Kürt Konferansı Kararı:PKK Terör Örgütüdür!

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

Kürt Konferansı Kararı:PKK Terör Örgütüdür!

Mesaj gönderen helindem »

KÜRT KONFERANSI KARARI: PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda 03-04 Şubat 2010 tarihlerinde düzenlenen ‘Türkiye’deki Kürt sorununa siyasi çözüm ve barış arayışları’ konulu 6. Kürt Konferansının dünyanın farklı yerlerinden gelen onlarca kişinin katılımı ile gerçekleştiği bildiriliyor. “Türkiye ve Kürt sorunu: siyasi diyalog ve barış inşası” konulu iki günlük konferansın gündeminde demokratik açılım sürecinin de yer aldığı vurgulanıyor.
Bu yıl “Kürt Konferansı”na ilk kez AB Komisyonu’ndan da bir temsilci katılırken kurum adına bir konuşma yapan AB Komisyonu’nun Türkiye Masası Müdürü Jean Christophe Filori’nin, “Demokratik açılım devam etmeli. Açılımı gömmeyin” sözlerinin gündemde uzun süre yer alacağı değerlendiriliyor. Açılımın iki düşmanı olduğunu belirten Filori’nin, bunu, “engelleyenler ve teröre başvuranlar” olarak açıkladığı, “Çözüm terörle, şiddetle olmaz” şeklinde konuştuğu kaydediliyor. Söz konusu toplantıda Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal’in de bir konuşma yaptığı, Cemal’in, “Ne zaman ki Kürt siyasetçiler kürsülerde PKK’yı eleştirmeyi başarabilirlerse, siyasetin yolu daha çabuk açılır” sözlerinin dikkatleri cezbettiği belirtiliyor.
Konferansın dikkat çekici noktalarından birinin de, “PKK’ya terör örgütü diyemeyiz ancak dikkate alınmasını istiyoruz” diyen Emine Ayna ve Leyla Zana’ya AB tarafından verilen olumsuz yanıt olduğuna işaret ediliyor. Kürtçe başladığı konuşmasına tercüme sorunu nedeniyle Türkçe devam eden Leyla Zana’nın, Avrupa Birliği ve Washington’un terör örgütleri listesinde yer alan terör örgütü PKK’nın dışlanmamasını istediği kaydediliyor. Leyla Zana’nın yalnızca bu sözlerle de kalmayarak çözümde kullanılacak araç ve yöntemlerde sıkıntılar olduğunu ifade etmesi, PKK’yı tatmin etmeyen bir adımın Kürt halkının çoğunluğu için kabul görmeyeceğini söylemesi, ortamın gerilmesine yol açıyor.
Kapatılan DTP’nin eş başkanlarından Emine Ayna’nın, “Diyalog söz konusuysa PKK’ya terör örgütü diyemeyiz” sözleri ise bardağı taşıran son damla oluyor.
Zana ve Ayna’yı dinleyen Avrupa Birliği Komisyonu’nun diyalog önerisini reddettiği, PKK’nın terör örgütü olduğunu belirterek örgütle temasın söz konusu olmadığını kaydettiği vurgulanıyor.
Gelişmeler PKK konusunda bir fikir birliği oluştuğunu ve bu doğrultuda kararlı adımlar atılmakta olduğunu gösteriyor. AB ülkeleri, PKK’yı istemediklerini açıkça beyan ediyor.
Helin Demir helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön