AZARBAYCAN TERÖRE PİRİM VERMEMELİ

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

AZARBAYCAN TERÖRE PİRİM VERMEMELİ

Mesaj gönderen helindem »

AZARBAYCAN TERÖRE PİRİM VERMEMELİ

Demokrasi dururken şiddetin açtığı yoldan belirsiz bir geleceğe uzanmayı tercih eden ve giderek yalnızlaşan PKK’yı terörist örgüt olarak kabul eden tüm dünya ülkeleri, Türkiye’nin bu konudaki mücadelesini meşru görmekte ve desteklemektedirler. Terörizmle mücadelede küresel işbirliğinden yana olan ülkeler, PKK’ya asla taviz vermedikleri gibi, her geçen gün daha da ciddi önlemler almaya yönelmektedir.

Bütün dünya terörizmle mücadelede küresel işbirliğinin önemini kavramışken, Bakü’de çıkarılan ve tirajı günde 9.000 olan muhalefet yanlısı “Yeni Müsavat” gazetesinin 17 Mayıs 2008 tarihli sayısında, Efgan Muhtarlı imzasıyla, Kürtlerin yurtdışından getirilerek Azerbaycan'a yerleştirildiği yönünde yayınlanan bir haber, bütün iyi niyetlere gölge düşürdü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarına dayanamayan PKK terör örgütünün, üyelerinin daha tehlikesiz yerlere göç etmesi için çaba gösterdiği ve söz konusu bölgelerde onlar için ayrı mahalleler kurulduğu bahsedilen haberde, Azerbaycan iktidarındaki üst düzey yetkililerin yardımıyla, bölücü Kürtler için özel kasabalar da inşa edildiği kaydedildi.

300'ün üzerinde göçmen Kürt ailesinin, Binegedi Kasabası'na yerleştirildiği ve Gence-Hanlar yolu üzerinde söz konusu aileler için kapalı kasaba inşa edildiği, son bir yıl içinde binlerce Kürt ailenin, Türkiye ve Irak'tan getirilerek Azarbaycan’a yerleştirildiği belirtildi.

Göçmen Kürtlerin genelde Bakü, Sumgayıt, Gence ve Hanlar'da ikamet etmesine izin verildiği, basının ve toplumun tepkilerine rağmen, göçmen Kürtlerin yerleştirilmesi sürecinin devam ettiği vurgulandı. Azerbaycan'ın güney bölgesinde de Kürtler için kasabalar inşa edildiği, Lenkeran'ın merkezindeki Han Bahçesi yakınlarında ise, gökdelenler inşa edildiği bildirildi. Lenkeran'ın merkezinde 10'un üzerinde gökdelenin inşasının hızla sürdüğü, ancak, söz konusu gökdelenlerin hangi şirket tarafından inşa edildiği konusunda bir bilgi verilmediği, anılan gökdelenlerdeki evlerin yerli halka satılmasının yasak olduğu, söz konusu evlerin, Türkiye ve Irak'tan getirilen zengin Kürt aileleri için öngörüldüğü, ayrıca Lenkeran'da ve dağlık bölgelerde Kürtler için kamplar inşa edilmesinin de planlandığı açıklandı.

Teröre karşı uluslararası işbirliğinin öneminin her geçen gün artış gösterdiği günümüzde, tarihten bugüne yakın dost olarak kabullendiğimiz Azarbaycan’dan beklenen, teröre pirim veren davranışlardan uzak durması ve barış ortamının gereklerini yerine getirmesi, Türkiye’nin teröre karşı haklı mücadelesinde destek olmasıdır.

Helin Demir helindem@mynet.com
KARAPAPAK MURAT
Mesajlar: 325
Kayıt: 20 Ara 2007, 17:22

Mesaj gönderen KARAPAPAK MURAT »

Azeriler karabağdan kaçıp soluğu bakü diskolarında, moskovadaki kötü evlerde alacaklarına cihat etselerdi şimdi durum böyle olmayacaktı. 1.5 milyon çeçen mücahid ayyaş ruslara direnirken 9 milyon azeride tık yok.
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön