YEDİ GÜNÜN DUA SI

Dinin ana direği namazdır...
Cevapla
Alevi
Mesajlar: 200
Kayıt: 15 Tem 2007, 21:20

YEDİ GÜNÜN DUA SI

Mesaj gönderen Alevi »

Pazartesi Gününün Duâsı

Pazartesi Dua sı


Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Övgü Allah’a mahsustur; O, gökleri ve yeri yarattığı zaman hiç kimseyi şahit tutmadı. Canlıları yarattığında kendisine yardımcı almadı. İlahlığında ortağı yoktur. Birliğinde yardımcıya ihtiyacı yoktur (tek başına her şeyi yarattı). Diller O’nu hakkıyla tarif etmekten acizdir. Akıllar O’nun zatını tarif edemezler. Zorbalar O’nun heybeti karşısında boyun eğerler. Yüzler O’nun korkusundan yere kapanır. Bütün büyükler O’nun azameti karşısında teslim olur. Öyleyse tüm övgüler, daima, sürekli ve kamil olarak sana mahsustur. Allah’ın özel rahmet ve selamı daima Peygamber’in üzerine olsun.

Allah’ım! Bugünümün evvelini uğurlu, ortasını doğru ve bitimini semereli kıl. Allah’ım! Evveli korkulu ve tahammül edilmez olan, ortası iniltili ve figanlı, sonu dertli ve zahmetli olan bir günden sana sığınıyorum.

Allah’ım! Adadığım adak, verdiğim vaat ve yaptığım her ahde vefâ etmediysem senden mağfiret diliyorum.

Allah’ım! Boynumda hakları olan kullarının hakları hususunda senden yardım istiyorum. İster kadın olsun, ister erkek herhangi bir kulunun canına, haysiyetine, malına veya ailesine zulmetmişsem ya da heva heves, haset, riya veya gazap üzerine kullarından birine, huzurunda veya gıyabında, hayatında veya öldükten sonra fenalıkta bulunmuşsam veya gıybetini etmişsem, eğer o hakkı telafi etmeye ve sahibinden helâllik almağa vaktim yetmezse veya sahibine ulaşamazsam, ey hacetleri yerine getiren Allah ve ey hacetler onun iradesiyle icabete ulaşan ve anında tahakkuk bulan Allah; Senden Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine salavat göndermeni ve boynumda hakkı olan kulunu dilediğin şekilde benden hoşnut etmeni istiyorum.

Allah’ım! Kendi katından üzerime rahmet yağdır, Gerçekten, mağfiretin senden bir şey eksiltmez; bahşişin sana zarar vermez; ey merhametlilerin en merhametlisi.

Allah’ım! Her pazartesi günü bana iki nimet ihsan eyle: Evvelinde sana itaat etme mutluluğu ve sonunda mağfiretine nâil olma nimeti ver; ey yegane mabut! Günahları bağışlayan







Salı Gününün Duâsı




Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Övgü Allah’a mahsustur. Övgü Allah’a uygundur. Nitekim Allah sonsuz hamda layıktır. Nefsimin şerrinden O’na sığınıyorum. “Nefis sürekli fenalığı emreder; Rabbimin acıyıp koruduğu başka”[1]. Günahıma günah ekleyen şeytanın şerrinden Allah’a sığınıyorum. Her günahkâr zorbadan, zalim sultandan ve güçlü düşmandan O’na sığınıyorum.

Allah’ım! Beni kendi ordundan kıl; çünkü senin ordun galiptir. Beni kendi grubundan kıl; gerçekten senin grubun kurtuluşa erendir. Beni kendi dostlarından kabul et; gerçekten senin dostların için ne bir korku var ve ne de onlar üzülürler.

Allah’ım! Dinimi ıslah eyle; çünkü işlerimin ve durumumun bozulmasını önleyen dinimdir. Ahiretimi ıslah eyle; çünkü orası benim ebedi menzilim ve kötülerden kaçıp sığındığım yerdir. Ömrümü hayır işleri fazlasıyla yapmağa vesile kıl. Ölümümü kötülüklerden kurtuluşa sebep eyle. Allah’ım, peygamberlerinin sonuncusu olan ve onların sayısını tamamlayan Muhammed’e ve onun Ehl-i Beyt’ine ve seçkin ashabına özel rahmetinle rahmet eyle ve bana bu salı gününde üç bağışta bulun: Bu günde bağışlamadığın hiçbir günahımı, gidermediğin hiçbir hüznümü ve uzaklaştırmadığın hiçbir düşmanımı bırakma.

Gök ve yerin Rabbinin ismiyle ve isimlerin en güzeli olan Allah’ın ismiyle, evveli O’nun gazabı olan her türlü kötülüğü kendimden uzaklaştırmak istiyorum ve evveli O’nun rızası olan her türlü güzelliği kendime çekmek istiyorum. Ey kerem ve ihsan sahibi (Allah); işimi mağfiretinle sonuçlandır.








Çarşamba Gününün Duâsı




Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Övgü Allah’a mahsustur; O, geceyi örtü ve uykuyu dinlenme vesilesi kıldı. Gündüzü de hareket ve çalışmak için yarattı. Uykudan beni kaldırdığın için sana hamd olsun. Eğer isteseydin uyuduğum yerde kalmamı sürekli kılardın. Sana yaratıklarının sayamayacağı, sonsuza kadar sürecek şekilde hamd olsun.

Allah’ım! Sana hamd olsun; yaratıp mahlukatı düzene koyduğun, takdir edip hüküm verdiğin, öldürüp dirilttiğin, hasta edip şifa verdiğin, afiyet verip denediğin için. Arşa sulta kuran ve tüm alemi kuşatan sensin.

Allah’ım! Vesilesi gevşeyen, çaresi tükenen, eceli yaklaşan, dünyada pek arzusu kalmayan, rahmetine fazlasıyla muhtaç olan, kullukta geri kaldığı için hasret ve üzüntüsü büyük olan, hata ve kayması çok olan, ihlasla sana tövbe eden bir kimse gibi seni çağırıyorum. Peygamberlerin sonuncusu olan Muhammed'e ve onun tertemiz Ehl-i Beyt’ine özel rahmetinle rahmet et ve bana peygamberimiz Muhammed'in (Allah’ın salat ve selamı ona ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şefaatini nasip eyle, onunla birlikte olmaktan beni mahrum eyleme; gerçekten de sen merhametlilerin en merhametlisisin.

Allah’ım! Çarşamba günüde benim için şu dört şeyi mukadder eyle: Güç ve kuvvetimi kendi itaatinde harcamayı, sevinç ve mutluluğumu ibadetinde geçirmeyi mukadder eyle. Rağbet ve isteğimi kendi sevabına kavuşmakta ve meyilsizliğimi acıklı azabına sebep olacak şeylerde kıl. Senin, istediğine lütuf ve inayetin çoktur.





Perşembe Gününün Duâsı




Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Övgü Allah’a mahsustur; O kudretiyle karanlık geceyi götürür ve onun yerine kendi rahmetiyle ışıklı gündüzü getirir. Ben gündüzün ışığından yararlanmaktayım ve O'nun nimeti içindeyim.

Allah’ım! Bugüne kadar beni yaşattığın gibi, diğer günleri de bana göster. Peygamberin Hz. Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine özel rahmetinle rahmet eyle. Beni bugünde, diğer gün ve gecelerde haram işlere bulaşmakla ve günahlara yaklaşmakla belaya uğratma. Bugünün hayrını, bugünde ve sonrasında vuku bulacak hayrı bana nasip eyle. Bugünün şerrini, bugünde ve sonrasında meydana gelebilecek şerri benden uzak et.

Allah’ım! Ben İslam'a olan bağlılığıma dayanarak huzuruna yöneliyorum. Kur’an-ı Kerim'in azamet ve hürmeti hakkına sana tevekkül ediyorum ve Muhammed Mustafa'yı katında kendime şefaatçi kılıyorum. Allah’ım! Hacetimin verilmesine beni ümitlendiren ahdini bana tanıt; ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah’ım! Lütfünle, perşembe gününde beş hacetimi yerine getir; bu hacetler ancak senin kereminle elde edilebilir ve ancak senin sonsuz nimetlerin bunları karşılayabilir:

İtaatinde güçlü olmam için bana sağlık ver. Büyük sevabına ulaşmamı sağlayan ibadete beni muvaffak eyle. Helal rızk vererek durumumu iyileştir. Kendi korumanla korkulu yerlerde beni koru. Hüzün ve kedere yol açan olaylarda güvenli kalende bana yer ver.

Muhammed ve Muhammed'in Ehl-i Beyt’ine özel rahmetinle rahmet et. Hz. Muhammed'i vasıta kılarak kıyamet gününde şefaat dilememi bana faydalı kıl. Gerçekten de sensin merhametlilerin en merhametlisi






Cuma Gününün Duâsı


Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Övgü Allah’a mahsustur; alemi var etmeden, diriltmeden önce varolan en ilk ve her şey helak olduktan sonra var olacak en son O’dur. O kendisini ananları unutmayan bilgi sahibidir. O şükrünü yerine getirenlere nimetlerini azaltmaz. Kendisini çağıranı mahrum etmez ve kendisine ümit bağlayanın ümidini kırmaz.

Allah’ım! Şahadet ederim ki yegane mabut sensin; senden başka tapılacak hiçbir mabut yoktur; ortak ve benzerin yoktur. Senin sözünde hilaf ve değişiklik olmaz; bu şahadetime seni şahit kılıyorum ve senin şahitliğin de yeter. Yine tüm meleklerini, göklerin ehlini, arşını taşıyanları, peygamberlerini ve çeşitli yaratıklarını şahit kılıyorum. Şahadet ederim ki Muhammed (Allah’ın özel rahmet ve selamı ona ve Ehl-i Beyt’ine olsun) senin kulun ve peygamberindir. O, peygamberlik görevini hakkıyla yerine getirdi. Allah yolunda İslam için hakkıyla çalıştı. Gerçekten o, Allah katındaki sevabı müjdeledi ve Allah’ın vaat ettiği azapla korkuttu.

Allah’ım! Yaşattığın sürece bana, dininde sebat ver; hidayete kavuşturduktan sonra kalbimi saptırma; katından bana rahmet ihsan et. Şüphesiz sen çok bağışlayansın. Muhammed ve Muhammed'in Ehl-i Beyt’ine özel rahmet gönder. Beni onun yolunda gidenlerden kıl ve kıyamet gününde onun grubuyla bir arada kıl. Beni, Cuma günlerinin farizalarını ve o günde üzerime farz kıldığın görevleri yerine getirmeye muvaffak eyle ve kıyamet gününde beni Cuma ehlinin mükafatıyla mükafatlandır. Şüphesiz sensin Aziz ve Hakim






Cumartesi Gününün Duâsı






Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.


Allah’ın adıyla başlıyorum; O, günah işlemeyen kulların sarıldığı sözdür (onların dilinden düşmez), takva ehlinin zikridir.

Zalimlerin zulmünden, haset edenlerin hilesinden ve cefâ edenlerin haksızlığından Allah’a sığınıyorum. O’na, hamd edenlerin hamdından daha fazla hamd ederim.

Allah’ım! Sensin ortağı olmayan yegane mabut ve sensin hiç kimsenin kendisine saltanat vermesine ihtiyacı olmayan hükümdar. Hükmünün aksini yapan olmaz ve mülkünde kimse sana karşı çıkamaz. Kulun ve peygamberin olan Hz. Muhammed’e özel rahmetinle rahmet eyle. Tamamen senin rızana ulaşabilmem için nimetlerinin şükrünü yerine getirmeyi bana ilham buyur. Senin itaatinde olmak, devamlı ibadetini yapmak ve katındaki sevaba layık olmak için lütuf ve inayetinle bana yardımcı ol. Merhametinle beni yaşattığın sürece sana başkaldırmaktan beni alıkoy.

Yaşattığın müddetçe faydama olan şey hakkında beni başarılı eyle. Kitabınla göğsümü genişlet ve onu okumakla günahımı dök.

Dinimi ve özümü afetlerden koru. Benimle dost olanların benden kaçmalarını önle. Ömrümün geçen kısmında bana ihsanda bulunduğun gibi, geriye kalan kısmında da bana ihsanda bulun ve ihsanını hakkımda tamamla; ey merhametlilerin en merhametlisi (Allah)!







Pazar Gününün Duâsı




Rahmân, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Allah’ın ismiyle; O Allah ki O’nun lütuf ve rahmetinden başka bir şeye ümit bağlamam; O’nun adaleti dışında hiçbir şeyden korkmam. Yalnız O’nun sözlerine güvenirim ve yalnız O’nun ipine sarılırım. Ey af ve rızâ sahibi Allah! Zulüm ve düşmanlıktan, zamanın değişen olaylarından, birbirinin peşinden gelen kederlerden, zor hadiselerden, ahiret için hazırlıklı olmaksızın ve azık toplamaksızın tükenen ömürden sana sığınıyorum. Senden, beni, ıslah etmeni ve faydama olan şeylere yönlendirmeni istiyorum. Her işte iyi sonuç ve başarı için senden yardım diliyorum. Bana, kamil esenlik ve afiyet giysisini büründürmeni ve daima sağlıklı kılmanı istiyorum.

Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınıyorum. Sultanların zulmünden senin saltanatına sığınıyorum.

Allah’ım! Namaz ve orucumu kabul buyur. Yarınımı ve ondan sonraki günlerimi bu saatten ve bugünümden daha hayırlı kıl. Beni yakınlarım ve kabilem arasında aziz eyle. Uykuda ve uyanıklığımda beni (fenalıklardan) koru. En iyi koruyucu sensin ve sensin merhametlilerin en merhametlisi.

Allah’ım! Ben bu pazar gününde ve gelecek pazar günlerinde şirk ve inkarcılıktan sana sığınıyorum. Duâmın kabulü için ihlasla seni çağırıyor, sevap ümidiyle sana itaat ediyorum.

Allah’ım! Halkı senin hakkına davet eden ve yarattıklarının en üstünü olan Muhammed’e özel rahmetinle rahmet eyle. Zevalı olmayan izzetinle beni aziz kıl. Uyumayan gözlerinle beni koru. İşlerimin sonucunu başkalarından yüz çevirip sana yönelmekle sonuçlandır. Ömrümü
Resim
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Yedi Günün Dua sı

Mesaj gönderen 3nokta »

Allah razı olsun.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“Namaz” sayfasına dön