Kurandan ve o ayeti açıklayan 12 imamlardan nakil getirmelisinyeshilyol yazdı:Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
yada iddiandan vazgeçip susmalısın
Kurandan ve o ayeti açıklayan 12 imamlardan nakil getirmelisinyeshilyol yazdı:Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
cezalandırılmak ve zuhurdan sonra dediğin mehdi (a.s) zuhurundan sonra bir doğuşun olabileceğini söylemektesin ve değişik şekillerde... derken nasıl şekiller? bu konuda biraz bilgi verebilirmisin?Ancak cezalandırmak, intikam vb. gibi sebeplerden ötürü değişik şekillerde tekrar dünyaya dönüş mümkündür. Bu da zuhurdan sonra olacak olan bir şey olarak hatırlıyorum.
hani kıyametten sonra cehenneme gidilecekti? Bu gidiş gelişlerde herkesin adam olacağına ve kimsenin cehenneme gitmeyeceğine dair bir kanıt mı var?dediğiniz gibi olsa cehenneme kimse gitmez. Çünkü adam olana kadar dünyaya geri dönecek o kişi.
Aleviyyun kardeşim bir konu açtı ve orada size sorular sordu. sorularını cevaplarsanız tartışma orada devam eder.Şimdi varsa elinizde imamlarımız as'dan reenkarnasyonla ilgili deliller buyrun yazın.
Tamam, Kurandan ve 12 imamlardan kanıt getirmek için hangi kaynaklardan kanıt istediğini sordum?Hasan Akça yazdı:Kurandan ve o ayeti açıklayan 12 imamlardan nakil getirmelisinyeshilyol yazdı:Hangi kaynaklardan kanıtlanmasını istiyorsunuz?
yada iddiandan vazgeçip susmalısın
aleviyyun kardeşim.aleviyyun yazdı:üçnokta kardeşim ben anlamadımcezalandırılmak ve zuhurdan sonra dediğin mehdi (a.s) zuhurundan sonra bir doğuşun olabileceğini söylemektesin ve değişik şekillerde... derken nasıl şekiller? bu konuda biraz bilgi verebilirmisin?Ancak cezalandırmak, intikam vb. gibi sebeplerden ötürü değişik şekillerde tekrar dünyaya dönüş mümkündür. Bu da zuhurdan sonra olacak olan bir şey olarak hatırlıyorum.
Not: yanlış anlama sadece öğrenmek için sordum...
foruma-giris-sorunu-t3330.htmlaleviyyun yazdı:Bak kardeşim son yazımı oku ve orada söylediklerime dikkat et sorun varsa bu imzamda söyle sileyim.... onun dışında bir sorun varsada açık söyle...
Evet, kardeşimaleviyyun yazdı:Verdiğin bilgi için teşekkürler. Bu konuda ben olabildiğince çok geniş bir hadis ve bilgi kaynağı oluşturmaya çalışıyorum. Senin bahsettiğin olaya Şia recat diyor Mehdi (a.s) zuhurundan sonra tekrar geri dönecekler. Tabi on iki imamlar söyledikleri hadislerde recatin Mehdi (a.s) ın zuhurundan sonra olacağını söylediklerini ben okuduğumu hatırlamıyorum. (ben yanlış biliyorda olabilirim) Benim asıl merak ettiğim bu cezalandırma amaçlı geri gelecekler hakkında.. Bu sizdeki mesh olayımı yoksa farklımı? Bu konuda birilerinden bilgi alabilmen mümkün mü diye sorsam?
Çünkü açıkçası mesh’in sizdeki yerini daha tam olarak anlayabilmiş değilim....
bu bahsettiğin cezalandırma mesh ile ilgilimi yoksa farklı bir şey mi bunu öğrenmek isterdim....
yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim....