PKK BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

PKK BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Mesaj gönderen helindem »

PKK BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Terör örgütü PKK’nın bir yandan bölge insanına ve bazı haklarına sahip çıktığını iddia etmesi, diğer yandan şiddetten vazgeçmediğini sergilemesi çelişkili bir durumun göstergeleri olarak topluma yansıyor. Bir adım daha ilerisi düşünüldüğünde devletin bölgeye götürdüğü hizmetlerin terör örgütü elemanları tarafından engellenmesi, hizmet araçlarının yakılması bölge insanına karşı düşmanlık şeklinde kendini gösteriyor.

PKK’nın çelişkili tutumunun izahı, kuruluşundan bugüne kadar militanların yetiştirilmesi ve eğitiminde, her türlü silah ve diğer maddi desteklerin sağlanmasında yabancı unsurların önemli rol üstlendikleri, örgütün arkasındaki yabancı destekler çekildiğinde kendi gücü ile ayakta durmasının mümkün olmadığı görüşü ile açıklanabiliyor. Türkiye’de terör denilen olgunun sadece bir avuç kandırılmış insandan ibaret olmadığı, arkasında uluslararası güçlerin yer aldığı gerçeği karşımızda duruyor. Bu durumda; Türkiye’nin terörle mücadelesinde, karşısındaki güçleri iyi değerlendirmesi, ciddi stratejiler belirlemesi, teröre destek veren dost görünümündeki ülkeleri iyi tanıması gerekiyor. Yüzümüze gülüp, arkadan teröre desteklerini sürdüren devletlerle ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkıyor.

Terörün kökünü kazıyacak her türlü önlemin alınması şart iken, bölge insanıyla kucaklaşmak, problemleri çözümlemek açısından en çıkar yol olarak görülüyor. Özellikle son günlerde PKK lehine olan gösterilerde polisle çatışan, onlara taş atarken görmeye başladığımız çocukların ortak özelliklerinin, gelecekten beklentilerinin olmaması, mücadelede insana verilecek değerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bazılarının oyun sandığı, bazılarının birbirinden gördüğü, bazılarının harçlık alabilme umuduyla saldırdığı, bazılarının ise polisten intikam alma duygusu ile hareket ettiği düşünüldüğünde, küçükten büyüğe bölge insanının her türlü ilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğu hususu dikkati çekiyor. Yani olayın maddi boyutunun yanında manevi yönünü de göz ardı etmemek gerekiyor.

Söz konusu olan şey, terör örgütünün aslında sanıldığı ya da örgüt yanlısı basın yayın organlarında yansıtıldığı kadar güçlü olmadığı. Sadece arkasındaki sahte güçlerden medet umduğu veya bazı lüzumsuz gerekçelere alet olduğu. Tabi bu güçler, o çok kolladıkları ve bir türlü vazgeçemedikleri belanın bir gün kendilerine de bulaşacağını düşünebiliyorlar mı acaba, bu da merak ediliyor.

Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön