu taşıyoruz ama kuran anlayış doğruluk şefkat ve iyimserlik üzerinedir kesinlikle şiddet yoktur Allah cezalandırır Allah mükafatlandırır bir insana vermiş olduğu canı ancak ve ancak Allah geri alır
oysa sizin allahın hükümleri diye savunduğunuz kurallarda başı açık gezen kadın şiddetle cezalandırılır zina yapan kadın taşlanarak öldürülür
siz bazı şeyleri kendi lehinize çok iyi kullanabilen buülkeyi bölmek için her türlü şeyi yapan kafa yapısı hiç bir zaman değişmeyecek sadece küçük birer virüssünüz ama unuttuğunuz tek şey bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek
sizlerden biri öldüğü zaman kesin adı şehittir ne halt etmişolursa olsun ama sınırları çizilmiş bir müslüman halkı olan ülkeyi bölmek isteyenlere karşı dağlarda mücadele edip ölen asker şehid değildir
buyrun cenaze namazına
Allah rahmet eğlesin sizin gibi alevi olacağıma hiç olmam daha iyi benim bildiğim alevi ülkesine milletine bağlı cumhuriyetin savunucusu laik ileri görüşlüdür bu özelliklerin hangisini taşıyorsunuz

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön