Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Ali »

1alevi yazdı:
Adları güzel Ali ve Muhammed beyler şimdi neredesiniz, Mekzun bey şimdi neden susuyorsunuz, aşağıdaki sorularımıza hakaret etmeden kim cevap verecek eğer sizler de susarsanız:
Ehlibeyt'in eserlerini ya da 12 imamın eserlerini ya da 14 masumun eserlerini de tam olarak yazabilir misiniz?
Yani kitabın adını ve yazarının yukardakilerden hangisi olduğunu da tam olarak yazabilir misiniz lütfen?

Bak bektaşi
ne olduğun hemen herkesçe anlaşıldı
sorunu sordun hemde onlarca defa tekrar tekrar sordun vede yazdın cevap yazıldı kabul ettin veya etmedin veya yazılmadı veya yazılır yada yazılmaz
pişkinliğe ve arsızlığa vurup yeniden aynı soruları tekrar tekrar yazarsan kulaklarını çekerim haberin olsun ben diğerleri gibi çokta sabırlı bir yönetici değilim adam olmaya çalış ümidim yok ama belki başarabilirsin
1alevi
Mesajlar: 294
Kayıt: 12 Kas 2011, 05:46

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen 1alevi »

Mekzun yazdı:
1alevi yazdı: Mekzun bey,
Yukardaki iletinizle aşağıdaki iletiniz çok büyük çelişiyor, farkındasınız değil mi:
Bu nedenle biz Aleviler; Ali, Fatma, Oniki İmamların diğerleri ve Selman el Farisî’den oluşan Ehl-i Beyt’in tam anlamıyla temiz; dolayısıyla eylemlerinin ve sözlerinin tanrısal iradeyle tam bir uyum içinde olduğuna inanırız. Onlar masumdurlar; çünkü hatalar “kir”dir. Oysa Allah onlar için “…sizden kiri gidermek… ister” demiştir. Böylece onlar; sözleri, eylemleri ve niyetleriyle tanrısal iradenin çıkış yerleri olmaktadırlar.

Bakın burada Selman el Farisî için de tam anlamıyla temiz; dolayısıyla eylemlerinin ve sözlerinin tanrısal iradeyle tam bir uyum içinde olduğuna inanırız. Onlar masumdurlar; çünkü hatalar “kir”dir. Oysa Allah onlar için “…sizden kiri gidermek… ister” demiştir. Böylece onlar; sözleri, eylemleri ve niyetleriyle tanrısal iradenin çıkış yerleri olmaktadırlar. deniliyor.

Ben şüphe içinde kaldım doğrusu, haksız çıkmamak için bile bile bazı gerçekler gizlenilmeye mi çalışılıyor (takiyye, vs.) yoksa siz gerçekten de yanlış mı yazdınız?
Selman-ı Farisi'nin Ehlibeyte bağlı büyük bir sahabe olduğunu anlatmaya çalıştım, anlatım bozukluğu olmuş ve sanırım anlatmak istediğimi anlatamamışım.
Anlam karışıklığına yol açtığı için üzgünüm. Bu yazıyı yanlış yazmışım.
Mekzun yazdı:EHLİBEYT
1- Hatemul Enbiya Hz. Muhammed (s.a.a.v),
2- Hz. Hüseyin (a.s)
3- Hz. Hasan (a.s)
4- Hz. Fatıma (a.s)
5- Hz. Ali (a.s)

EHLİBEYT İMAMLARI
1- İmam Ali (a.s)
2- İmam Hasan (a.s)
3- İmam Hüseyin (a.s)
4- İmam Ali Zeynel Abidin (a.s)
5- İmam Muhammed Bakır (a.s)
6- İmam Caferi Sadık (a.s)
7- İmam Musa Kazım (a.s)
8- İmam Rıza (a.s)
9- İmam Muhammed Cevad (a.s)
10- İmam Ali Hadi (a.s)
11- İmam Hasan Askeri (a.s)
12- İmam Mehdi (a.f)

14 MASUMLAR
1- Hz. Muhammed (s.a.a.v)
2- Hz. Fatıma (a.s)
3- İmam Ali (a.s)
4- İmam Hasan (a.s)
5- İmam Hüseyin (a.s)
6- İmam Zeynel Abidin (a.s)
7- İmam Muhammed Bakır (a.s)
8- İmam Caferi Sadık (a.s)
9- İmam Musa Kazım (a.s)
10- İmam Rıza (a.s)
11- İmam Muhammed Cevad (a.s)
12- İmam Ali Hadi (a.s)
13- İmam Hasan Askeri (a.s)
14- İmam Mehdi (a.f)
Mekzun yazdı:Bu satırları okuyunca, Hasan ve alone_man kardeşime hak vermeye başladım.

1alevi,
Bu sefer bu gerçekten saçmalamaya başladım. Sen Ehlibeyt kaynakları, mektebi ve alimi dendiğinde ne anlıyorsun merak ediyorum? Yanlış bir anlam çıkardığın ortada...
Ehlibeyt kaynakları derken, Ehlibeyt'le ilgili bilgileri içeren ve Ehlibeyt taraftarı Alevi-İslam Alimlerin yazdığı kaynaklardan bahsediyoruz. Ve buna benzer şeyler...
Hasan Akça yazdı:durun belki vardır yahu hemen acele karar vermeyin
hatta belki Hz.Alinin el yazısı kufi yazısıyla bile Kuran vardır bellimi olur
---
yazmışlar işte
Kuran
N belaga
Sahifeyi seccadiye daha birçcok var
Mekzun yazdı:Ehlibeyt kaynakları, mektebi ve alimi dendiğinde...
Ehlibeyt kaynakları derken, Ehlibeyt'le ilgili bilgileri içeren ve Ehlibeyt taraftarı Alevi-İslam Alimlerin yazdığı kaynaklardan bahsediyoruz. Ve buna benzer şeyler...
Hüseyni yazdı:ben yok diye biliyorum bizzat 12 imamın yazdıgı bir kitap.varsada cahilligime bagışlayın...
Hüseyni yazdı:bildigim kadarıyla İmam Hasan asgarinin Kur an mealin den başka 12 imamın kendi kalemiyle hazırlanmış bir eseri yok malasef...
Hüseyni yazdı:bir okuyucu olarak evimdeki kitaplıgımda bulunan kitapların hiç biri 12 imamın el yazması kitalar degildir.yani kısaca yok...nolacak şimdi cevabını buldun sonunda YOK...??
Hüseyni yazdı:N.Belaga daki sözler İmam Ali ye ait derlemesdi seyyid Razi ye ait....acaba 1alevi neyi soruyo neyt sor 1alevi?
Hüseyni yazdı:alakası yok konuyu saptırmayın...kitap haline getiren seyyid razi diyorum...
Hüseyni yazdı:yani kısaca yok...nolacak şimdi cevabını buldun sonunda YOK...??
Hüseyni yazdı:12 imamın kendi kalemiyle hazırlanmış bir eseri yok malasef...
Hüseyni yazdı:ben yok diye biliyorum bizzat 12 imamın yazdıgı bir kitap
Hüseyni yazdı:kitap haline getiren seyyid razi diyorum...
Hüseyni yazdı:YOK.
Hüseyni yazdı:YOK.
Hüseyni yazdı:YOK.
Hasan Akça yazdı:durun belki vardır yahu
Hasan Akça yazdı:daha birçcok var
Hüseyni yazdı:YOK.
Hüseyni yazdı:YOK.
Hüseyni yazdı:YOK.
Hasan Akça yazdı:birkaç eser yazıldı mesela İmam Alinin el yazması Kuranı var denildi
hatta bu eser meşhedde İmam Rıza müzesindede sergileniyor
Dünyadaki tüm alevilerin kabul ettiği N.BELAGA var denildi yine kabul etmedin sahifeyi seccadiye var denildi kabul etmedin el yazması diye tutturdun el yazması önüne gelse (mesela İmam rızanın müzesine gidip KUFİ yazıyla yazılı kuranı görsen bu seferde parmak izi isterim inanmam diyeceksin)
bu nedenle gel bize bir iyilik yap bunlarıda bize sen öğret tıpkı ehli beytin isimlerini ve selmanın ehli beyt olmadığını bize öğrettiğin gibi öğret yok eğer bilmiyorsanda bektaşi angutluğu yapmayıp forumu kaynakları önerilen kitapları bir güzel oku hoş okusanda anlamazsın ama en azından vaktimizi çalmamış olursun vede seni pişkinlik piri ilan etmeyiz hepimiz için iyi olur
Hasan Akça yazdı:daha birçcok var
alone_man yazdı:can çok basit bir soru bu
her inanç kendi tabanını bulur her inanç önderine inananda bulunur çünkü insanlar kısım kısımdır kimse kimseye benzemez
yani yıllardır sürmesi doğru yada yanlış olduğuna kanıt olmaz
hindulukta binlerce yıldır sürüyor emevilerin dini anlayışıda binlerce yıldır sürüyor
yani bu açıdan sorgulamak bizi aydınlatmaz
yani sayılara bakarak yada yıllara bakarak inançların doğru yada yanlış olduğuna karar veremeyiz


sayılara bakarak yada yıllara bakarak inançların doğru yada yanlış olduğuna karar veremeyiz
Kaynak: viewtopic.php?p=25889#p25889
Mekzun yazdı:Ehlibeyt kaynakları, mektebi ve alimi dendiğinde...
Ehlibeyt'le ilgili bilgileri içeren ve Ehlibeyt taraftarı Alevi-İslam Alimlerin yazdığı kaynaklardan bahsediyoruz.
ammar alevi yazdı:Nehc’ul Belağa Hz. Ali (a.s)’ın kısa hilafeti döneminde buyurmuş olduğu 239 hutbe, 79 mektup ve 480 hikmetli kısa sözden oluşan bir kitaptır. Seyyid Razi adıyla meşhur olan ve büyük Şii alimlerinden biri sayılan Muhammed b. Hasan Musevi (359-406) söz konusu hutbe, mektup ve kısa sözleri biraraya toplayarak değerli bir eser oluşturmuş ve bu eseri Nehc’ul Belağa olarak adlandırmıştır. O bu değerli kitabı H. 400 yı­lında kaleme almıştır. Nehc’ül-Belağa yazarı Seyyid Razi, bu eseri oluşturma hedefi hususunda kitabın ön­sözünde şöyle demektedir: “Ömrümün baharındayken ve ömür dalım henüz ta­zeyken İmamların (a.s) özellikleri ve hususiyetleri hak­kında bir kitap yazmaya başladım. (Hasais’ul Eimme kitabı) Bu kitapta o zatların güzel ve değerli sözleri vardı. Elbette bu kitabın başında da belirttiğim gibi bu işe belli bir hedef ve niyetle giriş­tim. Ama Hz. Ali’nin özgün hususiyetlerini yazdıktan sonra bu kitabı devam ettirmeyecek bölümlere ve kısımlara ayırdım. Son bölümünde uzun hutbeler ye­rine, öğütlerini hikmetlerini, örneklemelerini ve kısa edebi sözlerini bir araya topladım.

Bazı dostlarım bu kitabı okuyunca çok beğenip öv­dü­ler, fesahat ve belagatı ile eşsizlik ve özgünlüğüne hayran oldular. Bu nedenle benden Hz. Ali (a.s)’ın çeşitli dallarda ve konulardaki öğüt, yazı, hutbe ve hik­metli sözlerini toplayarak derlememi istediler. Onlar Hz. Ali (a.s)’ın bu sözleri­nin fesahat ve belagatını, Arapça’nın incileri, dini-dün­yevi sözlerin nuru olduğunu çok iyi biliyorlardı; çünkü böylesi özellikler hiçbir beşeri söz ve kitapta bir araya gelmemiştir. Hz. Ali, fesahatin kapısı, belagatın temeli ko­numundadır. Fesahat ve belagatın gizlilikleri onun sözle­rinde tecelli etmiş ve onunla bir düzene girmiştir. Her ha­tip onun örneklendirmelerini almış, her vaiz onun sözle­rinden yararlanmıştır. Buna rağmen o herkesten iler­dedir ve onlar Hz. Ali’den geri kalmışlardır. Zira onun sözlerinde ilahi ilmin izi ve Peygamberin kokusu vardır. Ben de bu isteklerine icabet ettim ve telif ettiğim bu eserin adını da Nehc’ul-Belağa koydum.
Kaynak 1: http://www.caferilik.com/kutuphane/hadi ... iyalim.htm
Kaynak 2: viewtopic.php?f=22&t=852
Kaynak 3: viewtopic.php?f=22&t=628
ammar alevi yazdı:Seyyid Razi’nin Değerli Eseri Nehc’ül-Belağa
Daha önce de Nehc’ül-Belağa’nın Seyyid Razi’nin ebedi eserlerinden biri olduğundan söz etmiştik. Seyyid Razi büyük bir edebiyatçı ve yüce bir şair olup daha kırk yaşlarında iken H. 400 yılında bu değerli eseri kaleme almıştır.

Seyyid Razi o zamana kadar, Şii ve Sünni alimlerin kitaplarında yer alan müminlerin emiri Ali (a.s)’ın sözlerini seçerek üç bölüm halinde bir araya topladı. Birinci bölümde hutbe ve emirleri, ikinci bölümde kısa ve uzun mektupları, üçüncü bir bölümde ise hikmet ve öğütleri yer almıştır.

Seyyid Razi oldukça güzel bir tabirle Nehc’ül-Belağa’nın önsözünde şöyle demektedir: “Dostlar benden Emir’el-Mü’minin Ali (a.s)’ın hutbelerini, mektuplarını, öğütlerini, hayat tarzını belirten ifadelerini bir araya ge­tirmemi istediler. Onlar bu esas üzere yazılacak bir kita­bın fesahat ve belagat açısından eşsiz bir eser olacağını dini ve dünyevi sayısız sözleri barındıracağını biliyor­lardı.

Bu sözler başka hiçbir yerde bulunmayacak, hiçbir ki­tapta görülmeyecekti. Müminlerin emiri Ali (a.s) fesahat ve belagat açısından kaynak durumdadır. Belagat ondan vücuda gelmiş, ondan türemiş ve kanunları ondan alın­mıştır.

Her konuşmacı konuşmalarında ondan istifade etmiş, her güçlü hatip onun sözlerinden güç almıştır. Buna rağ­men hiç kimse belagat ve fesahat açısından ona ulaşa­mamıştır. Hz. Ali (a.s)’ın sözleri ilahi ilmin bir örneğidir ve ondan Peygamber-i Ekrem (s. a. v)’in sözlerinin ko­kusu gelmektedir.

Seyyid Razi bu kitabını Nehc’ül-Belağa olarak adlan­dırmıştır, gerçekten de adıyla ayan söyleyen bir kitaptır. Bundan daha iyi, daha çekici ve daha uygun bir isim hiç kimsenin aklına gelmemiştir.
Konunun başlığı: SEYYİD RAZİ'NİN DEĞERLİ ESERİ NEHCÜL BELAGA
Kaynak: viewtopic.php?f=22&t=848
ammar alevi yazdı:Seyyid Razi kendi asrının şairlerinden sayılıyordu. Gö­rüş sahipleri onu Ebu Talib soyunun en büyük şairi kabul etmişlerdir. Seyyid Razi dini ilimlerde bir çok kitaplar ve nefis eserler kaleme almıştır. En meşhur eserlerinden biri olan Nehc’ul Belağa tarihe geçmiş, ebedileşmiştir.
Kaynak: viewtopic.php?f=22&t=847
ammar alevi yazdı:Seyyid Razi'nin diğer eserleri şunlardır:

Hasaisu'l-Eimme, Nehcü'l-Belâga, ez-Ziyadat Fî Şi'r-i Ebî Temam, Ta'likatun Ale'l-Hilâf, Mecazatu'l-Asari'n-Nebeviyye, Ta'likatun Alâ Îzah-ı Ebî Ali, el-Ceyyid Min Şi'r-i Ebi'l-Fukaha, el-Haccac, Muhtaru Şi'r-i Ebî İshak es-Sabî, Ma Dare Beynehu ve Beyne Ebî İshak Mine'r-Resail ve Divanu'l-Eş'ar.
Kaynak: viewtopic.php?f=22&t=851
alone_man yazdı:sayılara bakarak yada yıllara bakarak inançların doğru yada yanlış olduğuna karar veremeyiz
Ali yazdı:Bak bektaşi
ne olduğun hemen herkesçe anlaşıldı
sorunu sordun hemde onlarca defa tekrar tekrar sordun vede yazdın cevap yazıldı kabul ettin veya etmedin veya yazılmadı veya yazılır yada yazılmaz
pişkinliğe ve arsızlığa vurup yeniden aynı soruları tekrar tekrar yazarsan kulaklarını çekerim haberin olsun ben diğerleri gibi çokta sabırlı bir yönetici değilim adam olmaya çalış ümidim yok ama belki başarabilirsin
Yönetici Ali bey,

Sizden de büyük Allah var.
Sizin forumunuz, yöneticisiniz tabii.

Bu forumda yöneticilerden biri olduğunuz belli!
Ama bu forumun, sitenizin ne olduğu belirsiz inan. Alevi olmanızı bırak Şii olduğunuza bile inanmıyorum. Belki Sünni bile değilsiniz. Ve hatta İslam, Müslüman bile değilsiniz belki!

Alevilere ve kutsallarına hakaret ederek; Elibeyt, 12 imam, 14 masum adlarını da kullanarak Alevi/Bektaşilerle Şiilerin, Nusayrilerin, vb. diğer Ali dostlarının arasını açmaya çalışan sahtekarlar gibisiniz!
Çok büyük ayıplarınız var. Ehlibeyt'in ve eserlerinin tam olarak bilinip tanınması bile işinize gelmiyor! Yüce Allah şerlerinizden tüm Ehlibeyt dostlarını (Alevi, Bektaşi, Sünni, Şii, Nusayri, vb.) ve tüm insanlığı da korusun inşallah.

Allah'ın izniyle kulağımı ne çekemezsiniz asla ama susturursunuz, uzaklaştırırsınız, yasaklarsınız, yazmama engel olabilirsiniz, vs. evet.
Suçumuz ne idi: Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimizin ve eserlerinin tam olarak, en ufak bir kuşkuya dahi yer bırakmadan bilinmesini sağlamaya çalışmak.

Beni sevmeniz ya da sevmemeniz bu gerçekleri yazmanıza engel olmamalıydı. Bizzat Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimizin eserlerini bilsem gitmeden yazardım ben, Allah şahit.
Bugün dünyada bizzat Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimizden kalan eser yok diye biliyorum zaten (bu nedenle de şu an için tek 100% kesin kaynağım, rehberim Kur'an-ı Kerim'dir. 100% kesin olmayanları söylemeye ise gerek yok zaten!). Ama sizler var diyorsunuz, yalancı değilseniz eğer: adlarını, yazarlarını, orjinal nüshalarını tam olarak tüm insanlık alemiyle paylaşsanız ne güzel olurdu.

Bakın hatırlarsınız, bizleri forumunuza çağırıyordunuz bir ara! Biz burada yokken arslandınız, gelsinler tartışalım, vs., vs. diyordunuz, meydana çağırıyordunuz! Ne oldu şimdi?
Geldik işte, ama biz gelir gelmez sus pus oldunuz siz de! Ne oldu şimdi? Yönetici bey de tehdit etmeye başladılar. Bunun devamı ise belli: forumdan atılmak olacak gibi!

Yine diyorum: foruma bizzat Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimin elinden kaleminden olan eserler de tam olarak (adı, bizzat listeleri yukarda verilen Ehlibeyt ya da 12 imam ya da 14 masumdan biri olan yazarı) yazılırsa eğer devam ederiz ve Allah'ın izniyle her sorunuza da bu kutsal eserlerden cevaplarınızı "tastamam olarak" alırsınız inşallah.
Aksi halde (var dediğiniz bizzat Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimin elinden kaleminden olan "tam olarak" eserleri yazmazsanız), son mesajımdır.

Beni tam olarak tanımak ve anlamak isteyenler şu linklerden itibaren sohbetlerimizi okurlarsa gerçekleri, şahsıma atılan yalan/iftiraları, şahsıma yapılan hakaretleri de tam olarak görebilirler:
Bu forum konusundaki ilk mesajım: viewtopic.php?p=25620#p25620
Bu forumdaki ilk mesajım: viewtopic.php?p=25619#p25619

Yine beni doğru olarak tanımak ve anlamak isteyenler özetle şu linklere de bakabilirler, hakkımızda merakı olanlara da cevaplar özetle buradadır:
Link 1: viewtopic.php?p=25871#p25871
Link 2: viewtopic.php?p=25872#p25872
En son 1alevi tarafından 19 Kas 2011, 14:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
"Ey Şiiler, bizim ziynetimiz olun, utanç kaynağımız olmayın. Halka iyi şeyler söyleyin, dillerinizi koruyun, fazla konuşmaktan ve kötü söz söylemekten alı-koyun." Hz. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Musa Özateş »

1alevi yazdı: Aksi halde (var dediğiniz bizzat Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum efendilerimin elinden kaleminden olan "tam olarak" eserleri yazmazsanız), son mesajımdır.

bizim davetimiz iyiniyetli olarak 12 imamların yolunu öğrenmek isteyenleredir hatta saygın tartışma adabını bilen arsızlık ve pişkinlikten uzak saygın olmayı bilenleredir
burada sana yazılanları bile hatta n,belagayı bile kabul etmemişken seninle bu konuda yazışılacağınımı sanıyorsun bunu haketmiyorsunki vede ben sana soruyorum
hadi biz yanlış yoldayız yanlış kaynaklarla yola gidiyoruz ve yolumuz yanlış hadi böyle varsayalım
sen hangi kaynaklarla 12 imamların yolundan gidiyorsun mesela biriki yazılı kaynak sun o çerçevede bizde sana eleştiri yada cevap getirelim merak etme uygun kaynak verirsen tastik ederiz biz doğruya doğru demekten çekinmeyiz kimden gelirse gelsin hatta bir bektaşi bile doğruyu söylese doğru söylüyor deriz buyur bekliyorum kaynağını ama okuduklarım kadarıyla yazmayacaksın çünkü amacın doğru yada yanlış değil
alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen alone_man »

Musa Özateş yazdı: sen hangi kaynaklarla 12 imamların yolundan gidiyorsun mesela biriki yazılı kaynak sun o çerçevede bizde sana eleştiri yada cevap getirelim merak etme uygun kaynak verirsen tastik ederiz biz doğruya doğru demekten çekinmeyiz kimden gelirse gelsin hatta bir bektaşi bile doğruyu söylese doğru söylüyor deriz buyur bekliyorum kaynağını ama okuduklarım kadarıyla yazmayacaksın çünkü amacın doğru yada yanlış değil
kendi inandığı kaynağı sunamaz can boşa soruyorsun kaçmayı tercih eder çünkü sunarsa haşat edileceğini bilir
Hz.Alinin sözleri olduğunu tüm dünyanın kabul ettiği N.belagayı bile kabul etmeyen adamla kaynak konusu konuşulabilirmi?
Hüseyni
Mesajlar: 518
Kayıt: 04 Eki 2011, 21:20

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Hüseyni »

sayın Ali Muhsin, yazınızı okudum ,yanılıyorsunuz ...1alevi nikli kişinin formda ki yazı yazma amacının üzüm yemek degil bagcıyı dövmek oldugunu anlamak için kain olmaya gerek yok.mesele bu degil mesele şu...1alevi bu siteyi bulmuş kendince bilgisi kadar yada ameli kadar yazmaya başlamış...iyi kötü bişiler yazıyo...şakayla başlamış belki hidayate erecek.burda bulunan vatandaşlar o kişinin dalga geçtigini anladıkları için alaylı bir şekilde yazmaya başlamışlar.konuya bende katıldım.banada alaylı bir şekilde yazmaya başladı gı için sinirlendim.aba altından sopa gösterdigim falan yok kişisel dir bir gurubun akımın hizibin destekçisi olarak burda degilim.lakin annesi babası kardeşi belki hanımı ve akraba ları halen bektaşi olan burdaki vatandaşların bilgisiz anadolu Ali cilerine çok uçlarda şahinlik yaparak yazmalarına çok kızıyorum.sorum sizlere siz aile ve akraba içindede mi böyle kırıcı alaycı nefret dolu sözlerinizi sarf ediyosunuz?eger hep böyle yaparsanız çevrenizdekiler Ehlibeyt mektebine olan ilgi alaka araştırma ruhunu yitireceklerdir.çünkü bu insanlar bişi bilmiyolar.cahiliye dönemi gibi.sevgi ve merhamet elini uzatmak varken yok sen bektaşi mikrobunu yemişsin yok sen sebetayistsin yok git bektaş efendinin palavralarını dinle gibi ve daha agır hakaretler ediliyor.bu insanlara inanın anadoluda yaşayan bütün inanç akideleri aynı şeyi yapıyor.hatta sünniden dönmeler bile hala bizim insanlarımıza kafir münafık diyebiliyor.bilmem derdimi anlatabildim mi?
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Hüseyini Can

Sunun atlini cizerek yaziyorum.. Bizlerde biliyoruzki Mazlum Alevi Toplumumuz Bektasiligin etkisi altindadir.Bizler onlari degil ,onlari bu hale getirenlere karsi Mücadele veriyoruz zaten Bektasilerin yazilarindan fark edildigi gibi bunlar ortaligi kasitli olarak karistirmak ve kiskirtamak istedikleri icin buraya üye olduklarinida biliyoruz ,zaten Samimi olan biri böyle bir uslüble karsimiza cikmaz .Cahil veya Cahil birakilmis Alevi Canlarimiz zaten bize karsi böyle bir uslubta bulunmaz ,buraya giripte ortaligi bulandiran kisiler örnegin "Alevi, Hüseyin, Alici" gibi niklerle giren ama gercekte orginize bir sekilde bu Siteye karsi komplo kurmak isteyen Alevi Düsmanligi yapan Bektasilerin olduklarinida biliyoruz onun icin Arkadaslarimin, Abilerimin Tepkileride sadece bunlara gecerlidir... zira Bahsettigimiz Bektasiler Buraya kasitli vede Planli olarak girmektedirler.biz bunlarin farkindayiz ,bazende anlasmali olarak Topyekün saldirdiklarida oluyor ..Bizim Elestirilerimiz ve Tepkilerimiz sadece bunlar gibi "Alevilik" maskesi altinda Aleviyi Aleviye karsi kiskirtmak istyenlere karsidir ..biz burda hic bir zaman Saf ve Cahil Birakilmis Alevi Canlarimiz icin elestirilerde bulunmadik aksine onlarin Allahtan Hidayete ermleri icin Dualar ettik ve ediyoruzda umarim aciklamam anlasilmistir...Kim buraya üye olur Samimi bir sekilde Sorular sorarsa bizde ona göre Samimiyetligmizi Efendiligimizi ortaya koyarak cevap vermeye calisiyoruz ama maalesef buraya giren bazilari bizlere bazen salya sümük saldirdiklarinda bizleri incittiklerinde inanlcarimza acika hakaret ettiklerinde, bizde o tavirlarina karsi hareket edip gerektigi gibi cevaplarinida veriyoruz, bunuda anlayisla karsilayacaginizdan eminim ...Ayrica Rahmeti Babamlada Bektasilik hususunda tartsidigim günlerde olmustu ama kirici degil yapici bir sekilde tabiki :)
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
1alevi
Mesajlar: 294
Kayıt: 12 Kas 2011, 05:46

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen 1alevi »

Mekzun yazdı:EHLİBEYT
1- Hatemul Enbiya Hz. Muhammed (s.a.a.v),
2- Hz. Hüseyin (a.s)
3- Hz. Hasan (a.s)
4- Hz. Fatıma (a.s)
5- Hz. Ali (a.s)

EHLİBEYT İMAMLARI
1- İmam Ali (a.s)
2- İmam Hasan (a.s)
3- İmam Hüseyin (a.s)
4- İmam Ali Zeynel Abidin (a.s)
5- İmam Muhammed Bakır (a.s)
6- İmam Caferi Sadık (a.s)
7- İmam Musa Kazım (a.s)
8- İmam Rıza (a.s)
9- İmam Muhammed Cevad (a.s)
10- İmam Ali Hadi (a.s)
11- İmam Hasan Askeri (a.s)
12- İmam Mehdi (a.f)

14 MASUMLAR
1- Hz. Muhammed (s.a.a.v)
2- Hz. Fatıma (a.s)
3- İmam Ali (a.s)
4- İmam Hasan (a.s)
5- İmam Hüseyin (a.s)
6- İmam Zeynel Abidin (a.s)
7- İmam Muhammed Bakır (a.s)
8- İmam Caferi Sadık (a.s)
9- İmam Musa Kazım (a.s)
10- İmam Rıza (a.s)
11- İmam Muhammed Cevad (a.s)
12- İmam Ali Hadi (a.s)
13- İmam Hasan Askeri (a.s)
14- İmam Mehdi (a.f)
Görüldüğü kadarıyla,

Şiiler inançlarını bütün diğer inançlardan çok daha ÜSTÜN görürler.

Dolayısıyla, kendilerini de bütün diğer insanlardan çok daha üstün görürler. TORPİLLİdirler, Cennet'e direk gireceklerini ZANnederler!
Öyle ki yüce Allah adeta Cennet'ini sadece ve sadece bunlar için yaratmıştır; çünkü, Cennet'e birtek kendilerinin gideceklerini SANIyorlar.
Dolayısıyla, Cem yapıp Semah dönen benim gibi Aleviler, hele de Bektaşiler ve (kafir!!!) Sünniler Cennet'i hayal bile etmesinler asla!

Peki bu Şeytan sıfatı KİBİRlerine dayanakları tam olarak nedir acaba? Cevap: ellerinde Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum kaynakları varmış da onlara uyuyorlarmış bu efendiler!
Her fırsatta ellerinde Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizden gelen kaynaklar olduğunu, dolayısıyla da onların öğretileriyle yaşadıklarını hepsi de aynen birer papağan gibi ezbere söylerler!
Çünkü, kendilerine aynen böyle erberletilmiştir görüldüğü kadarıyla. Şii olmayan Alevi, Bektaşi, Sünni gibilerin tek suçu ise onların bu YALANlarına, DAYATMAya çalıştıkları bu sahte kaynaklarına inanmamamızdır, güvenmememizdir!

Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin tam olarak kimler olduğunu zar zor da olsa küfür, alay, hakaretler yesek de vesile olduk yazdırdık. Liste yukarıdadır, görmek için şu linklere de bakılabilir:
Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum: viewtopic.php?p=25748#p25748
Ehlibeyt: viewtopic.php?p=25735#p25735

Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin tam olarak kimler olduğunu öğrendikten ve örettikten sonra kendilerinden bizzat Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin eserlerini de tam olarak yazmalarını istedik.
Yazmadılar, tabii. Yazamazlar. Çünkü, yalanları, İFTİRAları, saptırmaları, çarpıtmaları, dayatmaları tam olarak ortaya çıkacaktır! İşlerine gelmez!

Forumu ve yazışmalarını inceledik, takip ettik. Başka bir forum konusunda gururla önem sırasına göre 5 kitaplık şöyle bir liste verdiklerine tanık olduk! Güya, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin eserleri bunlarmış!
Uyanıklar yazar isimlerini yine tam olarak vermiyorlar, yazmıyorlar, gizliyorlar, saklıyorlar ama işte yazarlı liste de tam olarak aşağıdadır:

1. ilki Kuranı kerim, türkçe meal olarak Gölpınarlının çevirisi
2. ikinci en önemli kaynak nehcül belaga, Razi diye birinin hadis/rivayet kitabı (Aynen Sünnilerin hadis, rivayet kitapları gibi!)
3. dua kitabı olarak sahifeyi seccadiyeyi, İmam zeynel abidin (Aynen Sünnilerin tipik hadis, rivayet kitapları gibi!)
4. EL İRŞAD, şeyh müfid
5. tefsiri mizan, Allame Seyyid Muhammed Hüseyin TABATABAÎ

Kaynak 1: viewtopic.php?p=26106#p26106
Kaynak 2: viewtopic.php?p=26109#p26109

3. maddede yazarın İmam zeynel abidin olmasına da çok kanmayın aldanmayın inanmayın sakın! Bu zavallılar böyle SANIyor ama biraz araştırma ile bu eserin de bizzat İmam zeynel abidin efendimizin kaleminden olmadığı, yine sadece ona isnad edidiği, ona ait olduğuna inanıldığı, ona ait olduğunun ZANnedildiği, farklı vesiyonlarının da olduğu, zamanla genişleme gösterdiği bile görülebilir!
Özetle, Şiilerin bir tür hadis, rivayet kitabıdır yine gördüğüm kadarıyla!
Aynen Sünnilerin sıradan hadis, rivayet kitapları gibi!

Bakınız, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin listesi tam olarak yukarıdadır!
Bunların Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum kaynakları dedikleri sözde eserler ve yazarları da tam olarak yukarıdadır işte!
Bu yazarlarla Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimiz arasında ne kadar uyuşma, benzerlik var Allah aşkına! Çarpıtmayı, saptırmayı, yalan ve iftiraları görebiliyor musunuz?

Örneğin,
Ehlibeyt'in içinde Gölpınarlı diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde Razi diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde şeyh müfid diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde TABATABAÎ diye biri var mı?
---
Ehlibeyt'in içinde Humeyni, Hamanei, vb. diye biri var mı?
---
Ehlibeyt'in içinde Teoman Şahin diye biri var mı?
---

İşte Şiilerin gerçekte yollarından gittikleri bunlardır; Allah, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimiz değildir yani!
İşte Şiilerin gerçekte taptıkları da bunlardır; Allah, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimiz değildir yani!

DAYATMA ile ZORBAlıkla kendileri gibi diğer insanları da aynen bu kişilere tapmaya, bu kişilerin (Gölpınarlı, Razi, şeyh müfid, TABATABAÎ, vb.) yollarından gitmeye çağırıyorlar işte! İnanmayın, kanmayın, aldanmayın sakın!

İtirazları olanlar varsa konuşuruz elbette. Ama gerçekler de böyledir, görüldüğü üzere.

Ve Alevilik ve Aleviler de asla Şiilik ve Şiiler gibi değildir.

Gerçekleri görebilenlere selam olsun.
"Ey Şiiler, bizim ziynetimiz olun, utanç kaynağımız olmayın. Halka iyi şeyler söyleyin, dillerinizi koruyun, fazla konuşmaktan ve kötü söz söylemekten alı-koyun." Hz. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Hasan Akça »

1alevi yazdı: Dolayısıyla, Cem yapıp Semah dönen benim gibi Aleviler, hele de Bektaşiler ve (kafir!!!) Sünniler Cennet'i hayal bile etmesinler asla!

Şii olmayan Alevi, Bektaşi, Sünni gibilerin tek suçu ise onların bu YALANlarına, DAYATMAya çalıştıkları bu sahte kaynaklarına inanmamamızdır, güvenmememizdir!

Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimizin tam olarak kimler olduğunu zar zor da olsa küfür, alay, hakaretler yesek de vesile olduk yazdırdık. Liste yukarıdadır, görmek için şu linklere de bakılabilir:
Ehlibeyt, 12 imam, 14 masum: viewtopic.php?p=25748#p25748
Ehlibeyt: viewtopic.php?p=25735#p25735
.
Münafıkları tanıma yöntemleri vardır çünkü onlar dilleriyle münfığım demezler ama öyle yöntemleri vardır ki bilenler onların münafık olduğunu anlar ve münafık kafirden daha aşağılık varlıktır,düşünün Allahı inkar eden kafirden daha aşağılık,,,,,
Bu kişiler dilleriyle Hz.peygamberimizi yada Hz.Aliyi sevmiyoruz demezler
ama öyle işler yaparlar öyle sözler söylerlerki aslında bunların bu kişilere düşman olduklarını hemen anlarsınız
Allah inkar edenlere azap vaadetmiştir ve her kim vahyi vahiyle belirlenen doğruyu inkar ederse azap görecektir çünkü Allahın vaadi gerçektir
o halde kişi ister bektaşiyim desin ister sünniyim desin ister aleviyim desin farketmiyor inkar ederse azap görecektir ama bu münafık bunu çarpıtıp nasıl sunuyor dikkat edin.......
Sahte kaynak sunuyormuşuz
o kaynaklar binlerce yıldır var ve şu ana kadar hatta inkarcılar bile o kaynaklara sahte demedi bazı rivayetleri eleştirenler oldu bazı bilgiler yanlış diyenler oldu ama bu kaynak sahtedir diyen babayiğit hiç çıkmadı ama bu münafık sunulan kaynaklara sahte diyor tümüyle reddediyor

münafıklığın içinde arsızlık ve pişkinlikte olmak zorunda ve bu münafık gelip burada bize ehli beytin 14 masumun isimlerini öğrettiğini söyyleyecek kadarda arsızlık pişkinlik gösterebiliyor
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Hasan Akça »

1alevi yazdı:

Örneğin,
Ehlibeyt'in içinde Gölpınarlı diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde Razi diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde şeyh müfid diye biri var mı?
Ehlibeyt'in içinde TABATABAÎ diye biri var mı?
---
Ehlibeyt'in içinde Humeyni, Hamanei, vb. diye biri var mı?
---
Ehlibeyt'in içinde Teoman Şahin diye biri var mı?
---

.

münafığın bir diğer özelliğide çarpıtır hemde herşeyi çarpıtır bunu en çok bektaşilerin içine yuvalanmış sebatayistler yapar bu kişi sebatayistmi bilmem ama çarpıttığını görüyorsunuz
biz ona sen kaynağını yaz diyoruz yazmıyor çünkü yazsa onun kullandığı mantıkla bizde ona soracağız?

Ehli beytin içinde bektaş diye biri varmı
ehli beytin içinde esat korkmaz diye biri varmı
ehli beytin içinde abdal musa diye biri varmı

aynı mantığı kendisine yazdığımızda pişkin tavır gösterecektir o yüzdenh kaynağını kendi inandığı kitap isimlerini yazar isimlerini yazamıyor çünkü dedikya münafık
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?

Mesaj gönderen Hasan Akça »

1alevi yazdı:
İşte Şiilerin gerçekte yollarından gittikleri bunlardır; Allah, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimiz değildir yani!
İşte Şiilerin gerçekte taptıkları da bunlardır; Allah, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 masum efendilerimiz değildir yani!

DAYATMA ile ZORBAlıkla kendileri gibi diğer insanları da aynen bu kişilere tapmaya, bu kişilerin (Gölpınarlı, Razi, şeyh müfid, TABATABAÎ, vb.) yollarından gitmeye çağırıyorlar işte! İnanmayın, kanmayın, aldanmayın sakın!

İtirazları olanlar varsa konuşuruz elbette. Ama gerçekler de böyledir, görüldüğü üzere.

Ve Alevilik ve Aleviler de asla Şiilik ve Şiiler gibi değildir.

Gerçekleri görebilenlere selam olsun.

şu anda amerikan ve israil uşaklarının türkiyede oynadıkları en büyük kozları budur sürekli siz alevisiniz onlar şii derler ve aleviyim diyen kişileri şiilerden uzak tutmaya çalışırlar
peki neden?
nedeni çok basit 12 imamla tanışırsanız birdaha hiçbir ideolojinin uşağı olmazsınız ve asla amerika israil gibi zalimlerede boyun eğmezsiniz bunu size sadece kerbela bile öğretir kerbela aslında okuldur
işte münafıklar sizin bu okulda okumanızı istemezler o yüzden kaynaklarına güvenmeyin asla inanmayın onlar şiidir diye gece gündüz oyun üstüne oyun açılım üstüne açılım düzenlerler
alevilik asla şiilik değil diye yemin ederler
emin olun gece gündüz uykuları kaçıyor 12 imam yolu geliştikçe insanlar Hz.Aliye yaklaştıkça uykuları kaçıyor çünkü egemenliklerinin sonuna yaklaştıklarını biliyorlar
ASLA ENGELLEYEMEZLER
12 İMAM YOLUNA ASLA ENGEL OLAMAYACAKLAR
BU YOLU CEMLERLE SEMAHLARLA SAZLARLA KAMUFLE ASLA EDEMEYECEKLER
HERKES ENİNDE SONUNDA GERÇEKLERİ ÖĞRENECEK PANİKLERİ BUNDANDIR

Peygamberimiz Mealen diyor

YA ALİ SANA MÜMİNE DÜNYAYI VERSEK SENİ SEVMEKTEN VAZGEÇMEZ
MÜNAFIĞADA DÜNYAYI VERSEK SENİ SEVEMEZ
Cevapla

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön