3nokta yazdı:Bak birader,
Şimdi sen Şia kaynağı deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorsun. Evvela Ehl-i Beyt Mektebi tektir. Bizim kaynağımız 12 İmamlardır. Kaynaklarımızı kabul etmek zorunda değilsiniz. O halde tek tek kaynaklarınızı yazın biz de size ona göre cevap verelim.
12 İmam as'dan gelmeyen kaynakları biz kabul etmiyoruz. Bunu da belirtmek istedim ki biz Alevi-Şia-Caferi olarak Ehl-i Beyt as'a uymak zorundayız. Yolumuz onların şeriatı üzeredir. Onların dışında onlarla çelişen hiçkimse bize pir olamaz.
Anladim guzelde o zaman sizinle tartismak yersiz olur cunku tek taraflisiziz ben sana sizin kaynaklardan nasil delil getireyimki biz gaflet icinde hz aliden muhammeddin bilgisinden uzakken pirler gelip bize yetistirdi ogretti kurani kendi dilleri ve aciklamalari ile ve bugun bizde kurani okudugumuzda pirlerin ne kadar dogru oldugunun farkina vardik evel Allah aralarinda elbette birkac degersiz cikmis olabilir bilmiyorum anlata bildimmi hic bir dinde her insan degerli hakki tam anlatiyor diyemezsiniz !!!
Sadece Anadolu'daki Aleviler değil tüm dünyada Aleviler katledildi. Ehl-i Beyt as'a uyduğu için şehit edildi, zulme uğradı. Ehl-i Beyt inancını Anadolu'ya hapsetmek doğru değildir bu yol evrenseldir.
Peki bana birkactane isim verebilirmisin bizim pirlerin yasadigi donemlerde oldurulun zulum goren seyidlerinizden ???
Şimdi senle bir anlaşma yapalım. Ancak gerçekten öğrenmek ve birbirimizi tanımak için konuşalım. Siz düşüncelerinizi, inanç ve ibadet esaslarınızı tek tek yazın. Ben de bu konularda kafama yatmayanları size sorayım. Siz de bunları delilleriyle ispatlayın. Ancak şunu da belirtmek isterim ki biz kaynak olarak Kuran ve Ehl-i Beyt as'ı ölçü kabul ediyoruz. Var mısınız saygı çerçevesinde birbirimizi anlamaya?
Tamam ama bu tek tarafli oluyor sen senden hep delil sunmami istiyorsun bu adalete sigarmi ???????????? Benim kendi delilerimi ise hice sayiyorsun ??????
Sunu bilmelisinki bizim dinimiz genelde aciklama uzerinedir . Pirler uzaklardan kuranin bilgisine sahip olup zor sartlarda fakir yoksul kurandan haberi olmayanlara kurani en guzel sekilde halkimiza anlatmislardir !!!!!!!11
Pir konusuna gelince. Açıklarsanız bir iki sorum olacak: Pir nedir? Görevi nedir? Kim neye göre pir olur? Seçimle mi olur tayinle mi? Sizin pirleriniz kimdir? Pir dediklerinizin pir olma delilleri nelerdir? Bu konuda Ehl-i Beyt as ne demiştir? 12 İmamlardan sonra bu insanların pir olduğuna dair Kuran ve Ehl-i Beyt as'da kaynaklar nelerdir?
Not: Benim kaynaklarım evvela 1Ehl-i Beyt as'in izahıyla Kurandır. Bunu da ifade edeyim.
Buyrun cevaplarınızı sabırsızlıla ve merakla bekliyorum.
1=Pir hak yolunu muhammed ali yolunu en guzel sekilde aciklayan kurani yorumlayan veya sevgiyi yayan bir sahistir .
2=Gorevi para pul gozetmeden kendisini allaha adayip sirf insanin aydinlanmasi ve dogruyu bulmasi icin gece gunduz yol alan insanlara kurani allahin vermis oldugu guc bilgisi ve hikmeti ile yorumlayip halka ulastirmak icin yol katleden ve mazlumlar icin savasan kisidir .
3=Pirler kendisinden bir onceki pirlerden hayat egitimi ve bilgisini alirlar , hz muhammedi ve hz aliyi ve oniki imami hakkiyla ogrenip yaradana gece gunduz anarlar duraksamadan akillarinda gece gunduz devamli allahi yasatirlar . insanlik ve sevgi yaymak zorundadirlar .
4=Ne demek bizim pirlerimiz kim ? Siz iyi bilirsiniz ? Bizim 12 tane allahtan secilen secilmisler vardirki ilkine biz yani hz aliye sah deriz ogullarina ise hidayet onderleri sonradan gelenlere ise pir deriz onlardir bizi bu gune kadar hidayet edenler .
5= Pirlerin pir olmalarina delil insanlarin onlara karsi sevgi duymasi ve verdigi ozden meyvelerden anlasilir . Insanlarin sikintilarinda onlara yardim eder ve sozlerle rahatlatir guc ve ilim verir . Eger onceki pirden egitim almissa bu duyulur haber salinir bildirilir ve guven saglanilir .
6= kardesim 12 imamlardan sonra pirlerin geldigine dair delil arama veya 12 imamlarin bu konuda birseyler soyledigine karsi delil aramak yanlis olur kaldiki bizim pirlerimiz hz ali veya ogullari gibi konumda degildir .
O zaman sizinde seyhleriniz hakkinda takip ettiginiz kisiler hakkinda delil sunmaniz gerek varmi kuranda veya 12 imamlarin soyledi hadisler bu sahislar hakinda ???????????????
Sevgiler vatandas