Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi
-
Re: Aleviliğin Günümüz Pratiğindeki Temel Çelişkisi
Pir Efendi
Karsinda Cocuklarin oldugunu sanmayin ! Yazilarina baktigimda sunu diyorum ( Hasa) Allha sana özel yetkimi vermis ? Ayetleri öyle kafana göre yorumluyorsunki sanki Ayetler sana inmis,senin bu tutumunu Elestirince "Ben Dogruyu söylemekle mükellefim" der gibi halen zevkine göre yorum yapiyor birseyler bildigini saniyorsun...Bektasilerde Sufilik anlayisi vardir bazilari kendilerini bir odaya kirk gün kapatirlar dünyadan elini ayagini cekerler sonra cinleri baslarina gelince birsey bildiklerini sanarlar..Tahminimce sende öyle birisisin.zira Bektasiler Özelikle Saf genclere sunlari derler " Haci Bektas cile magrasinda 40 gün cile cekmis, dünyadan 40 gün elini ayagini cekmistir ,sizde o ulu kisi olmak istiyorsaniz sizde kendinizi cekin " diyorlardi netice sonunda o kisi kafayi yiyordu sacmaliyordu ..sende galiba o ayini kendine denemis olacaksinki Kafayi yemissin kendine göre yorum yapiyor Ayetleride bildigin gibi carpitiyorsun ,sonra bizlerin birsey bilmedigini yaziyorsun .bulanik bir su gibisin ! hersey icinde barindiriyorsun Sebetayist görüsleride barindirdigin gibi ! Evet Kuranla isimiz yok diyen kisiler Kurani bize kiarsi kullanarak keyflerine göre Yorumladiklarini görüyoruz ! Pir Efendi sen resmen Hastasin Cinlerin tepende dolasiyor...Ayetleri nasil yorumlayacagini cinlerinmi söylüyor .ilim hocalarin onlarmi ? daha evelki sorularimda sunlar vardi ,Tahsilin varmi ? Tahsilini nerde gördün ! senin Hocan kim ! nerde egitimini aldin ? gibi sorular sormustum ama o sorulara cevap vermedigine göre ,yazilarinida analiz ettigmizde cinli biri oldugunu anlariz ! sen galiba kendini Özel secilmis hafiye olarak görüyorsun.
Karsinda Cocuklarin oldugunu sanmayin ! Yazilarina baktigimda sunu diyorum ( Hasa) Allha sana özel yetkimi vermis ? Ayetleri öyle kafana göre yorumluyorsunki sanki Ayetler sana inmis,senin bu tutumunu Elestirince "Ben Dogruyu söylemekle mükellefim" der gibi halen zevkine göre yorum yapiyor birseyler bildigini saniyorsun...Bektasilerde Sufilik anlayisi vardir bazilari kendilerini bir odaya kirk gün kapatirlar dünyadan elini ayagini cekerler sonra cinleri baslarina gelince birsey bildiklerini sanarlar..Tahminimce sende öyle birisisin.zira Bektasiler Özelikle Saf genclere sunlari derler " Haci Bektas cile magrasinda 40 gün cile cekmis, dünyadan 40 gün elini ayagini cekmistir ,sizde o ulu kisi olmak istiyorsaniz sizde kendinizi cekin " diyorlardi netice sonunda o kisi kafayi yiyordu sacmaliyordu ..sende galiba o ayini kendine denemis olacaksinki Kafayi yemissin kendine göre yorum yapiyor Ayetleride bildigin gibi carpitiyorsun ,sonra bizlerin birsey bilmedigini yaziyorsun .bulanik bir su gibisin ! hersey icinde barindiriyorsun Sebetayist görüsleride barindirdigin gibi ! Evet Kuranla isimiz yok diyen kisiler Kurani bize kiarsi kullanarak keyflerine göre Yorumladiklarini görüyoruz ! Pir Efendi sen resmen Hastasin Cinlerin tepende dolasiyor...Ayetleri nasil yorumlayacagini cinlerinmi söylüyor .ilim hocalarin onlarmi ? daha evelki sorularimda sunlar vardi ,Tahsilin varmi ? Tahsilini nerde gördün ! senin Hocan kim ! nerde egitimini aldin ? gibi sorular sormustum ama o sorulara cevap vermedigine göre ,yazilarinida analiz ettigmizde cinli biri oldugunu anlariz ! sen galiba kendini Özel secilmis hafiye olarak görüyorsun.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
------
-
ali muhsin yazdı:Pir Efendi
Sevgili muhsin can
Ben daha oncede ayetleri kendi kafama gore degil arastirmalarima gore yazdigimi belirtmistim ama donup donup ayni seylere cevap veriyorum . Isin guzel yani dogru konusmakla mukellefim sozumu ilahi varliktan gelen birseymis gibi yansitman. Halbuki her insan dogru konusmakla mukellefir.
Kendilerine cile cektirenler zulum etmislerdir benim cinlerlende isim olmaz ozetleyecek olursam sunu derim .
29 - O halde sen, öğüt verip hatırlat; çünkü sen, Rabbinin nimetiyle ne bir kâhinsin ne de cin çarpmış.
Ha bu halde kime ilim gelir gercegi gorurse rabbinden insanlara bir ogut vermelidir . Bunu buyutmenin sen delisin , cinlisin gibi kavramalara gerek yoktur . Her birimiz Yaratani anlatmaya calisiyorum mukellefiz bu konuda .
Olay nedir kisaca aciklayayim .
52. Biz senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o bir şey dilediğinde, şeytan onun düşünce ve getirdigi içine bir şey atmış olmasın. Ama Allah, şeytanın attığını siler, sonra kendi ayetlerini muhkemleştirir. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.
53. Bu, Allah'ın; şeytanın attığını, kalplerinde hastalık olanlara, gönülleri katılaşanlara bir fitne yapması içindir. Zalimler, geri dönülmez bir ayrılık ve kopuş içindedirler.
54. Kendilerine ilim verilenler onun, senin Rabbinden bir hak olduğunu bilsinler, ona inansınlar da kalpleri ona saygı duysun diye böyle yapılmıştır. Şu bir gerçek ki Allah Hâdî'dir, iman edenleri dosdoğru yola mutlaka ulaştıracaktır.
Evet vurgulamak istenen bu dur muhsin can . Seytan bos durmammaktadir boyna kendi bildigini allahin ayetlerinin ustunu orterek kendi kelimelerini atmislardir ama ilim sahipleri bu ortuleri kaldirmakla yukumludurler .
Bu bir kendini birsey sanma degildir bu her farkina varan arastiran bir kisinin bunu rahatlikla gorebilecegi bir olgunluk seviyesidir , cinle peygamberlikle alakasi yoktur bunu gorebilmek icin ayeter ne ve anlasilirdir , arastirmalarimda bu tez uzeredir .
-
Pir,
Benim sorumun cevabı değil yazdıkların. Bizim bu zamanda Ehl-i Beyt'in, Peygamberin getirdiklerine tam anlamıyla ulaşabilme olanağımız var mı, yok mu?
Benim sorumun cevabı değil yazdıkların. Bizim bu zamanda Ehl-i Beyt'in, Peygamberin getirdiklerine tam anlamıyla ulaşabilme olanağımız var mı, yok mu?
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
. . .
-
3nokta yazdı:Pir,
Elbette vardir . Fakat buna engelleyen kuresellesmis bir yapi bir kok gormekteyim yoksa doyurucu kanitlar sizde mevcuttur. Ben bunlari cogu sia formlarinda sergiledim sormaksizin sanki kotu birseymis gibi silip supurduler ayet bile degildi yani !!!
Halbuki kendileride farkli hadislerlen ayni seyi ovup duruyorlar ama mana ayni seye ciktigini algiliyamiyor o baska ?
Daha derine inecek olursam nokta can Bu is bir kisinin iki kisinin bilmesiyle olmuyor toplum uyanmasi gerek yani tolumun fikir yapisi degismesi gerek arastirmaci olmasi gerek . Bazi toplumlardan ayrilmasi gerek .
Evet seytanin kimler oldugunu daha evvel anlatmistim seytan Hz alinin velayetine karsi gelen kesimdir bu kesimlerle dostluk yapilmaz eger yapilirsa saptirma olur ve gercek ogretıden kayılır ve oz unutulur.
Evet bugun Aliyi kabul etmeyen veya Alinin yaninda farkli sahislari ona esit kosanlarin toplumuna dostluk edersek bize gerceklesmis olan olmustur bu halde gercek nasil bilinir taki biri farkina varip bak bu asil boyle olmasi gerek sizin dininiz asli budur diye !!
Nisa Suresi 76 - İman edenler Allah yolunda savaşırlar; küfre sapanlarsa tağut yolunda savaşırlar. O halde, şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç kuşkusuz, şeytanın tuzağı çok zayıftır.
Bakara Suresi 168 - Ey insanlar! Yeryüzündeki nimetlerden temiz ve helal olmak şartıyla yiyin. şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o size açık bir düşmandır.
-
usulü bir kenara bırakalım. Fururu ele alalım. Onların yolunun fururunu hangi kaynaklardan öğrenmemiz gerekir? Bu konuda hangi kaynaklara güvenebiliriz? Onların ibadeti nasıldı? Onlar nasıl ibadet ettiler ve bize nasıl ibadet etmemiz gerektiğini söylediler?
Cevapların kısa kısa olursa daha iyi anlaşabiliriz.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
. . .
. . .
-
bak pır kardeş...
nerden pir oluyorsun soyun nedir bilmem fakat bildiğim gerçekleri çarpıtıyorsun. oraya yazdığın ayetlerinde konuyla hiç alakası yok. yorumu kıvırıyor konuya bağlıyorsun..benim yazdığım cevabı kendince uygun yerinden kesip iftira ediyorsun deyip asıl sen iftira ediyorsun. nerden çıkardın iftira ettiğimi deyincede cevap veremiyorsun.
düşünde cevap ver 12 imam nasıl yaşamış? sen bana göre bu doğru diyorsun tamam sen doğrunu yaşa senin fikrine zikrine karşı değilim ancak kendince doğru bildiklerini bir topluluğa mal edip senin gibilerlu o topluluktakileri perişan etme. senin ikna olmandan daha mihim meseleler var.
düşünde cevap ver. sen namaz oruc vs yok diyorsun sana Hz ALİ nin cevabıyla karşılık vereyim ben namaz kılıp oruç tutsam (yani Hz MUHAMMED (S.A.V) Hz ALİ VE 12 İMAM ) onlar gibi ibadet etsem cehennemlik olurmuyun.sense bunlar yoktur ben böyle yaşıyorum diyorsunya ya ben haklıysamdedimya daha mühim konular var beyni senin gibi yıkanmış şatlanmış o kadar çok kişi varki ne yazık benim güçüm yetmez ancak Allah sizlere yardım edebilir. bir video izledim peygamberlerden sonraki en üstün insan hz ömer diyor. yalan diyor. hz ali hakkında o kadar hadis varken. neden o ustün insan hendek savaşında amırın meydan okumasına karşılık vermedi. bunların mücadelesini vermeliyiz o zamanda haksızlıklara ve zulme maruz kaldılar şimdide kalıyorlar bi onların yolunda isek bunu yapmaya mecburuz. bakın hendek şavaşı çayrı filminden çıkarılmış diyanetin kitaplarında üstün körü anlatılıp geçilmiş şimdi ise EHL-I BEYT dururken kur-an da müjdelenmişken başka sahıslar üstün tutulup övülüyor. bunlar bizim meselemiz . PIR KARDEŞ senin gibiler yüzünden kalkıpta bana siz dinsizsiniz toppluluğunuz dinsiz demesinlerde EHL-I BEYT i sendiğim yücelttiğim ve savunduğum için zulümde etsinler canımıda alsınlar.
nerden pir oluyorsun soyun nedir bilmem fakat bildiğim gerçekleri çarpıtıyorsun. oraya yazdığın ayetlerinde konuyla hiç alakası yok. yorumu kıvırıyor konuya bağlıyorsun..benim yazdığım cevabı kendince uygun yerinden kesip iftira ediyorsun deyip asıl sen iftira ediyorsun. nerden çıkardın iftira ettiğimi deyincede cevap veremiyorsun.

-
Pir Efendi
Carpitigin Ayetlerin arkasina saklanarak nasil halen cevap verebiliyorsun sasiyorum. kendini hakli cikaramak icin halen Ayetlerden faydalaniyor kafana göre yorumlayip kendince kullaniyorsun ..Tahsilin nedir ? kimden ders gördün ? Hocan kim ? Hangi yerde (Medresede ) tahilsini yaptin ? her insan kafasina göre ayetleri senin gibi carpitip üstelik bilmislik taslarsa vay o kisilerin haline derim .
Carpitigin Ayetlerin arkasina saklanarak nasil halen cevap verebiliyorsun sasiyorum. kendini hakli cikaramak icin halen Ayetlerden faydalaniyor kafana göre yorumlayip kendince kullaniyorsun ..Tahsilin nedir ? kimden ders gördün ? Hocan kim ? Hangi yerde (Medresede ) tahilsini yaptin ? her insan kafasina göre ayetleri senin gibi carpitip üstelik bilmislik taslarsa vay o kisilerin haline derim .
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
------
------
-
3nokta yazdı:usulü bir kenara bırakalım. Fururu ele alalım. Onların yolunun fururunu hangi kaynaklardan öğrenmemiz gerekir? Bu konuda hangi kaynaklara güvenebiliriz? Onların ibadeti nasıldı? Onlar nasıl ibadet ettiler ve bize nasıl ibadet etmemiz gerektiğini söylediler?
Kardes soyledigin sorularin cevabini anlamak icin uzun bir yazi vede sure gerekir. Ama ben sadece dogru yol bulma adina sunu derim .
Her Aliye inanan topluluklardaki kaynaklari dogru sezerek bir ortasi bulunup Alinin tam anlamiyla kim olduguna dair bir arastirma yapilirsa insanlarin hepinizin dogruyu bulacaginiza hak din aciga cikacagina inanmaktayim .
Bakin asagidaki ayet bunu iyi aciklamakta
A'raf Suresi 11 - Andolsun ki sizi yarattık, sonra sizi biçimlendirdik, sonra da : "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da secde ettiler. Ama İblis etmedi, secde edenlerden olmadı o.
sonrada sizi bicimlendirdik diyor sonra meleklere ademe secde edin deniyor fakat ayetin meleklerle degil siz dedigi insanla alakalidir .
Her insanin ruhu allahin himayesi altindadir ruh bedenini biraktiginda allahin himayesine sadik kalir perde kalkar . Bu bir melektir . O zaman siz dedigi melek dedigi yeryuzunde ete kemige burunen ruhlardir .
Eger ademe inanilmasaydi bugun sizin hz Aliye uymaniz soz konusu degildi demkki Allahi taniyip bilmek icin Ali taninmalidir. Yoksa Aliyi tanimadan Allahu tala taninmaz .
Bosa Allah Allah der insan cunku tanimadigi allaha insan ibadet edermi ?
Bunu tanimislik aliden gecer .
Ama seytan onun yoluna ve ona inananlari saptirmis olmadik seylere saplandirmistir .
Oyleyse Aliyi arayin ! Gozunuzu acin ! Dunyanin 4 bir yaninda ayet var inceleyin !
Hz Ali Vasidir.
KURANDAN : Nur Suresi 32 : Allah Vâsi'dir, Alîm'dir.
KURANDAN : Bakara Suresi 115 - Doğu da batı da yalnız Allah'ındır. O halde nereye dönerseniz orada Allah'ın yüzü vardır. Allah Vâsi'dir
Evet hz ali Allahin dinini herzaman getiren kisidir. Doguya , batiya bak onun yuzunu gorursun vasisinin iste ayetin yorumu budur .
-
dervişali yazdı:ancak kendince doğru bildiklerini bir topluluğa mal edip senin gibilerlu o topluluktakileri perişan etme. senin ikna olmandan daha mihim meseleler var.düşünde cevap ver. sen namaz oruc vs yok diyorsun sana Hz ALİ nin cevabıyla karşılık vereyim ben namaz kılıp oruç tutsam (yani Hz MUHAMMED (S.A.V) Hz ALİ VE 12 İMAM ) onlar gibi ibadet etsem cehennemlik olurmuyun.sense bunlar yoktur ben böyle yaşıyorum diyorsunya ya ben haklıysamdedimya . PIR KARDEŞ senin gibiler yüzünden kalkıpta bana siz dinsizsiniz toppluluğunuz dinsiz demesinlerde EHL-I BEYT i sendiğim yücelttiğim ve savunduğum için zulümde etsinler canımıda alsınlar.[/b]
DervisAli can ben sadece gerekeni soyluyorum bildigin gibi ibadetini yapmaya devam et kimse ibadetini kucumsemiyor fakat dogru inanmak lazim , bilerek inanmak lazim yaratani gorerek inanmak lazim. Siz yerlerde surunerekte ibadet etseniz hakkiyla yaratani tanimadiktan sonra surunmeninde bir anlami yoktur.
Bakin olay bu asagidaki ayettir
Ali İmran Suresi 91 - Gerçeği örtüp de küfre sapmış olarak ölenlere gelince, onların herbiri kendini kurturmak için dünya dolusu altın verse de asla kabul edilmeyecektir.Korkunç bir azap vardır onlar için.Hiçbir yardımcıları olmayacaktır.
Ben farkli formlarda hadislerlen destekli hz Alinin uzeri ortulu yeri gosterdim onlara carcabuk silip supurduler hz alili ayetleri . Kafirlerin hal hareketleriydi bu Aliyi veli edinmeyenlerin hal hareketleriydi bu .
Muhammed Suresi 30 - Zaten sen onları, sözlerinin tarzından da tanırsın. Allah tüm yaptıklarınızı biliyor.
A'raf Suresi 46 - İki taraf arasında bir , A'raf üzerinde de herkesi yüzlerinden tanıyan erler vardır.
-
Allahin verecegi cezadan aldiginiz tahsil sizi kurtarirmi muhsin can ? Diploman kurtaracakmi ?ali muhsin yazdı:Pir Efendi
Tahsilin nedir ? kimden ders gördün ? Hocan kim ? Hangi yerde (Medresede ) tahilsini yaptin ? her insan kafasina göre ayetleri senin gibi carpitip üstelik bilmislik taslarsa vay o kisilerin haline derim .
Kurtulmanin okulumu var ?
Allah yoksa kurtulus yolunu artik ucretlimi kildida kurtulus kaynaklari allahin ayetleri artik dunyani 4 bucaginda olmasin ?
Eger Ayetleri carpitiyorsam Onun koruyucusu madem yaratansa bana gerekeni yapar yok degilse demekki klavuzlayicim o dur . Onun serrinden kurtula bilirmiyim ?